ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

12 προτάσεις για ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

To Wiz σας προτείνει 12  ξεχωριστές ιδέες για έξοδο που θα κάνουν το Σαββατοκύριακο σας αξέχαστο. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Unic Music Vibes- Summer Edition στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Η φετινή καλοκαιρινή μας περιπέτεια ξεκινάει με το UNIC MUSIC VIBES – SUMMER EDITION! Το spin-off του αγαπημένου UNIC πάρτι έχει σχεδιαστεί για να σας βυθίσει σε καλοκαιρινή διάθεση και να…φέρει τον ενθουσιασμό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο!

Με καλοκαιρινή διάθεση και τις τελευταίες επιτυχίες στο τσεπάκι τους, οι GEO PAPADAKIS, FANOSAX, ANTHONY 642 και DJ MKS θα είναι έτοιμοι να απογειώσουν το κοινό και να το μυήσουν στο απόλυτο summer party στην καρδιά της Λευκωσίας!
Ένα επικό πάρτι για την υποδοχή του καλοκαιριού είναι ένα πάρτι που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε!

Ιnfo
Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
Ανοικτό Αμφιθέατρο, 19.00
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Eίσοδος Ελεύθερη/ Ανοιχτό στο κοινό

Στέλιος Ρόκκος στο Δημ. γήπεδο Λατσιών

Είναι οι στιγμές που δημιουργούν δυνατές αναμνήσεις, όπως αυτές που, μοναδικά φτιάχνει, ο Στέλιος Ρόκκος όταν βρίσκεται on stage και συνομιλεί μουσικά με το κοινό του.

Τέτοιες στιγμές θα ζήσουν και φέτος το καλοκαίρι όλοι όσοι απολαύσουν τον εξαίρετο μουσικό και τραγουδιστή στις συναυλίες του, με τίτλο «Πάει».

Η επαφή του με το κοινό άμεση, αμφίδρομη, μοναδική! Ο Στέλιος Ρόκκος θα ταξιδέψει το κοινό για ακόμη ένα καλοκαίρι σε απίστευτα μουσικά ταξίδια μέσα από τα δικά του τραγούδια αλλά και άλλες μεγάλες επιτυχίες!

Στις 17 Μαΐου, μην χάσεις τη φιλανθρωπική συναυλία με τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη Στέλιο Ρόκκο, στο Δημοτικό Γήπεδο Λατσιών στην Λευκωσία.

Τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λατσιών και του Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός στο Γέρι.

Info
Σάββατο 17 Μάιου 2024
Δημοτικό Γήπεδο Λατσιών, 20.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €10
Προπώληση TicketBox.com.cy 

Πέγκυ Ζήνα στο Opus venue

Εξαιρετική και καταξιωμένη ερμηνεύτρια, καθηλωτική στη σκηνή, με επιτυχημένη πορεία και ατόφια, βαθιά λαϊκή φωνή, η Πέγκυ Ζήνα μας έχει συνηθίσει σε μοναδικές βραδιές καλής διασκέδασης με πολλή ενέργεια.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα, λοιπόν, πιστή στο ραντεβού της με το κοινό της Κύπρου, έρχεται για ένα εκρηκτικό live και υπόσχεται μια βραδιά διασκέδασης.

Ιnfo
Σάββατο 18 Μαΐου 2024
Opus Event Venue, 23.00
Λεμεσός
Κρατήσεις 70000087

ΘΕΑΤΡΟ

Πριν έρθει ο Γερμανός στο Flea Theatre

Η HAMM Broductions παρουσιάζει το νέο έργο της βραβευμένης συγγραφέως Μάρτα Μπαρσελό. Το έργο γράφτηκε για ένα τουρνουά δραματουργίας, το οποίο απαγόρευε τις σκηνικές οδηγίες. Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος, σε ένα έργο «λευκού καμβά», δημιουργεί ένα μοναδικό σύμπαν για την ηρωίδα του. Πλάι στην Πόπη Αβραάμ, ο Αντρέας Κουτσόφτας, ο οποίος ενσαρκώνει μία πληθώρα ρόλων.

