ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού – Be Active στην Πάφο

WIZ TEAM

Ο Δήμος Πάφου συμμετέχει φέτος για δέκατη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού – Be Active.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη.

Σύνθημα της εκστρατείας είναι για ακόμη μια χρονιά το «#BeActive» («να είστε ενεργοί»), που στόχο έχει να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, πραγματοποιείται σε όλη την Ευρώπη σε συνεργασία με τους εθνικούς συντονιστές, που στην χώρα μας είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Dance The For All - 7.30 μ.μ. - Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου)

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία των περασμένων χρόνων, η εκδήλωση που βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (Κ.Ο.Α.) επιστρέφει δυναμικά με πάνω από 600 συμμετέχοντες!

Άτομα από σχολές χορού, γυμναστήρια, αλλά και δημότες που θέλουν να απολαύσουν τη χαρά του χορού και της άσκησης αναμένεται να συμμετάσχουν φέτος σε αυτή τη γιορτή.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία να ενωθούμε όλοι μαζί, να διασκεδάσουμε και να γυμναστούμε με τον πιο ευχάριστο τρόπο!
Ελάτε να χορέψουμε όλοι μαζί, γιατί ο χορός δεν είναι μόνο διασκέδαση είναι και άσκηση! Ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, όλοι μπορούν να συμμετάσχουν και να απολαύσουν τα οφέλη της κίνησης και της έκφρασης μέσα από το χορό.

Νυκτερινός Αγώνας Δρόμου «Αροδαφνούσα» - 8.00 μ.μ. – Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου)

Σε συνεργασία με το Σωματείο Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών «Στέλιος Κυριακίδης», σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον Νυκτερινό Αγώνα Δρόμου, μια μοναδική εμπειρία που ακολουθεί τα βήματα της μυθικής Αροδαφνούσας. Η διαδρομή περνά μέσα από πανέμορφες τσιμεντογραφίες που απεικονίζουν τον θρύλο της, στο κέντρο της πόλης.

Η ξεχωριστή αυτή διαδρομή μήκους 3 χιλιομέτρων,είναι ιδανική για όλους,ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατά- στασης. Μπορείτε να επιλέξετε να τρέξετε ή να περπατήσετε, απολαμβάνοντας τη μαγευτική ατμόσφαιρα της πόλης τη νύχτα και τις μοναδικές εικόνες που αφηγούνται το μύθο της Αροδαφνούσας.

Είναι ένας αγώνας δρόμου που δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό, αλλά και την εμπειρία της συμμετοχής και της ανακάλυψης. Είναι μια ευκαιρία να περπατήσετε ή να τρέξετε παρέα με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας μια υπέροχη νυχτερινή βόλτα μέσα από τα ιστορικά μονοπάτια της πόλης μας.

Ελάτε να ζήσουμε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία και να γίνουμε μέρος ενός νυχτερινού ταξιδιού που συνδυάζει άθληση, πολιτισμό και παράδοση. Ο Νυκτερινός Αγώνας Δρόμου είναι εδώ για να μας θυμίσει τη σημασία της συμμετοχής και της απόλαυσης, ανεξαρτήτως ρυθμού ή επίδοσης.

Οι εγγραφές θα γίνονται την ημέρα του αγώνα, από τις 7:00 μ.μ.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Άσκηση στην τρίτη ηλικία - 9.00 π.μ. -Δημοτικά Μπάνια

Σε συνεργασία με το ΑΓΟ και τα Κέντρα Ενηλίκων Πάφου, Μουττάλου και Κ. Πάφου προσκαλούμε τους δημότες της τρίτης ηλικίας να συμμετάσχουν μαζί μας σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα άσκησης για τους μεγαλύτερους σε ηλικία φίλους μας.

Ελάτε να μάθουμε πώς να ασκούμαστε σωστά και με ασφάλεια, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής μας.
Η άσκηση δεν έχει ηλικία, και μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 6.00μ.μ, – 9.00 μ.μ. & Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 9.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.

Pafos Active Gaming Festival! - Πολυχώρος «Αττικόν»
Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία στο Pafos Active Gaming Festival!
Πρόκειται για μια ξεχωριστή και πρωτοποριακή εκδήλωση για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή φυσικής κατά- στασης, και υπόσχεται να προσφέρει διασκέδαση για όλη την οικογένεια!
Το φεστιβάλ συνδυάζει τον ψηφιακό κόσμο με τη φυσική δραστηριότητα μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Από διαδραστικά παιχνίδια και eSports, μέχρι δραστηριότητες εξομοίωσης που θα σας κάνουν να κινηθείτε και να διασκεδάσετε με έναν πρωτότυπο τρόπο.
Το Pafos Active Gaming Festival είναι η ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψετε νέες μορφές ψυχαγωγίας που προάγουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.

Εξερευνήστε τον μαγικό κόσμο του gaming, και δοκιμάστε νέες δραστηριότητες που συνδυάζουν την τεχνολογία με την κίνηση. Ελάτε με την οικογένεια και τους φίλους σας για να ζήσετε δύο ημέρες γεμάτες δράση, καινοτομία και διασκέδαση!
Σας περιμένουμε στο Pafos Active Gaming Festival για ένα διήμερο γεμάτο ενέργεια και παιχνίδι!

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Αθλητικό Χωριό - 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. - Πάρκο Χρωμάτων

Το πάρκο μας μετατρέπεται σε ένα μεγάλο αθλητικό χωριό για ένα απόγευμα μόνο! Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά μια πληθώρα αθλημάτων και να ανακαλύψετε ποιο σας ταιριάζει περισσότερο.


Περιηγηθείτε στις διάφορες ζώνες του πάρκου, όπου επαγγελματίες αθλητές και εκπαιδευτές θα σας καθοδηγήσουν και θα σας δείξουν τα βασικά βήματα και τις τεχνικές κάθε αθλήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις για τις εκδηλώσεις το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Πάφου στα τηλ: 26822854,26822218.