ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

12 + 1 ιδέες για ένα ανεπανάληπτο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις είναι εδώ και το Wiz σας προτείνει τις καλύτερες ώστε να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρον!

MOYΣΙΚΗ

Οnirama με guests Μαντώ & Καλλίρη σε μια μοναδική συναυλία σήμερα στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Με έμπνευση από το αρχικό όνομα της μπάντας “Mixin’ up the medicine”, οι ONIRAMA, παρουσιάζουν το νέο τους project «Mixin up the decades | Παίζοντας με τις δεκαετίες».

Με εφαλτήριο τα 90’s μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιόδους της εγχώριας αλλά και διεθνούς μουσικής σκηνής, οι ONIRAMA «ανακατεύουν» μελωδίες, ήχους και διαφορετικές μουσικές εποχές και υποδέχονται την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ, στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου Λευκωσίας, δυο εκλεκτούς εκπροσώπους της λατρεμένης εποχής των 90’s : τη Μαντώ και τον Θάνο Καλλίρη.

Info
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Mουσείου 6
Εισιτήρια €25/€30
Προπώληση Tickethour

Retro Night στο Citypride

Μια άκρως διασκεδαστική βραδιά, έρχεται στο Citypride, γεμάτη από τραγούδια από προηγούμενες δεκαετίες με τις μουσικές επιλογές του DJ Dino Ashioti. Ένα μεγάλο πάρτυ με τραγούδια που δεν χάθηκαν στον χρόνο, παρέα με χιλιάδες αναμνήσεις, με χαρές και με μεγάλους έρωτες ... Μουσικές που επηρέασαν τις ζωές όλων μας απλώνονται μπροστά μας σε μια ατέλειωτη νύχτα.

Ιnfo
Σάββατο 18 Μαρτίου 2023
Citypride, 22.00
Aίαντος 1 Λευκωσία
Πληροφορίες 22666380

«Mome Piaf» - Ένα αφιέρωμα στην Edit Piaf στο Ριάλτο

Η μικρή και εύθραυστη Γαλλίδα τραγουδίστρια Edith Piaf "mome Piaf" (το σπουργιτάκι) με τη μεγάλη ερμηνευτική της ευαισθησία και τη βαθιά, δραματική φωνή της έγινε η υπ' αριθμόν ένα βεντέτα του γαλλικού τραγουδιού και η αντιπροσωπευτικότερη ερμηνεύτρια της γαλλικής chanson intime και των βαριετέ και η μουσική της διασκευάστηκε από αμέτρητους καλλιτέχνες μέχρι και σήμερα.

Η Alliance Française Λεμεσού παρουσιάζει την Edith Piaf μέσα από σύγχρονες ενορχηστρώσεις του Σταύρου Δρίτσα, την μοναδική φωνή της Βάκιας Σταύρου και την συνοδεία 9 καταξιωμένων Κύπριων μουσικών. Τραγούδια όπως το La Vie en Rose, Rien de Rien, Padam Padam, L'accordeoniste και τόσα άλλα θα μας μεταφέρουν στο Παρίσι του 1950 και στην τόσο ρομαντική ατμόσφαιρα που αναβιώνει αυτή η μοναδική εποχή.

Info
Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη, πλατεία Ηρώων 3040
Εισιτήρια: €15 / €10 (μειωμένο)
E-ticket: www.rialto.com.cy
Πληροφορίε 77 77 77 45

35 χρόνια Στέφανος Κορκολής στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσία

Ο Στέφανος Κορκολής γιορτάζει 35 χρόνια εμβληματικής πορείας στη μουσική με τρεις μοναδικές συναυλίς στην Κύπρο.

