ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 προτάσεις για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Υποδεχόμαστε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη με διάθεση εορταστική. Το Wiz επέλεξε δέκα προτάσεις που θα κάνουν το διήμερο που έρχεται, αξέχαστο!

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσική και ποίηση - Για 2 πιάνα και 2 Φωνές στο Παλλάς

Η Πολιτιστική Πλατφόρμα Ad Libitum διοργανώνει μια ξεχωριστή συναυλία για τη συμπλήρωση 25 χρόνων μουσικής δημιουργίας του συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Παπαγεωργίου. Δύο εξαίρετοι μουσικοί, ο Νίκος Νικολάου στο πιάνο και ο Μάριος Κωνσταντίνου στο τραγούδι, συμπράττουν με τον ίδιο το συνθέτη στο πιάνο δημιουργώντας μια νοσταλγική ατμόσφαιρα μέσω του αρχέγονου καλλιτεχνικού διαλόγου μεταξύ ποίησης και μουσικής. Θα παρουσιαστούν τραγούδια του συνθέτη σε ποίηση Ουράνη, Σκαρίμπα, Βρεττάκου, Καββαδία, Παλαμά, αλλά και σε δικούς του στίχους, που γράφτηκαν μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια μουσικής πορείας για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Οι μπαλάντες και τα μπλουζ θα πλέξουν ποιητικές εικόνες με τα λαϊκά μελίσματα και τους ελληνικούς ρυθμούς, χαράζοντας τον καμβά του ρομαντισμού της μέσο-μετά-πολεμικής ποίησης, άλλοτε με ανεπαίσθητη τρυφερότητα και άλλοτε με την τραχύτητα του σύγχρονου μουσικού ιδιώματος.

Ιnfo
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Θέατρο Παλλάς, 20.00
Ρηγαίνης 24, Λευκωσία
Εισιτήρια €12
Προπώληση Soldoutticketbox

Αλκίνοος Ιωαννίδης «Μαζί στο φως» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

 

Η παράσταση «Μαζί στο φως» αποτελεί μία πρόσκληση για ενσυναίσθηση και κατανόηση του πώς είναι να ζεις με οπτική αναπηρία.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί να βιώσουμε πώς είναι να ζεις με τυφλότητα, σε μια συναυλία στο σκοτάδι, για την υποστήριξη του έργου της Σχολής Τυφλών. Μία πρόσκληση για ενσυναίσθηση και κατανόηση του πώς είναι να ζεις με οπτική αναπηρία. 

Σε ένα κόσμο που όλο και περισσότερα πράγματα βασίζονται στην εικόνα, ίσως ξεχνάμε ότι υπάρχουν εκείνοι που μπορούν και «βλέπουν» πέρα από την επιφάνεια, την ουσία των πραγμάτων.

Να πούμε πως η εν λόγω παράσταση παρουσιάστηκε ήδη σε κάποιες περιπτώσεις στην Ελλάδα, ως μια καλλιτεχνική κίνηση ευαισθησίας και συμπερίληψης από τον Κύπριο τραγουδοποιό.

Η παράσταση στην Κύπρο θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, σε δύο συναυλίες, στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Info
Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Εισιτήρια €25 (€20)
Προπώληση SoldOut Tickets


ΘΕΑΤΡΟ

«Μιχάλης Πασιαρδής – Ο Δικός μας ποιητής» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό Θέατρο θέλοντας να τιμήσει το έργο του Μιχάλη Πασιαρδή - ενός πολύτιμου συνεργάτη για τους ανθρώπους του Σατιρικού θεάτρου με τον οποίο συνεργάστηκε πολλές φορές και όποιος έφυγε ανήμερα της Αναστάσεως του 2021 - του μεγάλου αυτού Κύπριου ποιητή, λογοτέχνη, θεατρικού συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού, παρουσιάζει την εκδήλωση/αναλόγιο με τίτλο «Μιχάλης Πασιαρδής – Ο Δικός μας ποιητής».

Ιnfo
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου
Σατιρικό Θέατρο, 20.00
Πάνω σκηνή Σατιρικού
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά, Λευκωσία Κύπρος
Πληροφορίες: 22312940, 22421609
Ελεύθερη Είσοδος

Mια ζωή Τζένη» στο Αττικόν Θέατρο

Το πρωτότυπο κείμενο της Μαργαρίτας Αλεξανδράκη, Μια Ζωή Τζένη, είναι ένα θεατρικό έργο το οποίο περιγράφει τη σχέση μιας τράνς γυναίκας με τον ηλικιωμένο πατέρα της. Εμπνευσμένο από το Την Τρίτη Στο Σούπερμάρκετ του Εμμανουέλ Νταρλέί.

