ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

12 + 1 Προτάσεις για ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μουσική, θέατρο, σινεμά, το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και το Wiz προτείνει τις καλύτερες ιδέες για έξοδο!

ΑΝ ΘΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ

Premiere 2 στο Θέατρο Παλλάς

Αφιέρωμα στη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Karl Goldmark: Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1 σε Λα ελάσσονα, έργο 28 [Παγκύπρια πρεμιέρα]
Antonín Dvořák: Συμφωνία αρ. 7 σε Ρε ελάσσονα, έργο 70

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με μεγάλη χαρά μοιράζεται τη σκηνή με τον διάσημο Ισραηλινό μαέστρο Doron Solomon, καθώς και το δικό της μέλος, τον βιολιστή Νίκο Πίττα.
Το κοινό θα απολαύσει την παγκύπρια πρεμιέρα του Κοντσέρτου για βιολί σε Λα ελάσσονα του Karl Goldmark. Πρόκειται για ένα κρυμμένο διαμάντι του ρομαντικού ρεπερτορίου, με τον Νίκο Πίττα αναμφίβολα να αποδίδει μοναδικά τα λεπτά συναισθήματα και τον ένθερμο πόθο που διακρίνουν το έργο. Τη συναυλία συμπληρώνει η θαυμάσια Συμφωνία αρ. 7 του Antonín Dvořák, που δημιουργεί μια υποβλητική και δραματική ατμόσφαιρα.

Info
Παρασκευή 27 Iανουαρίου 2023
Θέατρο Παλλάς, 20:30
Πύλη Πάφου Λευκωσία

Σάββατο 28 Iανουαρίου 2023
Μαρκίδειο Θέατρο, 20:30
Ανδρέα Γερούδι 27, Πάφος

Εισιτήρια από €6
Προπώληση www.cyso.org.cy 
Πληροφορίες 22 463144

Κώστας Χατζής Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο με τον Κώστα Χατζή και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη!

200 ΚΙΘΑΡΕΣ για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου!

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη επί σκηνής, μια ανατρεπτική συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου με τον Κώστα Χατζή & Μιχάλη Χατζηγιάννη!

Info
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Moυσείου 4 Λευκωσία 

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός

Εισιτήρια €25
Προπώληση Tickethour.com.cy, καταστήματα ACS
Πληροφορίες 99430654

Kaseta Retro party στο Mimosa

Μετά από πολλές συνεχόμενες επιτυχίες με τελευταία, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, επιστρέφει στα decks ο dj Αναγιωτος με το Kaseta Retro Cy.

Κομμάτια που αγαπήσαμε, χορέψαμε και ακόμα μένουν ψιλά στην λίστα μας, κομμάτια 80’, 90’, 00’ που θυμούνται οι παλιότεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι. Ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι έρχεται την πρώτη μέρα του χρόνου στις 19:00 η ώρα το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στο Mimosa All day bar στην καρδιά της Λευκωσίας και ετοιμάζεται να μας βάλει στο νέο χρόνο με χορό.

Σας περιμένουμε να θυμηθούμε τα παλιά και να κάνουμε μια αναδρομή στο όμορφο παρελθόν.

Info
Kυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Μimosa All Day Bar, 19.00
Θεοφάνους Θεοδότου 16, Λευκωσία
Πληροφορίες 95964636
Instagram: kaseta_retro_events_cy

ΑΝ ΘΕΣ ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Παπαφίγκος» στο θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανακοινώνει ότι η επίσημη πρεμιέρα της κυπριακής κωμωδίας «Ο Παπαφίγκος», του Σώτου Ορείτη, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου!

Περίληψη:. Σε ένα χωριό της επαρχίας Λευκωσίας οι κάτοικοι προετοιμάζονται για τις επερχόμενες Κοινοτικές εκλογές, με την αγωνία και τις εντάσεις να μεγαλώνουν καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ήδη διαφανεί. Ο Χαρίτος υποψήφιος κοινοτάρχης της δεξιάς παράταξης, διεκδικεί το αξίωμα του κοινοτάρχη με αντίπαλο του, τον - αριστερών πεποιθήσεων – Πεπόνια. Επειδή όμως ο Χαρίτος αισθάνεται ότι θα χάσει τις εκλογές, με την παρέμβαση της εκκλησίας, μηχανεύονται και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα τεχνάσματα συμπαρασύροντας με το μέρος τους και τον Παπαφίγκο, κατά τα άλλα έντιμο, δίκαιο αλλά και ευέξαπτο ιερέα της κοινότητας. Παρόμοια τεχνάσματα επιβουλεύεται και η παράταξη που υποστηρίζει τον Πεπόνια, ο οποίος συνδέεται φιλικά με τον Παπαφίγκο, που στις διακοινοτικές ταραχές, του έσωσε τη ζωή κουβαλώντας τον στους ώμους του.

