ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

11+1 ιδέες που θα απογειώσουν το Σαββατοκύριακο σας

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, χορευτικές παραστάσεις, φεστιβάλ, live μουσική, το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και μας προσκαλεί να το ζήσουμε!

«Ο Οίκος του Ενός» στο Θέατρο Παλλάς

Η παράσταση «Ο Οίκος του Ενός», αναδεικνύει τα κρουστά όργανα ως σολιστικά όργανα στην σύγχρονη λογοτεχνία του ρεπερτορίου της κλασσικής μουσικής, παρουσιάζοντας τα μέσα από ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα με διάφορους συνδυασμούς οργάνων και συνόλων με έργα Χρίστου Χατζή, Γιάννη Ξενάκη, Minoru Miki και Άντη Σκορδη, με τέσσερεις εξαίρετους καλλιτέχνες από Γερμανία και Κύπρο, Kai Strobel, Νατάσα Χατζηανδρεου, Marc Strobel και Μάριος Νικολάου.

Κύπρος – Γερμανία
Διάρκεια: 70’
Ηλικία: 6+

Info
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
Θέατρο Παλλάς, 20.30
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Εισιτήρια Tickethour

Άννα Βίσση στο Notes Live

Η Άννα Βίσση και η ανατρεπτική μπάντα της μεταφέρουν και ταξιδεύουν τη μαγεία του λαμπερού αλλά και ταυτόχρονα μυστηριώδους σπιτιού της Άννας, του «Hotel Ermou» στο «Notes Live» της Λεμεσού για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, όλο το Σεπτέμβριο!

Η Άννα γίνεται ένα με τους 12 μοναδικούς μουσικούς της και μετά τις sold out συναυλίες της σε Ελλάδα, Αυστραλία και Αμερική, έρχονται να μας θυμίσουν πως η Άννα και οι φίλοι της ξαναγράφουν ιστορία και στην Κύπρο κι αυτό ακριβώς θα κάνουν κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο «Notes Live». Τις Κυριακές ο αγαπημένος τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που εδώ και πολλά χρόνια καθιέρωσε το μαγαζί – σημείο αναφοράς της Κύπρου, συναντάει την Άννα και υπόσχονται μοναδικά live acts που θα μας ταξιδέψουν σε παλιότερες και όχι μόνο στιγμές τους.

Info
Σάββατο 24- Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Notes Live, 22.00
Οδός Ελευθερίας 5
Λεμεσός
Kρατήσεις 25344344

«Ραντεβού στην πλατεία» Rock Fest

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ γεννιέται στην Πλατεία Πρόοδος (Καϊμακλίου).

Φτιαγμένο από τις καλύτερες ροκ μπάντες της Ελλάδας και με όραμα να γίνει ένα σταθερό φεστιβάλ που θα εγκατασταθεί σε μια τοπική πλατεία, αναδεικνύοντας τη δύναμη της ροκ μουσικής και την αλληλεγγύη, το «Ραντεβού στην Πλατεία» Rock Fest έρχεται για πρώτη φορά φέτος, 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2022 !

Όραμα μας είναι να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο ροκ φεστιβάλ, το οποίο θα γίνεται ετήσια, σε ανοιχτούς χώρους/πλατείες, με κύρια συστατικά την αγάπη για την ποιοτική ροκ μουσική, την συνεργασία σημαντικών ονομάτων από την ελληνόφωνη ροκ σκηνή και νέων Κύπριων δημιουργών και σχημάτων.

Με τις μουσικές τους θα γεμίσουν την πλατεία :

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
ON TOUR
ΝΟΜΙΚ
ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ & ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FULL BAND
MAGIC DE SPELL
LEAST CONCERN
PRIVATE GARDEN

Ιnfo
Σάββατο 24- Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Πλατεία Πρόοδος Καϊμακλίου, 20.00
Κρήτης 10, Καϊμακλί
Εισιτήρια: €15 (μονοήμερο)/ €25 (διήμερο)
Προπώληση Soldoutticketbox

Quest Pistols στο Zante

Το εμβληματικό pop συγκρότημα από την Ουκρανία για μία και μόνο εμφάνιση στην Κύπρο.

Όταν πριν από 15 χρόνια τρεις χορευτές από την Ουκρανία συναντήθηκαν επί σκηνής και άρχισαν να τραγουδούν, αμέσως όλοι μιλούσαν για ένα δυνατό boy band.

Οι Quest Pistols κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στην pop σκηνή, φέρνοντας νέο αέρα με τις λαμπερές εμφανίσεις τους, αλλά και τα δυνατά hits τους.

Αρκετά χρόνια μετά, τα μέλη του συγκροτήματος, Anton Savlepov, Konstantin Borovsky και Nikita Goryuk, συναντιούνται ξανά, παρουσιάζοντας αγαπημένα τραγούδια τους που σαφέστατα αποτέλεσαν το soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς: «I’ m tired», «Days of Glamour», «White Dragonfly of Love», «I’ m your drug», «You’ re so beautiful», «Santa Lucia». 

