ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

 Lives, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, Cinema! Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και οι επιλογές για έξοδο είναι πολλές εμείς διαλέξαμε κάποιες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε! 

ΜΟΥΣΙΚΗ 

Νίκος Πορτοκάλογλου σήμερα στο Downtown

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει φέτος το καλοκαίρι, μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί».

Ο τίτλος της παράστασης «Ένα φως αναμμένο», προέκυψε από την τελευταία του δημιουργία, ένα μελαγχολικό αλλά και ελπιδοφόρο λαϊκό τραγούδι με ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι. Η οπτικοποίηση του τραγουδιού έγινε δια χειρός Νίκου Πορτοκάλογλου με το κινητό του στο αγαπημένο του Πήλιο σε συνδυασμό με εικαστικά παιχνίδια από την δημιουργική ομάδα της Foss Productions.

Info
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022
Downtown, 20.30
Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Λευκωσία
Εισιτήρια : €15 (Στην Είσοδο €20) | €25/άτομο σε τραπέζι
Προπώληση Soldouttikets

Γ. Κότσιρας και Α. Ζένιος ερμηνεύουν το Άξιον Εστί

Το «Άξιον Εστί», το εμβληματικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, ανεβαίνει στη σκηνή του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, με ερμηνευτές τους σπουδαίους καλλιτέχνες Γιάννη Κότσιρα και Ανδρέα Ζένιο.

Τη μουσική διεύθυνση του μνημειώδους έργου υπογράφει ο διακεκριμένος μαέστρος Κωνσταντίνος Δημηνάκης, ενώ το ρόλο του αφηγητή αναλαμβάνει ο ταλαντούχος ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Στην παράσταση συμμετέχουν η Ορχήστρα Εγχόρδων Δήμου Λεμεσού, μέλη της Orpheus Kammerorchester Wien Αυστρίας, η Χορωδία Cantus Novus Femina και η μεικτή χορωδία Musica Mundana.

Το έργο που παρουσιάζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο με αφορμή τα 20χρονά του, εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυπρισματικού Κύκλου Εκδηλώσεων με τίτλο «Μεγάλοι Έλληνες Δημιουργοί» που διοργανώνει τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. 

Ιnfo
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022
Παττίχειο Λεμεσού, 20.00
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 19.00
Στροβόλου 100

Προπώληση Tickethour Cyprus
καταστήματα ACS Courier Cyprus
www.pattihio.com.cy
Προπώληση 25377277

ΘΕΑΤΡΟ

«Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» στο θέατρο ΕΘΑΛ

Ο ιδρυτής του οικονομικού κολοσσού της οικογένειας Καβαλά κείτεται σαν σε φέρετρο, ένα ζωντανό πτώμα, που σε λίγο τα επτά παιδιά του θα του ευχηθούνε «ζωή ν ‘αχεί» στα ενενηκοστά ένατα γενέθλιά του.

Η διαθήκη του αιωνόβιου πατέρα, σαν σφίγγα κρατάει επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενό της και οι κληρονόμοι της αμύθητης περιουσίας του μπορεί να είναι εφησυχασμένοι μεν, γιατί είναι βέβαιοι πως θα διαμοιραστεί σε ίσα μερίδια, αυτό όμως θα ικανοποιούσε τις φιλοδοξίες κάποιων από τα άρρενα τέκνα του; Οι φιλοδοξίες τους περιορίζονται μόνο στο οικονομικό μέρος; Ή αυτό που τους γαργαλάει περισσότερο είναι η εξουσία; Και γιατί να μην έχει κάποιος και τα δύο; Και είναι μεν δίκαιος και δημοκρατικός ο διαμοιρασμός, δεν θα διαλυθεί όμως ή δεν θα αποδυναμωθεί, έστω, η αυτοκρατορία;

Info
Παρασκευή 21-Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο ΕΘΑΛ, 20.30 (Κυρ.18.30)
Λεωφ. Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός
Πληροφορίες 25877827

