ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

MOYΣΙΚΗ

Γιάννης Πάριος στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Ο Γιάννης Πάριος, ο κορυφαίος ερωτικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας για δύο μοναδικές συναυλίες αφιερωμένες στην αγάπη, την Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 λίγο πριν τις επερχόμενες SoldOut Εμφανίσεις του στο Παλλάς Αθηνών, αφιερώμένες στη γιορτή του 'Ερωτα'.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και τις μοναδικές ερμηνείες του έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος ανεξίτηλα στη συνείδηση του κοινού τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει. Πάντα με μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, κατάφερε να έχει μια συγκινητική απήχηση στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι κάθε του δίσκος έχει γίνει χρυσός ή πλατινένιος.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής μας περιμένει να τραγουδήσουμε μαζί του τα πιο διαχρονικά, ερωτικά τραγούδια της δικογραφίας του. Να ταξιδέψουμε, να ερωτευτούμε, να ονειρευτούμε και να νοσταλγήσουμε, λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή του ¨Έρωτα και της αγάπης!

Info
Παρασκευή 26-Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 21.00
Μουσείου 6
Εισιτήρια από €45
Προπώληση Soldouttickets

Χατζηνάσιος – Κορκολής στο Παττίχειο Λεμεσού

 

Στα πλαίσια ενίσχυσης του έργου της θεραπευτικής κοινότητας Αγίας Σκέπης, διοργανώνονται φιλανθρωπικές συναυλίες, από τον Σύνδεσµο Φίλων «Αγίας Σκέπης, σε Λευκωσία και Λεμεσό, με τους δύο κορυφαίους συνθέτες Γιώργο Χατζηνάσιο και Στέφανο Κορκολή.

Με δύο πιάνα, μικρή συμφωνική ορχήστρα και εξαιρετικούς τραγουδιστές, δημιουργούν κάτι το αξεπέραστο, κάτι το μαγικό... Μαζί τους η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής TrakArt υπό τη διεύθυνση του Άρη Αντωνιάδη, και με ερμηνευτές τους καταξιωμένους τραγουδιστές: Σοφία Μανουσάκη και Δώρο Δημοσθένους.

Χορηγός Επικοινωνίας: Love fm 100,7

Ιnfo
Παρασκευή 26- Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2024
Παττίχειο Λεμεσού, 20.30
Προπώληση Τιcketmaster

Met: Live in HD 2023–24 Carmen του Bizet στο Rialto

Η ζωντανή μετάδοση της παράστασης Carmen από το Metropolitan Opera γίνεται το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, στις 19:55 στο Rialto Theatre. Στο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της στο Met, η Αγγλίδα σκηνοθέτης Carrie Cracknell αναζωογονεί την κλασική ιστορία του θανατηφόρου πάθους με μια νέα σκηνοθεσία που μεταφέρει τη δράση στη σύγχρονη εποχή και εξερευνά θέματα που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο σημαντικά σήμερα: βία, καταπίεση εργασιακών δομών και η επιθυμία να ξεπεραστούν κοινωνικά όρια.

Η παραγωγή πρωταγωνιστεί από τη νεαρή μετζό-σοπράνο Aigul Akhmetshina, που έκανε επικεφαλής τα δημοσιεύματα το 2018 ως η νεότερη καλλιτέχνης που έλαβε τον τίτλο ρόλου στο Royal Opera House του Λονδίνου, σε ηλικία μόλις 21 ετών, και που τώρα κάνει ιστορία για το Met ως η νεότερη πρωταγωνίστρια σε μια νέα σκηνοθεσία της Carmen στα 27 της.

Ο διάσημος τενόρος Piotr Beczała πρωταγωνιστεί επίσης ως ο εραστής της Carmen, Don José, δίπλα στη σοπράνο Angel Blue ως η πιστή Micaëla και τον μπάσο-μπαρίτονο Kyle Ketelsen ως ο υπερήφανος Escamillo.

Ο Μαέστρο Daniele Rustioni διευθύνει την αξέχαστη μουσική του Bizet, περιλαμβάνοντας κάποιες από τις πιο διάσημες αριέττες στη χρονική στιγμή της όπερας, όπως η Habanera και το Toreador Song.

Ιnfo
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024
Rialto, 19.55
Λεμεσός
Eισιτήρια €20/15
Προπώληση www.rialto.com.cy 
Ταμείο θεάτρου 77777745

Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Ριάλτο

Μαζί του επί σκηνής, τρείς Κύπριοι μουσικοί που συμπράττουν μαζί του για πρώτη φορά, δίνοντας έτσι στα τραγούδια μια καινούρια προσέγγιση μέσα από τους ήχους
εγχόρδων, κρουστών και ηλεκτρονικών οργάνων.

Με διαφορετικές ενορχηστρώσεις και ηλεκτρονικό ήχο, το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από στιγμές μεγάλης έντασης και συγκίνησης αλλά και τη χαρά αυτής της συνάντησης, την επικοινωνία των μουσικών μεταξύ τους αλλά και με το κοινό, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού και τη συνύπαρξη διαφορετικών μουσικών κόσμων.

