ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

11+1 υπέροχες ιδέες για το Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 Μουσική, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, parties, cinema. Καθώς οδεύουμε προς την καρδιά του φθινοπώρου τα πολιτιστικά δρώμενα γίνονται όλα και πιο ενδιαφέροντα!

ΜΟΥΣΙΚΗ

 Καίτη Γαρμπή Κωνσταντίνος Χριστοφόυ στις Notes 

Οι Notes Live ξεχωρίζουν για τους καλλιτέχνες που φιλοξενούν, για το πλούσιο πρόγραμμά τους και για τις ανεπανάληπτες βραδιές που χαρίζουν στο κοινό.

Καθώς προχωράμε στο Φθινόπωρο η μοναδική Καίτη Γαρμπή έρχεται στις Notes Live στην Λεμεσό για τα Σαββατόβραδα του Οκτωβρίου.

Η Καίτη Γαρμπή έρχεται κατευθείαν από την καρδιά της Αθήνας με όλο το μουσικό της επιτελείο με σκοπό να απογειώσει τα Σαββατόβραδα μας παρέα με τον Κωνσταντίνο Χειστοφόρου. Guest εμφάνιση θα κάνει και ο Δημήτρης Σχοινάς

Info
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
Notes Live, 23.00
Οδός Ελευθερίας 5
Λεμεσός

Sigma Projects Saxophone Quartet  στο Shoe Factory 

Αν κατά τους περασμένους αιώνες, το κουαρτέτο εγχόρδων αποτελούσε την πεμπτουσία της μουσικής δωματίου, τότε ίσως αυτόν τον ρόλο να μπορεί να τον διεκδικήσει το κουαρτέτο σαξοφώνων για τον 21ο αιώνα! Έχοντας αποσπάσει την περίφημη υποτροφία Leonardo του Ιδρύματος BBVA για Ερευνητές και Μουσικούς Δημιουργούς, το SIGMA Project, με έδρα του τη Μαδρίτη, είναι αναμφίβολα πολλά περισσότερα από ένα απλό κουαρτέτο σαξοφώνων. Το Κουαρτέτο αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας αγωγό για την ενόργανη μουσική του 21ου αιώνα, κι έχει επαινεθεί από τον διεθνή τύπο ως «οι πραγματικοί Arditti του σαξοφώνου». Το SIGMA Project έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 συναυλίες σε σημαντικές αίθουσες μουσικής και φεστιβάλ ανά το παγκόσμιο – εκτενώς στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς και στο Μπουένος Άιρες (Θέατρο του Κολόμβου), Μπογκοτά (Θέατρο Σάντο Ντομίνγκο), Πόλη του Μεξικού (Παλάτι Καλών Τεχνών), Σαντιάγο της Χιλής (Κέντρο Γκαμπριέλα Μιστράλ), μεταξύ άλλων. Για το ντεμπούτο του στην Κύπρο, μέσα στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής, το SIGMA Project θα ερμηνεύσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με έργα των Ιάννη Ξενάκη, Σαλβατόρε Σιαρίνο, Μαουρίθιο Σοτέλο, Χέλγα Άριας, Χεσούς Τόρες, και την παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου έργου της βασισμένης στο Λονδίνο Κύπριας συνθέτριας Έφης Ευθυμίου. Η συναυλία στηρίζεται με επιχορήγηση από την Acción Cultural Española (AC/E) και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας.

Ιnfo
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
The Shoe Factory, 20.30
Οδός Ερμού 304
Λευκωσία
Πληροφορίες 22663871

ΘΕΑΤΡΟ 

Μάρκος Σεφερλής στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

 

Ο αεικίνητος και πληθωρικός Μάρκος Σεφερλής που εδώ και χρόνια μας χαρίζει απλόχερα το γέλιο και τη διασκέδαση ετοιμάζεται για να έρθει στην Κύπρο μαζί με την νέα ξεκαρδιστική του παράσταση.

Η νέα παραγωγή του Μάρκου Σεφερλή τιτλοφορείται "20 Χρόνια Δελφινάριο" και ετοιμάζεται για περιοδεία στην Κύπρο σε Λάρνακα, Λευκωσία και Λεμεσό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για την καλοκαιρινή παράσταση του Μάρκου Σεφερλή η οποία έρχεται κατ' ευθείαν από το Δελφινάριο στην Kύπρο τον Οκτώβριο!

