ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σαββατοκύριακο προ των πυλών και το Wiz σας παρουσιάζει δέκα μοναδικές ιδέες για έξοδο! 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαριώ στην Αγία Νάπα

Η αυθεντική ρεμπέτισσα του ελληνικού πενταγράμμου, Μαριώ, παίρνει στις αποσκευές της μερικά από τα ωραιότερα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια και ταξιδεύει στις 31 Μαΐου στην Αγία Νάπα για ένα γλέντι από καρδιάς!

Σας περιμένουμε όλους στο Σπίτι της Νεολαίας!

Info
Παρασκευή 31Mαΐου 2024
Σπίτι Νεολαίας, 20.30
Αγία Νάπα
Κρατήσεις 99988742

Εισβολέας στα Λύμπια

Τα πολλά “πρόσωπα” ενός από τους κορυφαίους Έλληνες rappers δεν χρειάζονται συστάσεις. Προερχόμενος από την hip hop μάνα της Αθήνας, το Γαλάτσι, ήταν εκεί από την αρχή δίνοντας φωνή σε μια ολόκληρη γενιά.

Ο Εισβολέας ανεβαίνει στη σκηνή γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας του στη μουσική!

Μαζί με την μπάντα και την ξεσηκωτική του ενέργεια, στήνει για ακόμα μια φορά ένα αξέχαστο live, όπου η ραπ παντρεύεται με το ρεμπέτικο, τα μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου.

Με εύστοχες ρίμες και μερακλίδικα ρεφρέν.

Info
Παρασκευή 31 Μαΐου 2024
Θεατράκι Λυμπιών,  21.00
Εισιτήρια από €15
Κρατήσεις 99810011
Προπώληση bit.ly/EisboleasKalokairi2024  

Αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Παρασκευή 31 Μαΐου θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ένα μοναδικό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο με την φωνή της Μελίνας Ασλανίδου.

Ιnfo
Παρασκευή 31 Μαΐου 2024
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Εισιτήρια €25
Εισιτήρια Soldouttickets

ΘΕΑΤΡΟ

Mahamaya Electronic Devices στο The Warehouse by ITQuarter

Ο θεατρικός συγγραφέας, νικητής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος του Νέου Δράματος, Ivan Vyrypaev, φέρνει δύο έργα στην Κύπρο.

Στο έργο "Mahamaya Ηλεκτρονικές συσκευές" δεν υπάρχουν χαρακτήρες με τη συνήθη έννοια. Στη σκηνή, που μοιάζει με μεγάλη οθόνη, τέσσερις ερμηνευτές κάνουν και απαντούν ερωτήσεις που καλύπτουν όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής: επιστήμη, πολιτική, οικογένεια, ναρκωτικά, σεξ, θρησκεία και πολλά άλλα. Το κοινό, μαζί με τους χαρακτήρες, πηγαίνει στην απάντηση στο κύριο ερώτημα: ποιοι είμαστε πραγματικά? 

Info
Παρασκευή 31 Μαΐου -Σάββατο 1 Ιουνίου 2024
The Warehouse by ITQuarter
Παρ. 14.00 Σαββ. 1 Ιουνίου, 19.00
Λεμεσός

«Γαμπροί Για Πούλημα» στο Ξένιον

Η Purple Sparrow Productions παρουσιάζει την νέα κωμωδία Γαμπροί Για Πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου, για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Περίληψη:
Τι συμβαίνει όταν η ευκατάστατη Κυπριακή οικογένεια των Κωσταρέλλων αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω του ξέφρενου της life style και της προσπάθειας της να επιδείξει την δήθεν οικονομική της άνεση; Τι συμβαίνει όταν οι προσπάθειες της να καταχραστεί δημόσιο χρήμα προχωρούν με βήματα χελώνας; Τότε βγαίνει από την οικογενειακή συλλογή ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που κατέχει παράνομα η οικογένεια, για να το πωληθεί σε μία συλλέκτρια αρχαίων αγαλμάτων εκ Ρωσίας! 

Ιnfo
Σάββατο 1 Ιουνίου 2024
Ξένιον, 20.30
Παραλίμνι
Εισιτήρια €15/ €20
Προπώληση Soldoutticketbox
Πληροφορίες 70001055

«Ολόκληρη η Βίβλος σε μία ώρα» στο Θέατρο ΕΘΑΛ

Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου να δίνουν ραντεβού με το φιλοθεάμον κοινό για λίγες ακόμη παραστάσεις τον Μάϊο στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά!

Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», με υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ;

Ένας καταιγισμός εικόνων που δημιουργούν τρεις ηθοποιοί performers και ένας μουσικός σε ένα show με τραγούδι, χορό και ερωτήματα των ερωτημάτων πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα. Τελικά, «την Βίβλο πρέπει να την ερμηνεύουμε κυριολεκτικά;» Μέσα από κωμικές καταστάσεις οι τέσσερις performers διερευνούν ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας. Ένας στοχασμός για τις ευθύνες, τις επιλογές μας, για τους περιορισμούς και τις ελευθερίες μας, ένας στοχασμός εν τέλει για την ίδια τη ζωή.