Info
Κυριακή 28 και Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Ριάλτο, 20.30
Πλ. Ηρώων, Λεμεσός
Εισιτήρια €30/€25
Προπώληση https://rialto.interticket.com/program/alkinoos-ioannidjis-2896 

ΘΕΑΤΡΟ

«Καθαροί, πια» στο ΘΟΚ

Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει το έργο «Καθαροί, πια» της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου. Η πρώτη παράσταση του έργου, που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ευρωπαϊκής σκηνής στα τέλη του 20ού αιώνα και θεωρείται από τα κορυφαία του είδους in yer face theatre, θα δοθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

Για το έργο

Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε ακραίες δοκιμασίες υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα.

Info
Παρασκευή 26-Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024
Θέατρο ΘΟΚ, 20.30 (Κυρ. 18.00)
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy 
Πληροφορίες 77772717

 «Αυτή η νύχτα Μέλι» στο Μαρκίδειο Πάφου

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πεγεια της Παφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής.

Θα εχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Η μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου.

Καθοριστικός στην εξέλιξη του έργου θα είναι ο Ρόλος του καμαριέρη (Μιχάλης Σοφοκλέους) υπαλλήλου στο Ξενοδοχείο ο οποίος όντας καταπιεσμένος σύζυγος θα «φορτώσει» τα προβλήματα του δικού του γάμου στο ζευγάρι (Λώρης Λοϊζίδης , Μαρία Μαστρίδου). Η μια ανατροπή θα διαχέεται την άλλη , ενώ στην παρέα θα προστεθεί η καθαρίστρια της σουίτας (Μαρία Παπακώστα) η οποία με τις παρεμβάσεις της θα βάζει φιτιλιές στο ζευγάρι.

Info
Παρασκευή 26- Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Μαρκίδειο Πάφου, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Πάφος
Εισιτήρια από €15
Προπώληση Soldouttickets

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» στον ΘΟΚ

Το έργο κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα που γράφτηκαν μέσα στον 20ό αιώνα και παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ από τις 25 Νοεμβρίου 2023. Στην παραγωγή συμπράττουν ο σκηνογράφος Άγγελος Αγγελή, ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης καθώς και ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, με την Αννίτα Σαντοριναίου και τον Σταύρο Λούρα στους δύο κεντρικούς ρόλους.

Για το έργο

Σε μια μικρή πόλη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη η αναμενόμενη η άφιξη της Κλαιρ Τσαχανασιάν, η οποία επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο της ύστερα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας, δημιουργεί μεγάλη αναταραχή. Η άλλοτε ευημερούσα πόλη τώρα βυθίζεται στην ανέχεια και στο πρόσωπο της πάμπλουτης Κλαιρ οι κάτοικοι του Γκύλεν βλέπουν το μοναδικό τους σωτήρα. Η ίδια υπόσχεται να τους προσφέρει απεριόριστο πλούτο, υπό έναν και μόνο όρο: τη δολοφονία, από κάποιο μέλος της κοινότητας, του Άλφρεντ Ιλ, του πρώην εραστή της, που την αρνήθηκε και την εγκατέλειψε με ένα παιδί. Η πρόκληση υποχρεώνει μια ολόκληρη κοινότητα να επιλέξει ανάμεσα στην ηθική και το κέρδος.

Info
Παρασκευή 26-Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024
Θέατρο ΘΟΚ, 20.00
Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy 
Πληροφορίες 77772717

ΠΑΙΔΙ

«Grimm Story» στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας

Το «Grimm Story» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Μασκαρινί, για ένα δεύτερο μίνι, κύκλο παραστάσεων. Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση των παιδιών σας. Μια δική μας ιστορία, με ήρωες από γνωστά παραμύθια των αδελφών Γκριμ. H 18η παιδική θεατρική παράσταση στα 11 χρόνια ιστορίας του Θεάτρου μας.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Ιnfo
Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024
Δημ. Θέατρο Λάρνακας, 10.30
Γενική Είσοδος €10.00
Κρατήσεις 99485083 και 22270420

«Έλβις και Μέριλιν» στο Παττίχειο Λεμεσού

H Animagnet και οι Χυμοί Ένα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση Έλβις και Μέριλιν!

Οι Animagnet, δημιουργοί των μεγάλων επιτυχιών «Μεταξούλης» και «Μάλο» επιστρέφουν στην Κύπρο με νέα παράσταση που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. 

Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί.

Info
Kυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Παττίχειο Λεμεσού, 12.00
Λεμεσός
Εισιτήρια €12/ €15
Προπώληση Soldouttickets

CINEMA

Ferrari 

Το καλοκαίρι του 1967, ο πρώην οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, Έντσο Φεράρι βρίσκεται σε κρίση. Με την εταιρεία του στα πρόθυρα της πτώχευσης και τον γάμο του να βιώνει την τραυματική απώλεια του ενός γιου, ο Φερράρι εναποθέτει την ελπίδα για την σωτηρία τους σε έναν αγώνα δρόμου 1000 μιλίων στην Ιταλία, τον εμβληματικό Mille Miglia.

Σκηνοθεσία Michael Mann
Πρωταγωνιστούν Adam Driver, Shailene Woodley, Giuseppe Festinese

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.35, 22.15 σ/κ επίσης 17.00
K Cineplex (Λεμεσός) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 17.00, 19.35, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.30, 22.15 σ/κ επίσης 17.00
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.10