Info
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
Zante Venue, 19.00
Δρόμος Τροόδους, Παραμύθα, επ. Λεμεσού
Είσοδος από €40
Προπώληση soldoutticketbox

ΘΕΑΤΡΟ

«Ντεφόλ, Σμύρνη 1922» στο Παττίχειο Λεμεσού

Το θέατρο ένα τιμά τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με το θεατρικό έργο «Ντεφόλ, Σμύρνη 1922», που βασίζεται στο πεζογράφημα του συγγραφέα Δημήτρη Καραγιάννη, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου ένα Αντρέα Χριστοδουλίδη και με την ευγενή χορηγία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το συγκεκριμένο έργο ανέβηκε από το «θέατρο ένα» το 2017 με τις παραστάσεις να συνεχίζονται και το 2018 με τεράστια επιτυχία.

Ήρωες της τραγικής αυτής ιστορίας, είναι μια νεαρή κοπέλα, η Ιφιγένεια, που ζει το δράμα του ξεριζωμού τις μαύρες μέρες της καταστροφής της Σμύρνης. Μαζί με τον Μενέλαο, ένα φοιτητή της Νομικής προσπαθούν να γλυτώσουν το θάνατο και να φύγουν από την φλεγόμενη πόλη. Στην προσπάθεια τους αυτή γίνονται μάρτυρες ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ου αιώνα.

Ιnfo
Παρασεκυή 23 Σεπτεμβρίου 2022
Παττίχειο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Κρατήσεις 22 348203

Ηλέκτρα του Ευριπίδη

H ανατρεπτική Ηλέκτρα του Ευριπίδη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, με την Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα. Στον ρόλο του Παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο.

Info
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
Παττίχειο Λάρνακας, 21.00
Λεωφόρος Αρτέμιδος. Λάρνακα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
Αρχαίο θέατρο Κουρίου, 21.00
Eπισκοπή Λεμεσός

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Αμφιθέατρο σχολής τυφλών, 21.00
28ης Οκτωβρίου
Ακρόπολη, Λευκωσία

Εισιτήρια €20/€25
Προπώληση Εισιτηρίων Soldoutticketbox

«Τίποτα δικό μου» στο Flea Theatre

Σ’ ένα δυστοπικό 2077 που κατοικείται από ανθρώπους οι οποίοι ζουν στο απόλυτο «τώρα», χωρίς παρελθόν, χωρίς ιστορία, μια γυναίκα κάθεται μόνη… Ακούει χτυπήματα στην πόρτα. Δεν είναι κανείς. Ο άντρας της επιστρέφει στο σπίτι απ’ τη δουλειά και της διηγείται μια παράξενη συνάντηση με μια γριά που περιφερόταν στα ερείπια της παλιάς/εγκαταλελειμμένης πόλης. Τότε ένας ξένος εμφανίζεται στην πόρτα, σαν επισκέπτης από έναν παλιό, χαμένο κόσμο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια παράδοξη, τραγική και αστεία κατάσταση, μέχρι που κι οι δυο φαίνεται να χάνονται μέσα σε μια παραίσθηση, μια περίεργη θέαση του μέλλοντος. Ένα έργο-καταγγελία εναντίον των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Info
Δευτέρα 19- Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Flea Theatre, 20.30
Γιάννη Κορομία 2 Καιμακλή
Εισιτήριο €10/ €12
Προπώληση Soldoutticketbox

ΠΑΙΔΙ

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» στο Flea Theatre

Το Θέατρο Piccolo παρουσιάζει το αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας».
Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει ανανεωμένη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μια ξεχωριστή παράσταση που συνδυάζει την τεχνική της life size κούκλας και των human puppets, ιδανική για μικρούς και μεγάλους θεατές.

«Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια».

Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από το ταξίδι του, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή.

Ιnfo
Σάββατο 24- Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Στο Flea Theatre, 15.30 (Κυρ.11.00)
Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί
Κρατήσεις 94409100

