ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

13+1 Ιδέες για ένα διασκεδαστικό weekend

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, χορευτικές παραστάσεις, φεστιβάλ, live μουσική, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη είναι εδώ και μας δίνει 14 λόγους να μην μείνουμε στο σπίτι! 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Χρήστος Δάντης στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας

Μια συναυλία για τους εορτασμούς των 210 Χρόνων του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας, στην οποία μάλιστα θα συμμετάσχουν και μαθητικά συγκροτήματα. Τη συναυλία διοργανώνουν η διεύθυνση και ο Σύνδεσμος Γονέων, τόσο με αφορμή τα 210 χρόνια λειτουργίας, αλλά και για την ολοκλήρωση των εργασιών αναστύλωσης του σχολείου. Τα έσοδα θα διατεθούν για κάλυψη αναγκών του Παγκυπρίου Γυμνασίου και των μαθητών του.

Info
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, 20.00
Εισιτήρια €10 (προπώληση), €13 (στην είσοδο)
Προπώληση SoldOut Tickets

Πάολα στο 4ο Φεστιβάλ Φιλίας και Πολιτισμου «Χρίστος Λαζαρή»

Ο σύνδεσμος Φιλίας και Πολιτισμού "Χρίστος Λαζαρής" παρουσιάζει το 4ο του Φεστιβάλ με την ΠΑΟΛΑ. Συμμετέχουν οι Αναστάσιος Ράμμος, Χριστίνα Σάλτη και Biased Beast.

Υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Μέρος των καθαρών εισπράξεων θα δοθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών Κλάδος Λεμεσού.

Ιnfo
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Monte Caputo, 22.00
Λεωφ. Αμαθούντας Λεμεσός
Εισιτήρια από €40
Προπώληση Soldoutticketbox

Γιάννης Χαρούλης στα Λύμπια

Ο Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα, επιστρέφει στο Θεατράκι του Δημοτικού Πάρκου Λυμπιών και μας προσκαλούν να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και κυρίως να ξανασμίξουμε, υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών.

Info
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπίων, 21.00
Λύμπια Επαρχία Λευκωσίας
Εισιτήρια από €20
Ελάχιστη Κατανάλωση" €80/ τραπέζι
Προπώληση Soldoutticketbox

Mαρινέλλα Θεοδωρίδου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσο

Η Μαρινέλλα και η Νατάσα Θεοδωρίδου ενώνουν τις φωνές τους, το ταλέντο τον ενθουσιασμό τους και τα τραγούδια της τεράστιας δισκογραφικής πορείας τους, σε τέσσερις μοναδικές συναυλίες.

Σε ένα πρόγραμμα με όλες τις προσωπικές τους επιτυχίες, μοναδικές διφωνίες και αξεπέραστα λαϊκά τραγούδια, που θα μας χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

Info
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Δημοτικό Κηποθέατρο, 21.00
Λόρδου Βύρωνα, Λεμεσός
Εισιτήρια €35/€40
Προπώληση Tickethour

LP Live στο Ζante Venue

Η δημοφιλής ποπ-ροκ ερμηνεύτρια LP και δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας "Lost On You" θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Κύπρο, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της για την υποστήριξη του νέου άλμπουμ της «Churches». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο ZANTE Venue, στη Λεμεσό, στις 2 Οκτωβρίου 2022.

Η LP, κατά κόσμο Laura Pergolizzi, γνώρισε τεράστια αναγνώριση διεθνώς κερδίζοντας τις καρδιές εκατομμυρίων ακροατών σε όλο τον κόσμο, με κάθε τραγούδι της να γίνεται αυτομάτως επιτυχία. Η αισθησιακή και ειλικρινής ερμηνεία της, η σαγηνευτική φωνή και η δυναμική της ενέργεια κάνουν τις ερμηνείες της λαμπερές και αξέχαστες.

Info
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022
Ζante Venue, 20.30
Δρόμος Τροόδους
Πολεμίδια, Λεμεσός Κ
Εισιτήρια από €59
Προπώληση Soldticketbox

ΘΕΑΤΡΟ

«Χορεύοντας στη Λουνάσα» στο Wherehaus 612

Η Θεατρική Ομάδα Persona εγκαινιάζει τη σεζόν 2022-2023 με το βραβευμένο με τρία θεατρικά βραβεία Tony αριστούργημα του Brian Friel «Χορεύοντας στη Λουνάσα», σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη.

Μετά το επιτυχημένο «Silent Sky», για τη ζωή και το έργο της Αμερικανίδας Αστρονόμου Henrietta Leavitt, η Θεατρική Ομάδα Persona προχωρεί στην καινούρια της θεατρική παραγωγή, το αριστούργημα του Brian Friel «Χορεύοντας στη Λουνάσα», με οκταμελή θίασο και μια επίλεκτη ομάδα συντελεστών και ηθοποιών.