Info
Παρασκευή 4-Κυριακή 6 Οκτωβρίου 202
Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 21.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €17/€22
Προπώληση Soldouttickets

«Εκ Κοιλίας Μητρός μου» στο Σατιρικό

Ένα ανθρωποκεντρικό κείμενο, πλούσιο σε διαλογικό περιεχόμενο και συναισθηματική ένταση το οποίο πραγματεύεται τους αρχαίους ομφάλιους λώρους που μας κρατούν σε σχέσεις αίματος-κλουβιά και μετατρέπονται από υποτιθέμενοι αγωγοί αγάπης και μέριμνας, σε διόδους ελέγχου και παρεμβατικότητας. Δύο δίδυμα αδέρφια εις τας δυσμάς του βίου, ο Σπήλιος και η Χριστίνη, προβληματιζόμενοι να διατηρήσουν ή όχι την οικογενειακή τους επιχείρηση με είδη κεντητικής, επιμένουν ταυτόχρονα να κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό για αδικήματα κατά του εαυτού και του πλησίον, και όχι του όποιου πλησίον, του κατά σάρκαν αδερφού, της κατά σάρκαν αδελφής. Σήμερα όμως, μια κάποια Πέμπτη, και για αστεία αφορμή θα λεχθούν όσα υφαίνονταν για αιώνες μέσα στις νεανικές, τις γέρικές τους ψυχές.

Το έργο μέσα σε ένα περίβλημα μιας εποχής που έχει παρέλθει, θίγει ζητήματα απολύτως σημερινά: Την υπαρξιακή απορρύθμιση που προκύπτει από τις οικογενειακές σχέσεις και το ζητούμενο της πραγματικής ενηλικίωσης. Δεν μέμφεται μόνο την αγία μας οικογένεια και το πώς ποδηγετεί τα τέκνα της αλλά θίγει και την προσωπική ευθύνη όσων παραδίδονται αμαχητί στη δεσποτεία της. Είμαστε (ή θέλουμε να είμαστε) ελεύθεροι να ζήσουμε όπως επιθυμούμε. Υπάρχει ωστόσο μια βασική προϋπόθεση για αυτή την ελευθερία: πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αναλάβουμε ακέραιη την ευθύνη της διαχείρισης της ζωής μας.

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 5- Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
Σατιρικό Θέατρο, 20.30 (Κυρ. 18.30)
Πάνω σκηνή Σατιρικού
Λευκωσία
Εισιτήρια www.satirikotheatro.com 

«Αγαπητέ Θεέ» στο Μασκαρίνι

Ο κεντρικός ήρωας, ο Όσκαρ, είναι ένα δεκάχρονο παιδί που πάσχει από λευχαιμία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή και οι γιατροί δεν του δίνουν πολλές ελπίδες. Στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τον φόβο του θανάτου και τη μοναξιά, αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με την Κυρία Ροζ, μια εθελόντρια στο νοσοκομείο. Η Κυρία Ροζ τον βοηθά να δει τη ζωή με έναν διαφορετικό τρόπο, προτείνοντάς του να γράφει γράμματα στον Θεό, σαν μια μορφή επικοινωνίας και έκφρασης των συναισθημάτων του.

Μέσα από αυτά τα γράμματα, ο Όσκαρ μοιράζεται τις σκέψεις του για τη ζωή, την αγάπη και τον θάνατο. Η Κυρία Ροζ του προτείνει ένα παιχνίδι, να ζήσει νοητά δέκα χρόνια σε μία ημέρα, προσφέροντάς του την αίσθηση ότι ζει μια γεμάτη και ολοκληρωμένη ζωή. Κάθε ημέρα που περνά, ο Όσκαρ «μεγαλώνει» δέκα χρόνια και περνά νοητά από τις διάφορες φάσεις της ζωής – από την εφηβεία, τον έρωτα, τον γάμο μέχρι τα γηρατειά.

Ιnfo
Πρεμιέρα Σάββατο 5- Kυριακή 6 Οκτώβρη 2024
Θέατρο Μασκαρίνι 20.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €12 / €15
Προπώληση Soldouttickets

«Η Φάρμα των ζώων» στο θέατρο Ένα

Το θέατρο ένα παρουσιάζει το αριστούργημα του Τζωρτζ Οργουέλ «Η Φάρμα των ζώων» σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.

