ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

11 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

 Θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και συναυλίες θα μας δώσουν την αφορμή αυτό το Σαββατοκύριακο για πολιτιστικές εξορμήσεις!

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Κυπρίων Έργα» 

Διπλή πρεμιέρα θα είναι η συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής ΤρακΑρτ με την παράσταση “Κυπρίων Έργα” . Πρεμιέρα για την πρώτη εμφάνιση της νεοσυσταθείσας ορχήστρας ΤρακΑρτ και πρεμιέρα της παρουσίασης του θέματος της συναυλίας με των Κυπρίων έργα, τα οποία δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί από μια πολυμελή ορχήστρα με τον τρόπο που θα ακουστούν!

Οι δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 23 Οκτωβρίου και στο Παττίχειο θέατρο Λεμεσού στις 24 Οκτωβρίου θα είναι αφιερωμένες σε 12 Κύπριους συνθέτες των οποίων τα έργα θα παρουσιαστούν από την ορχήστρα «ΤρακΑρτ» με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους με ταλέντο και πολύ πάθος για τη μουσική.
Τις συναυλίες στηρίζουν οι Δήμοι Στροβόλου και Λεμεσού

Info
Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20.30
Στροβόλου 100

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Παττίχειο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 6 Λεμεσός

Εισιτήρια €10/€20/€23
Πληροφορίες 253677 11
Προπώληση Tickethour & ACS couriers

Φοίβος Δεληβοριάς στο Σκαλί

Ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στην Κύπρο για να τραγουδήσει μαζί με την παρέα του στους μικρούς και μεγάλους φίλους του!

Ο Φοίβος παρουσιάζει μαζί με τους σταθερούς συνεργάτες του, την πλήρη μπάντα του και την τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη, τη μουσική που φύλαξαν σαν τα μάτια τους την περίοδο των περιορισμών.

Ιnfo
Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, 20.00
Αγίου Γεωργίου 15
Εισιτήρια €25

«Βάρκα στο Γυαλό» στο Θέατρο Ριάλτο

Μια μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στα άγνωστα παιδικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της ανιψιάς του μεγάλου συνθέτη, Μάρως Θεοδωράκη, και περιστρέφεται γύρω από τα άγνωστα παιδικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, ταξιδεύοντας τους θεατές, μικρούς και μεγάλους, σε στιγμές, εικόνες και σταθμούς της ζωής του συνθέτη, αλλά και της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας.

Info
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Διάρκεια: 70’
Εισιτήρια: € 10 / 5,
E-ticket: www.rialto.com.cy  , Rialto App
Πληροφορίες / Ταμείο 77777745

«Κύπριοι Συνθέτες Μελοποιούν Κύπριους Ποιητές» στο Παλλάς

Στη χώρα που με εγέννα...

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα αναγνωρίζοντας το έργο των Κυπρίων Συνθέτων και τις ώρες δουλειάς που χρειάζονται οι δημιουργοί για την ολοκλήρωση ενός μουσικού έργου, παρουσιάζει την δουλειά τους εκτιμώντας έτσι το έργο το οποίο επιτελούν.

Ο συμβολισμός της συναυλίας αυτής φέτος είναι εξαιρετικά σημαντικός γιατί επικρατή ο φόβος, η αβεβαιότητα και η παρουσίαση Κυπρίων Συνθέτων με Κύπριους Καλλιτέχνες προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία και στον Πολιτισμό της Χώρας μας.

Info
Kυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Ρηγαίνης και Αρσινόης, 19.30
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Πληροφορίες 99430654
Εισιτήρια Tickethour.com.cy,
καταστήματα ACS.

 

ΘΕΑΤΡΟ

Ι. Καποδίστριας - Ρ. Στούρτζα: Τα βουνά και οι θάλασσες που μας χωρίζουν στο Πολιτιστικό Τρ. Κύπρου

Συνέχεια στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του, με τη σειρά Στιγμές στο Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σας προσκαλεί σε ένα ιδιαίτερο θεατρικό αναλόγιο με θέμα τη ρομαντική σχέση μεταξύ του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου πολιτικού ηγέτη της σύγχρονης Ελλάδας και της Ρωξάνδρας Στούρτζα, της Ελληνομολδαβής κυρίας επί των τιμών της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας, όπως αποτυπώνεται για πρώτη φορά στο βιβλίο της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Ε. Κούκου «Ιωάννης Καποδίστριας - Ρωξάνδρα Στούρτζα. Μια ανεκπλήρωτη αγάπη. Ιστορική Βιογραφία», από το οποίο αντλεί τη θεματογραφία του το θεατρικό αναλόγιο.

