ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

11+1 ιδέες για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, cinema. To Σαββατοκύριακο είναι εδώ και είναι γεμάτο καλούς λόγους για να βγούμε από το σπίτι. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Nατάσα Μποφίλιου στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου

Μια Νέα Παράσταση. Μια Νέα Εποχή.

Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα στο καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου "Κάτι Καίγεται" που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.

Info
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
Aμφιθέατρο Ιδαλίου, 21.00
Λευκωσία

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
Αμφιθέατρο Heritage, 21.00
Λεμεσός
Προπώληση Ticketmastercy

Μιχάλης Ρακιντζής στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου

Ο Μιχάλης Ρακιντζής μετά τις πετυχημένες sold out εμφανίσεις του στην Αθήνα έρχεται με το συγκρότημα του για το απόλυτο 90’s Βest Οf show!

Ο Μιχάλης Ρακιντζής, το απόλυτο soundtrack της δεκαετίας του ‘90, θα παρουσιάσει ένα anti-aging live πρόγραμμα που θα μας συγκινήσει, θα μας ξεσηκώσει και θα μας προκαλέσει ώστε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

Αξέχαστα τραγούδια που μας ξυπνούν μνήμες από τα παλιά… όπως το «Δικός σου για πάντα», «Mωρό μου Φάλτσο», «Προκαλείς», «S.A.G.A.P.O.», «Εγώ και ο Πουφ», «Δαχτυλίδι», «Κάνε μια ευχή», «15 Φλεβάρη» και τόσα άλλα εγγυώνται μια μουσική παράσταση πολύ ξεχωριστή.

Info
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
Αμφιθέατρο Ιδαλίου, 21.00
Εισιτήρια €20
Προπώληση Ticketmaster Cyprus & acs courier (77777040)
Πληροφορίες 99059257

Βασίλης Καζούλης στο Εν τέχνο Καφενείο

Πιστοί στην καλοκαιρινή μας συνήθεια και φέτος στο Εν Τέχνο, έρχεται ένας απο τους πιο αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες, ο Βασίλης Καζούλης!

Ο Βασίλης Καζούλης ένας απο τους πλέον διαχρονικούς τραγουδοποιούς της ελληνικής έντεχνης και ροκ μουσικής σκηνής, έρχεται για μία μουσική βραδιά στην Λάρνακα.

Οι μελωδίες απο τα γνωστά τραγούδια, “Φανή”, “Αν ήσουν άγγελος”, “Κάτι να γυαλίζει”, “Αεροπλάνα”, θα μας ταξιδέψουν και πάλι στις πιο αθώες μας εποχές!

Ο Βασίλης Καζούλης, παραμένει πιστός σε όλα όσα τον έκαναν να αγαπήσει τη μουσική και συνεχίζει με τον ίδιο αυθορμητισμό τις live εμφανίσεις του.

Μαζί του στα πλήκτρα και φωνή, ένας νέος τραγουδοποιός, ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, με πολλές εμφανίσεις στο ενεργητικό του.

Παρασκευή λοιπόν, στις 20 Σεπτεμβρίου στο Εν Τέχνο Καφενείο! Για πληροφορίες και κρατήσεις στο 97 614904.

Info
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
Εν Τέχνο, 21.00
Λάρνακα
Εισιτήρια €35/άτομο (μουσική & φαγητό).
Κρατήσεις 97614904 

ΘΕΑΤΡΟ

«Το πάρτυ της ζωής μου» στο Δημοτικό θέατρο Λευκωσία

Η Ελένη Ράντου επιστρέφει στην Κύπρο μετά τον περσινό θρίαμβο!

Η Ελληνική Τράπεζα παρουσιάζει και φέτος το θεατρικό γεγονός της χρονιάς : Το Πάρτυ της ζωής μου … μια ιστορία για όλα μας τα τραύματα… με την Ελένη Ράντου.

Μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και «αμνησίας» , ένα γλυκόπικρο «Πάρτυ ζωής» το οποίο ταράζει εδώ και δυο σεζόν τα νερά της θεατρικής Αθήνας, αφού καθημερινά το θέατρο ήταν κατάμεστο με ένα ενθουσιώδες κοινό που αποθέωνε την Ελένη Ράντου σ αυτό το ρεσιτάλ ερμηνείας !

Αντλώντας έμπνευση από το «Every Brilliant Thing» των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe - η Ελένη Ράντου
ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα
της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας
στην μετά-covid εποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία σε μια παράσταση που
ενθουσίασε το κοινό και κριτικούς που την χαρακτήρισαν ως την «παράσταση της χρονιάς».