Η Τζούλια, μια γυναίκα γύρω στα 60, χήρα, έχει από καιρό καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μνήμη της. Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν τις υποψίες της: πάσχει από Αλτσχάιμερ. Είναι ζήτημα χρόνου πότε θα χάσει εντελώς την προσωπικότητά της και πότε θα πάψει να αναγνωρίζει ακόμη και τους γιους της.

Αποφασίζει λοιπόν, να φτιάξει μια λίστα με όλα όσα θέλει πραγματικά να κάνει, όσο είναι ακόμη σε θέση να παίρνει η ίδια τις αποφάσεις για την ζωή της. Θέλει να απολαύσει κάθε πολύτιμο λεπτό, πριν ο «Γερμανός» κατακτήσει για πάντα το μυαλό της.

Ιnfo
Παρασκευή 17- Κυριακή 19 Μαΐου 2024
Flea Theatre, 20.30
Λευκωσία
Εισιτήρια SoldOut Tickets Καταστήματα Stephanis
Πληροφορίες 97655666

«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» στο θέατρο Ανεμώνα

Ο Τζορτζ και η Ντόρις συνάπτουν παράνομο δεσμό και έκτοτε συναντιούνται μόνο μία φορά το χρόνο, πάντα την ίδια μέρα, σ' ένα μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο. Για 25 ολόκληρα χρόνια! Μια σχέση όαση, ως αγάπη, ως φιλία, ως έρωτας, ως παιχνίδι, ως πόνος, ως γέλιο. Μια σχέση τόσο έξω και τόσο μέσα στις ζωές τους και τις νόμιμες, συμβατικές τους σχέσεις. Ο καθένας έχει σύζυγο και παιδιά., πολλά παιδιά. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν μέσα σε ένα 24ωρο να μοιραστούν τα πάντα, πιάνοντας ταυτόχρονα τη σχέση τους από εκεί που την άφησαν ένα χρόνο πριν! Πρέπει να ανακαλύψουν ο,τι άλλαξε και ο,τι έμεινε ίδιο, ο,τι πόνεσε και ο,τι έβαλε μια καινούργια πινελιά στον εαυτό τους. Και ο "πίνακας" βλέπουμε να δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας. Ήταν σχεδόν έφηβοι και στο φιναλε είναι μεσήλικες.. Ήταν νευρωτικοί και παρέμειναν νευρωτικοί, ήταν αθώοι και παρέμειναν αθώοι. Το πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο, το ανακαλύπτουν σιγά σιγά, μέχρι που φτάνει η στιγμή εκείνη για τη μεγάλη απόφαση..

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση της Μαριαλένας Κοτσάκη και η παράσταση φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Βαρνάβα Κυριαζή.

Ιnfo
Παρασκευή 17- Κυριακή 19 Μαΐου 2024
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
Λευκωσία
Εισιτήρια από €8
Προπώληση Soldouttickets

«Μεγαλοπρέπεια» στο Wherehaus 612

Η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζει το έργο της Άμπι Μόργκαν «Μεγαλοπρέπεια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη.

Το έργο:
Στο πολυτελές Προεδρικό Μέγαρο μιας χώρας που δεν ονοματίζεται, μια δυτική φωτορεπόρτερ περιμένει την αργοπορημένη επιστροφή του Δικτάτορα για να τραβήξει τη φωτογραφία του. Μαζί της βρίσκονται η γυναίκα του Δικτάτορα, η καλύτερή της φίλη και μια διερμηνέας. Παπούτσια Πράντα, σφηνοπότηρα βότκας και ανυπόμονα δάχτυλα μετρούν τον χρόνο, καθώς ο κίνδυνος που βρίσκονται οι τέσσερις γυναίκες, η αγωνία, τα μυστικά, οι σκέψεις και οι υποψίες τους έρχονται στο φως. Έξω από το Παλάτι οι ήχοι της επανάστασης που έχει ξεσπάσει στους δρόμους πλησιάζουν όλο και πιο κοντά, ενώ η μέρα ξεδιπλώνεται. Μια μέρα που απειλεί να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.