Ιnfo
Πρεμιέρα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 2 Οκτώβρη 2022
Wherehaus 612, 20.30
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα – Λευκωσία
Εισιτήρια €15 / €12
Kρατήσεις 70000138
Προπώληση www.tickethour.com.cy   Καταστήματα ACS Courier

«Η Μεγάλη πλεκτάνη» στο Μαρκίδειο

Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα…

Είναι οι ήρωες της πολύ έξυπνης κωμωδίας του Jordi Galceran Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ (FUGA), σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου και παραγωγή της Erofili Productions, που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Πολύ γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί υποδύονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι: Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Θανάσης Πατριαρχέας, Χάρης Γρηγορόπουλος και Κατερίνα Νικολοπούλου. Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη κωμωδία, τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται… Όλα ξεκινούν από ένα πολιτικό σκάνδαλο αλλά βαίνουν αλλιώς! Ποιος είναι τελικά ο απατεώνας και ποιος κινεί τα νήματα της υπόθεσης, που είναι τόσο αστεία αλλά και τόσο πανούργα ανατρεπτική;
Ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Jordi Galceran (To Δάνειο, Η μέθοδος Γκρόνχολμ, Αλυσιδωτές Λέξεις, Καρναβάλι, Κανκούν) έγραψε με μεράκι ένα έργο κωμικό και αστείο, όλο ανατροπές και εκπλήξεις αλλά και γεμάτο νόημα: για τους εγνωσμένους και μη απατεώνες και για τις σκευωρίες του ανθρώπου της διπλανής πόρτας. .

Info
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 21.00
Ανδρέα Γερούδι 18, Πάφος
Εισιτήρια €25/€20/€15/€15
Προπώληση Soldoutticketbox

ΠΑΙΔΙ

«Νιάου – Νιάου στα κεραμίδια» σε Λευκωσία και Λάρνακα

«Νιάου – Νιάου στα κεραμίδια» ,το νέο παιδικό έργο, ένα πρωτότυπο παιδικό έργο, από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ήρθε να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Μετά τις SOLD OUT παραστάσεις και την τεράστια επιτυχία που μας χάρησαν τα προηγούμενα άλλα έργα μας, επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε , με ακόμα ένα ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο.
Μια υπέροχη παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με γατάκια και σκυλάκια…

Ένα μαγικό παραμύθι σε ιδέα – σενάριο και σκηνοθεσία του ηθοποιού Γιάννη Σπανού, με εμπειρία στο παιδικό θέατρο να μετράει δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια, με παραστάσεις παιδικών παραστάσεων!

Info
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, 15.00
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς, Λευκωσία 

Kυριακή 2 Οκτωβρίου 2022
Δημ. Θέατρο Γιώργος Λυκούργος. 10.30 & 15.00
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα

Εισιτήρια €12/ €10
Κρατήσεις 96403029

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» στο Flea Theatre

Το Θέατρο Piccolo παρουσιάζει το αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας».
Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει ανανεωμένη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Μια ξεχωριστή παράσταση που συνδυάζει την τεχνική της life size κούκλας και των human puppets, ιδανική για μικρούς και μεγάλους θεατές.
«Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια».
Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από το ταξίδι του, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή.

Ιnfo
Σάββατο 1- Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022
Στο Flea Theatre, 15.30 (Κυρ.11.00)
Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί
Κρατήσεις 94409100

«Τετράδυμοι» στο Μασκαρίνι

Την παράσταση «ΤΕΤΡΑΔΥΜΟΙ» έχει επιλέξει για αυτή τη περίοδο, το θέατρο ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ. Μια διακευή του γνωστού παραμυθιού του Πάντσιο Πάντσεφ «Το παραμύθι για τους Τετράδυμους». διασκευασμένο από τον Πέτρο Κονόμου.
Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Λίγα λόγια για το έργο:
Μια όμορφη και ρομαντική ιστορία , που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τη συναισθηματική και όχι την υλιστική αξία των πραγμάτων. Οι Τετράδυμοι είναι ίδιοι στην όψη, σαν τέσσερις σταγόνες νερό, μα ο χαρακτήρας τους είναι εντελώς διαφορετικός. Ξεκινούν λοιπόν ένα ταξίδι για να κερδίσουν το σεβασμό της μητέρας τους και να αποδείξουν πως μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους φτερά στη ζωή. Τεμπελιά, διασκέδαση, πονηριά, κλεψιά αλλά και αγάπη, φροντίδα, αφοσίωση και πίστη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Τέσσερις όψεις του ίδιου νομίσματος, που λειτουργούν μέσα στην παράσταση, σαν μία μικρογραφία του κόσμου μας. Ποιoς τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό της μάνας του, αλλά και την καρδιά της Αγνής, που τους περιμένει να γυρίσουν υπομονετικά.

