ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

To Wiz σας προτείνει 10 ξεχωριστές ιδέες για έξοδο που θα κάνουν το Σαββατοκύριακο σας αξέχαστο. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης «2» στο θέατρο Ριάλτο

Με διάθεση συγκροτήματος επί σκηνής και επικοινωνίας, με όχημα τα τραγούδια, συναντιούνται και φέτος ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης.

Μετά τις περσινές, πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους, επιστρέφουν στην Κύπρο, για να παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με τα τραγούδια γυμνά αλλά και γυμνασμένα, όπως τη στιγμή που έρχονται στο φως.

Οι 2 τους γνωρίστηκαν το 1997 κατά την ηχογράφηση του διαχρονικού πλέον τραγουδιού «Πόσο πολύ σ΄ αγάπησα» το οποίο ερμηνεύει ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης να παίζει εξαίσια κλασική κιθάρα. Μέσα από ανατρεπτικές επιλογές ρεπερτορίου χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις, αυτοσχεδιασμούς και αδιάκοπη επαφή με τους
ακροατές, χτίζουν ένα πρόγραμμα που έχει στιγμές συγκινητικές, εξωστρεφείς, προσωπικές και ομαδικές. Όλα δένουν με μια φυσικότητα που δεν χρειάζεται εξηγήσεις.

Info
Σάββατο 10 Μαΐου 2024
Θέατρο Ριάλτο, 2030
Ανδρ. Δρουσιώτη, Πλ. Ηρώων Λεμεσός
Προπώληση Rialto.com.cy
Εισιτήρια: €20 / €25
E-ticket : www.rialto.com.cy 

Hooverphonic στο Monte Caputo

Οι Hooverphonic, χωρίς αμφιβολία, αποτελούν μία από τις πιο επιτυχημένες βελγικές pop μπάντες των τελευταίων χρόνων. Το μουσικό τους ταξίδι ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, με ρίζες στην pop μουσική κι κεφάτους ήχους που θύμιζαν έντονα party.

Παρόλο που αρχικά κατηγοριοποιήθηκαν ως μπάντα trip hop, γρήγορα ξεχώρισαν κι επέκτειναν τον ήχο τους σε σημείο που πλέον δεν μπορούσε να τους περιγράψει ένα μόνο μουσικό είδος. Ταξιδεύουν ανάμεσα στην alternative rock, την electro-pop κι την trip-hop καταφέρνοντας πάντα να συγκινήσουν το κοινό.

Info
Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
Monte Caputo, 20.30
Λεμεσός
Εισιτήρια από €35
Προπώληση Soldoutticketbox

ΘΕΑΤΡΟ

«Το Αυτό» στις Αποθήκες ΘΟΚ

Με το έργο ΤΟ ΑΥΤΟ της Βίβιεν Φράντσμαν, βραβευμένο ως Καλύτερο Έργο για Νεανικό Κοινό στα Writers Guild Awards της Μεγάλης Βρετανίας το 2023, οι έφηβοι συμμετέχοντες στο θεατρικό εργαστήριο «Δημιουργώντας μια παράσταση» των Δράσεων «Νέ@ σε Έρημο Νησί» θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε δύο ανοικτές παραστάσεις για το κοινό στις 10 και 11 Μαΐου στις 8.30μ.μ. στο Θέατρο Αποθήκες.

Ένα έργο για ένα έφηβο κορίτσι που νιώθει κάτι να μεγαλώνει μέσα του. Δεν ξέρει τι είναι, ξεκινά από το στομάχι της. Καταλαμβάνει ολόκληρο το σώμα της. Μεγαλώνει κάτω από το δέρμα της. Έχει νύχια, δόντια και μαλλιά. Ίσως κέρατα ή κεραίες. Τα αισθάνεται να πιέζουν τα όργανά της. Κάνει έναν ήχο, σαν ερπετό, σαν φίδι. Κανείς δεν πρέπει να μάθει για αυτό. Πρέπει να κρατήσει την παρουσία του κρυφή. Η Γκρέις απομακρύνεται από τους φίλους της και αρνείται να μιλήσει, για να μην ακουστεί το ΑΥΤΟ. Εκείνο προσπαθεί να ξεφύγει από το σώμα της και η Γκρέις προσπαθεί να ζήσει τη ζωή της «κανονικά», κρατώντας το μέσα της.

