ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

12 Ιδέες για ένα αξέχαστο weekend

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

To τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη είναι εδώ και τo Wiz σας προτείνει ιδέες για έξοδο που θα το κάνουν αξέχαστο! 

MOYΣΙΚΗ

«Μουσική στην πόλη» στην Πλατεία Ελευθερίας

Μια μαγευτική μουσική βραδιά συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος «Φίλοι της Λευκωσίας» και Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στην καρδιά της πρωτεύουσας!

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00, απολαύστε στην τάφρο της Πλατείας Ελευθερίας, κάτω από τον έναστρο ουρανό, αγαπημένα δημοφιλή κλασικά έργα καθώς και παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια σε διασκευή για ορχήστρα. Τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου θα διευθύνει ο διακεκριμένος μαέστρος Ανδρέας Τσελίκας.

Info
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Πλατεία Ελευθερίας, 20.00
Λευκωσία
Είσοδος Ελεύθερη

Στις άκρες του Ιονίου - Κύπρια 2021

Η παράσταση των Εncardia σε συνεργασία με την Anna Cinzia Villani και την Claudia Giannotta περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια στη γλώσσα των ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας (Grico), μοναδικά ερμηνευμένα από τους ιδίους και από τις εκλεκτές καλεσμένες τους από την πεδιάδα του Σαλέντο.

Παραδοσιακοί ρυθμοί και χοροί του ιταλικού Νότου παρουσιάζονται σε συνδυασμό με σύγχρονη μουσική, νέα τραγούδια και διασκευές, πάντα εμπνευσμένα από την κατωιταλιάνικη μουσική παράδοση.

Info
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20.30
Αγίας Ζώνης 6 Λεμεσός
Eισιτήρια €15/€10
Προπώληση Tickethour.com

Μαρινέλλα- Μάριος Φραγκούλης

H Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης, για πρώτη φορά στη σκηνή μαζί. Ήταν θέμα χρόνου να συνυπάρξουν καλλιτεχνικά γιατί το συζητούσαν και το οραματίζονταν εδώ και πολλά χρόνια.

Φέτος θα τους απολαύσουμε σε μια πολύ ιδιαίτερη και μοναδική μουσική παράσταση. Η παράσταση αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη καλλιτεχνική συνάντηση της χρονιάς και μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε δύο κορυφαίους ερμηνευτές μαζί, επί σκηνής. Τραγούδια που αγάπησε η Ελλάδα και μουσικές που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο.


Ιnfo
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Δημοτικό Κηποθέατρο,21.00
Λόρδου Βύρωνα Λεμεσός
Εισιτήρια €40
Προπώληση tickethour.com

Κυριακή 26- Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ, 21.00
(Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών)
28ης Οκτωβρίου
Ακρόπολη, Λευκωσία
Εισιτήρια €40
Προπώληση tickethour.com

Γιώργος Νταλάρας- Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτισμού 2021

Γιώργος Νταλάρας, Βιολέτα Ίκαρη, Ασπασία Στρατηγού σε μια μοναδική συναυλία Sea Side Multi- Fuctional Park στην Λεμεσό στο πλαίσιο του Αγροτικού φεστιβάλ πολιτισμού 2021.

Info
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Μόλος Λεμεσού, 20.30
Κρατήσεις Tickethour

Παύλος Παυλίδης στο Downtown

Ο Παύλος Παυλίδης έρχεται για μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών!

Η Συναυλία θα διεξαχθεί με τις απαραίτητες τηρούμενες αποστάσεις, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ιnfo
Kυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Downtown, 21.00
Λευκωσία
Eισιτήρια €20
Προπώληση soldoutticketbox

ΘΕΑΤΡΟ

Χρύσα Κατσαρίνη στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Nυχτα γέλιου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας παρέα με την Χρύσα Κατσαρίνη και την κουβέρτα της.

Info
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 21.00
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Eισιτήρια €12
Προπώληση Tickethour

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Αμφιθέατρο Λακατάμιας, 21.00
Γωνία Χαράλαμπου Μούσκου & Γρ. Αυξεντίου
Λευκωσία
Eισιτήρια €12
Προπώληση Tickethour

«Dumb Waiter» στο Θέατρο Ένα

Ένα μονόπρακτο γραμμένο το 1957, στα χνάρια της μαύρης κωμωδίας. Φέρει όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που έμελλε να ονομαστεί πιντερική γραφή και μάλιστα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του συγγραφέα: ελλιπής αίσθηση πληροφόρησης, ατμόσφαιρα κλειστοφοβική, επικρεμάμενη απειλή, κοφτός ρυθμός των διαλόγων, φαινομενικά ανώδυνα, καθημερινά θέματα, που όμως προδίδουν συνειδήσεις χαρακτήρων. Το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί από πολιτικό δράμα και αστικό θρίλερ, έως σουρεαλιστική κωμωδία.

Πρόκειται για την ιστορία δύο εκτελεστών, του Μπεν και τους Γκας, που κλεισμένοι σε ένα υπόγειο περιμένουν εναγωνίως την επόμενη αποστολή τους, από οδηγίες που τους δίνονται μέσα από ένα ασανσέρ το οποίο χρησιμοποιείτο παλιότερα για να ανεβοκατεβαίνουν φαγητά από μια υπόγεια κουζίνα στην ισόγεια τραπεζαρία. Οι οδηγίες και η συνεννόηση των πάνω με τους κάτω γίνονται μέσω ενός «χωνιού» . Στο έργο οι δύο εκτελεστές παίρνουν μυστηριώδεις παραγγελίες που τους προβληματίζουν. Όταν έρχεται η εντολή για την εκτέλεση και καταφτάνει το υποψήφιο θύμα, κανείς δεν είναι έτοιμος για αυτό που θα αντικρίσει.