Info
Πέμπτη 16- Παρασκευή 17 Μαΐου 2024
Wherehaus 612, 20.30
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα
Εισιτήριο €12/ €15
Kρατήσεις 70007102

«Ολόκληρη η Βίβλος σε μία ώρα» στο Θέατρο Μασκαρίνι

Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου να δίνουν ραντεβού με το φιλοθεάμον κοινό για λίγες ακόμη παραστάσεις τον Μάϊο στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά!

Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», με υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ;

Info
Κυριακή 19 Μαΐου 2024
Θέατρο Μασκαρίνι, 19.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 99 25 1331

ΠΑΙΔΙ

«Κι Εγώ;» στο Παλιό Ξυδάδικο

 Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει, μία αλλιώτικη παράσταση με ένα αλλιώτικο κείμενο, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και μια πραγματική στιγμή, με τίτλο «Κι Εγώ;» του Αχιλλέα Κουκκίδη.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Θανάση, ένα 9χρονο μικρό αγόρι που ζει με τον παππού του, τον οποίο αναγκάζεται να χάσει λόγω ασθένειας. Η ανακοίνωση, η αντιμετώπιση, η φιλία και η διαδικασία ενός παιδιού να βρει την παρουσία μέσα στην απουσία, αποτελεί την κύρια πλοκή του έργου. Το πρωτότυπο αυτό έργο απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, ενώ η πλοκή του αναμένεται να ενεργοποιήσει συναισθήματα, να αφυπνήσει συνειδήσεις και να κερδίσει τις καρδιές των θεατών ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η Κατερίνα Λούρα, η σκηνοθέτιδα της παράστασης και ο Αχιλλέας Κουκκίδης, συγγραφέας, κλινικός ψυχολόγος, ο οποίος μετά από εκατοντάδες συζητήσεις με παιδιά και ενήλικες, αναλύοντας τις έννοιες ασθένεια, απώλεια και πένθος, αποφάσισαν να φέρουν αυτό το ταμπού της καθημερινότητας επί σκηνής. Έχοντας ως κύρια ανάγκη και έγνοια - η έννοια απώλεια - να μην χρωματιστεί με μελανά χρώματα αλλά να αντιμετωπιστεί και να ενδοβληθεί, η δημιουργική ομάδα σκιαγραφεί το θέμα με δραματουργική αισιοδοξία, τονίζοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, παρόλο που όλα φαίνονται να τελειώνουν, τίποτα μέσα στον άνθρωπο δεν χάνεται παντοτινά.

Info
Σάββατο 18 Μαΐου 2024
Παλιό Ξυδάδικο, 16.00
Λεμεσός
Εισιτήρια www.soldouttickets.com.cy 
καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Cyprus Comedy Festival

Το 1ο Cyprus Comedy Festival υπόσχεται ένα τετραήμερο γεμάτο γέλια και αμέτρητες στιγμές διασκέδασης για όλους όσους θα παρακολουθήσουν από κοντά τις παραστάσεις στις 16-19 Μαΐου 2024.

Με πολύ μεγάλα ονόματα κωμικών από την Ελλάδα και τη Κύπρο όπως οι Κατερίνα Βρανά, Χρύσα Κατσαρίνη, Χαμπής Δαμιανού, Ζαχαρίας Ζαννέττου, Παύλος Παυλίδης, Κωνσταντίνος Ψυλλίδης, Ήρα Κατσούδα, Στέλιος Ανατολίτης, Κώστας Πρίγκιπας, Γιώργος Κυριάκου και άλλοι πολλοί, οι οποίοι ετοιμάζονται να προσφέρουν ασταμάτητο γέλιο μέσα από διαφορετικές παραστάσεις stand-up comedy. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια γιορτή γέλιου και κωμωδίας, με ανατρεπτικό χιούμορ και αξέχαστες στιγμές!