Info
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο Μασκαρίνι, 10.30
Αθαλάσσης 4 Λατσιά
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99485083, 22270420

PARTIES

Nostalgia Strawberry Jam Street Party στη Βιομηχανική Περιοχή Έγκωμης

Το τελευταίο street party της χρονιάς, από «Nostalgia Parties», το οποίο μάλιστα διοργανώνεται σε συνεργασία με «Strawberry Jam!

Ως γνωστό, η φιλοσοφία του «Strawberry Jam» αφορά σε ένα classic dance party, με την καλύτερη μουσική. Σε συνεργασία τώρα με τη Nostalgia Parties δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από ένα event με την καλύτερη Funk, Soul, Hip Hop, old skool RnB, Beats & Disco μουσική.
Πίσω από τα decks θα βρεθούν οι DJs D-Prank & 2NS.

Info
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Βιομηχανική Περιοχή Έγκωμης, 21.00-00.30
Μιχάλη Γιωργαλλά 4, Έγκωμη
Ελεύθερη είσοδος
Πληροφορίες 99498642, 99224335

Goodbye Summer Cocktail party στον 15ο όροφο

Ένα πάρτυ με θέα τη Λευκωσία από ψηλά!

Με αφορμή τη διαδικτυακή δράση της Λεβεντείου Πινακοθήκης The Tipsy Curator και μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το καλοκαιρινό πάρτι που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Roof Garden του 15ου ορόφου του Leventis Tower, η ομάδα της Λεβεντείου Πινακοθήκης σας προσκαλεί να αποχαιρετήσουμε τις καλοκαιρινές βραδιές της Λευκωσίας. Με τη νέα εκδοχή The Tipsy Curator – Goodbye Summer Cocktail Party, με απολαυστικά cocktails με, τις μουσικές επιλογές του DJTwstd και μια μοναδική πανοραμική θέα της Λευκωσίας, ετοιμαζόμαστε για να υποδεχθούμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα με πολλές και ενδιαφέρουσες νέες δράσεις που συνδυάζουν την τέχνη με τη διασκέδαση.

Info
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Roof Garden 15ου ορόφου Leventis Tower, 21.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €25 (open bar with nibbles)
Κρατήσεις 96552944

ΧΟΡΟΣ

«Dear You» από το Χοροθέατρο Ομάδα 5 στο Ριάλτο

Το έργο της Ρούλας Κλεοβούλου αποτελεί μια έρευνα για το πώς βιώνει ο άνθρωπος τον έρωτα με την απουσία του σώματος.

Η παράσταση DEAR YOU είναι ένα ‘Performance Installation’ εμπνευσμένο από ερωτικά γράμματα που γράφτηκαν από διάφορους γνωστούς συγγραφείς. Εμπνευσμένο από τη νοσταλγία μιας χαμένης εποχής. Μιας εποχής που εμείς σήμερα, μόνο στα βιβλία και στον κινηματογράφο μπορούμε να νιώσουμε. Η επικοινωνία μας πλέον έχει γίνει ένα ‘text’, έχει γίνει ένα ‘email’, έχει γίνει ‘messenger’, έχει γίνει ‘viber… Έχει γίνει στιγμιαία, γρήγορη, εύκολη, η επικοινωνία του εδώ και τώρα.

Πως έχουν καταντήσει όλα αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έρωτα και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων; Και τελικά, υπάρχουν κοινά απωθημένα στο ερωτικό σώμα μιας άλλης εποχής με το ερωτικό σώμα του σήμερα;

Info
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Θέατρο Ριάλτο, 19.00 & 21.00
Aνδρέα Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Εισιτήρια: €10/8
Προπώληση www.rialto.com.cy
Πληροφορίες 77 77 77 45

CINEMA

The Woman King

Το The Woman King διηγείται την απίθανη ιστορία των Agojie, μιας γυναικείας μονάδας επίλεκτων πολεμιστριών που περί το 1800 προστάτευαν το αφρικάνικο βασίλειο του Dahomey, με πυγμή, ορμή και αγριότητα που όμοιά της δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος. Όντας εμπνευσμένη από αληθινά γεγινότα η ταινία ακολουθεί το επικό ταξίδι της στρατηγού Nanisca, η οποία εκπαιδεύει την επόμενη γενιά νεοσύλλεκτων, προετοιμάζοντάς τες για μάχη ενάντια σε έναν εχθρό, που έχει έρθει αποφασισμένος να καταστρέψει τον τρόπο ζωής τους. Για κάποια πράγματα αξίζει να παλέψεις...

Σκηνοθεσία Gina Prince-Bythewood
Πρωταγωνιστούν Viola Davis, Thuso MbeduLashana Lynch

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 19.30, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.30, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.30, 22.15
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.10