Info
Πέμπτη 21 -Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
Πολ. Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, 18.30
Φανερωμένης 86-90 Λευκωσία
Εισιτήρια €10
Πληροφορίες 70007520

ΔΙΣ ...Is Cyprus στο Mαρκίδειο

Σατιρική επιθεώρηση της Χριστιάνας Αρτεμίου

Αγαπημένοι ηθοποιοί συσπειρώνονται με χιούμορ, ενώνονται με σάτιρα, οπλίζονται με καυστικό λόγο και...ταλαιπωρούνται επί σκηνής με όλα τα υπέροχα σκάνδαλα που ζήσαμε. Τις μίζες, τις βίζες, τα χρυσά διαβατήρια, το Μάκη, το Γιαννάκη, το ξέπλυμα, τις εκλογές, τα Social Media, την πανδημία, το μιτσοκάμμημα με το κρασί, τα εμβόλια, την κατεδάφιση των διατηρητέων, την Παιδεία, την Υγεία, τη Γεροσκήπου και το ξερό μας το κεφάλι που δεν βάζει ποτέ μυαλό...
Μια μοντέρνα επιθεώρηση που φτιάχτηκε με γνώμονα την ανάγκη του κόσμου να αποφορτιστεί, να γελάσει, να απομυθοποιήσει καταστάσεις και να νιώσει δύναμη και αισιοδοξία για τις μέρες που ακολουθούν! Πρωταγωνιστούν Συλλούρης, Τζιοβάνης, Αναστασιάδης, Καραγιάννης, Αρχιεπίσκοπος, Γιολίτη και άλλοι αγαπημένοι ηθοποιοί.

Info
Παρασκευή 22-Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Μαρκίδειο Πάφου, 20.30
Ανδρέα Γερούδη 27 Πάφος
Eισιτήρια €13/€16/€20
Εισιτήρια Tickethour & Acs courier
Πληροφορίες 77777040

«Η ώρα του Γεδεών Δούκα» στο Youth Makerspace

Ένα ΚωμικοΤραγικό μιούζικαλ με ζωντανή μουσική και δωρεάν κρασί!

Ο Γεδεών Δούκας με αφορμή και όχημα μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή προβαίνει σε μία αχαλίνωτη αφήγηση χωρίς όρια στον χώρο και τον χρόνο. Στο προσφιλές γι’ αυτόν πεδίο του σουρεαλισμού, ο Λαρνακέας μεγαλοαστός απολαμβάνει την ευτυχία ενός παιδιού που πλέει στα χωρικά ύδατα της φαντασίας, του παραμυθιού και της ανεμπόδιστης αναίρεσης των κανόνων της ενήλικης ζωής.

Ιnfo
Παρασκευή 22- Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Κήπος του Youth Makerspace, 20.30
Γεώργιου Γρίβα Διγενή, Λάρνακα
Εισιτήρια hammbroductions.com
Πληροφορίες 96127050

Θωμάς Ζάμπρας

Μετά από τρία χρόνια κλεισμένος στο σπίτι (είχε ξεκινήσει πριν την καραντίνα γιατί είναι πάντα ένα βήμα μπροστά), ο Θωμάς Ζάμπρας βγαίνει από το σπίτι και χτυπάει με τα ΣΑΜΕΡ ΧΙΤΣ!

