ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

12 ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Θεατρικές παραστάσεις, δυνατές συναυλίες, εκθέση,χορός η νέα εβδομάδα ήρθε δυναμικά και έχει προτάσεις για έξοδο για όλα τα γούστα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαρίζα Ρίζου

Κι αυτό το καλοκαίρι, η αγαπημένη μας Μαρίζα Ρίζου μας καλεί να βγούμε «Μαζί Της Στο Φως»* μετά το μακρύ σκοτεινό τούνελ, στο οποίο ζήσαμε αυτό το διάστημα.
Μετά από τις εξαιρετικά επιτυχημένες χειμερινές της εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου, έρχεται με ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα, από το οποίο φυσικά δε θα λείπουν τραγούδια – σταθμοί, αλλά και καινούριες διασκευές.
Μάλλον πια περισσεύει να αναφέρουμε την αμεσότητα, το χιούμορ και τη θετική της αύρα. Η Μαρίζα, μαζί με τη γνωστή παρέα της, αλλά και καινούρια μέλη, τους «συνήθεις υπόπτους» φίλους και παιχταράδες (όπως τους αποκαλεί!), επιστρέφουν δυναμικά και με άγριες διαθέσεις!

Info
Δευτέρα 6/6 Κηποθέατρο Λεμεσού, 20.30 Εισιτήρια €20/€15 Λόρδου Βύρωνα Λεμεσός 
Τρίτη 7/6 Σκαλί Αγλαντζιάς, 20.30 Αγίου Γεωργίου 15, Αγλαντζιά Εισιτήρια €20

Πληροφορίες 99059257
Προπώληση: www.tickethour.com 

2η έκδοση Pianofest στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου

Το LMS παρουσιάζει την 2η έκδοση PIANOFEST στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου και φιλοξενεί τέσσερις δεξιοτέχνες Κύπριους πιανίστες: τον Χρίστο Γιάλλουρο, τον Ανδρέα Ιωαννίδη, τον Γιώργο Μαννούρη και τον Νικόλα Κωσταντίνου. Το LMS και οι τέσσερις διακεκριμένοι πιανίστες του PIANOFEST2, αντιστέκονται σθεναρά σε κάθε μορφή διαχωρισμού και αποξένωσης και επιμένουν στην προώθηση διαχρονικών αξιών, στοχεύοντας σε μια καλύτερη, ειρηνικότερη πραγματικότητα, όπου οι άνθρωποι δύνανται να ευδοκιμούν αρμονικά.

Info
Τρίτη 7/6 Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 20.00 Στροβόλου 100 Λευκωσία

Βασίλης Παπακωνσταντίνου Μαρία Παπαγεωργίου τραγουδούν Μάνο Λοΐζο


Με αφορμή τα 40 χρόνια από τότε που έφυγε ο Μάνος Λοΐζος, πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον αξέχαστο δημιουργό !

Λένε ότι πέθανε στις 17 Σεπτεμβρίου 1982 στην Μόσχα. Δεν είναι αλήθεια. Ο Μάνος Λοΐζος κατάφερε με μόλις δέκα (10) δίσκους που εκδόθηκαν όσο ζούσε μαζί μας και ακόμα δύο (2) που κυκλοφόρησαν όσο ζούσε μακριά μας να αφήσει στη μνήμη και στην καρδιά μας ένα από τα πιο ισχυρά αποτυπώματα στο ελληνικό τραγούδι.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, στενός φίλος και συνεργάτης του Μάνου, έχει στιγματιστεί ο ίδιος και έχει στιγματίσει με τη φωνή του κάποια από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. Επιλέγει σε αυτήν την μοναδική βραδιά να έχει στο πλευρό του την Μαρία Παπαγεωργίου, το αερικό της ελληνικής μουσικής, και να παρουσιάσουν με το δικό τους καθηλωτικό τρόπο τραγούδια - σταθμούς της καλλιτεχνικής πορείας του μεγάλου δημιουργού.

