Loading...
To Σαββατοκύριακο είναι εδώ και το Wiz παραθέτει 11 διαλεκτές ιδέες για έξοδο ώστε να περάσετε όμορφα!
ΘΕΑΤΡΟ
«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» στο Σατιρικό
H ΘéMart Productions παρουσιάζει το συνταρακτικό έργο «ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΩ ΤΟ ΧΕΡΙ» του Τάσου Ιορδανίδη, σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους.
Το θεατρικό έργο «Θέλω να σου κρατώ το χέρι» αγαπήθηκε πολύ από το αθηναϊκό κοινό αφού για τρεις σεζόν, ολοκλήρωσε ένα κύκλο 350 παραστάσεων στο ιστορικό Θέατρο της Αθήνας ΆΛΦΑ σημειώνοντας μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρισμένα από τους κριτικούς και σημαντικά έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.
Ο τίτλος του έργου, «Θέλω να σου κρατώ το χέρι» είναι δανεισμένος από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles «I Want to Hold Your Hand», το οποίο στις 17 Οκτωβρίου 1963, ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά σε FourTrack. Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση στον Τάσο Ιορδανίδη, για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου.
Ιnfo
Παρασκευή 24- Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025
Σατιρικό Θέατρο, 21.00 (Κυρ. 19.00)
Εισιτήρια €15
Προπώληση Τicketmaster και στο ταμείο του Θεάτρου
Πληροφορίες 96212323
«Μητέρα» στον ΘΟΚ
Το έργο Μητέρα του διακεκριμένου Λιβανο-Καναδού δραματουργού, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ουαζντί Μουαουάντ είναι ένα γλυκόπικρο αφήγημα, βασισμένο σε αυτοβιογραφικά στοιχεία –ο τελευταίος καρπός μίας τριλογίας που στρέφει το φακό στα πρόσωπα της οικογένειάς του συγγραφέα– παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, σε σκηνοθεσία της βραβευμένης με το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ 2022 Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά.
Στη Μητέρα (γρ.2021) ο Ουαζντί Μουαουάντ επιστρέφει στο ζήτημα της εμπειρίας του εκτοπισμού, του τραύματος της μνήμης του πολέμου και των περίπλοκων διαδρομών της, καθιστώντας μας κοινωνούς του προσωπικού του βιώματος. Μια βουτιά στο μνημονικό υλικό, στις αναμνήσεις του συγγραφέα και της παραμόρφωσής τους από τον χρόνο, στο μεταίχμιο μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, όπου η μητέρα του βρίσκεται σε πρώτο πλάνο αντιμέτωπη με τον πόλεμο και τον αναπόφευκτο ξεριζωμό της.
Info
Παρασκευή 24- Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025
Θέατρο ΘΟΚ, 20.00 (Κυρ. 18.00)
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση https://www.thoc.org.cy/el/events/now/4741
«The unfriend» στο θέατρο Ένα
Ένα έργο που σημείωσε τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο όπου πρωτοπαρουσιάστηκε, όσο και στην Ελλάδα. Μια πρωτοποριακή, σύγχρονη μαύρη κωμωδία, γραμμένη από τον Steven Moffat γνωστό για τις σειρές «Doctor Who», «Dracula» και «Sherlock». To έργο χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «η πιο αστεία κωμωδία όλων των εποχών».
Η υπόθεση του έργου: Ένα ζευγάρι, ο Πίτερ και η Ντέμπυ σε μια κρουαζιέρα κατά την διάρκεια των δίκοπων τους γνωρίζουν μια χήρα γυναίκα την Έλσα. Ανταλλάζουν social media και εντελώς αυθόρμητα την προσκαλούν να τους επισκεφτεί σπίτι τους αν έρθει κάποια στιγμή στην πόλη τους. Σε μια εντελώς απρόσμενη στιγμή λίγο καιρό μετά, η Έλσα κτυπάει το κουδούνι του σπιτιού τους και τους ανακοινώνει ότι θα μείνει μαζί τους για μια εβδομάδα, φέρνοντας τους σε πολύ δύσκολη θέση. Το ζευγάρι αποφασίζει να ψάξει στο διαδίκτυο κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την Έλσα και προς έκπληξη τους ανακαλύπτουν ότι η Έλσα μπορεί να είναι μια…. serial killer! Αν οι φήμες αληθεύουν, πως μπορούν να την διώξουν χωρίς να απειλούνται οι ίδιοι και η οικογένεια τους; Μια εντελώς σύγχρονή κωμωδία με συνεχείς ανατροπές και πολύ γέλιο μέχρι και το τελευταίο λεπτό!
