ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού είναι εδώ και πρέπει να το ζήσουμε στο έπακρον! Συναυλίες, Lives, Θεατρικές παραστάσεις, cinema, εικαστικά το wiz σας προτείνει 10 ιδέες που θα ομορφύνουν το Σαββατοκύριακο σας!

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νίκος Βέρτης στο Τσίρειο

Ο Νίκος Βέρτης συμπληρώνει 20 χρόνια λαμπρής καριέρας, γεμάτης επιτυχίες και γιορτάζει με μια μεγάλη περιοδεία σε διάφορες χώρες, αρχίζοντας από την Κύπρο. Μια μεγαλειώδη παραγωγή, με εξαιρετικής ακουστικής ήχο,εντυπωσιακά φώτα και ένα φαντασμαγορικό σκηνικό που θα επιμεληθεί ο ίδιος με τις γνωστές πολύ ψηλές του απαιτήσεις.

Η συναυλία που θα δώσει ο Νίκος Βέρτης στη Λεμεσό θα να είναι υψηλών προδιαγραφών. Το στάδιο πέραν από τον κόσμο που θα φιλοξενήσει στην κερκίδα θα διαμορφωθεί σε ένα τεράστιο και άνετο χώρο διασκέδασης καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του συγκεκριμένου χώρου θα τοποθετηθούν καναπέδες και ψηλά τραπεζάκια όπου ο κόσμος θα μπορεί να απολαύσει και να διασκεδάσει με τον μοναδικό καλλιτέχνη απολαμβανοντας το ποτό του.

Ο Νίκος Βέρτης με ένα άκρως φαντασμαγορικό stage, με πολλά επίπεδα, που όμοιο του δεν έχει στηθεί ποτέ ξανα στην Κύπρο, υπόσχεται σε όλους μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, με μελωδίες και ήχους που θα εντυπωσιάσουν, με φαντασμαγορικά σκηνικά και μπαλέτα, αλλά με πάνω από όλα με τη δική του μοναδική ποιότητα.

Info
Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
Τσίρειο Στάδιο, 21.00
Λεμεσός
Εισιτήρια Soldouttickebox

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός. Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, οι σπουδαίοι μουσικοί παρουσιάζουν για δεύτερο καλοκαίρι ένα πρόγραμμα συναυλιών γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία, που παρουσίασαν αυτό τον χειμώνα περιοδεύοντας σε διάφορους κλειστούς χώρους στην Ελλάδα. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε. «Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν! Παίζουμε ξανά μαζί γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!»

Info
Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, 21.00
Γωνία Χαράλαμπου Μούσκου & Γρηγόρη Αυξεντίου
Λευκωσία
Εισιτήρια Soldoutticketbox

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00
Αρχιεπισκοπή Λεμεσός
Εισιτήρια: €28/ €35
Eισιτήρια Soldoutticketbox

Γιάννης Κότσιρας

Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει με πολύ αγάπη ένα καταπληκτικό πρόγραμμα και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία .

Ο χειμώνας που μας πέρασε χάρισε μια καινούργια εμπειρία στον Γιάννη και τους συνεργάτες του. Μας ταξιδέψανε με την μουσικό-θεατρική παράσταση «Κατάστρωμα Α» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου. Οι εξαιρετικά πετυχημένες παραστάσεις τους, ενθουσίασαν το κοινό και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές.

Το καλοκαίρι που έρχεται κι έχοντας στο πλάι του την Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου, ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, εμπνευσμένες διασκευές, τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά Σασμός φυσικά, αλλά και τα διαχρονικά λαϊκά τραγούδια που πάντα έχουν το δικό τους χώρο στις καλοκαιρινές του συναυλίες!

Ιnfo
Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
Σκαλί Αγλαντζιάς, 21.00
Εισιτήρια €25/ €30
Προπώληση Τickethour & ACS courier (77777040)
Πληροφορίες: 99059257(RED)

Λούκας Γιώρκας στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης επιμελήθηκε, σχεδίασε και θα παρουσιάσει με την οκταμελή ορχήστρα του ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει σε ήχους και επιτυχίες τόσο του ίδιου όσο και της νεότερης Ελληνικής και Κυπριακής μουσικής ιστορίας με ανατρεπτικές επιλογές, ιδιαίτερα αφιερώματα και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Ως εξέχων πρεσβευτής της Europa Donna Κύπρου, o Λούκας Γιώρκας, προσφέρει μέρος των εσόδων στον Οργανισμό, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια και το έργο του. Τις συναυλίες στηρίζει η ΚΕΑΝ.