Info
Tετάρτη 8/6 Δημ. Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.15 Λόρδου Βύρωνα Λεμεσός
Πέμπτη 9/6 Σκαλί Αγλαντζιάς, 21.15 Αγίου Γεωργίου 15 Αγλαντζιά, Λευκωσία

Εισιτήρια €25
Προπώληση Tickethour

Άλκηστις Πρωτοψάλτη Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ο Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπιΔραση στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης και προσφοράς του διοργανώνει συναυλία με τους σπουδαίους καλλιτέχνες Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Μιχάλη Χατζηγιάννη στον μαγευτικό χώρο του Αρχαίου Θέατρου Κουρίου στην Επισκοπή Λεμεσού.

Μέρος των καθαρών εσόδων θα διατεθεί στον Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων “Μοναδικά Χαμόγελα”

Μια μια υπέροχη βραδιά για καλό σκοπό, γεμάτη μουσική και αγάπη !

Ιnfo
Παρασκευή 10/6 Aρχαίο Θέατρο Κουρίου, 20.30 Αρχιεπισκοπή Λεμεσός Εισιτήρια €20 Πληροφορίες : 99469166
Προπώληση Tickethour.com

Γιάννης Αγγελάκας και 100°C στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στα Λύμπια, στο Θεατράκι του Κοινοτικού Πάρκου, εκεί που πέρσι έλαβαν χώρα μερικές από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές συναυλίες.

Η αληθινή μουσική και η τέχνη γενικότερα οφείλει να προφητεύει τα χειρότερα, τις εποχές που οι άνθρωποι νομίζουν πως ευημερούν, και τα καλύτερα όταν δυστυχούν, καταθλίβονται και πιστεύουν πως έχουν όλα χαθεί, υπενθυμίζοντάς τους πως, πάντα, στο πιο βαθύ σκοτάδι, άνθιζε η συνείδηση και η ορμή για εξέλιξη.

Info
Παρασκευή 10/6 Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών, 21.00 Λύμπια, επ. Λευκωσίας Εισιτήρια €18/ €20 Ελάχιστη κατανάλωση/τραπέζι €80. Προπώληση soldoutticketbox.com  Πληροφορίες 99810011

ΘΕΑΤΡΟ

«Άγγελε μου»

Κομπάνι, 2014: Μια σφοδρή πολιορκία. Ο ISIS ετοιμάζεται να καταλάβει την πόλη.
Ένα κορίτσι φέρεται να έχει σκοτώσει 100 τζιχαντιστές και γίνεται ηρωίδα.. Η Rehana φαίνεται άφθαρτη.
Είναι ο άγγελος του Κομπάνι.
Το θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, τον συγκλονιστικό μονόλογο «Άγγελε μου» του Χένρι Νέιλορ βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, με την Μυρσίνη Χριστοδούλου επί σκηνής στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή από την Κυριακή 22 Μάϊου.

Το «Άγγελέ μου» είναι ένας συγκλονιστικός μονόλογος, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο ένα νεαρό κορίτσι από το Κουρδιστάν. Τη λένε Ρεχάνα, αλλά οι γονείς της την φωνάζουν «Άγγελέ μου» και μεγαλώνει σε ένα αγρόκτημα με φυστικόδεντρα σε ένα χωριουδάκι κοντά στο Κομπάνι στη Βόρεια Συρία. Μας αφηγείται την ιστορία της παιδικής της ηλικίας, μας μιλά για τον πατέρα της που πάντα ονειρευόταν την εποχή που οι γυναίκες θα ήταν ισότιμες με τους άντρες, για τις βαθιά ριζωμένες μέσα της ειρηνιστικές πεποιθήσεις και για την επιθυμία της να γίνει μια μέρα δικηγόρος.