Info
Παρασκευή 24-Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025
Θέατρο Ένα, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λευκωσία
Εισιτήρια €10/€15
Προπώληση Ticketmastercy και ACS courier
Πληροφορίες: 22348203
«Ριχάρδος Β΄» στο Θέατρο Δέντρο
Tο αριστουργηματικό έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Ριχάρδος Β'», είναι μια παράσταση που εξερευνά τα όρια της εξουσίας και την τραγική πτώση ενός βασιλιά. Μια παράσταση που φωτίζει την αέναη πάλη του ανθρώπου με την εξουσία και τον εαυτό του.
Σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη, το έργο παρακολουθεί την πορεία του Ριχάρδου Β', ενός νεαρού μονάρχη που μέσα από την πτώση του ανακαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα. Ένας χαρακτήρας ευγενικός αλλά αδύναμος, που η απομάκρυνσή του από την πραγματικότητα τον οδηγεί στην καταστροφή.
Η παράσταση αναδεικνύει τη μαεστρική τέχνη του Σαίξπηρ στην απεικόνιση της σταδιακής αφύπνισης του βασιλιά, καθώς η προδοσία και η εγκατάλειψη τον περικυκλώνουν. Μέσα από μια συγκλονιστική διαδρομή αυτογνωσίας, ο έκπτωτος βασιλιάς ανακαλύπτει την αληθινή του βασιλική υπόσταση τη στιγμή ακριβώς που χάνει το στέμμα του.
Το έργο τοποθετείται στο ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων που πυροδότησαν τον Πόλεμο των Ρόδων, αποτελώντας μια βαθιά μελέτη πάνω στη φύση της εξουσίας, της ταυτότητας και της ανθρώπινης συνείδησης.
Ιnfo
Σάββατο 25- Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025
Θέατρο Δέντρο 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λευκωσία
Διάρκεια παράστασης: 90’
Εισιτήρια €13/ €15
Προπώληση https://www.soldoutticketbox.com
Καταστήματα Stephanis
Πληροφορίες 99 520835
«Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ΄ τη γη» στο Μασκαρίνι
"Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ΄ τη γη" αποτελεί ένα απολαυστικό μείγμα χιούμορ, συγκίνησης και μουσικής, που εξυμνεί το ανθεκτικό ανθρώπινο πνεύμα, τη δύναμη της ελπίδας και γιορτάζει το αδάμαστο πνεύμα των ατόμων που αρνούνται να αφήσουν τους περιορισμούς να τους κρατήσουν πίσω.
Το έργο αφορά στην αληθινή ιστορία της κοσμικής Νεοϋορκέζας Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς (Florence Foster Jenkins) για πολλούς μίας γυναίκας-συνώνυμο της καλλιτεχνικής φιλοδοξίας και της αυταπάτης. Μία εντελώς «ξεκούρδιστη» σοπράνο, που επιμένει να τραγουδά -γιατί η αγάπη της για τη μουσική είναι τόσο μεγάλη, που όλα τα εμπόδια τα ξεπερνά. Άλλωστε, «η τέχνη δε μπορεί να κυβερνιέται από την περίσκεψη και τη σύνεση, αλλά να προέρχεται από την καρδιά» όπως ισχυρίζεται για να δικαιολογήσει την εμμονή της να «εκτελεί» έργα του κλασικού ρεπερτορίου και κυρίως Μότσαρτ. Τραγουδάει ενστικτωδώς και καμία νότα δε βγαίνει σωστά από το στόμα της. Καταφέρνει να διαστρεβλώνει την παρτιτούρα με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ερμηνείες της να είναι για γέλια και για κλάματα. Ζει στον δικό της μικρόκοσμο, πεπεισμένη για τις μουσικές της ικανότητες και πιστεύει ότι όλα τα άσχημα σχόλια δεν είναι τίποτα άλλο από κακεντρέχειες εναντίον της. Έτσι, η «ντίβα του θορύβου» με την όμορφη ψυχή, την ατσαλένια θέληση και την ακλόνητη πίστη για την κατάκτηση του ονείρου της, μετατρέπεται σιγά-σιγά από παρατράγουδο σε φαινόμενο της εποχής.
Info
Σάββατο 25- Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025
Θέατρο Μασκαρίνι, 20.00 (Κυρ. 19.00)
Λευκωσία
Διάρκεια: 105’
Κρατήσεις 99 25 1331
Εισιτήρια: €15/ €12
Προπώληση Soldouttickets
ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Έλα Έλα» στις Αποθήκες ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει μια ξεχωριστή παράσταση για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η δεύτερη παραγωγή της Σκηνής 018 Έλα Έλα της καταξιωμένης και πολυαγαπημένης δημιουργού στο θέατρο για παιδιά, Ξένιας Καλογεροπούλου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αποθήκες, σε σκηνοθεσία της Λένας Κάσιου.