Έργα για συμφωνική ορχήστρα, τραγούδια για συμφωνική ορχήστρα, πιάνο και φωνή

Ο σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση νέα έργα του για συμφωνική ορχήστρα (Φαντασία για πιάνο και ορχήστρα, Scherzo για μπουζούκι και ορχήστρα κ.ά.) και τραγούδια του ειδικά διασκευασμένα για συμφωνική ορχήστρα, πιάνο και φωνή. Με επίλεκτους καλεσμένους, τον Πάνο Μουζουράκη και τη Σοφία Μανουσάκη παρουσιάζουν μουσικά θέματα από το σύνολο του έργου του και τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες από σημαντικούς ερμηνευτές. Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με συμμετέχοντες τραγουδιστές και μουσικούς έκπληξη, σε μια μαγική και πολλά υποσχόμενη μουσική εμπειρία.

Info
Kυριακή 19- Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας 20.30
Μουσείου 6
Eισιτήρια €35
Προπώληση Tickethour.com.cy

Ευρυδίκη στο Vinylio wine etc

Η Ευρυδίκη, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, επιστρέφουν στο Βινύλιο για μια μοναδική βραδιά.
Νοσταλγία, ρομαντισμός, ενέργεια, χαρά και συγκίνηση, σε ένα πρόγραμμα που τα περιέχει όλα.

Οι ποπ επιτυχίες και οι πιο ερωτικές μπαλάντες της εφηβείας μας και τα τραγούδια της Ευρυδίκης που αγαπήσαμε, όλα σε μια βραδιά, μας ταξιδεύουν στα πιο όμορφα μας χρόνια.

Μία μουσική γιορτή γεμάτη με τις επιτυχίες της αγαπημένης ερμηνεύτριας, που επιστρέφει ανανεωμένη με τη δύναμη και το πάθος που τη χαρακτηρίζουν, με μοναδικές ερμηνείες που καθηλώνουν και συγκινούν.

Με τραγούδια όπως «Το μόνο που θυμάμαι», «Πόσο λίγο με ξέρεις», «Μίσησε με», «Στο ίδιο βαγόνι», «Πιάσε με», «Θέλω τόσο να σε δω», «Πυξίδα», «Ζηλιάρης Ουρανός», «Φθινόπωρο Γυναίκας», «Δεν τελειώνουμε ποτέ», «Αυτό το φιλί», αλλά και μοναδικές διασκευές που όλοι έχουμε αγαπήσει, μας ξεσηκώνει μετατρέποντας τη βραδιά σε ένα ανεπανάληπτο πάρτι.

Info
Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
Vinylio Wine Etc, 20.30
Αγκύρης 33 Λεμεσός
Κρατήσεις 99300430

ΘΕΑΤΡΟ

Machines in Lasting Motion στο θέατρο Ριάλτο

«Ανακαλώ μια γυναίκα που χορεύει. Μια γυναίκα; Όχι. Μια γραμμή που καλπάζει με αρμονικό ρυθμό. Ανακαλώ μια φωτεινή προβολή πάνω σε πέπλα. Ακριβής ύλη! Όχι. Ρευστοί ρυθμοί… Αρμονία στις γραμμές. Αρμονία φωτός. Γραμμές, επιφάνειες, όγκοι που προκύπτουν απευθείας, δίχως το τέχνασμα της ανάκλησης, με τη λογική των σχημάτων τους, πέρα από κάθε ιδιαίτερα ανθρώπινη αίσθηση, επιτρέποντας μια εξύψωση προς το αφηρημένο, δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο στις αισθήσεις και τα όνειρα…» — Germaine Dulac

To The Island Club, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο και την Light Cone, παρουσιάζει την οπτικοακουστική παράσταση Machines in Lasting Motion, ένα πρόγραμμα προβολών με ταινίες πρωτοπορίας από τις αρχές του 20ού αιώνα, που περιλαμβάνει έργα των Germaine Dulac, Ralph Steiner, Henri Chomette, Oswell Blakeston και Francis Bruguière. Μέσα από πειραματισμούς με το φως και την κίνηση, οι ταινίες διερευνούν από κοινού τις εκφραστικές ιδιότητες βιομηχανικών τεχνολογιών και εξοπλισμού, παραλληλίζοντας το ανθρώπινο στοιχείο με το μηχανικό.