Ιnfo
Σάββατο 4- Δευτέρα 6/6 Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, 21.00 Οδός Αμμοχώστου 55-59, Εντός των τειχών Λευκωσία
Εισιτήρια €13/€10 Προπώληση Soldouttickebox Kαταστήματα Stephanis

«Μαύρη Γαλότσα»

Η μπίρα ΚΕΟ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την κωμωδία του καλοκαιριού. Μία κωμωδία σχέσεων γεμάτη γέλιο και συγκίνηση.

Η Τρυφερότητα, η καθημερινή τριβή και οι προβληματισμοί που χαρακτηρίζουν τις αληθινές σχέσεις δίνουν το παρόν τους και ξεδιπλώνονται.

Υπόθεση
Ένα ζευγάρι καθημερινό. Ένα ζευγάρι που ακροβατεί μεταξύ απόλυτης αγάπης και έρωτα από τη μία και αντικειμενικών προβλημάτων από την άλλη. Εφτά χρόνια αναμονής για την πολυπόθητη πρόταση γάμου. Εφτά χρόνια «θα» και «θα».. Πώς είναι όταν εστιάζει κανείς μόνο στα δικά του προβλήματα; Σε ένα σπίτι δεν βρίσκονται δύο κόσμοι μονάχα. Κάθε άνθρωπος σέρνει και την οικογένεια του μες στη σχέση του, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά. Ζήλιες, ασυνεννοησίες και ό,τι άλλο έχει «κληρονομήσει» ο Λευτέρης από την οικογένεια του το φέρνει στη σχέση του με την Αλκυόνη. Με κορυφαία κυριολεκτική προσθήκη στη σχέση τους , που παίρνει σάρκα και οστά…. Τη μαμά του! Μία πεθερά που φαινομενικά έρχεται απρόσκλητη για δικούς της λόγους στο σπίτι του γιου της…αλλά είναι αυτή η αλήθεια;

Info
Δευτέρα 6- Τετάρτη 8/6 Παττίχειο Λεμεσού, 20.30 Αγίας Ζώνης 4
Πέμπτη 9/6  Θέατρο Σκάλα, 20.30 Λεωνίδα Κιούπη, Λάρνακα

Εισιτήρια €25
Προπώληση Tickethour, ACS

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» στο Παττίχειο Λάρνακας

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εγκαινιάζει τη φετινή καλοκαιρινή θεατρική περίοδο με την κωμωδία του αξεπέραστου συγγραφικού δίδυμου Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, η οποία θα ταξιδέψει σε όλο το νησί για να ψυχαγωγήσει και να διασκεδάσει τους θεατές που θα την παρακολουθήσουν, ενώ το φθινόπωρο θα συνεχίσει την περιοδεία της σε δήμους και κοινότητες.

Μια παλιά οικογενειακή βεντέτα στοιχειώνει τις ζωές δύο απλών ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους: του Θωμά Μακρυκώστα και του Στέλιου Κοντογιώργη. Το μίσος αναζωπυρώνεται και οι δύο ήρωες δέχονται οικογενειακές πιέσεις για να αναλάβουν το χρέος της αντεκδίκησης. Διασταυρώνονται κατά τύχη σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, κι έτσι η αόρατη διαμάχη γίνεται ορατή. Θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από αυτό το ξέφρενο αλληλοκυνηγητό και να γράψουν στο χιόνι την παλιά έχθρα;

Ιnfo
Tετάρτη 8/6  Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, 21.00 Αγίου Γεωργίου 15 Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy  Πληροφορίες 77772717

«Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ» στο Παττίχειο Λάρνακας

Η θεατρική κωμωδία του Καλοκαιριού. Το ερωτικό ειδύλλιο της μοναχοκόρης ενος νεόπλουτου ζεύγους Ελληνοκυπρίων, η σοκαριστική γνωριμία με τους Συμπεθέρους και η ξεκαρδιστική πλοκή του έργου υπόσχονται ανατροπές και μπόλικο γέλιο στους θεατές. Η σκηνοθεσία και η διασκευή των κειμένων της παράστασης θα φέρουν την σφραγίδα του Λώρη Λοϊζίδη.