Η Μία δεν μπορεί να κοιμηθεί, στριφογυρίζει στο κρεβάτι της και κοιτάζει γύρω στο δωμάτιο, το οποίο ξαφνικά μοιάζει να μεταμορφώνεται σ’ έναν κόσμο γεμάτο παιχνίδια, κρυμμένες περιπέτειες και εκπλήξεις. Με τη φαντασία της, κάθε γωνιά του δωματίου αρχίζει να ζωντανεύει, πλημμυρίζοντας με ήχους, αντικείμενα και τη γλυκιά αίσθηση της εξερεύνησης. Ξαφνικά, εμφανίζεται στο δωμάτιό της ένα φωτεινό και χρωματιστό αντικείμενο. Μήπως είναι το φεγγάρι; Μια παιχνιδιάρικη οικείωση του παιδιού με τον στρογγυλό του φίλο, που ξεκινά από την αθώα περιέργεια για αναζήτηση και τη χαρά της ανακάλυψης.
Ιnfo
Πρεμιέρα Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025
Θέατρο Αποθήκες, 15.30 & 17.00
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Ταμείο θεάτρου
«Μια φούστα παραμύθκια» στο Κινηματοθέατρο Ιδαλίου
Μια μαγική θεατρική εμπειρία, για όλη την οικογένεια, που υπόσχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον πλούτο της κυπριακής παράδοσης. Τρία αγαπημένα κυπριακά παραδοσιακά παραμύθια (Αχ το γιο μου το Βασίλη, Οι τρεις συμβουλές, Η χαμένη βασιλοπούλα) στην κυπριακή διάλεκτο, με τον μοναδικό τρόπο που το Θέατρο Piccolo προσφέρει εδώ και χρόνια.
Με σκηνικό μια τεράστια φούστα επί σκηνής, από την οποία ξεδιπλώνονται όλα τα παραμύθια, η παράσταση συνδυάζει με ευρηματικό τρόπο ηθοποιούς και κούκλες που ζωντανεύουν τους ήρωες και τις περιπέτειές τους. Μικροί και μεγάλοι θεατές θα βυθιστούν σε κόσμους γεμάτους σοφία, ήθη και έθιμα μέσα από χαρακτήρες και μυθικά πλάσματα.
Η παράσταση υπόσχεται να ψυχαγωγήσει ολόκληρη την οικογένεια, ενισχύοντας τη σύνδεση με τις ρίζες και την παράδοση του τόπου μας. Μέσα από το χιούμορ, τη συγκίνηση και τη γοητεία των παραμυθιών, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη μαγεία για τους μικρούς μας θεατές ενώ οι μεγαλύτεροι θα ξαναζήσουν την νοσταλγία από αγαπημένα παραμύθια της παιδικής τους ηλικίας.
Info
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025
Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου, 11.00
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δάλι
Εισιτήρια €12
Προπώληση Ticketmaster.cy
Πληροφορίες 94409100
TΣΙΡΚΟ
«Alice in wonderland» στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας και στο Παττίχειο Λεμεσού
«Alice in wonderland», καταπληκτική παράσταση τσίρκου για μικρούς και μεγάλους! Η εκπληκτική ιστορία του ταξιδιού της Αλίκης στον κόσμο της μαγείας και των θαυμάτων. Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, παραμυθένια σκηνικά, μαγεία και δημιουργικότητα των καλλιτεχνών θα χαρίσουν μοναδικές στιγμές για όλη την οικογένεια!
Η παράσταση συνδυάζει αρμονικά φαντασμαγορικές εικόνες, απροσδόκητα οπτικά εφέ, απίστευτα κόλπα σε ένα μοναδικό σκηνικό τσίρκου.
Θα δείτε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο στον κόσμο των θαυμάτων!
Info
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 18:00. (στα Αγγλικά)
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025
Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 15:00 & 18.00
Προπώληση εισιτηρίων Soldouttickets
ΧΟΡΟΣ
Never Just I στο Ριάλτο
Ποια είναι η θέση της γυναίκας σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς; Το NEVER JUST I είναι το νέο, ‘τολμηρό’ σόλο έργο της Εύης Δημητρίου, που φέρνει στη σκηνή μια βαθιά προσωπική αφήγηση μέσα από την κίνηση, τον λόγο και το συναίσθημα. H χορογράφος διερευνά τους πολλαπλούς ρόλους των γυναικών, εστιάζοντας στις δικές της εμπειρίες ως μητέρα αλλά και κόρη, ξεδιπλώνοντας τις αόρατες πτυχές της γυναικείας εμπειρίας – με ευαισθησία, χιούμορ και τόλμη.