Info
Kυριακή 11 Ιουνίου 2023
Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, 20.30
Λευκωσία
Εισιτήρια €20
Προπώληση Tickethour

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες»

Το θεατρικό έργο του Leonard Gershe «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» θεωρείται μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του σύγχρονου παγκόσμιου θεάτρου , όπου το γέλιο και η συγκίνηση εναλλάσσονται μαγικά.

«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» ανέβηκαν για πρώτη φορά με τεράστια επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ, το 1969, σε σκηνοθεσία του Ελληνοαμερικανού Μίλτον Κατσέλας. Τρία χρόνια αργότερα το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον ίδιο τον Gershe με πρωταγωνιστές τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Έντουαρντ Άλμπερτ, την Γκόλντι Χόουν και την Αϊλίν Χέκαρτ στο ρόλο της μητέρας (η μόνη απ’ την αρχική διανομή της παράστασης). H Χέκαρτ τιμήθηκε για την ερμηνεία της με το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού σε δεύτερο Ρόλο, ενώ ο Έντουαρτ Άλμπερτ απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ αφού έχει το ρεκόρ παραστάσεων με πάνω από 1,100 παραστάσεις και είχε σαρώσει τα θεατρικά βραβεία.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο σπουδαίος θεατράνθρωπος του ελληνικού θεάτρου, Σταμάτης Φασουλής που για πρώτη φορά σκηνοθετεί μια παράσταση που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στην Κύπρο.

Info
Πρεμιέρα Πέμπτη 8- Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, 21.00 (Σάβ. 2 παραστάσεις στις 18.00 & στις 21.00)

Κυριακή 11- Τρίτη 13 Ιουνίου 2023
Παττίχειο Λεμεσού, 21.00
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Προπώληση Εισιτηρίων tickethour.com.cy, καταστήματα ACS

«Νεφέλες του Αριστοφάνη» στο Ανοικτό Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Κύπρου

Το θέατρο Αντίλογος, προτείνει για το καλοκαίρι του 2023 τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, στην πρώτη σκηνοθετική συνεργασία του θεάτρου με τον Μάριο Κακουλλή. Ο νεαρός σκηνοθέτης, στην πρώτη του αναμέτρηση με τους αρχαίους κλασσικούς, διαμορφώνει μαζί με μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών, μια νεανική, φρέσκια πρόταση – διασκευή του λαμπρού αριστοφανικού έργου, χρίζοντας πρωταγωνίστριες της παράστασης τις «Νεφέλες του 2023», τη νέα γενιά, προτείνοντας μια παράσταση που θέτει τα θέλω και τις ανάγκες των νέων στο επίκεντρο.

Οι «Νεφέλες» ως πρόταση φτιαγμένη από νέους ανθρώπους, με τα δικά τους εργαλεία, την δική τους οπτική, τη δική τους γλώσσα, τον δικό τους τρόπο δουλειάς, θέτουν τον προβληματισμό τους σε σχέση με την παιδεία, την φύση και τα αδιέξοδα του σήμερα, πάντα μέσα από το παιχνίδι των μεταμορφώσεων και την καυστική οπτική του Αριστοφάνη.

Info
Τεταρτη 7 – Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
Ανοικτό Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Κύπρου, 21.00
Λεωφόρος Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία
Προπώληση Soldouttickets
Καταστήματα Stephanis- Electronics
Kρατήσεις 99251331

ΠΑΙΔΙ

«Η Ωραία Κοιμωμένη» στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας

«Η Ωραία Κοιμωμένη» , το κλασσικό αριστούργημα των αδελφών Γκρίμ, έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους, από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ. Ένα μαγικό κλασσικό παραμύθι που αγαπήθηκε από κάθε γενιά, ζωντανεύει στην σκηνή, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.

Η διασκευή – σενάριο , οι στίχοι τραγουδιών και η σκηνοθεσία ανήκουν στον ηθοποιό – συγγραφέα και σεναριογράφο Γιάννη Σπανό. Την μουσική υπογράφει και επιμελείται ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ την κίνηση ο Γιάννης Σπανός. Τη σκηνογραφία και ενδυματολογία υπογράφει ο Γιάννης Σπανός ζωγραφιά αφίσας, η Ανδρούλα Εμπεδοκλέους και τον σχεδιασμό της αφίσας ο Γιώργος Α. Παρασκευά.