Info
Παρασκευή 20- Κυριακή 22 Σεπτέμβριου 2024
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30 (Κυρ. 19.00 απογευματινή)
Μουσείου 4 Λευκωσία
Προπώληση Εισιτηρίων ticketmaster.cy και ACS COURIER

«Σκοπευτήριο» στο Μασκαρίνι

Η «Σόλο για Τρεις» και το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζουν το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο».

Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Εκτός από θέματα ομοφοβίας και ρατσισμού, το έργο πραγματεύεται και θέματα σχέσεων, ύπαρξης, θέματα τέχνης και της εξέλιξής της στο σήμερα.

Αφορμή για τη δημιουργία του έργου, ήταν το ναυάγιο της Πύλου. Όχι τόσο το ναυάγιο όσο τα ρατσιστικά σχόλια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με το Ναυάγιο. Αυτό από μόνο του πυροδότησε την έρευνα. Μια έρευνα που περιλάμβανε ομιλίες και γραπτά του μέλους της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ομιλίες από άλλα μέλη της καταδικασμένης από το νόμο παράνομης και τρομοκρατικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, τα πρακτικά της δίκης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και τις διάφορες απόψεις σχετικά με τη δολοφονία, πληροφορίες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (από τη Μητέρα του, από τα πρακτικά της δίκης), έντυπα και διαδικτυακά άρθρα για τις ρατσιστικές επιθέσεις σε Λεμεσό και Χλώρακα, διαδικτυακά άρθρα για τα ρατσιστικά περιστατικά βίας στον Έβρο και συνεντεύξεις από μετανάστες που ζουν στην Αθήνα. Μέρος της έρευνας ήταν και η επίσκεψη μου στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Γαλατσίου (Ιούλιος 2023) και η καταγραφή μαρτυριών από μετανάστες που έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας. (Απόσπασμα από το Σημείωμα του Συγγραφέα)

Info
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
Μαρκίδειο Πάφου, 20.30
Κοραή 1 Πλατεία Αρχιεπισκοπής
Είσοδος €15/ €12
Κρατήσεις 96147809

«Οι Δεσποινίδες!» στο Θέατρο Ανεμώνα

 

Η χειμερινή σεζόν ξεκινά νωρίς στο θέατρο Ανεμώνα με το ανέβασμα του έργου "Οι Δεσποινίδες", που θα συστήσει στο κυπριακό κοινό τον πολυβραβευμένο και πολυγραφότατο Ιταλό συγγραφέα, Gianni Clementi. Για πρώτη φορά στην Κύπρο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, παρουσιάζεται έργο του καταξιωμένου Ιταλού δραματουργού Gianni Clementi.Αν και άγνωστος στον ελληνικό χώρο ο Clementi, είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ιταλικής δραματουργίας, με πολύ πλούσια δράση που ολοένα και αυξάνεται.
"Οι Δεσποινίδες" είναι μια πικρή κοινωνική κωμωδία και ανεβαίνει από το θέατρο Ανεμώνα σε πανελλήνια πρώτη, σε μετάφραση Έλενας Μουνδρούβαλη. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Μαρίνος Ξενοφώντος.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ,
δύο γεροντοκόρες αδελφές, η Aντολοράτα και η Ροσάρια, θύματα μιας άσπλαχνης φύσης, περνούν τη ζωή τους σε μια συνεχή, τραγική και κωμική, ανταλλαγή αμοιβαίων κατηγοριών. Ένας ατελείωτος καυγάς που δεν γνωρίζει ανάπαυση.Καβγαζίζουν για ένα υποτιθέμενο μικρό κρυφό θησαυρό που η Ροσάρια κατάφερε να συγκεντρώσει στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό τους όλα τα χρόνια εργασίας τους, τσακώνονται για το ρεύμα που καταναλώνει απερίσκεπτα η Αντολοράτα μή ξεκολλώντας από τις εκπομπές της τηλεόρασης στις οποίες είναι εθισμένη, σφάζονται επειδή η Αντολοράτα κατηγορεί τη Ροσάρια ότι δεν ξοδεύει λεφτά ούτε για τη διατροφή τους ενώ η Ροσάρια κατακρίνει την Αντολοράτα που σκορπίζει τα λεφτά βάζοντας σε κίνδυνο το απόθεμα χρόνων εργασίας και στερήσεων. Κάθε περίσταση, κάθε γεγονός γίνεται αντικείμενο ζωηρής και ασυμβίβαστης συζήτησης! Η Ροσάρια κυριαρχεί και η Aντολοράτα υποφέρει. Ώσπου μια μέρα, η Ροσάρια παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο.. και αποκτά μια βαριά αναπηρία..