Πρόκειται για την κυπριακή έκδοση του έργου Συμπέθεροι από τα Τίρανα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέπα και σε αυτή θα πρωταγωνιστούν οι Λώρης Λοϊζίδης,Μιχάλης Σοφοκλέους, Πένυ Φοινίρη, Μαρία Μαστρίδου, Στέλλα Φιλιππίδου, Αντρέας Μακρής,Γιώργος Κυριάκου,Γιώργος Ευαγόρου και Σαββίνα Γεωργίου.

Info
Πέμπτη 9 - Παρασκευή 10/6 Αμφιθέατρο Δήμου Ιδαλίου, 21.00 (δίπλα από το Λύκειο) Ευάγγελου Φλωράκη 1
Δάλι, Λευκωσία Eισιτήρια €15 Πληροφορίες 70001910 Προπώληση www.soldoutticketbox.com/ 

ΧΟΡΟΣ

«Romeo, Romeo, Romeo» στο Ριάλτο

Ο χορός είναι τελετουργικό ζευγάρωμα. Ακόμη και σήμερα, στην εποχή των εφαρμογών γνωριμιών, ο χορός εξακολουθεί να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο πόσοι από εμάς καταφέρνουν να βρουν το ταίρι τους. Το κομμάτι αυτό για τέσσερις Ρωμαίους (τον έναν από τους οποίους υποδύεται γυναίκα) εξερευνά την ιδέα του χορού ως μίας ενδόμυχης και πολύ προσωπικής μορφής φλερτ. Ο θεατής ταυτίζεται με τον ρόλο της Ιουλιέτας και γίνεται μάρτυρας του αγώνα που δίνει ένας χορευτής προκειμένου να εντυπωσιάσει: δεξιοτεχνία, γοητεία, σωματική δύναμη και, ενίοτε, γυμνή απόγνωση.

To έργο Romeo, Romeo, Romeo εξυμνεί το μεγαλείο της κίνησης που γεννιέται μέσα από τον πόθο, την επιθυμία και την ελπίδα. Κάθε περφόρμερ έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλα ερωτήματα όπως τι είδους άνθρωπος επιθυμεί να γίνει και πώς παρουσιάζει κανείς τον εαυτό του στους άλλους; Το κινητικό ιδίωμα είναι βασισμένο στις εξατομικευμένες τεχνικές ζευγαρώματος κάθε χορευτή, σε μία έρευνα γύρω από τους τρόπους με τους οποίους ερωτοτροπούν τα διάφορα ζώα (η στρουθοκάμηλος, ο γορίλας, ο μονόκερος), ενώ παράλληλα εμπνέεται από λαϊκές χορευτικές παραδόσεις (της Ελλάδας, των Μαορί), και άλλους χορούς που έχουν γίνει ανά διαστήματα viral στο ίντερνετ (Gwara Gwara, Whip/Nae Nae). Το αποτέλεσμα είναι μία πρωτοποριακή χορογραφία με πληθωρικούς ομαδικούς χορούς, παιχνιδιάρικη διάθεση και διαδραστικότητα με το κοινό. Μία ενδόμυχη ματιά στην αρχαιότερη χορευτική περίσταση.

Info
Τετάρτη 8/6  Θέατρο Ριάλτο, 20.30 Aνδρέα Δρουσιώτη 19 Λεμεσός Εισιτήρια €8/ €30 (για όλες τις παραστάσεις)
E-ticket: www.rialto.com.cy , Rialto App Πληροφορίες 77777745

EΙΚΑΣΤΙΚΑ

Χώρα - Ιωάννης Κισσονέργης στο Λεβέντειο Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, αγγίζοντας ακόμα μια πτυχή του… DNA της πρωτεύουσας, παρουσιάζει την έκθεση Χώρα ─ Ιωάννης Κισσονέργης, η οποία θα διαρκέσει από τις 17 Μαΐου μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου 2022.