Info
Παρασκευή 10- Σάββατο 11 Μαΐου 2024
Αποθήκες ΘΟΚ, 20.30
Λευκωσία
Κρατήσεις απαραίτητες 77 77 27 17

«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» στο θέατρο Ανεμώνα

"Γνήσια αστείο και γνήσια ρομαντικό" έγραψαν οι New York Times. "Ένα έργο που συνδυάζει απολαυστικά την κωμωδία και το δράμα. Είναι τόσο ανθρώπινο που αγγίζει τη ψυχή και την καρδιά όλων μας!"

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ο Τζορτζ και η Ντόρις συνάπτουν παράνομο δεσμό και έκτοτε συναντιούνται μόνο μία φορά το χρόνο, πάντα την ίδια μέρα, σ' ένα μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο. Για 25 ολόκληρα χρόνια! Μια σχέση όαση, ως αγάπη, ως φιλία, ως έρωτας, ως παιχνίδι, ως πόνος, ως γέλιο. Μια σχέση τόσο έξω και τόσο μέσα στις ζωές τους και τις νόμιμες, συμβατικές τους σχέσεις. Ο καθένας έχει σύζυγο και παιδιά., πολλά παιδιά. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν μέσα σε ένα 24ωρο να μοιραστούν τα πάντα, πιάνοντας ταυτόχρονα τη σχέση τους από εκεί που την άφησαν ένα χρόνο πριν! Πρέπει να ανακαλύψουν ο,τι άλλαξε και ο,τι έμεινε ίδιο, ο,τι πόνεσε και ο,τι έβαλε μια καινούργια πινελιά στον εαυτό τους. Και ο "πίνακας" βλέπουμε να δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας. Ήταν σχεδόν έφηβοι και στο φιναλε είναι μεσήλικες.. Ήταν νευρωτικοί και παρέμειναν νευρωτικοί, ήταν αθώοι και παρέμειναν αθώοι. Το πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο, το ανακαλύπτουν σιγά σιγά, μέχρι που φτάνει η στιγμή εκείνη για τη μεγάλη απόφαση..

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση της Μαριαλένας Κοτσάκη και η παράσταση φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Βαρνάβα Κυριαζή.

Ιnfo
Παρασκευή 10- Κυριακή 12 Μαΐου 2024
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
Λευκωσία
Εισιτήρια από €8
Προπώληση Soldouttickets

«Μεγαλοπρέπεια» στο Wherehaus 612

Η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζει το έργο της Άμπι Μόργκαν «Μεγαλοπρέπεια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη.

Το έργο:
Στο πολυτελές Προεδρικό Μέγαρο μιας χώρας που δεν ονοματίζεται, μια δυτική φωτορεπόρτερ περιμένει την αργοπορημένη επιστροφή του Δικτάτορα για να τραβήξει τη φωτογραφία του. Μαζί της βρίσκονται η γυναίκα του Δικτάτορα, η καλύτερή της φίλη και μια διερμηνέας. Παπούτσια Πράντα, σφηνοπότηρα βότκας και ανυπόμονα δάχτυλα μετρούν τον χρόνο, καθώς ο κίνδυνος που βρίσκονται οι τέσσερις γυναίκες, η αγωνία, τα μυστικά, οι σκέψεις και οι υποψίες τους έρχονται στο φως. Έξω από το Παλάτι οι ήχοι της επανάστασης που έχει ξεσπάσει στους δρόμους πλησιάζουν όλο και πιο κοντά, ενώ η μέρα ξεδιπλώνεται. Μια μέρα που απειλεί να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Info
Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
Wherehaus 612, 20.30
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα
Εισιτήριο €12/ €15
Kρατήσεις 70007102

ΠΑΙΔΙ

«Hello Kitty-Ας γίνουμε φίλοι» στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

H Kolossaion Productions συνεχίζοντας τις μεγάλες επιτυχίες, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «HELLO KITTY, Ας γίνουμε φίλοι» Η Hello Kitty, η πιο αγαπημένη ηρωίδα μικρών και μεγάλων, μετά από την επιτυχημένη πορεία της σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο σε μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, γεμάτη χρώματα και μουσική!