Υπόθεση:
Η Τζένη, μια τράνς γυναίκα, επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα, τον ηλικιωμένο πατέρα της, μετά τον θάνατο της μητέρας της. Τον βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού καθώς και για τα ψώνια που χρειάζεται για την υπόλοιπη εβδομάδα. Μέσα από την εβδομαδιαία τους ρουτίνα ξεδιπλώνεται η μεταξύ τους σχέση σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Η ανάγκη τους για αποδοχή, για αγάπη, οι ανασφάλειές τους, οι φόβοι τους ζωντανεύουν μέσα από το μυαλό της ηρωίδας.

Ιnfo
Παρασκευή 2- Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Αττικόν Θέατρο, 20.30
Πάφος
Εισιτήρια €12/ €15
Προπώληση Soldoutticketbox

«Οι Σιδεράδες» στο Μασκαρίνι

Το θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει την κωμωδία του Σέρβου Μίλος Νίκολιτς, ένα έργο με γρήγορη πλοκή και δράση, με απρόοπτες καταστάσεις, με χιουμοριστική και κυρίως σατιρική διάθεση, σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους από το Σάββατο.

Η σάτιρα επιστρατεύεται για να καυτηριάσει τον πόλεμο και τον εθνικισμό και ν’ αναδείξει τις ανθρώπινες σχέσεις, φιλίας και αγάπης, ακόμη και το μεγαλείο του έρωτα, που δημιουργείται στα «διαλείμματα» των αιματηρών μαχών, στοιχείο αντίθεσης και σύνθεσης ανθρώπινων συναισθημάτων και φυλετικού μίσους, το οποίο καλλιεργείται εντέχνως για τα οικονομικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης σε κάθε πόλεμο.


STAND UP COMEDY

Κατερίνα Βρανά - «About sex» στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις της με το Stayling alive – Σχεδόν πέθανα στην Κύπρο η πιο αστεία γυναίκα του κόσμου (aka η Κατερίνα Βρανά) * επιστρέφει με το διαχρονικά ξεκαρδιστικό “About Sex”. Γιατί μόνο έτσι θα μας μπουν καλά τα Χριστούγεννα! Με γέλιο, αισιοδοξία και-φυσικά- με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Ό,τι ακριβώς δηλαδή θα μας προσφέρει αυτή η solo παράσταση!

Το “About Sex” είναι και πάλι εδώ. Και ασχολείται με το σεξ. Γιατί φαίνεται πως όλοι ασχολούνται με το σεξ. Όχι με το σεξ, όπως το ξέραμε τόσα χρόνια τώρα, αλλά με έναν νέο, διαφορετικό τρόπο. Τρανταχτά παραδείγματα: οι διαφημίσεις, τα περιοδικά, τα «βρώμικα» sms, οι τσόντες, οι σχέσεις μας και η ενόργανη γυμναστική.

Η παράσταση της Κατερίνας είναι σέξι, εκπαιδευτική -ασχολείται ακόμη και με τις πάπιες- και πάρα πολύ αστεία. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ασχοληθείς με το σεξ, παρά μέσω της κωμωδίας; Και μάλιστα όταν κωμικός είναι μια γυναίκα;

Info
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
Δημοτικό θέατρο Στοβόλου, 20.30
Στροβόλου 100 Λευκωσία
Εισιτήρια € 20
Προπώληση: www.soldoutticketbox.com 

ΠΑΙΔΙ

Σκρουτζ - Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στο Μασκαρίνι

Το θέατρο Piccolo παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία», σε μια παράσταση ιδανική για όλη την οικογένεια.

Παραμονή Χριστουγέννων και ο τσιγκούνης και παράξενος Εμπενίζερ Σκρουτζ, συμπεριφέρεται άσχημα στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Εκείνο το βράδυ τον επισκέπτονται τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που του θυμίζουν όλα όσα έχουν αξία στη ζωή. Θα καταφέρουν τα τρία πνεύματα να απαλύνουν την σκληρή καρδιά του;

Ιnfo
Kυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
Θέατρο Μασκαρίνι, 11.00 & 16.00
Αθαλάσσης 4 Λατσιά
Εισιτήρια €10/€15
Κρατήσεις 94409100

«Το κουτάκι ξωτικάκι» στο Μελίνα Μερκούρη

«Το κουτάκι ξωτικάκι», είναι η νέα Χριστουγεννιάτικη παραγωγή της παιδικής σκηνής του θεάτρου Βεστιάριο και έρχεται να μαγέψει μικρά και μεγάλα παιδιά!

Μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη!

Δύο κουτιά – δύο μαγικά κουτιά που από μέσα ξεπηδούν δύο σκανδαλιάρικα ξωτικά…
Και το δικό μας Χριστουγεννιάτικο παραμύθι αρχίζει….
Ζήσε τα μαγικά σου Χριστούγεννα τώρα…

Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά και όλο χρώματα κοστούμια, υπέροχες όλο ζωντάνια μουσικές και σκηνικά που θα σε κάνουν αμέσως να νιώσεις Χριστούγεννα. Τα δικά σου Χριστούγεννα, όπως εσύ τα έχεις φανταστεί…

Μια ολοκληρωμένη Χριστουγεννιάτικη παιδική θεατρική παράσταση, με ήρωες τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη και όχι μόνο.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο χωριό του Άγιου Βασίλη και να δουν πως ετοιμάζονται τα δώρα στο μαγικό εργαστήρι από τα ξωτικά. Θα μυρίσουν μαγικές μυρωδιές από τα μοσχομυρισμένα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και άλλες λιχουδιές που θα φτιάχνει η κυρά Αγιοβασίλενα.

Info
Σάββατο 3- Kυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Σαβ. 12.30 Κυρ. 17.00
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς
Εισιτήρια €10/ €12
Κρατήσεις 96403029

ΜΠΑΛΕΤΟ

Swan lake

Η ATRIA MUSIC παρουσιάζει το μπαλέτο Swan Lake που ερμηνεύει το Ευρωπαϊκό Κλασικό Μπαλέτο στην Κύπρο.

Η Λίμνη των Κύκνων είναι η ιστορία αγάπης του πρίγκιπα Ζίγκφριντ, ο οποίος σε ένα ταξίδι κυνηγιού συναντά ένα κοπάδι κύκνων, ερωτεύεται τη βασίλισσα των κύκνων, την Οντέτα και ορκίζεται την πίστη του και την αθάνατη αγάπη του προς αυτήν. Ως αποτέλεσμα μιας κατάρας από τον κακό μάγο Βαρόνο φον Ρόθμπαρτ, η Οντέτ μπορεί να πάρει ανθρώπινη μορφή μόνο μεταξύ μεσάνυχτα και ξημερώματος. Μόνο η πιστή, αληθινή αγάπη μπορεί να σπάσει τα μάγια. Αυτή η αγάπη εκφράζεται στο White Swan pas de deux, που χορεύεται σε ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια της μουσικής, και είναι ταυτόχρονα απαλό και τρυφερό. Κατά τη διάρκεια αυτού του πας ντε ντε, η δειλία και η αίσθηση του φόβου της Οντέτ για τον Πρίγκιπα μεταβαίνει στην αποδοχή της αγάπης και της ελπίδας του για το μέλλον.

Ιnfo
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
Μαρκίδειο Πάφου, 20.00

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Παττίχειο Λεμεσού, 20.00

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.00

Eισιτήρια από €34
Προπώληση Soldoutticketbox

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων 2022

H Παραμυθούπολη Χριστουγέννων επέστρεψε στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η τάφρος Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα ο δημοτικός χώρος στάθμευσης μεταμορφώνεται σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με φανταχτερά στολίδια, τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, πιο λαμπερή, πιο παιχνιδιάρικη, μα και πιο «ζεστή» εποχή του χρόνου !

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα προσθέσει τη «μαγεία» που όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας την περίοδο των γιορτών και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου! Για 52 ολόκληρες μέρες, στον χώρο θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με κάθε λογής λιχουδιές και αρώματα από όλο τον κόσμο!

Info
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου- Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023
Τάφρος Ντ'Αβίλα, 15.00- 00.00 και σ/κ 10.00- 00.00.
Λευκωσία

Λάρνακα Christmas Land

Η Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα γίνεται ένα χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με φανταχτερά στολίδια, τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, λαμπερή εποχή του χρόνου.

Info
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022- Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023
Πλατεία Ευρώπης Λάρνακα