Ιnfo
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρ. Δρουσιώτη Πλ. Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια €10/€15
Προπώληση www.rialto.com.cy
Τηλ. 77777745

«Ο Γάμος» στο Wherehaus 612

Η Θεατρική Ομάδα POINT TO παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Μάριου Ποντίκα Ο ΓΑΜΟΣ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη, στο θέατρο Wherehaus 612 στη Λευκωσία.

Το έργο του Μάριου Ποντίκα Ο Γάμος αποτελεί ένα απο τα σπουδαιότερα κείμενα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Είναι μια γροθιά στο στομάχι για οποιονδήποτε συντηρεί με αδιαφορία και ανοχή την κουλτούρα του βιασμού. Ο συγγραφέας αφαιρεί τα προσωπεία από την οικογένεια, την κοινωνία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη, αφήνοντας εκτεθειμένα τα πραγματικά πρόσωπα που κρύβονται κάτω από τις μάσκες. Πρόσωπα τόσο άσχημα που είναι πολύ δύσκολο να τα κοιτάζεις.Το έργο πιο σύγχρονο από ποτέ, σκληρό με μια ωμή ειλικρίνεια, σκιαγραφεί τα πατριαρχικά πρότυπα και στερεότυπα και την κοινωνική σύμπλεξη του σεξισμού, του μισογυνισμού, της τοξικής αρρενωπότητας, που μετατοπίζουν το βάρος της ενοχής από το θύτη στο θύμα. Το θύμα εξευτελίζεται, στιγματίζεται, και εγκληματικοποίηται.
Υπόθεση: Η μικρότερη κόρη μιας φτωχής οικογένειας, η Αφέντρα βιάζεται. Η οικογένεια της, η συντηρητική κλειστή κοινωνία και η δικαιοσύνη, την καταδικάζουν σε νέους ανελέητους ψυχολογικούς και λεκτικούς βιασμούς που την οδηγούν στην αυτοκτονία για να γλυτώσει. Όταν αποτυγχάνει να πεθάνει την αναγκάζουν να παντρευτεί τον βιαστή της για να ξεπλύνει την ντροπή.

Info
Σάββατο 18- Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
Wherehaus612, 20.30
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα
Κρατήσεις 99122552, 96160400

«Ανθισμένες Μανόλιες» στο Σατιρικό

Θεατρικοί συνοδοιπόροι διαφορετικών γενιών συνδιαλέγονται επί σκηνής σε μια συνάντηση εμβολιασμένη με εμπειρία, γνώση, ενέργεια, αφοσίωση και σύμπνοια: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αννίτα Σαντοριναίου, Πόπη Αβραάμ, Σοφία Καλλή, Μυρσίνη Χριστοδούλου και Παμπίνα Γεωργίου διασταυρώνουν τα βήματά τους στα μονοπάτια των ρόλων τους. Μορφές που σφράγισαν με την ιδιαίτερη συνδρομή τους την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο, αλλά και πρόσωπα που τώρα ξεκινούν την δική τους διαδρομή, δημιουργούν την ιδανική συνθήκη για να υποδεχθούν το κοινό στο κλασικό πια έργο Ανθισμένες Μανόλιες. Μια εις βάθος μελέτη για την φιλία, η οποία αντισταθμίζει την μοναξιά και την ανάγκη του ανθρώπου για στήριξη και επαφή. Αυτή η αξία διεκδικεί τα σκήπτρα της μοναδικότητας, καθώς ξεδιπλώνεται μέσα από τις σκηνές του έργου αυτού, υπογραμμίζοντας την σημασία της στο σημερινό κοινό, επιμένοντας πως ακόμη μπορεί να υπάρξει και να λάμψει.

Ιnfo
Σάββατο 18- Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
Σατιρικό Θέατρο, 20.30 Κυρ. 18.30
Πάνω Σκηνή
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά
Εισιτήρια: €15/€12
Κρατήσεις 22312940, 22421609
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 

ΠΑΙΔΙ

Σταχτοπούτα στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

H επαγγελματική θεατρική ομάδα Young Performers παρουσιάζει το μιούζικαλ η ΄Διαφορετική Σταχτοπούτα’ σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρία Μπεγιάζη.