Υπόθεση:
Σε μια φάρμα, τα ζώα, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο στην ανθρώπινη καταπίεση, επαναστατούν και αναλαμβάνουν τη διοίκηση της. Στην ηγεσία βρίσκονται τα πιο «έξυπνα» ζώα της φάρμας τα γουρούνια. Υπό την καθοδήγηση του πιο γενναίου από αυτά η επανάσταση τους ξεκινάει μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τη νέα τάξη πραγμάτων που προοιωνίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους αδικημένους… Σύντομα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι ελπίδες τους καταρρέουν καθώς η νέα ηγεσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και χειρότερα από την προηγούμενη. Πως μέσα από τους κόλπους των καταπιεσμένων αναδύονται νέοι ακόμη πιο αυταρχικοί δυνάστες; Πως το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Το έργο, πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι μια αλληγορία για την ανάγκη και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη ζωή. Διαπραγματεύεται τις έννοιες της ισότητας, της δημοκρατίας, της απληστίας και της εξουσιομανίας, αλλά και της φιλίας, της συνεργασίας, της συμπαράστασης, της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας και της αγάπης.

Info
Σάββατο 5- Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
Θέατρο Ένα, 20.30
Λευκωσία
Κρατήσεις 22348203

ΠΑΙΔΙ 

«Το κάστρο μας» στο Θέατρο Δέντρο

Το Θέατρο Δέντρο ανεβάζει το έργο «Το κάστρο μας» βασισμένο στο βραβευμένο μυθιστόρημα της συγγραφέως και εκπαιδευτικού Μαρίας Πυλιώτου, σε δραματουργία της Γεωργίας Μεσιήτη. Η μυθοπλασία του βιβλίου είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία ενός 15χρονου έφηβου που πέρασε το 1976 στα κατεχόμενα για να πάει στο χωριό του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βραβείο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού βιβλίου (9 Απριλίου 1979) «το έργο καλλιεργεί την ιδέα της φιλίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, συμβάλει στη διατήρηση της μνήμης για τα κατεχόμενα και τρέφει την πίστη για την επιστροφή».

Στην παράσταση, που σκηνοθετεί η Μαρίνα Βρόντη, παρακολουθούμε την περιπέτεια του νεαρού Στάθη που φεύγει κρυφά ένα βράδυ, εν αγνοία κινδύνου, μαζί με τον καινούριο γείτονα και φίλο του, για να πάει να πάρει το ποδήλατο του που έκρυψε στον αχυρώνα του σπιτιού του την ημέρα που έμελλε να φύγει πρόσφυγας από το χωριό του.

Info
Σάββατο 5- Kυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
Θέατρο Δέντρο, 15.30
Eνότητας 44Β, Παλλουριώτισσα
Εισιτήρια €12
Προπώληση Soldout Tickets & Καταστήματα Stephanis
Πληροφορίες 94486668

«Ρούχα; Ποια ρούχα;»! στο «Θέατρο Μασκαρίνι»

«Ρούχα; Ποια ρούχα;»! Αυτό είναι το έργο που ετοιμάζει για τη θεατρική περίοδο 2024-2025 το «Θέατρο Μασκαρίνι». Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση «Ρούχα; Ποια ρούχα;»! των παιδιών σας. Μια δική μας ιστορία, με ήρωες από τα γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά» και «Η μικρή γοργόνα». Κοντά σας και πάλι, στο Θέατρο Μασκαρίνι, στο δικό μας χώρο, στα Λατσιά. H 20η παιδική θεατρική παράσταση στα 12 χρόνια ιστορίας του θεάτρου μας.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Info
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
Θέατρο Μασκαρίνι, 11.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Εισιτήρια €10
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 99485083 και 22270420

PARTY

Afrojack, summer closing party στο Anais

To Anaïs, ο must προορισμός ψυχαγωγίας του City of Dreams Mediterranean, παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης πολυβραβευμένο DJ και παραγωγό Afrojack, σε μια μοναδική εμφάνιση, για το τελευταίο πάρτι του καλοκαιριού.

