ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

12 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου είναι γεμάτο προτάσεις για έξοδο. Θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικά, σινεμά, το Wiz διάλεξε κάποιες ιδέες και σας τις παρουσιάζει.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσική και Ποίηση στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Σε αυτή την ξεχωριστή συναυλία, ο Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε δύο εμβληματικά έργα μελοποιημένης ποίησης του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου.

Οι ποιητικές συλλογές Προσανατολισμοί του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και Ωδαί του ποιητή του ελληνικού ρομαντισμού Ανδρέα Κάλβου, μελοποιούνται και ενορχηστρώνονται αριστοτεχνικά από τον συνθέτη.

Τα φωνητικά μέρη ερμηνεύουν οι εξαίρετοι λυρικοί τραγουδιστές Θεοδώρα Μπάκα – μέτζο σοπράνο και Τάσης Χριστογιαννόπουλος - βαρύτονος, η Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού, με τον διαπρεπή Κύπριο ηθοποιό Κώστα Χαραλαμπίδη στην απόδοση των ποιημάτων.

Ιnfo
Παρασκευή 24 Mαρτίου 2023
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 6 Λευκωσία
Εισιτήρια €10
Πληροφορίες 22 463144,
Προπώληση Soldouttickets.com.cy

Bασίλης Λέκκας στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας

Συναυλία Βασίλη Λέκκα, με το πέρας της εκδήλωσης για την Εθνική Παλιγγενεσία την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας.

Μια συναυλία – φόρο τιμής με σεβασμό, δυναμισμό και ευγνωμοσύνη προς όλους όσοι διαχρονικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας.

Μαζί του η Αννίτα Κωνσταντίνου. Συνοδεύει 7μελές μουσικό σχήμα.

Μουσική διεύθυνση: Βάσος Αργυρίδης

Info
Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
Λιμανάκι Αγίας Νάπας

Κατερίνα Τσιρίδου και Γεράσιμος Ανδρεάτος στο Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης

Η Κατερίνα Τσιρίδου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, έρχονται στο Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκης, για να μας χαρίσουν μια μοναδική βραδιά απ’τα παλιά.

Μια μουσική μυσταγωγία με πενιές και τραγούδια που μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές και κορυφώνουν το γλέντι της πρωτεύουσας.

Μαζί τους οι Μουσικοί Σπύρος Πατράς (Μπουζούκι/Φωνή), Νίκος Πρωτόπαπας (Κιθάρα) και Γιάννης Καλαφατέλης (Ακορντεόν)

Info
Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Koσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, 21.00
Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 17, Λευκωσία
Είσοδος €20
Προπώληση tickethour.com
Kράτηση 22664697

ΘΕΑΤΡΟ

«Συγγνώμη» στην ΕΘΑΛ

Η ΕΘΑΛ παρουσιάζει το έργο της βραβευμένης Καταλανής συγγραφέως Μάρτα Μπουτσάκα, το οποίο είναι βασισμένο στο πραγματικό γεγονός μιας αποτρόπαιης δολοφονίας που διέπραξε μια «παρέα» εφήβων στη Βαρκελώνη το 2005 και που είχε τότε συγκλονίσει ολόκληρη την Ισπανική κοινωνία.

Είναι παιδιά της μεσοαστικής τάξης στη σύγχρονη Βαρκελώνη. Παιδιά «κανονικά», με «καλή παιδεία», με γονείς που γνοιάζονται για αυτά. Είναι έφηβοι που διαβάζουν για να μπουν στο πανεπιστήμιο, που σκέφτονται τι δουλειά θα κάνουν στο μέλλον. Παιδιά που παίζουν «τρίβιαλ», που διασκεδάζουν βλέποντας βίαια «βιντεάκια» στο διαδίκτυο. Παιδιά που θα διαπράξουν ένα φρικτό έγκλημα. Έτσι «απλά». Σε μια νυκτερινή τους έξοδο. Πλην όμως μια κάμερα ασφαλείας θα καταγράψει το αποτρόπαιο έγκλημα και το βίντεο θα προβληθεί σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Info
Παρασκευή 24- Kυριακή 27 Μαρτίου 2023
Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, 20.30, Κυρ. 18.30
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Εισιτήρια €15/€10
Κρατήσεις 25877827
Προπώληση www.soldoutticketbox.com, Καταστήματα Στεφανής

«MAMA» στο Θέατρο Δέντρο

Οικογένεια: Παράδεισος ή Κόλαση;
Μια μοναχική άτεκνη γυναίκα βάζει αγγελία στις εφημερίδες ότι μπορεί να προσφέρει έναντι αμοιβής μητρική φροντίδα σε μια «θετή με όρους συμβολαίου» κόρη. Και βρίσκει ανταπόκριση στο πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας που δεν ευτύχησε να γνωρίσει οικογένεια. Η Αμπάρ θα βρει επιτέλους ένα «καταφύγιο», όπως σημαίνει το όνομά της, μιας οικογένειας που δεν γνώρισε ποτέ; Και η Εσπεράνσα θα βρει επιτέλους την «ελπίδα», όπως σημαίνει το δικό της όνομα, μιας ευτυχισμένης οικογένειας που δεν κατάφερε να έχει στην μέχρι τώρα ζωή της;