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 - Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός
18:00 - Διαγωνισμός Open Mic
19:30 - Mixed Line Up - Γιώργος Κυριάκου, Κώστας Πρίγκιπας, Ήρα Κατσούδα
21:30 - Κατερίνα Βρανά - Best Of
Σάββατο 18 Μαΐου 2024 - Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός
17:00 - ΙστοριΚων Live
19:00 - Asta Na Pun Live - Διαγωνισμός Λογοπαιγνίων
21:00 - Mixed Line Up - Παύλος Παυλίδης, Κωνσταντίνος Ψυλλίδης, Στέλιος Ανατολίτης
23:00 - Party
Κυριακή 19 Μαΐου 2024 - Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός
17:30 - Διαγωνισμός Open Mic II
19:30 - Mixed Line Up - Χαμπής Δαμιανού, Ζαχαρίας Ζαννέττου, Χρύσα Κατσαρίνη
21:30 - RAW Comedy Show (18+)

Προπώληση εισιτηρίων: www.MotionComedy.com 
Πληροφορίες: +357 99865603

7ο Φεστιβάλ «Μαγιάτικα γαϊδουράκια» στην Golden Donkeys Farm

Το 7ο Φεστιβάλ «Μαγιάτικα Γαϊδουράκια» στην Golden Donkeys Farm στην Σκαρίνου, είναι γεγονός !

Μια γιορτή αφιερωμένη στα πανέμορφα γαϊδουράκια με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Διαγωνισμός στολίσματος γαϊδουριού. Φέρτε μαζί σας λουλούδια καπέλα και ό,τι άλλο θέλετε για να λάβετε μέρος στο στόλισμα. Το ομορφότερο γαϊδουράκι θα βραβευθεί.

«Βάφτιση» νεογέννητων γαϊδουριών. Γίνετε «νονοί» στα νεογέννητά μας που δεν έχουν ακόμα ονόματα.
Face painting
Ο Αντώνης Ακύλαος θα παρουσιάσει διαδραστικά το παραμύθι του «Μύριους μπορείς». Τα παιδιά θα λάβουν μέρος στην παράσταση που θα ενδυναμώσει την προσωπικότητά τους. Μαζί του ο Παναγιώτης Κώστας.
Δραστηριότητες και παιχνίδια δράσης για παιδιά από το Fun Tutús.
Παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα «Πέρκαλλος»
Τραγουδούν σε μια ξεχωριστή εμφάνιση τρεις αγαπημένοι Κύπριοι καλλιτέχνες.
Μικροπωλητές

Info
Κυριακή 19 Μαΐου 2024
Golden Donkeys Farm, 17.00
Σκαρίνου Λάρνακα
Είσοδος €5.00 & €3.00 τα παιδιά.
Πληροφορίες 99563727

Διαγωνισμός Μαγιάτικου Στεφανιού στο Βουνί

Αυτή την Κυριακή 19 Mαΐου στις 16.00 μμ. το χωριό Βουνί μας προσκαλεί στον πιο ανοιξιάτικο διαγωνισμό για το ομορφότερο Μαγιάτικο στεφάνι ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Μουσείου. 

Κοπιάστε με την οικογένεια και τους φίλους σας στο γραφικό πανέμορφο Βουνί για έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε όσους αγαπούν την παράδοση και την φύση.

Με την κατασκευή του Μαγιάτικου στεφανιού, ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης, η κοινότητα Βουνίου για ένατη χρονιά διοργανώνει και φέτος αυτή την όμορφη και μοναδική εκδήλωση..

Μια κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τα ομορφότερα στεφάνια και οι νικητές θα κερδίσουν υπέροχα δώρα.

Ιnfo
Kυριακή 19 Μαΐου 2024
Βουνί, 16.00
Λεμεσός

CINEMA 

Asphalt City 

Ένας νεοσύλλεκτος διασώστης ανακαλύπτει από πρώτο χέρι το χάος και το δέος ενός επαγγέλματος που κινείται μεταξύ τρόμου και σπαραγμού.

Σκηνοθεσία Jean-Stéphane Sauvaire
Πρωταγωνιστούν Sean Penn, Tye Sheridan, Gbenga Akinnagbe

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 19.35
K Cineplex (Λευκωσία) 19.35 ,22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.30, 22.00
RIO (Λεμεσός) (Πεμ.- Κυρ.) 19.40, 22.00