Μια πρωτότυπη φαντασμαγορική παράσταση, η Σταχτοπούτα της σύγχρονης εποχής, έρχεται να σπάσει όλα τα στερεότυπα!

Η θεατρική διασκευή και η ελεύθερη ελληνική μεταφορά είναι βασισμένη στο γνωστό παραμύθι Σταχτοπούτα σε μοντέρνα - ροκ εκδοχή γεμάτη υποκριτική, χορό και ζωντανό τραγούδι.

Στην παράσταση συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί και 40 μαθητές του τμήματος μιούζικαλ της σχολής Young Performers.

Info
Σάββατο 18 Μαρτίου 2023
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 15.30 & 18.30
Μουσείου 6 Λευκωσία
Εισιτήρια €15
Προπώληση Soldoutticketbox

«Το τερατάκι της Ιωάννας» στο Μελίνα Μερκούρη

Η ιστορία μας έχει ως κύριο άξονα τους φόβους το παιδιών και πως μπορούμε να τους αποδεχτούμε και να τους ξεπεράσουμε.

Το τερατάκι κρύβεται στην ντουλάπα της Ιωάννας αλλά κανείς δεν την πιστεύει εκτός από την γιαγιά της που την βοηθά να συμφιλιωθεί μαζί του. Τι γίνεται όμως όταν το τερατάκι πρέπει να φύγει;

Όλα αυτά σε μια ώρα γεμάτη ξεχωριστές ερμηνείες, μουσική και χορό από επαγγελματίες του μιούζικαλ στην Κύπρο!

Ιnfo
Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
Μελίνα Μερκούρη, 11.30 & 15.30
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς
Εισιτήρια €12
Προπώληση SoldOutTicketbox.com , καταστήματα Stephanis.
Πληροφορίες 96767041

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ

Βραδιά Επιτραπέζιων παιχνιδιών στο Kαφενείο Λεωφορείο

Εκδήλωση Επιτραπέζιων Παιχνιδιών για Ενήλικες από την Imagination Gaming Cyprus κάθε Παρασκευή στο Καφενείο το Λεωφορείο, στη Λευκωσία

Αυτή την Παρασκευή, όπως κάθε Παρασκευή από τις 18:00 ως αργά το βράδυ, η Imagination Gaming Cyprus σε συνεργασία με το Καφενείο το Λεωφορείο, διοργανώνουν μια πολύ διασκεδαστική βραδιά για ενήλικες με δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια.
Σε ένα χαλαρό και όμορφο περιβάλλον, οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν με φίλους ή ακόμα και με αγνώστους, επιτραπέζια παιχνίδια όλων των κατηγοριών, όπως party games, παιχνίδια στρατηγικής, συνεργατικά, eurogames και πολλά άλλα.
Η ομάδα της Imagination Gaming Cyprus βρίσκεται εκεί για να εξηγεί τους κανόνες και να βοηθά τους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Info
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023
Καφενείο Λεωφορείο, 18.00
Πλ. Δημαρχείας 26, 1016, Παλιά Λευκωσία
Εισιτήριο: €3
Κρατήσεις 97748177

CINEMA

Shazam! Fury of the Gods

Στην ταινία “ Shazam! Fury of the Gods ” συνεχίζεται η ιστορία του έφηβου Μπίλι Μπάτσον, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη μαγική λέξη “Shazam ” μεταμορφώνεται στο ενήλικο alter ego του, τον Shazam.

Σκηνοθεσία: David F. Sandberg
Πρωταγωνιστούν:Grace Caroline, Currey Zachary, LeviHelen Mirren

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 16.45, 19.30, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 16.45, 19.30, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 16.45, 19.30, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 16.45, 19.30, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 16.45, 19.30, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.15, 19.45, 22.15
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.00 σ/κ επίσης 17.00