Ιnfo
Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος 17.00
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Κρατήσεις 96403029

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

MBS Wellbeing Day Festival 2023 στο St. Raphael Resort

Μην χάσετε το 4ο ετήσιο MBS Wellbeing Day Festival 2023!
Ένα μονοήμερο Φεστιβάλ Ευημερίας για να επαναφορτιστείτε και να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας και τους ανθρώπους σας!
Είστε έτοιμοι να διευρύνετε τη συνείδησή σας και να ξεκινήσετε το καλοκαίρι σας με το MBS Wellbeing Day Festival;

Η πλατφόρμα MBS, δημιουργεί πάντα για εσάς έναν ειδικό χώρο για να εστιάσετε στην ευημερία σας, να εξερευνήσετε νέες πρακτικές, τη φυσική κατάσταση και την προσωπική σας ανάπτυξη και να δημιουργήσετε συνδέσεις με την τοπική κοινότητα.

Info
Κυριακή 11 Ιουνίου,
St. Raphael Resort, 10.00 – 20.00
Λεμεσός
Εισιτήριο για ολοήμερα μαθήματα €20
Ελεύθερη είσοδος

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική έκθεση «Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας» στο Πολιτιστικό της Τρ. Κύπρου

Η έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Moυσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, παρακολουθεί την πορεία από τη Μεγάλη Ιδέα της εθνικής ολοκλήρωσης στη συνοριακή και πληθυσμιακή διαμόρφωση του σημερινού ελληνικού κράτους, μέσα από τα δραματικά γεγονότα της Μικρασιατικής Εκστρατείας του 1922.

Το ταξίδι ξεκινά με αναφορά στην άνθηση του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη. Στο κύριο μέρος της έκθεσης τα τεκμήρια αφηγούνται την ελληνική παρουσία στη Μικρά Ασία και τα γεγονότα της Εκστρατείας, μέχρι την υποχώρηση του ελληνικού στρατού και την καταστροφή της Σμύρνης.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο τελευταίο κεφάλαιο της Εκστρατείας, στη δίκη όσων θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την εθνική τραγωδία. Η παραπομπή, η καταδίκη και η εκτέλεσή τους παρουσιάζεται μέσα από τα σχέδια του Περικλή Βυζάντιου από την Δίκη των Έξι, τα οποία ο καλλιτέχνης σχεδίασε όσο παρακολουθούσε τη δίκη με την ιδιότητα του δημοσιογραφικού ανταποκριτή. Σήμερα τα σκίτσα φυλάσσονται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Info
Eγκαίνια Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Χώρος: Moυσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη
Διάρκεια έκθεσης έως 30.9.2023
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157
www.boccf.org

CINEMA

Transformers: Rise of the Beasts

Μπρούκλιν, 1994: Ο νεαρός Noah Diaz (Anthony Ramos) κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την οικογένειά του και μέσα από μία σειρά γεγονότων διασταυρώνεται με τον Mirage (με τη φωνή του Pete Davidson), ένα πνευματώδες Autobot, που του αποκαλύπτει την ύπαρξη τριών ακόμα κρυμμένων Autobots, του Optimus Prime (με τη φωνή του Peter Cullen), του Bumblebee και της Arcee (με τη φωνή της Liza Koshy). Στο μεταξύ, σε ένα αρχαιολογικό μουσείο, η 25χρονη ερευνήτρια Elena Wallace (Dominique Fishback) άθελά της πυροδοτεί έναν εξωγήινο πυρσό που κρύβεται σε ένα αρχαίο άγαλμα. Ο Noah και τα Autobots ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και φτάνουν την ώρα που ένα μοχθηρό Terrorcon, ο Scourge (με τη φωνή του Peter Dinklage) και ο στρατός του κάνουν επίθεση. Ο Noah και η Elena ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα Autobots για να σώσουν τη Γη από τον αφανισμό. Κανείς τους, όμως, δεν είναι προετοιμασμένος για τη νέα φατρία των Transformers, τα εκπληκτικά Maximals, τα οποία συναντούν στην αποστολή τους.

Σκηνοθεσία Steven Caple J
Πρωταγωνιστούν: Anthony RamosDominique, Fishback Dean, Scott Vazquez

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 17.00, 19.30, 22.00 σ/κ επίσης 11.30, 14.30
K Cineplex (Λευκωσία) 17.00, 19.30, 22.00 σ/κ επίσης 14.30
K Cineplex (Λάρνακα) 17.00, 19.30, 22.00 σ/κ επίσης 14.30
K Cineplex (Λεμεσός) 17.00, 19.30, 22.00 σ/κ επίσης 14.30
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.00, 19.30, 22.00 σ/κ επίσης 14.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.30, 20.00, 22.30 σ/κ 12.30, 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 (Οpen Air 21.00 καθημερινές 22.00 σ/κ)
RIO (Λεμεσός) 19.45, 22.20