Μια παράσταση με τα καλύτερα κείμενα από τις δύο παραστάσεις του (Είχα και και στο χωριό μου, Εγώ Γέλασα), ακυκλοφόρητα κείμενα που δεν χώρεσαν σε καμία παράσταση και μια δόση από νέο υλικό.
Η παράσταση έχει λίγο για όλους. Έχεις δει μόνο μια από τις παραστάσεις; Σε έχει. Έχεις δει μόνο τα ακυκλοφόρητα; Σε έχει. Έχεις δει μόνο το νέο υλικό; Που το είδες ρε stalker;

Ιnfo
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 21.00
Κυριάκου Μάτση 15

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
Κινηματοθέατρο Παλλάς, 21.00
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία

Εισιτήρια €15
Προπώληση ACS Courier π
Tickethour.com.cy.
https://linktr.ee/motioncomedy 

«Ο τρομερός λήσταρχος Νταβέλης» στο Θέατρο Δέντρο

«Ο τρομερός λήσταρχος Νταβέλης» γράφτηκε από τον Γιώργο Αρμένη το 1980 και παρουσιάστηκε στο θέατρο, μόνο μία φορά μέχρι σήμερα, από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη. To συγκεκριμένο έργο όχι μόνο δεν έχει χάσει τη φρεσκάδα του και τη δύναμη του αλλά και είναι επίκαιρο όπως πάντα, με την ιστορία του Έλληνα να κάνει κύκλους από τον ηρωισμό στην ασυδοσία - από το 1856 που σκοτώθηκε ο Νταβέλης μέχρι το 1980 που έγραψε το έργο του ο Αρμένης, μέχρι το 2021 που οι θεατές φοράνε μάσκες για να έρθουν στο θεατρο και να δουν ηθοποιους να παιζουν χωρις αυτές. Η ελεθευρια 200 χρόνια μετα την ελληνική επανάσταση έχει αλλάξει πολύ ως ιδανικό ή μήπως δεν είναι αυτη που άλλαξε;

Ιnfo
Σάββατο 23- Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Δέντρο, 20.00
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Ενότητος 44,Παλλουριώτισσα
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy 
καταστήματα STEPHANIS
Kρατήσεις 99520835

ΠΑΙΔΙ

«Μάγια η μέλισσα»

Μετά τις SoldOut παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, η φαντασμαγορική θεατρική παράσταση ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ έρχεται στην Κύπρο για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, ένα μαγευτικό show με εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια, ξυλοπόδαρους φωτιές, bubble show και εναέριους ακροβάτες επί σκηνής.

Βασισμένη στην ομώνυμη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά.

Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία στους κινηματογράφους της νέας της ταινίας και το λανσάρισμα των νέων τηλεοπτικών της επεισοδίων, οι νέες της περιπέτειες της εκτυλίσσονται επί σκηνής!

Info
Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
Παττίχειο Λεμεσού, 11.00 & 15.00
Αγίας Ζώνης 6 Λεμεσός

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 11.00 & 15.00
Στροβόλου 100

Εισιτήρια €12/€15
Προπώληση Εισιτηρίων soldoutticketbox 

''Η Ωραία Κοιμωμένη''στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού θεάτρου

Το κλασσικό και ιδιαίτερα αγαπητό παραμύθι "Η Ωραία Κοιμωμένη" επιστρέφει μόνο για λίγες παραστάσεις στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου.

Ένα συναρπαστικό μιούζικαλ γεμάτο χορό, τραγούδια και χρώματα, δράση και χιούμορ, ευαισθησία και συγκίνηση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά και στη μνήμη των μεγαλύτερών μας φίλων.

Η διασκευή, η οποία ανήκει στη Μαριάννα Καυκαρίδου και είναι βασισμένη σε ένα από τα διασημότερα παραμύθια του Σαρλ Περό και στις κινηματογραφικές παραγωγές της Disney "Τhe Sleeping Beauty" και "Maleficent", μεταφέρει στη σκηνή μια όμορφη, διαχρονική ιστορία που μιλά για την αιώνια σύγκρουση του καλού με το κακό, την δύναμη της συγχώρεσης και τον θρίαμβο της αληθινής αγάπης. Μέσα από τις περιπέτειες της πριγκίπισσας Αυγής, της νεράιδας Μαλέφισεντ και του πρίγκιπα Φίλιππου, βλέπουμε πως όταν υπάρχει πίστη και πείσμα, ειλικρίνεια, ενσυναίσθηση και καλοσύνη μπορούμε να υπερνικήσουμε όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες της ζωής και να κατακτήσουμε την πραγματική ευτυχία.

Ιnfo
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2020
Σατιρικό Θέατρο 11.00
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Eισιτήρια €12
Κρατήσεις 22312940, 22421609
Προπώληση: www.soldoutticketbox.com