Μαζί με τους αγαπημένους της φίλους, τον Dear Daniel, τη My Melody και τον Badtz - Maru ήρθαν για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με πολύ χορό, τραγούδι και πολλές ακόμη εκπλήξεις! Ελάτε κι εσείς στον μαγικό κόσμο της Hello Kitty και της παρέας της.

Info
Σάββατο 11 Μαΐου 2024
Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 11.30 & 15.00
Στροβόλου 100 Λευκωσία
Εισιτήρια από €12
Προπώληση Soldoutticketbox

«Κι Εγώ;» στο Παραλίμνι

Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει, μία αλλιώτικη παράσταση με ένα αλλιώτικο κείμενο, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και μια πραγματική στιγμή, με τίτλο «Κι Εγώ;» του Αχιλλέα Κουκκίδη.

η ιστορία

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Θανάση, ένα 9χρονο μικρό αγόρι που ζει με τον παππού του, τον οποίο αναγκάζεται να χάσει λόγω ασθένειας. Η ανακοίνωση, η αντιμετώπιση, η φιλία και η διαδικασία ενός παιδιού να βρει την παρουσία μέσα στην απουσία, αποτελεί την κύρια πλοκή του έργου. Το πρωτότυπο αυτό έργο απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, ενώ η πλοκή του αναμένεται να ενεργοποιήσει συναισθήματα, να αφυπνήσει συνειδήσεις και να κερδίσει τις καρδιές των θεατών ανεξαρτήτου ηλικίας.

Info
Κυριακή 12 Μαΐου 2024
Δημαρχείο Παραλιμνίου, 11.00
Λεμεσός
Εισιτήρια www.soldouttickets.com.cy
καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Fork Food Market στον Δημ. Κήπο Λευκωσίας

 

Το Fork δηλώνει για ακόμα μια χρονιά παρών και πανέτοιμο με παλιούς αγαπημένους και νέους πωλητές αλλά και διάθεση για να γιορτάσει τα 10χρονα του.

Info
Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, 18.00-24.30
www.forkfoodmarket.com 

Drag Brunch: The Bingo edition στο Bar Souvenir

Tην Κυριακή 12 Μαΐου το Souvenir, το μπαρ με την ιδιαίτερη προσωπικότητα,  μας προσκαλεί να ζήσουμε μια εντελώς διαφορετική φάση. Το “Drag Brunch: The Bingo edition” ξεκινάει στις 11.30 και τελειώνει στις 17.00 το απόγευμα, το brunch σερβίρετε μέχρι τις 2 ενώ από τις 2 και έπειτα υπάρχουν επιλογές lunch.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή την Κυριακή, θα διασκεδάσετε, θα γελάσετε και θα απολαύσετε το πιο νόστιμο brunch.

Κάντε εγκαίρως την κράτηση σας, οι θέσεις είναι περιορισμένες...

Ιnfo
Kυριακή 12 Μαΐου 2024
Βar Souvenir Λεωφ. Μακαρίου 43 στην Λευκωσία Τηλ. 99758578

Street Party στην Παλαιά Πινέζα

Tην Κυριακή 12 Μαΐου 2024 το μπαρ Παλαιά Πινέζα στο κέντρο της Λευκωσίας μας προσκαλεί σ’ ένα μοναδικό party για τα 11 γενέθλια του, απ’ αυτά που μόνο αυτό ξέρει να διοργανώνει! Οι δρόμοι θα γεμίσουν από τους ρυθμούς των αγαπημένων μας DJs και λαχταριστές μυρωδιές και εκπλήξεις θα υπάρχουν σε κάθε γωνιά.

Το θρυλικό μπαράκι με τα επικά street party μας έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι γνωρίζει καλά την συνταγή της επιτυχίας και μας προσκαλεί να γιορτάζουμε πάνω από μια δεκαετία αξέχαστων αναμνήσεων.

Aν λοιπόν θέλετε να κάνετε «βουτιά» στη διασκέδαση, η Παλαιά Πινέζα σας προσφέρει μια εμπειρία την οποία σίγουρα δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Την Κυριακή, ας σηκώσουμε ένα ποτήρι στην υγειά της και στην υγειά μας.

Ιnfo
Κυριακή 12 Μαΐου 2024
Παλαιά Πινέζα, 16.00
Λευκωσία