«Πικρία Χώρα» στο Σατιρικό

Το έργο ακολουθεί τους νόμους της δομής της αρχαίας τραγωδίας: επεισόδια και στάσιμα σε μια ακολουθία συστηματική, που εναλλάσσονται με εμβόλιμους μονολόγους, διωδίες ή τριωδίες. Μια ομάδα γυναικών αφηγείται ιστορίες, ξενυχτά την μελλούμενη νεκρή και ξετυλίγει το νήμα της μνήμης, της εμπειρίας, της γνώσης. Οι γυναίκες απαλύνουν την έξοδο, με αγάπη, με αγωνία ενίοτε, με τραγούδι κάποιαν άλλη στιγμή, με συστολή, με ζεστασιά, αγκαλιάζουν με φροντίδα, μεριμνούν για τα απαραίτητα, χαϊδεύουν με απλότητα και γενναιότητα τον θάνατο, την συνέχεια, κι εξορκίζουν το κακό. Βρίσκουν την χώρα τους, που είναι αυτή του πόνου, του τραύματος. Την πικρία χώρα τους. Μέσα σε αυτή την νύχτα θα δεθούν οι ιστορίες, θα συσφιχθούν τα δάκτυλα γύρω από άλλα χέρια και θα ξεφτίσει ο φόβος. Η ιστορία του τόπου μας θα αναβιώσει μέσα από τα χείλη τα γλυκά της μάνας, της γιαγιάς, των κοριτσιών, της αδερφής, της γειτόνισσας, των συγγενών γυναικών όλων μας. Και η αφήγηση θα είναι οικεία. Πάντα στην γλώσσα που μιλούμε εμείς.

Οι ηθοποιοί αυτής της παράστασης, έχουν στο δυναμικό τους άλλη μια αφηγηματική συνάντηση. Οι «Αφηγήσεις γυναικών» της Νίκης Μαραγκού αποτέλεσαν εναρκτήριο σημείο συνάντησης και τώρα η «Πικρία χώρα» της Κωσταντίας Σωτηρίου δίνει την ευκαιρία της επανασύνδεσης.

Info
Παρασκευή 21- Kυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Πάνω Σκηνή Σατιρικού, 20.00
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά
Εισιτήρια €15 | €12
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 
Πληροφορίες 22312940 – 22421609

«1984» στον ΘΟΚ

Το άκρως προφητικό μυθιστόρημα 1984 του Τζορτζ Όργουελ, διασκευασμένο με τόλμη από τους Ρόμπερτ Άικι και Ντάνκαν Μακμίλαν, αποτελεί ένα σκληρό και ακραία αληθινό μανιφέστο κατά του ολοκληρωτισμού, ένα δυστοπικό αριστούργημα για την κατασκευή της πραγματικότητας, την παραχάραξη του παρελθόντος, τον έλεγχο και το πάγωμα της συνείδησης, το οποίο μας συγκλονίζει ακόμα και σήμερα, εβδομήντα δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

Ο κεντρικός ήρωας, Ουίνστον Σμιθ, ζει στον ζοφερό κόσμο της Ωκεανίας, προσπαθώντας με κάθε μέσο να διατηρήσει τη λογική του απέναντι στο ασφυκτικό καθεστώς παρακολούθησης του Μεγάλου Αδελφού, που έχει απαγορεύσει διά ροπάλου κάθε σκέψη. Σε αυτό το περιβάλλον ερωτεύεται την Τζούλια, ενώ δεν παύει να διαπράττει όλο και περισσότερα Εγκλήματα Σκέψης. Σκέφτεται, θυμάται, φαντάζεται, ελπίζει. Ελπίζει σε ένα μέλλον χωρίς τον Μεγάλο Αδελφό. Όμως οποιαδήποτε απόπειρα απόδρασης είναι μάταιη.

Info
Παρασκευή 21- Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο ΘΟΚ, 20.30 (Κυρ. 18.00)
Νέα Σκηνή
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy 

«Θησέας και η Αριάδνη» στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

H Kolossaion Productions μετά τις μεγάλες επιτυχίες “Μάγια η Μέλισσα” και “Αλαντίν The Show” που ενθουσίασαν χιλιάδες θεατές, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.
Ο «Θησέας και η Αριάδνη», είναι μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η παράσταση διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο παράστασης από την Ακαδημία Θεάτρου στην Αθήνα και με το πρώτο βραβείο παιδικής παράστασης από τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.
Μια φαντασμαγορική υπερπαραγωγή, με ηθοποιούς, εναέριους ακροβάτες, τραγουδιστές και μουσικούς δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο.