Μπορεί να συσταθεί μια οικογένεια πέρα και έξω από καθιερωμένους όρους, πέρα και έξω από τα στενά ή ευρύτερα θεσμικά πλαίσια που την καθορίζουν; Κι αν κάποιος έχει την φαεινή ιδέα να συστήσει μια τέτοια οικογένεια είναι σίγουρος πως θα γευτεί καρπούς γλυκούς όπως αυτούς που μπορεί να προσφέρει μια «παραδοσιακή» ευτυχισμένη οικογένεια; Και ο θεατής θα είναι σε θέση να δώσει, με το τέλος της παράστασης, απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά;

Info
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023
Θέατρο Δέντρο, 20.00
Ενότητος 44, Παλουριώτισσα
Εισιτήρια €15
Πληροφορίες 99520835
Προπώληση Soldouttickets.com.cy
Καταστήματα Stephanis

«Ο Γάμος» στο Wherehaus 612

Η Θεατρική Ομάδα POINT TO παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Μάριου Ποντίκα Ο ΓΑΜΟΣ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη, στο θέατρο Wherehaus 612 στη Λευκωσία.

Το έργο του Μάριου Ποντίκα Ο Γάμος αποτελεί ένα απο τα σπουδαιότερα κείμενα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Είναι μια γροθιά στο στομάχι για οποιονδήποτε συντηρεί με αδιαφορία και ανοχή την κουλτούρα του βιασμού. Ο συγγραφέας αφαιρεί τα προσωπεία από την οικογένεια, την κοινωνία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη, αφήνοντας εκτεθειμένα τα πραγματικά πρόσωπα που κρύβονται κάτω από τις μάσκες. Πρόσωπα τόσο άσχημα που είναι πολύ δύσκολο να τα κοιτάζεις.Το έργο πιο σύγχρονο από ποτέ, σκληρό με μια ωμή ειλικρίνεια, σκιαγραφεί τα πατριαρχικά πρότυπα και στερεότυπα και την κοινωνική σύμπλεξη του σεξισμού, του μισογυνισμού, της τοξικής αρρενωπότητας, που μετατοπίζουν το βάρος της ενοχής από το θύτη στο θύμα. Το θύμα εξευτελίζεται, στιγματίζεται, και εγκληματικοποίηται.
Υπόθεση: Η μικρότερη κόρη μιας φτωχής οικογένειας, η Αφέντρα βιάζεται. Η οικογένεια της, η συντηρητική κλειστή κοινωνία και η δικαιοσύνη, την καταδικάζουν σε νέους ανελέητους ψυχολογικούς και λεκτικούς βιασμούς που την οδηγούν στην αυτοκτονία για να γλυτώσει. Όταν αποτυγχάνει να πεθάνει την αναγκάζουν να παντρευτεί τον βιαστή της για να ξεπλύνει την ντροπή.

Info
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023
Wherehaus612, 20.30
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα
Κρατήσεις 99122552, 96160400

ΠΑΙΔΙ

«Το τερατάκι της Ιωάννας» στο Μελίνα Μερκούρη

Η ιστορία μας έχει ως κύριο άξονα τους φόβους το παιδιών και πως μπορούμε να τους αποδεχτούμε και να τους ξεπεράσουμε.
Το τερατάκι κρύβεται στην ντουλάπα της Ιωάννας αλλά κανείς δεν την πιστεύει εκτός από την γιαγιά της που την βοηθά να συμφιλιωθεί μαζί του.
Τι γίνεται όμως όταν το τερατάκι πρέπει να φύγει;

Όλα αυτά σε μια ώρα γεμάτη ξεχωριστές ερμηνείες, μουσική και χορό από επαγγελματίες του μιούζικαλ στην Κύπρο!

Ιnfo
Σάββατο 25- Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
Μελίνα Μερκούρη, 15.30 (Κυρ. 11.30 & 15.30)
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς
Εισιτήρια €12
Προπώληση SoldOutTicketbox.com , καταστήματα Stephanis.
Πληροφορίες 96767041

«Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» στο Μαρκίδειο

Το θέατρο Αντίλογος περιμένει τα παιδιά στο Μαρκίδειο θέατρο, για να ταξιδέψουν στον κόσμο του παραμυθιού με το κυπριακό, λαϊκό παραμύθι «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» σε σκηνοθεσία / θεατρική διασκευή Αλεξίας Παπαλαζάρου.

Το έργο
Στη διασκευή της Αλεξίας Παπαλαζάρου δύο έφηβοι συναντιόνται στη πράσινη γραμμή. Ένας Τουρκοκύπριος και ένας Ελληνοκύπριος, παιδιά της ίδιας ηλικίας, που τραγουδάνε τα ίδια τραγούδια, που η μπάλα είναι ο καλύτερος τους φίλος. Και γι’ αυτή τη μπάλα τσακώνονται. Σε ποιόν ανήκει τελικά η μπάλα ποδοσφαίρου; Κι’ όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ένας δυνατός αέρας γεμίζει το χώρο με πολύχρωμα χαρτιά. Και ξαφνικά οι δύο έφηβοι «εχθροί» αποκτούν κοινό στόχο: να διαβάσουν μαζί το παραμύθι «Ο Σπανός τζαι οι σαράντα Δράτζιοι».