Info
Παρασκευή 24- Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Θέατρο Ένα, 20.30
Λεωφόρος Αθηνάς 4
Λευκωσία
Κρατήσεις 22348203

«Το περιστατικό της Μαντλέν» στο Eγκώμιο

Μια ιλαροτραγωδία του Jeton Neziraj
Μια οικογένεια Ρομά, εκδιωγμένη από τη Γερμανία αναζητεί στο χαοτικό Κόσοβο, το μέρος που θα αποκαλέσει σπιτικό της. Η κόρη τους, η Mαντλέν, βρίσκει παρηγοριά την σκληρή περίοδο της προσαρμογής της σε μια ακόμα αφιλόξενη χώρα, αλληλογραφώντας με τη φίλη της Κάτια. Μια μέρα, το κορίτσι πέφτει σε μια λακκούβα του δρόμου, που έχει ανοίξει μια κατασκευαστική εταιρεία και άφησε αφύλακτη. Ενώ η μικρή βρίσκεται σε κώμα, παλεύοντας για τη ζωή της, ο πατέρας της, πασχίζει να βρει δικαιοσύνη και μια άκρη για να σώσει τη ζωή της αλλά συναντά, πιο πολύ από ποτέ, την αδιαφορία, τον συστημικό ρατσισμό και τις προκαταλήψεις για τη φυλή του από όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

Info
Παρασκευή 24 - Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, 20.30
Νέας Έγκωμης 8
Έγκωμη, Λευκωσία
Eισιτήρια €10
Προπώληση Tickethour

Ρόουζ του Μάρτιν Σέρμαν- Κύπρια 2021

Η συγκινητική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραγέωργος, σε μετάφραση Μιμής Ντενίση, δίνει την ευκαιρία στη σπουδαία ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη για ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενη μια 80χρονη Εβραία, η οποία ανατρέχει στο ταξίδι της ζωής της, ξεδιπλώνοντας το παρελθόν της.

Στο ρόλο της Ρόουζ η Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Σκηνοθέτης: ΝίκοςΚαραγέωργος

Ιnfo
Παρασκευή 24 - Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Σατιρικό Θέατρο, 20.30
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά, Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€10
Προπώληση Tickethour.com.cy

 ΠΑΙΔΙ

«Ρουμπελστίλτσκιν, το τρελό ξωτικό» στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας

«Ρουμπελστίλτσκιν, το τρελό ξωτικό» , είναι η νέα παραγωγή, το νέο παιδικό έργο, από την παιδική σκηνή του Θεάτρου Βεστιάριο και έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους .

Ένα Χαρούμενο χωριό γεμάτο κάμπους από στάχυα κι’ ένα ολόχρυσο παλάτι θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Μια πριγκίπισσα κι’ ένα ξωτικό, βασιλιάδες και βασίλισσες, μας καλούν να ταξιδέψουμε στο δικό τους παραμύθι και να αφεθούμε στην δική τους πολύχρωμη και μαγική τους φαντασία.

Info
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Δημ. Θέατρο Λάρνακας, 15.00
Δημοτικός Κήπος
Λεωνίδα Κιούπη Λάρνακα
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 96403029

«Παραμύθι ν’ αρκινήσει» στο Μασκαρίνι

Τρία λαϊκά παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη σκηνή, σε μια ευφάνταστη παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Στην παράσταση παρουσιάζονται τα κυπριακά λαϊκά παραμύθια «Οι τρεις τεμπέληες», «Η Πεντάμορφη» και «Ο φοητσίαρης Παναής», ειδικά διασκευασμένα για την θεατρική σκηνή από τον Μάριο Στυλιανού.

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 25- Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, Σαβ. 15.00 Κυρ. 11.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99902429

«Ο Τριγωνοψαρούλης» στο Θέατρο Παλλάς

Η ζωή στον μαγικό βυθό της θάλασσας, όπου ζουν λογιών-λογιών πλασματάκια με τις χαρές και τις λύπες τους, μοιάζει λίγο-πολύ με δική μας. Ο Τριγωνοψαρούλης, ένα μικρό τρίγωνο ψάρι, τόσο διαφορετικό από όλα τα άλλα, φαίνεται πως γεννήθηκε για να φωτίσει τα θολά νερά του βυθού. Το Θέατρο Τσέπης με τις περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη, από την πένα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, έρχεται να μας δείχνει τον δρόμο προς την αγάπη για όλους, τον αυτοσεβασμό, την συγχώρεση και την αποδοχή. Η παράσταση «Τριγωνοψαρούλης», βασισμένη στο παιδικό παραμύθι που συντρόφευσε την παιδική ηλικία πολλών από εμάς, έρχεται να γιατρέψει τις ψυχές μας και να μας υπενθυμίσει όλα όσα η ανελέητη καθημερινότητα μας κάνει να ξεχνάμε.

Ιnfo
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Θέατρο Παλλάς, 15.00 & 17.00
Ρηγαίνης και Αρσινόης
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Εισιτήρια €8
Προπώληση Tickethour.com