Πρόκειται για έναν χορογραφικό στοχασμό πάνω στη μητρότητα ως κοινωνική πρακτική και πράξη συνύπαρξης. Με εξομολογητικό ύφος, η παράσταση φαντάζεται νέους τρόπους ύπαρξης και σχέσεων, καλώντας το κοινό να ονειρευτεί έναν κόσμο όπου το «εμείς» υπερτερεί του «εγώ» και όπου το όνειρο γίνεται καταλύτης αλλαγής.
Info
Παρασκευή 24- Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Διάρκεια: 40’
Γλώσσα: Αγγλική
Κατάλληλο για ηλικίες: 14+
Εισιτήρια: €10/7
Προπώληση www.rialto.com.cy ή στο 77 77 77 45 (δευ-παρ 10:00-15:00)
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Αθέατο βλέμμα: Ανακαλύπτοντας ένα άγνωστο έργο του Τιτσιάνο» στις Αποθήκες Παπαδάκη
Το Λεμεσός 2030 και τα Εργαστήρια Χαρακτηρισμού Τέχνης Ανδρέας Πίττας (APAC Labs) του Ινστιτούτου Κύπρου, σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού διοργανώνουν την έκθεση «Αθέατο βλέμμα: Ανακαλύπτοντας ένα άγνωστο έργο του Τιτσιάνο», τα εγκαίνια της οποίας θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Γιάννης Αρμεύτης στις 24 Ιανουαρίου 2025, στις 18:30, στις Αποθήκες Παπαδάκη.
Η έκθεση φέρνει στο φως ένα άγνωστο έργο του Τιτσιάνο, κρυμμένο κάτω από τον διάσημο πίνακα Ecce Homo (1570) (Ιδού ο Άνθρωπος), μέσα από την εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας και των επιστημονικών μεθόδων των Εργαστηρίων Χαρακτηρισμού Τέχνης Ανδρέας Πίττας (APAC Labs). Το κρυμμένο έργο, το πορτρέτο ενός άνδρα, εμφανίστηκε με τη χρήση εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας, με τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας να αξιοποιούνται από την εικαστικό και πρύτανη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα, Ερατώ Χατζησάββα για την επαναδημιουργία του πίνακα. Αυτή η πρωτοποριακή για τον κλάδο διαδικασία, κατάφερε να αναδείξει την εγγενή σύνδεση τέχνης και επιστήμης, προσφέροντας έδαφος για νέες εικαστικές προσεγγίσεις.
Ιnfo
Εγκαίνια Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025
Αποθήκες Παπαδάκη, 18.30
Λεμεσός
Διάρκεια έως 10 Μαρτίου 2025
Ωράριο επισκέψεων: Η έκθεση θα είναι ανοικτή κατά τις συνήθεις ώρες λειτουργίας των Αποθηκών Παπαδάκη.
CINEMA
Wolf Man
Ο Μπλέικ, ένας σύζυγος και πατέρας από το Σαν Φρανσίσκο, κληρονομεί το απόμερο οικογενειακό σπίτι στο αγροτικό Όρεγκον, όταν ο πατέρας του εξαφανίζεται και θεωρείται νεκρός. Ο γάμος του με την ισχυρή Σάρλοτ οδεύει προς διάλυση και ο Μπλέικ πείθει τη Σάρλοτ να κάνουν ένα διάλειμμα μακριά από την πόλη και να επισκεφθούν το ακίνητο με τη νεαρή τους κόρη Τζίντζερ.
Όμως, καθώς η οικογένεια πλησιάζει την αγροικία μέσα στη μαύρη νύχτα, δέχονται επίθεση από ένα αόρατο ζώο και, προσπαθώντας απεγνωσμένα να ξεφύγουν, οχυρώνονται μέσα στο σπίτι ενώ το πλάσμα γυροφέρνει
Σκηνοθεσία Leigh Whannell
Πρωταγωνιστούν Julia Garner, Leigh Whannell, Christopher Abbott
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.00
K Cineplex (Λεμεσός) 19.45, 22.00
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.00
K Cineplex (Πάφος-Kings Avenue) 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 21.45
RIO (Λεμεσός) 19.45, 22.15