Μπορεί ένα παραμύθι να ενώσει δυο εχθρούς ; Μπορεί ένας κοινός στόχος να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να καταλάβουν ότι τους ενώνουν πιο πολλά από όσα τους χωρίζουν; Θα καταφέρουν άραγε μαζί να διώξουν τους δράκους από τον τόπο τους και να ξαναγυρίσει το νερό στο χωριό τους;

Ιnfo
Kυριακή 26 Μαρτίου 2023
Μαρκίδειο Θέατρο, 11.00
Ανδρέα Γερούδι 18, Πάφος
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99 25 1331
Προπώληση: SOLD OUT TICKETS & Stephanis - Electronics

Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου στην Golden Donkeys

H φάρμα Golden Donkeys μάς προσκαλεί στο χωριό Σκαρίνου για να γιορτάσετε την 25η Μαρτίου στην φύση.

Μετά την παρέλαση, πάμε να χορτάσουμε με μπουφέ με παραδοσιακό φαγητό και, φυσικά, μπακαλιάρ, όσο απολαμβάνουμε τραγούδια από τη Βάσω Νικολή και την ορχήστρα της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ελληνικούς χορούς με τον κυπριακό όμιλο παράδοσης ''Πέρκαλλος'' και όλα αυτά, παρέα με τα γαϊδουράκια.

Info
Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Φάρμα Golden Donkeys
Σκαρίνου Λάρνακα
Είσοδοσ €20 ενήλικες €10 παιδιά.
Κρατήσεις 99563727

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έργα Παγκοσμίου φήμης εικαστικών στο Ξενοδοχείο Amara

Κορυφαίους καλλιτέχνες, διεθνούς βεληνεκούς, Έλληνες και ξένους, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο, η Kapopoulos Fine Arts, σ’ ένα λαμπρό εικαστικό γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο AMARA στη Λεμεσό, στις 25 και 26 Μαρτίου.

Το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το έργο σημαντικών καλλιτεχνών παγκοσμίου κύρους, των οποίων η δημιουργία βρίσκεται σε επιφανείς αίθουσες τέχνης και μουσεία του κόσμου, τα οποία διαμορφώνουν τις τάσεις της σύγχρονης τέχνης σε διεθνές επίπεδο. Είναι η πρώτη φορά που μια τόσο σημαντική συλλογή θα παρουσιαστεί στο νησί της Αφροδίτης, με την φροντίδα της Kapopoulos Fine Arts, η οποία εκπροσωπεί αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο διάσημους καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Info
Grand Opening Σάββατο 25 - Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
Αmara Hotel, Σαβ. 18.00 – 21.00 Κυρ. 12.00-21.00
Λεμεσός
Πληροφορίες 25360066
www.kapopoulosart.gr

ΧΟΡΟΣ

«Ένας Μεταλλωρύχος Θυμάται» στο Σατιρικό Θέατρο

Τα κατάμαυρα και αγνώριστα πρόσωπα όσων κατάφεραν να επιζήσουν ξεπροβάλλουν ξανά μπροστά στα μάτια μας σαν τυφλοπόντικες από τη γαλαρία με τις δάδες, διεκδικώντας εκείνο το ξεροκόμματο που έχει φέρει την ανθρωπότητα μέχρι εδώ.

Ο ρυθμός Tarantos δίνει φωνή στις θλίψεις και τις στερήσεις των μεταλλωρύχων της χώρας μας αλλά και των ανδαλουσιανών εργατών της Ισπανίας, οι οποίοι τραγουδούσαν «τον αγώνα της επιβίωσης» με τον εν λόγω ρυθμό.

Μέσα από το contemporary flamenco η Compania Flamenca Filippa παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό χοροθεατρικό έργο, εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Παντελή Βαρνάβα, τιμώντας τον αγώνα των μεταλλωρύχων που πάλεψαν για να βγουν -και να βγάλουν και εμάς- στο φως.

Info
Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
Σατιρικό Θέατρο, 20.00
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά
Εισιτήρια €15 & €12
Προπώληση SoldOutTickets

CINEMA

John Wick: Chapter 4

Ο John βρίσκει τον τρόπο να νικήσει την Υψηλή Τράπεζα. Πριν όμως κερδίσει την ελευθερία του, ο Wick πρέπει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό με πανίσχυρες συμμαχίες σε όλη την υφήλιο και δυνάμεις που θα μετατρέψουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Σκηνοθεσία Chad Stahelski
Πρωταγωνιστούν Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 17.00, 20.30, 21.30
K Cineplex (Λευκωσία) 17.00, 20.30, 21.30
K Cineplex (Λάρνακα) 17.00, 20.30, 21.30
K Cineplex (Λεμεσός) 17.00, 20.30, 21.30
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.00, 20.30, 21.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 20.00, 21.00 σ/κ 17.15, 20.30, 21.40
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.00