Μια απίστευτη, υπέροχη και πραγματικά θεαματική σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, και κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος, με ένα πάρτι που θα μείνει σίγουρα αξέχαστο.

Στις 5 Οκτωβρίου 2024, ο Afrojack, έρχεται στο City of Dreams Mediterranean και υπόσχεται να ξεσηκώσει το κοινό για μια ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς κλείνει η καλοκαιρινή σεζόν των Summer Pool Parties.

DJ Lineup

12:00 - 14:00 – Konstatinos P
14:00 - 16:00 – Leskouf
16:00 - 17:00 – Sir Styles
17:00 - 19:00 – Afrojack
19:00 - 23:00 – Sir Styles – Performing at La Terrasse

Info
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
Anais, 12.00-23.00
City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός
Εισιτήριο εισόδου: €30
Τιμές από €300 με ελάχιστη χρέωση ανά τραπέζι.
Κρατήσεις +357 25088888
https://www.cityofdreamsmed.com.cy/en/afrojack 

Unic Music Vibes

Το UNIC MUSIC VIBES επιστρέφει για 8η φορά, για να προσφέρει για να προσφέρει μια αξέχαστη βραδιά, για όλους!
3 DJ’s και ένας performer δίνουν ρυθμό στην πιο εκρηκτική βραδιά του Οκτώβρη!

Οι DJ MKS | DJ JOAKEIM | DJ DINO K και ο FANOS SAX είναι έτοιμοι να ξεσηκώσουν το πλήθος με τις τελευταίες επιτυχίες,καλωσορίζοντας όλους τους φοιτητές και προσφέροντας μια μοναδική βραδιά σε όλους.

Ελάτε να ζήσουμε ένα UNIC πάρτι σε μια UNIC βραδιά!
Διοργανωτής: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Powered by: DeeJay Radio

Info
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
Aνοιχτό Αμφιθέατρο, 19.00
UNIC (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)
Είσοδος Δωρεάν

FESTIVAL

 Nicosia Book Fest 2024 στο Πάρκο Ακρόπολης

Το Nicosia Book Fest σας προσκαλεί στο 9ο φεστιβάλ βιβλίου στην καρδιά της Λευκωσίας, στο Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο!

Τι να περιμένετε στο Nicosia BookFest 2024:

-Παρουσιάσεις Βιβλίων
-Εκδηλώσεις
-Διαδραστικές Παρουσιάσεις για Παιδιά
-Δραστηριότητες για Παιδιά
-Αγορά Βιβλίων
-Αφιερώματα Μνήμης για την συμπλήρωση 50 ετών από το Πραξικόπημα και την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο
-Αφιέρωμα στη Λατινοαμερικάνικη Λογοτεχνία με συγγραφείς απο Κούβα και Βραζιλία
-Κυνήγι Θησαυρού
-Φαγητό

Ελάτε να ζήστε τη χαρά της ανάγνωσης και της εξερεύνησης στο Nicosia Book Fest!

Info
Εγκαίνια Παρασκευή 4- Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
Πάρκο Ακρόπολης, 10.00-22.00
Στρόβολος
Πληροφορίες Τηλ.+357 22 432111.

CINEMA

Joker: Folie Α Deux

Δύο χρόνια αφού δολοφόνησε ζωντανά στην τηλεόραση τον Μάρεϊ Φράνκλιν, ο Άρθουρ Φλεκ, τρόφιμος ασύλου πλέον, ερωτεύεται τη μουσικο-θεραπεύτρια του ιδρύματος, τη Λι.

Καθώς οι δυο τους μοιράζονται μια κοινή ψυχοπάθεια μέσω της μουσικής, οι οπαδοί του Άρθουρ δημιουργούν κίνημα προς απελευθέρωση του.

Σκηνοθεσία Todd Phillips
Πρωταγωνιστούν Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Catherine Keener

K Cineplex (Λευκωσία) 18.30, 20.00, 21.30 σ/κ 15.00
K Cineplex (Λεμεσός) 18.30, 20.00, 21.30 σ/κ 15.00
K Cineplex (Λάρνακα) 18.30, 20.00, 21.30 σ/κ 15.00
K Cineplex (Κings Avenue- Πάφος) 19.30, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.15
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.15 σ/κ επίσης 16.30 (20.30 και 21.30 σ/κ open air)
Πάνθεον (Λευκωσία) 20.30