ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 προτάσεις εξόδου για ένα άκρως διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, cinema και εικαστικά! Ένα Σαββατοκύριακο που τα έχει όλα και το Wiz σας προτείνει τα καλύτερα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φ. Πλιάτσικας Κ. Τουρνάς στα Λύμπια

Δύο τεράστιοι καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Κώστας Τουρνάς, έρχονται για μια μοναδική live εμφάνιση στο Θεατράκι των Λυμπιών!

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, ανοίγουν τις βαλίτσες τους και από μέσα ξεχύνονται αμέτρητα αγαπημένα τραγούδια!

Info
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024
Κοινοτικό Πάρκο Λυμπιών, 20.00
Λευκωσία
Προπώληση more.com
Πληροφορίες 357 99810011

La Traviata-Pafos Afrodite Festival 2024

Στα πλαίσια του Pafos Afrodite Festival 2024 που επιστρέφει φέτος μετά από μερικά χρόνια απουσίας θα παρουσιαστεί στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου Πάφου, στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου 2024 η Όπερα του Giuseppe Verdi “La Traviata”, μια από τις σπουδαιότερες όπερες του κλασσικού ρεπερτορίου.

Συντελεστές της μεγάλης αυτής παράστασης είναι η Κρατική Όπερα της Τιφλίδας, ομάδα από το Κρατικό Μπαλέτο της Τιφλίδας και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Μια πλειάδα καλλιτεχνών παγκοσμίου φήμης θα πλαισιώνουν τη χορωδία, την ορχήστρα και την ομάδα μπαλέτου.

Ιnfo
Παρασκευή 6 - Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου Πάφου, 19.30
Προπώληση Ticketmaster & ACS COURIER
Πληροφορίες 26 822218

Σωκράτης Μάλαμας Ιουλία Καραπατάκη στα Λύμπια

Τι θα ήταν το συναυλιακό καλοκαίρι μας χωρίς τον Σωκράτη Μάλαμα; Ήρθε όπως κάθε χρόνο η στιγμή να κλείσουμε ραντεβού στις ανοιχτές μουσικές σκηνές και τα θέατρα, εντός και εκτός των πόλεων, στις εξοχές και όπου θα έρθει φέτος για να μας συναντήσει ο Σωκράτης.Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και δίπλα του σταθερά η μπάντα του. Συντελεστές:

Μουσικοί:
Γιάννης Παπατριανταφύλλου -κοντραμπάσο,Κυριάκος Ταπάκη – λαούτο, μπουζούκι,Κλέων Αντωνίου – ηλεκτρική κιθάρα,Καλογιάννης Βεράνης βιολί,τρομπέτα, φωνή ,Νίκος Μαγνήσαλης – τύμπανα,Γιάννης Μάλαμας – κρουστά, φωνή

Info
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
Κοινοτικό Πάρκο Λυμπίων, 21.00
Λευκωσία

Εd Sheeran στο Land Of Tomorrow

Η Κύπρος είναι ανάμεσα στους σταθμούς αυτής της παγκόσμιας περιοδείας με δύο μοναδικές συναυλίες στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2024, στο Land of Tomorrow στην Λάρνακα.

Όσο αφορά την υπόλοιπη περιοδεία, η τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ασία ο Ed Sheeran ήταν το 2019, ενώ την Μέση Ανατολή το 2017. Μετά τις εμφανίσεις του σε Ασία και Μέση Ανατολή, η περιοδεία θα μεταφερθεί στην Ευρώπη.

Info

Σάββατο 7- Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024
Land of Tomorrow, 20.00
Λάρνακα
Εισιτήρια Ticketmaster.cy

Συνάντηση Φιλαρμονικών στον Πολιτιστικό Χώρο Μητρόπολης Ταμασού

Στον Πολιτιστικό Χώρο της Μητρόπολης Ταμασού θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στη μουσική, με τη συμμετοχή διαφόρων φιλαρμονικών ορχηστρών. Οι μπάντες, από διάφορες περιοχές, θα ενώσουν τις μελωδίες τους σε ένα πανηγυρικό κλίμα, προσφέροντας ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο κοινό.