Ο «Θησέας και η Αριάδνη», είναι μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Info
Σάββατο 22- Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, Σαβ. 15.00 & 18.00 Κυρ. 11.00 & 14.00
Μουσείου 6 Λευκωσία
Εισιτήρια από €12
Προπώληση Soldoutticketbox

«Τετράδυμοι» στο Δημ. Αμφιθέατρο Λάρνακας

Μια όμορφη και ρομαντική ιστορία , που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τη συναισθηματική και όχι την υλιστική αξία των πραγμάτων. Οι Τετράδυμοι είναι ίδιοι στην όψη, σαν τέσσερις σταγόνες νερό, μα ο χαρακτήρας τους είναι εντελώς διαφορετικός. Ξεκινούν λοιπόν ένα ταξίδι για να κερδίσουν το σεβασμό της μητέρας τους και να αποδείξουν πως μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους φτερά στη ζωή. Τεμπελιά, διασκέδαση, πονηριά, κλεψιά αλλά και αγάπη, φροντίδα, αφοσίωση και πίστη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Τέσσερις όψεις του ίδιου νομίσματος, που λειτουργούν μέσα στην παράσταση, σαν μία μικρογραφία του κόσμου μας. Ποιoς τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό της μάνας του, αλλά και την καρδιά της Αγνής, που τους περιμένει να γυρίσουν υπομονετικά.

Info
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 16.30
Ανδρέα Γερούδι 18, Πάφος
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99485083, 22270420.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Art Deal by Kapatays στην Golden Gallery

Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 13η συνεχόμενη χρονιά το εικαστικό γεγονός Art Deal by Kapatays.

Φέτος, για πρώτη φορά το Art Deal θα διεξαχθεί στην αίθουσα τέχνης Golden Gallery στο κέντρο της Λευκωσίας, Μνασιάδου 8.

Το Art Deal αποτελεί μια μοναδική εικαστική εμπειρία, μέσα από τις εξαίρετες δημιουργίες καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας, όπως ο Αλέκος Φασιανός, ο Γιάννης Γαΐτης, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Παύλος, ο Κώστας Τσόκλης, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Σωτήρης Σόρογκας, ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης, και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως ο Διονύσης Ματαράγκας, η Κατερίνα Γεωργαντά, ο Ανδρέας Ψαράκος, ο Απόστολος Λάβδας, ο Άγγελος Ραζής, ο Γιάννης Στυλιανίδης, ο Δημήτρης Γέρος, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, η Συλβάνα Σαμαρτζίδου, ο Igli Jorgo και πολλοί άλλοι.

Info
Παρασκευή 21- Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Golden Gallery by Kapatays, 09.30-22.00
Μνασιάδου 8, 1065, Λευκωσία
Πληροφορίες
www.goldengallerycy.com 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Nicosia Book Fest 2022 στο Πάρκο Ακρόπολης

Το Nicosia Book Fest 2022 επιστρέφει φέτος, στις 13 μέχρι 16 Οκτωβρίου 2022 στο Πάρκο Ακρόπολης, στη Λευκωσία και μόλις ανακοίνωσε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λογοτεχνική σκηνή, αναλόγιο στο Πάρκο, παιδική σκηνή για τους μικρούς μας φίλους με παράσταση, παιχνίδι και πολλές δραστηριότητες, αφιέρωμα στην Πορτογαλική λογοτεχνία, παράλληλες δράσης με εκπαιδευτικά εργαστήρια και την κεντρική σκηνή στην οποία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως, αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Τάσου Λειβαδίτη, θεατρική παράσταση με Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες κ.ά

Info
Σάββατο 22-Κυριακή 23 Οκτώβρη 2022
Πάρκο Ακρόπολης Λευκωσία

CINEMA

Black Adam

Σχεδόν 5.000 χρόνια αφού του δόθηκαν οι πανίσχυρες δυνάμεις των αρχαίων θεών – και η άμεση αιχμαλωσία του – ο Black Adam (Τζόνσον) ελευθερώνεται από τον επίγειο τάφο του και είναι έτοιμος να αποδώσει δικαιοσύνη στον σύγχρονο κόσμο, όπως αυτός νομίζει.

Σκηνοθεσία Jaume Collet-Serra
Πρωταγωνιστούν Dwayne Johnson, Sarah Shahi, Viola Davis

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.00, 19.35, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.15, 19.45, 22.15 σ/κ επίσης 12.00, 14.30
RIO (Λεμεσός) (Τετ. – Κυρ. 19.45, 15.20, 17.00)