Info
Παρασκευή 20- Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
Λευκωσία
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 70007721

«Γραμμή 112» στο Κτήριον 53

Ο σκηνοθέτης Χριστόδουλος Ανδρέου έχει συστηθεί με επιτυχία στο θεατρικό κοινό της Κύπρου με το Οξυγόνο του Ιβάν Βιριπάγιεφ (2022), αλλά και με τις παραστάσεις μέσω της μεθόδου directing as play-writing: Μουσική Δωματίου (2021) και Φοινιξ: Οι άλλοι είσαι εσύ (2023). Φέτος επανέρχεται φέρνοντας στην σκηνή ένα ψυχολογικό θρίλερ δωματίου με τίτλο Γραμμή 112, το οποίο είναι βασισμένο στην βραβευμένη δανέζικη ταινία The Guilty.

Ένας αστυνομικός του δρόμου κατηγορείται για φόνο εν ώρα υπηρεσίας. Βρίσκεται σε διαθεσιμότητα εδώ και καιρό, εν αναμονή της δίκης του, εκτελώντας χρέη τηλεφωνητή της άμεσης δράσης. Η τελευταία του βραδινή βάρδια πριν τη δίκη, μοιάζει με ρουτίνα στο τηλεφωνικό κέντρο, καθώς με την απολογία που έχει σχεδιάσει, περιμένει σε λίγες ώρες να αθωωθεί και να επιστρέψει πίσω στους δρόμους, αφήνοντας πίσω του ό,τι έχει συμβεί. Όμως τελευταία στιγμή ένα τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης ανατρέπει τα πάντα.

Info
Σάββατο 21- Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
Κτήριον 53, 20.30 (Κυρ. 19.30)
Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών
Αθήνας 25-27, Χρυσαλινιώτισσα, Λευκωσία
Εισιτήρια € 14
Κρατήσεις 95 78 18 18

«Η Φάρμα των ζώων» στο θέατρο Ένα

Το θέατρο ένα παρουσιάζει το αριστούργημα του Τζωρτζ Οργουέλ «Η Φάρμα των ζώων» σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.

Υπόθεση:
Σε μια φάρμα, τα ζώα, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο στην ανθρώπινη καταπίεση, επαναστατούν και αναλαμβάνουν τη διοίκηση της. Στην ηγεσία βρίσκονται τα πιο «έξυπνα» ζώα της φάρμας τα γουρούνια. Υπό την καθοδήγηση του πιο γενναίου από αυτά η επανάσταση τους ξεκινάει μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τη νέα τάξη πραγμάτων που προοιωνίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους αδικημένους… Σύντομα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι ελπίδες τους καταρρέουν καθώς η νέα ηγεσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και χειρότερα από την προηγούμενη. Πως μέσα από τους κόλπους των καταπιεσμένων αναδύονται νέοι ακόμη πιο αυταρχικοί δυνάστες; Πως το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Το έργο, πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι μια αλληγορία για την ανάγκη και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη ζωή. Διαπραγματεύεται τις έννοιες της ισότητας, της δημοκρατίας, της απληστίας και της εξουσιομανίας, αλλά και της φιλίας, της συνεργασίας, της συμπαράστασης, της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας και της αγάπης.

Συντελεστές:
Ελεύθερη διασκευή/ Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Παίζουν (αλφαβητικά): Αντρέας Γεωργίου, Μαριλένα Γανωματή, Ιάκωβος Ιακώβου, Αντώνης Λαπηθιώτης, Στέλιος Στυλιανού, Μαρία Χαρά Τρούσα

Info
Σάββατο 21- Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
Θέατρο Ένα, 20.30
Λευκωσία
Κρατήσεις 22348203

CINEMA

Transformers One 

 

Η άγνωστη ιστορία των Optimus Prime και Megatron. Πριν γίνουν ορκισμένοι εχθροί, ήταν φίλοι, δεμένοι σαν αδέρφια, και οι επιλογές τους άλλαξαν τη μοίρα του πλανήτη Cybertron για πάντα

Σκηνοθεσία Josh Cooley
Πρωταγωνιστούν Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson

(GR)
K Cineplex (Λευκωσία) 17.25, 20.00, 22.15 σ/κ 15.00
K Cineplex (Λεμεσός) 17.25, 20.00 σ/κ 15.00
K Cineplex (Λάρνακα) 17.25, 20.00, 22.15 σ/κ 15.00
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 17.00
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.30 σ/κ 10.45, 12.55, 15.10, 17.30 (19.30 open air)
RIO (Λεμεσός) 19.40 σ/κ 15.20, 17.30, 19.40

(ENG)
K Cineplex (Λευκωσία) 17.25, 20.00 σ/κ 15.00
K Cineplex (Λεμεσός) 17.25, 20.00, 22.15 σ/κ 15.00
K Cineplex (Λάρνακα) 17.25, 20.00 σ/κ 15.00
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 14.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.30, 19.45, 22.00 σ/κ επίσης 10.45, 12.55, 15.10, 19.45, 22.00 (21.45 open air)
RIO (Λεμεσός) 22.00 σ/κ 15.20, 17.30

Lee

H πορεία της Λι Μίλερ από μοντέλο του φωτογράφου Μαν Ρέι σε μία απ’ τις σημαντικότερες ανταποκρίτριες και φωτογράφους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Χάρη στο μοναδικό ταλέντο και το αχαλίνωτο πείσμα της κατάφερε να απαθανατίσει μερικές αξέχαστες εικόνες, μεταξύ των οποίων και μία φωτογραφία της ίδιας στο μπάνιο του Χίτλερ.

Σκηνοθεσία Ellen Kuras
Πρωταγωνιστούν Alexander Skarsgård, Kate Winslet, Andy Samberg

K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.15
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00

EKΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πάμε Καϊμακλί 2024

Το δυναμικό και πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ Πάμε Καϊμακλί επιστρέφει και το 2024. Η ετήσια αυτή γιορτή φέρνει κοντά την κοινότητα του Καϊμακλίου και τη συνδέει με τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες, φεστιβάλ και οργανώσεις, μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και την κοινωνική επαφή.

Το φετινό θέμα, «RE*OPEN», αντλεί έμπνευση από τις προηγούμενες έννοιες του φεστιβάλ, «Ανοιχτά Παράθυρα», «Ανοιχτές Πόρτες» και «Ανοιχτή Κουζίνα», επεκτείνοντας πέρα από τους παραδοσιακούς χώρους τέχνης για να εξερευνήσει τα φυσικά και κοινωνικά στρώματα του Καϊμακλίου. Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στις ιδέες της 'Διαστρωμάτωσης' και των 'Ενδιάμεσων Χώρων', ενθαρρύνοντας τους καλλιτέχνες να εξερευνήσουν την πλούσια, πολυεπίπεδη ιστορία και κοινωνική κληρονομιά της περιοχής. Μέσα από αυτή τη θέματικη, το Πάμε Καϊμακλί 2024 στοχεύει να συνδυάσει παραδοσιακές και σύγχρονες μορφές τέχνης, δημιουργώντας μια συμπεριληπτική και πολυπολιτισμική εμπειρία που αντικατοπτρίζει τη κοινότητα του Καϊμακλίου.

Info
Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
Καϊμακλί, Λευκωσία

Fork Food Market στον δημοτικό κήπο Λευκωσίας

 

Ακόμη ένα καλοκαιρινό διάλειμμα έχει φτάσει στο τέλος του και ευελπιστούμε ότι ήταν καλό και νιώθετε γεμάτοι και έτοιμοι για τη νέα χρονιά! Και ενώ βιώνουμε τη δυσκολία της επαναπροσαρμογής στην καθημερινότητα, υπάρχει κάτι που μας δίνει δύναμη: η επιστροφή του Fork Food Market στους Κήπους!

Θα μας βρείτε στον πολυαγαπημένο μας Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας στις 20 του Σεπτέμβρη, όπου όπως πάντα, το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ μέχρι τις 11μμ ενώ το μπαρ και η μουσική από τον DJ Mario Katsavra θα μείνουν μέχρι πιο αργά.

Θα σας καλοσωρίσουμε με δύο νέους πωλητές για τους οποίους είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι! Τους Smash Bites που μας έρχονται από τη Λάρνακα με το αξέχαστο fried chicken burger τους και τους Dough – Handmade pastries με απίθανα γλυκά όπως cookie dough με παγωτό και κέϊκ καρότο με σάλτσα καραμέλας. Αν δεν μπορούσατε να βρείτε λόγο για να μας επισκεφτείτε, ορίστε δύο!

Info
Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
Δημ. Κήπος Λευκωσίας, 19.00-23.00
www.forkfoodmarket.com