Η έκθεση έρχεται να διανθίσει την 33χρονη πολιτιστική δράση του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα και έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του: να προβάλλει τη μοναδικότητα της σύγχρονης ιστορίας της πρωτεύουσας.

Η Χώρα, Λευκωσία όπως ήταν πριν από 100 και πλέον χρόνια, αποκαλύπτεται στο κοινό μέσα από τον ιδιάζοντα χρωστήρα του γενάρχη –θα τολμούσαμε να χαρακτηρίσουμε– της κυπριακής τοπιογραφίας, του Ιωάννη Κισσονέργη. Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στον Λευκωσιάτη Κισσονέργη, τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πόλη με τον δικό του τρόπο.

Ο Κισσονέργης γεννήθηκε και μεγάλωσε, δίδαξε και έδρασε στη Χώρα, στη δική του πόλη, τη Λευκωσία. Δεν είναι τυχαίο που δημιούργησε μεγάλο αριθμό έργων τα οποία συνδέονται και απεικονίζουν την πόλη του, τους τόπους που πέρασε σημαντικό χρόνο της ζωής του· μια πόλη που ταυτίζεται με τους οικείους και αγαπημένους χώρους τόσο του ιδίου αλλά και του κοινού του, που δεν ήταν άλλο από τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, τους Λευκωσιάτες. Ταυτόχρονα, οι τοπιογραφίες του αγαπήθηκαν και από ξένους επισκέπτες που ήθελαν να αποκτήσουν χαρακτηριστικά ενθύμια και εικόνες από την επίσκεψή τους στο νησί.

Ιnfo
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων Ιπποκράτους 15-17, Λευκωσία
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 10:00-16:30

Synergy: Τέχνη στην μόδα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Η έκθεση SYNERGY: Τέχνη στη Μόδα προκαλεί και προσκαλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει έργα των συλλογών της Λεβεντείου Πινακοθήκης και να αναγνωρίσει το γεγονός ότι αυτά τα έργα έγιναν πηγή έμπνευσης για τη διακεκριμένη κύπρια σχεδιάστρια μόδας Κίκα Ιωαννίδου και την επιχειρηματία Μαρία Νεοπτολέμου που η αγάπη της για τη μόδα την οδήγησαν σε ένα δημιουργικό διάλογο. Εν μέσω πανδημίας, από τον πρώτο υποχρεωτικό εγκλεισμό τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, κατάφεραν και δημιούργησαν μια σειρά φορεμάτων υψηλής ραπτικής. Το κάθε ένα είναι ξεχωριστό και μοναδικό και όλα μαζί είχαν σαν βασική πηγή έμπνευσης και αφετηρία την ιστορία της τέχνης και τις συλλογές της Πινακοθήκης. Την όλη αυτή προσπάθεια επιμελήθηκε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και επιμελητής μόδας Filep Motwary. Ο Filep άφησε για λίγο τα editorial μόδας και αφοσιώθηκε στην επιμέλεια μιας μοναδικής έκθεσης-ύμνο στη δημιουργία και την ανθρώπινη αγάπη για το ωραίο. Η επιμελήτρια της Συλλογής του Παρισιού της Λεβεντείου Πινακοθήκης, Μυρτώ Χατζάκη, ανατρέχει επίσης με πολύ παραστατικό τρόπο και παραδείγματα στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Μόδας και έτσι η έκθεση αποτελεί ένα ύμνο στη ζωγραφική αλλά κυρίως στη σύνδεση της με τη Μόδα, τη σύνδεση με το παρόν αλλά και με το παρελθόν και με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Αυτό το προφανές. Η αγάπη για την μόδα, τα έργα τέχνης του παρελθόντος δημιουργούν τη σύγχρονη μόδα.

Info
Λεβέντειος Πινακοθήκη
Αν. Λεβέντη 5, Λευκωσία