Info
Κυριακή 2 Ιουνίου 2024
Eθαλ, 20.00
Λεμεσός
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 99 25 1331

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Fork Food Market στον δημοτικό κήπο Λευκωσία

Μετά την πρώτη εμφάνιση του Fork Food Market στο Γέρι, επιστρέφει στη βάση του για ακόμα δύο εκδηλώσεις πριν κτυπήσει η καλοκαιρινή ζέστη και αρχίσουμε όλοι να τρέχουμε στις παραλίες!

Έτσι, αυτή τη Παρασκευή, 31 Μαΐου, το βρίσκουμε στον Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας. Το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ μέχρι τις 11μμ ενώ το μπαρ και η μουσική θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 12πμ. Η Dj Koulla P. Katsikoronoϊοu θα συνοδεύει τη βραδιά μας με τις μουσικές της επιλογές.

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσετε και πάλι ένα καινούριο πωλητή! Τις Pizza Bella οι οποίες σερβίρουν μια από τις καλύτερες ζύμες πίτσας που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Μην ξεχάσετε να φέρετε τα ποτήρια σας, αλλιώς ελάτε να διευρύνετε τη συλλογή σας με το καινούριο κίτρινο μας ποτήρι. Υπενθυμίζουμε ότι τα ποτήρια διατίθενται στo bar μας στην τιμή των 2 ευρώ.

Info
Παρασκευή 31 Μαΐου 2024
Δημ. Κήπος Λευκωσίας, 19.00-00.00
www.forkfoodmarket.com 

Γιορτή κερασιού στις Τρεις Ελιές

Το Σάββατο 1η Ιουνίου το Χωριό Τρεις Ελιές στην επαρχία Μαραθάσα προσκαλεί το κοινό σε μια υπέροχη ολοήμερη γιορτή , με πλούσιο πρόγραμμα, αφιερωμένη στο κεράσι.

Info
Σάββατο 1 Ιουνίου 2024
Τρεις Ελιές, 11.00-00.00
Μαραθάσα Τροόδος

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Ο Μάριος Πράσινος και οι εικόνες του βυθού» στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία

Είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται στη Κύπρο συνολικά το χαρακτικό έργο του σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη.

Συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου

Επιμέλεια Μάνος Στεφανίδης

Oι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν, ζωγραφικά έργα, μεταξοτυπίες, λιθογραφίες, χαλκογραφίες, ταπισερί, αφίσες και μια επιλογή από σπάνια και πολύτιμα βιβλία – objets d’art. Την έκθεση συνοδεύει πλούσιος κατάλογος με το συνολικό έργο της συλλογής του Γιώργου Κωστόπουλου που σχεδιάστηκε και εκτυπώθηκε ειδικά για την έκθεση στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή.

Ο Μάριος Πράσινος, αν και αποτελεί πρωταγωνιστική μορφή της ελληνικής καλλιτεχνικής διασποράς, είναι ελάχιστα γνωστός στον τόπο μας. Γνωστή είναι μόνο η τελευταία περίοδος του ζωγραφικού του έργου και κυρίως η ενότητα “τα Δέντρα” (Les Arbres). Αντίθετα παραμένει άγνωστη η εντυπωσιακή νεανική συμπόρευσή του με τους θεμελιωτές του Υπερρεαλισμού, η εικονογράφηση κλασσικών βιβλίων της γαλλικής avant-garde της οποίας υπήρξε πρωτοπόρος χαράκτης, η ενασχόλησή του με το θέατρο ως βασικός συνεργάτης του Charles Dullin και του Jean Vilar, οι μοναδικές του ταπισερί, και τέλος τα ποιητικά όσο και αινιγματικά του κείμενα.

Info
Διάρκεια έκθεσης: 15 Απριλίου - 28 Δεκεμβρίου 2024
Ωράριο και μέρες λειτουργίας Μουσείου: Τρίτη - Σάββατο 10:00 - 13:00 / 18:00 - 21:00
Επικοινωνία: 22496930
info@printmaking.cy / www.printmaking.cy
Είσοδος ελεύθερη

CINEMA 

Kinds Of Kindness 

Ενας άντρας χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του. Ενας αστυνομικός ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Μία γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Ενα τρίπτυχο παραμύθι με τους Εμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι, Χονγκ Τσάου, Τζο Αλγουιν, Μαμούντου Ατι, Χάντερ Σέιφερ να παίζουν έναν ρόλο σε κάθε ιστορία...

Κcineplex
Rio Premier Cinemas
Rio Limassol
Pantheon Cinema