«Τετράδυμοι» στο Μασκαρίνι

Την παράσταση «ΤΕΤΡΑΔΥΜΟΙ» έχει επιλέξει για αυτή τη περίοδο, το θέατρο ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ. Μια διακευή του γνωστού παραμυθιού του Πάντσιο Πάντσεφ «Το παραμύθι για τους Τετράδυμους». διασκευασμένο από τον Πέτρο Κονόμου.
Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Λίγα λόγια για το έργο:
Μια όμορφη και ρομαντική ιστορία , που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τη συναισθηματική και όχι την υλιστική αξία των πραγμάτων. Οι Τετράδυμοι είναι ίδιοι στην όψη, σαν τέσσερις σταγόνες νερό, μα ο χαρακτήρας τους είναι εντελώς διαφορετικός. Ξεκινούν λοιπόν ένα ταξίδι για να κερδίσουν το σεβασμό της μητέρας τους και να αποδείξουν πως μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους φτερά στη ζωή. Τεμπελιά, διασκέδαση, πονηριά, κλεψιά αλλά και αγάπη, φροντίδα, αφοσίωση και πίστη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Τέσσερις όψεις του ίδιου νομίσματος, που λειτουργούν μέσα στην παράσταση, σαν μία μικρογραφία του κόσμου μας. Ποιoς τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό της μάνας του, αλλά και την καρδιά της Αγνής, που τους περιμένει να γυρίσουν υπομονετικά.

Info
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Θέατρο Μασκαρίνι, 10.30
Αθαλάσσης 4 Λατσιά
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99485083, 22270420

ΧΟΡΟΣ

Nederlands Dans Theater – NDT 2 στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Το παγκοσμίου φήμης Nederlands Dans Theater – NDT 2, σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών που εμπνέει και συνεγείρει κοινό, χορευτές και δημιουργούς και καθηλώνει με τη δυναμική του. Παρουσιάζονται τα έργα TheBigCryingτου Marco Goecke, BedtimeStoryτουNadav Zelner και το Clusterτου Edward Clug.

Διάρκεια 120’
Ηλικία 6+

Info
Σάββατο 24- Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 6
Εισιτήρια Tickethour

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

38ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, ένα από τα παλαιότερα Φεστιβάλ και μία από τις κορυφαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της χώρας μας, διανύει φέτος την 38η του χρονιά και υπόσχεται μέσα από το αξιόλογο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει πολύ προσεγμένα ο Δήμος Αγίας Νάπας και την πλούσια γκάμα εκθέσεων και δραστηριοτήτων που προβάλλουν τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, να χαρίσει στους επισκέπτες αξέχαστες και ανεπανάληπτες στιγμές αλλά και να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ αρχίζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία με την προεόρτια εκδήλωση Εθελοντισμού από τις ομάδες ΑΓΟ Αμμοχώστου και παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας, η οποία γίνεται στα πλαίσια της Ευρωπαικής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ η επίσημη έναρξή του θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου η ώρα 8:00 μ.μ. από την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κυρία Νατάσα Πηλείδου.

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες συναυλίες «Τι να λέμε τώρα» με την Ελεονώρα Ζουγανέλη (Σάββατο 24/09, 9:15μ.μ) και «Νύκτα για τραγούδι» με τη Γλυκερία, τον τενόρο Ανδρέα Αροδίτη, τον Γιώργο Ιωάννου, το Φωνητικό Σύνολο Διάσταση και τον Χορευτικό ΄Ομιλο «Διόνυσος» (Κυριακή 25/09, 9:00μ.μ.) καθώς και το μεγάλο αφιέρωμα στη Μικρά Ασία «Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω» με τις Κύπριες τραγουδίστριες Νίκη Αντωνίου Καραΐσκου, Αθηνά Λιανού, Μαρία Βαρδάκη, Ελένη Μαυρουδή, τις οποίες θα συνοδεύει η 8μελής Ορχήστρα του Μουσικού Σχήματος «Ορφέας» (Παρασκευή 23/09, 9:00μ.μ.).

Info
Πέμπτη 22- Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας
Είσοδος Ελέυθερη

Πρώτη Τοπική Αγορά Κοιλάδας Σολέας στον Πολυχώρο Μύλοι

Η όμορφη κοιλάδα της Σολέας, βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου Λευκωσίας – Τροόδους (56 km από τη Λευκωσία, 56 km από τη Λεμεσό μέσω Κάτω Αμιάντου).

Ο ποταμός Κλάριος ή Καρκώτης με μήκος 25 σχεδόν χιλιομέτρων πηγάζει από το όρος Τρόοδος και μέχρι να καταλήξει στον κόλπο της Μόρφου διαπερνά την κοιλάδα της Σολέας.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την περιοχή και την Πρώτη Τοπική Αγορά της Κοιλάδας Σολεας με βιολογικά προιόντα από τοπικός παραγωγους. Στον χώρο θα υπάρχουν χειροτεχνίες από τεχνιτες και καλλιτέχνες, δημιουργικες δραστηριότητες για τα παιδιά! Παράλληλα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να υιοθετήσετε αδέσποτα σκυλάκια της περιοχής. Μια μέρα ξεγνοιασιάς μακριά από την πόλη, ανάμεσα στις ελιές για της οποίες είναι γνωστή η Σολεα.

Info
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Οι Μύλοι, 12.00-20.00
Παναγίας Σκουριώτισσας 3
Πληροφορίες 99194224