Θα λάβουν μέρος:
Φιλαρμονική Αστυνομίας
Φιλαρμονική Δήμου Λεμεσού
Φιλαρμονική Μέσα Γειτονιάς
Φιλαρμονική Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ποικιλία κομματιών, από κλασική μουσική έως σύγχρονες συνθέσεις, αναδεικνύοντας τη δύναμη της συλλογικής έκφρασης και του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής. Η εκδήλωση αυτή δεν είναι μόνο μια γιορτή για τους λάτρεις της μουσικής αλλά και μια ευκαιρία για την καλλιέργεια της πολιτιστικής συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ των κοινοτήτων.

Info
Kυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024
Πολιτιστικό Μητρόπολης Ταμασού, 19.00
Λευκωσία
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Δεσποινίδες!» στο θέατρο Ανεμώνα

Η χειμερινή σεζόν ξεκινά νωρίς στο θέατρο Ανεμώνα με το ανέβασμα του έργου "Οι Δεσποινίδες", που θα συστήσει στο κυπριακό κοινό τον πολυβραβευμένο και πολυγραφότατο Ιταλό συγγραφέα, Gianni Clementi. Για πρώτη φορά στην Κύπρο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, παρουσιάζεται έργο του καταξιωμένου Ιταλού δραματουργού Gianni Clementi.Αν και άγνωστος στον ελληνικό χώρο ο Clementi, είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ιταλικής δραματουργίας, με πολύ πλούσια δράση που ολοένα και αυξάνεται.
"Οι Δεσποινίδες" είναι μια πικρή κοινωνική κωμωδία και ανεβαίνει από το θέατρο Ανεμώνα σε πανελλήνια πρώτη, σε μετάφραση Έλενας Μουνδρούβαλη. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Μαρίνος Ξενοφώντος.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ,
δύο γεροντοκόρες αδελφές, η Aντολοράτα και η Ροσάρια, θύματα μιας άσπλαχνης φύσης, περνούν τη ζωή τους σε μια συνεχή, τραγική και κωμική, ανταλλαγή αμοιβαίων κατηγοριών. Ένας ατελείωτος καυγάς που δεν γνωρίζει ανάπαυση.Καβγαζίζουν για ένα υποτιθέμενο μικρό κρυφό θησαυρό που η Ροσάρια κατάφερε να συγκεντρώσει στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό τους όλα τα χρόνια εργασίας τους, τσακώνονται για το ρεύμα που καταναλώνει απερίσκεπτα η Αντολοράτα μή ξεκολλώντας από τις εκπομπές της τηλεόρασης στις οποίες είναι εθισμένη, σφάζονται επειδή η Αντολοράτα κατηγορεί τη Ροσάρια ότι δεν ξοδεύει λεφτά ούτε για τη διατροφή τους ενώ η Ροσάρια κατακρίνει την Αντολοράτα που σκορπίζει τα λεφτά βάζοντας σε κίνδυνο το απόθεμα χρόνων εργασίας και στερήσεων. Κάθε περίσταση, κάθε γεγονός γίνεται αντικείμενο ζωηρής και ασυμβίβαστης συζήτησης! Η Ροσάρια κυριαρχεί και η Aντολοράτα υποφέρει. Ώσπου μια μέρα, η Ροσάρια παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο..
και αποκτά μια βαριά αναπηρία..

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 6- Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
Λευκωσία
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 70007721

«Η Φάρμα των ζώων» στο Αρχοντικό Αξιοθέας

Το θέατρο ένα παρουσιάζει το αριστούργημα του Τζωρτζ Οργουέλ «Η Φάρμα των ζώων» σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.

Υπόθεση:
Σε μια φάρμα, τα ζώα, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο στην ανθρώπινη καταπίεση, επαναστατούν και αναλαμβάνουν τη διοίκηση της. Στην ηγεσία βρίσκονται τα πιο «έξυπνα» ζώα της φάρμας τα γουρούνια. Υπό την καθοδήγηση του πιο γενναίου από αυτά η επανάσταση τους ξεκινάει μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τη νέα τάξη πραγμάτων που προοιωνίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους αδικημένους… Σύντομα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι ελπίδες τους καταρρέουν καθώς η νέα ηγεσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και χειρότερα από την προηγούμενη. Πως μέσα από τους κόλπους των καταπιεσμένων αναδύονται νέοι ακόμη πιο αυταρχικοί δυνάστες; Πως το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Το έργο, πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι μια αλληγορία για την ανάγκη και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη ζωή. Διαπραγματεύεται τις έννοιες της ισότητας, της δημοκρατίας, της απληστίας και της εξουσιομανίας, αλλά και της φιλίας, της συνεργασίας, της συμπαράστασης, της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας και της αγάπης.