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 27- Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Θέατρο Διόνυσος, 20.30 (Κυρ. 18.30)
Διαγόρου 29 Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση www.soldoutticketbox.com
Πληροφορίες: 22818999 & 99621845

«Το έργο που πάει λάθος» στο Δημ. Θέτρο Λατσιών

O ALPHA Κύπρου παρουσιάζει τη βραβευμένη με Olivier Award κωμωδία καταστροφών «Το έργο που πάει λάθος». Η πιο πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση της χρονιάς, που γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε πάνω από 30 χώρες έκανε πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου με τακτικές παραστάσεις στο δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Απόδοση-σκηνοθεσία: Φώτης Γεωργίδης.

Info
Πέμπτη 26- Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Δημ. Θέατρο Λατσιών, 20.00 Κυρ. 18.00
Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 57 Λευκωσία
Εισιτήρια από €15
Προπώληση Tickethour

«Οι γυναίκες επιστρέφουν» στο Ριάλτο

Μετά από τη θερμή ανταπόκριση του κοινού σε μια σειρά sold-out παραστάσεων τον Οκτώβριο και Νοέμβριο που μας πέρασε, με χαρά ανακοινώνουμε δεύτερο κύκλο παραστάσεων για το έργο «Οι γυναίκες επιστρέφουν».

Λίγα λόγια για το έργο:
Οι πορείες γυναικών της κίνησης «Οι Γυναίκες Επιστρέφουν» είχαν στόχο τη διεκδίκηση του ανθρώπινου δικαιώματος να κυκλοφορούν ελεύθερα στη γη τους. Ένα grassroots κίνημα γυναικών της Κύπρου, που στη δεκαετία του 80 διοργάνωσε με εκπληκτική στρατηγική και πολιτική οξυδέρκεια πορείες που έσπαζαν τη γραμμή αντιπαράταξης, καθώς και μια παράλληλη εκστρατεία διεθνοποίησης του Κυπριακού προβλήματος. Χιλιάδες γυναίκες διαπέρασαν την «πράσινη γραμμή» και ήρθαν αντιμέτωπες με τον κατοχικό στρατό, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο, ενώ παράλληλα το δράμα της Κύπρου απέκτησε διεθνή ορατότητα.

Info
Σάββατο 28 – Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλ. Ηρώων Λεμεσός
Eισιτήρια €13/€15
Προπώληση www.rialto.com.cy 

«MAMA» στο Θέατρο Δέντρο

Μια μοναχική άτεκνη γυναίκα βάζει αγγελία στις εφημερίδες ότι μπορεί να προσφέρει έναντι αμοιβής μητρική φροντίδα σε μια «θετή με όρους συμβολαίου» κόρη. Και βρίσκει ανταπόκριση στο πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας που δεν ευτύχησε να γνωρίσει οικογένεια. Η Αμπάρ θα βρει επιτέλους ένα «καταφύγιο», όπως σημαίνει το όνομά της, μιας οικογένειας που δεν γνώρισε ποτέ; Και η Εσπεράνσα θα βρει επιτέλους την «ελπίδα», όπως σημαίνει το δικό της όνομα, μιας ευτυχισμένης οικογένειας που δεν κατάφερε να έχει στην μέχρι τώρα ζωή της;

Info
Πρεμιέρα Kυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Θέατρο Δέντρο, 20.30
Ενότητος 44, Παλουριώτισσα
Εισιτήρια €15
Πληροφορίες 99520835
Προπώληση Soldouttickets.com.cy
Καταστήματα Stephanis

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Ο Παπουτσωμένος γάτος» στο θέατρο Versus

Οι Uncover Masks παρουσιάζουν το κουκλοθέατρο "Ο Παπουτσωμένος γάτος" στο θέατρο Versus στην Λεμεσό.

Μια διασκευή του κλασσικού ομώνυμου παραμυθιού.