Info
Σάββατο 7- Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024
Αρχοντικό Αξιοθέας, 21.00
Λευκωσία
Κρατήσεις: 22348203

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι Μέρος 3: 1960-2004

Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι είναι ο τίτλος της μεγάλης εκθεσιακής τριλογίας του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, η οποία αναδείχθηκε ως ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της Κύπρου συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις του κοινού για το πρώτο μισό του έτους 2024.

Με το Μέρος 1: 1878-1950 και το Μέρος 2: 1950-1960, το λευκωσιάτικο κοινό –και όχι μόνο– είχε ήδη την ευκαιρία να «γνωρίσει» τη Λευκωσία μέσα από φωτογραφίες και καρτ ποστάλ φωτογράφων που δραστηριοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας μέχρι και την απαρχή της Ανεξαρτησίας στο νησί. Όλο το υλικό αντλήθηκε από το πλούσιο Φωτογραφικό Αρχείο «Το Μάτι» του Μουσείου.

Από τις 3 Σεπτεμβρίου 2024 το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για την τρίτη και τελευταία κατά σειρά εκθεσιακή διαδρομή με τίτλο Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι, Μέρος 3: 1960-2004.

Η έκθεση αυτή, πέρα από την παρουσίαση φωτογραφικών όψεων της Λευκωσίας από το Αρχείο του Μουσείου, περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από σύγχρονους φωτογράφους, μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου – Τμήματος Λευκωσίας, και από άλλους λάτρεις της φωτογραφίας. Το όλο εγχείρημα είχε ως αποτέλεσμα μια εις βάθος «εικονογράφηση» της κυπριακής πρωτεύουσας από το 1960 έως το 2004.

Info
Tρίτη 3- Κυριακή 29 Σεεπτεμβρίου 2024
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 10.00-16.30
Κρατήσεις +357 22661475 / Email: info@leventismuseum.org.cy 

CINEMA

Beetlejuice Beetlejuice

Μετά από μία αναπάντεχη οικογενειακή τραγωδία, τρεις γενιές της οικογένειας Ντιτζ επιστρέφουν στο Γουίντερ Ρίβερ. Ακόμα στοιχειωμένη από τον Σκαθαροζούμη, η ζωή της Λίντια ανατρέπεται όταν η επαναστάτρια έφηβη κόρη της, η Αστριντ, ανακαλύπτει το μυστηριώδες μοντέλο της πόλης στη σοφίτα του σπιτιού και κατά λάθος ανοίγει την πύλη προς τον άλλο κόσμο. Μεγάλοι μπελάδες αναστατώνουν και τους δύο κόσμους, ενώ είναι θέμα χρόνου κάποιος να αναφωνήσει το όνομα του Σκαθαροζούμη τρεις φορές, φέρνοντας πίσω τον σκανταλιάρη δαίμονα για να προκαλέσει μεγαλύτερο χαμό.

Σκηνοθεσία Tim Burton
Πρωταγωνιστούν Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara

K Cineplex (Λευκωσία) 17.15, 19.45, 22.00
K Cineplex (Λεμεσός) 17.15, 19.45, 22.00
K Cineplex (Λάρνακα) 17.15, 19.45, 22.00
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.30, 19.45, 22.00 σ/κ 15.15, 17.30, 19.45, 22.00 ( 22.00 open air)
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00 σ/κ επίσης 15.20, 17.30

The Fabulous Four 

Τρεις φίλες ταξιδεύουν για να γίνουν παράνυφες στον γάμο της κολλητής τους από το κολέγιο. Η επανένωση τους θα ξυπνήσει πολλά απωθημένα κατά την διάρκεια ενός τρελού Σαββατοκύριακου που θα τις κάνει να καταλάβουν ότι αυτά που τις ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν.

Σκηνοθεσία Jocelyn Moorhouse
Πρωταγωνιστούν Susan Sarandon, Bette Midler, Megan Mullally

RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00 σ/κ επίσης 17.30