Info
Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Θέατρο Versus, 11.00
Β Δημοτική αγορά
Θεοφίλου 20 Λεμεσός
Εισιτήρια €8
Προπώληση Tickethour
Πληροφορίες 99 790 915

«Τετράδυμοι» στο Μασκαρίνι

Μια όμορφη και ρομαντική ιστορία , που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τη συναισθηματική και όχι την υλιστική αξία των πραγμάτων. Οι Τετράδυμοι είναι ίδιοι στην όψη, σαν τέσσερις σταγόνες νερό, μα ο χαρακτήρας τους είναι εντελώς διαφορετικός. Ξεκινούν λοιπόν ένα ταξίδι για να κερδίσουν το σεβασμό της μητέρας τους και να αποδείξουν πως μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους φτερά στη ζωή. Τεμπελιά, διασκέδαση, πονηριά, κλεψιά αλλά και αγάπη, φροντίδα, αφοσίωση και πίστη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Τέσσερις όψεις του ίδιου νομίσματος, που λειτουργούν μέσα στην παράσταση, σαν μία μικρογραφία του κόσμου μας. Ποιoς τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό της μάνας του, αλλά και την καρδιά της Αγνής, που τους περιμένει να γυρίσουν υπομονετικά.

Η θεατρική διασκευή του παραμυθιού είναι του Πέτρου Κονόμου. Την αυθεντική μουσική έγραψαν ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος και Σταύρος Μακρής ενώ την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Τασουρή.

Info
Kυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
Θέατρο Μασκαρίνι, 10.30
Αθαλάσσης 4 Λατσιά
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99485083, 22270420

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» στο ΘΟΚ

Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ θα σηκώσει αυλαία με ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών θα αποκαλύψει σε μικρούς αλλά και μεγάλους την ομορφιά του κόσμου, την αξία της φιλίας, την μαγεία της εξερεύνησης και την γνωριμία με την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα.

Ιnfo
Kυριακή 29 Ιανουαρίου 2022
ΘΟΚ, 10.30
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Πληροφορίες 77772717

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ

Βραδιά Επιτραπέζιων παιχνιδιών στο Kαφενείο Λεωφορείο

Εκδήλωση Επιτραπέζιων Παιχνιδιών για Ενήλικες από την Imagination Gaming Cyprus κάθε Παρασκευή στο Καφενείο το Λεωφορείο, στη Λευκωσία

Αυτή την Παρασκευή, όπως κάθε Παρασκευή από τις 18:00 ως αργά το βράδυ, η Imagination Gaming Cyprus σε συνεργασία με το Καφενείο το Λεωφορείο, διοργανώνουν μια πολύ διασκεδαστική βραδιά για ενήλικες με δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια.
Σε ένα χαλαρό και όμορφο περιβάλλον, οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν με φίλους ή ακόμα και με αγνώστους, επιτραπέζια παιχνίδια όλων των κατηγοριών, όπως party games, παιχνίδια στρατηγικής, συνεργατικά, eurogames και πολλά άλλα.
Η ομάδα της Imagination Gaming Cyprus βρίσκεται εκεί για να εξηγεί τους κανόνες και να βοηθά τους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Info
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
Καφενείο Λεωφορείο, 18.00
Πλ. Δημαρχείας 26, 1016, Παλιά Λευκωσία
Εισιτήριο: €3
Κρατήσεις 97748177

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ

«en Attendant» στο Ριάλτο

Η Ομάδα Πέντε, με την Ρούλα Κλεοβούλου και την Χλόη Μελίδου ανεβαίνουν στην σκηνή του Ριάλτο και δοκιμάζουν την υπομονή τους περιμένοντας για κάτι που δεν θα έρθει ποτέ…

Η αναμονή είναι ένα βασικό «χαρακτηριστικό» της ανθρώπινης ψυχικής και συναισθηματικής κατάστασης. Περιμένουμε σε έναν παράλογο κόσμο, χωρίς να ξέρουμε ποιο είναι το μέλλον. Η φθορά του ανθρώπινου σώματος, η ματαιότητα της αναμονής, η έλλειψη και η απώλεια επικοινωνίας, αφορούν και επηρεάζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, όπως φυσικά και ο μεγαλύτερος φόβος όλων…. Ο θάνατος. 

Info
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρ. Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Εισιτήρια: €10/7
Προπώληση rialto.interticket.com
Tαμείο: 77 77 77 45

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Tár

Η Ταρ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, καθώς προετοιμάζει τόσο την παρουσίαση ενός βιβλίου όσο και την πολυαναμενόμενη ζωντανή εκτέλεση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Η ζωή της θα αρχίσει να παίρνει μια απρόσμενα δραματική τροπή. Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη μεταβαλλόμενη φύση της εξουσίας, στον αντίκτυπό της στην κοινωνία και στην ανθεκτικότητα της απέναντι στον σύγχρονο κόσμο.

Σκηνοθεσία Todd Field
Πρωταγωνιστούν Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 19.45, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.45, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 20.00 σ/κ 20.30
RIO (Λεμεσός) 19.30