ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

13+1 ιδέες για ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και έχουμε δεκάδες λόγους να βγούμε και να περάσουμε όμορφα! Το Wiz σας προτείνει τους καλύτερους. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέγκυ Ζήνα- Κωνσταντίνος Χριστοφόρου στις Notes

Οι Notes Live ξεχωρίζουν για τους καλλιτέχνες που φιλοξενούν, για το πλούσιο πρόγραμμά τους και για τις ανεπανάληπτες βραδιές που χαρίζουν στο κοινό.

Λίγο πριν καλοκαιριάσει η μοναδική Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει στις Notes Live στην Λεμεσό για τα Σαββατόβραδα του Μαΐου

Η Πέγκυ Ζήνα έρχεται κατευθείαν από την καρδιά της Αθήνας με όλο το μουσικό της επιτελείο με σκοπό να απογειώσει τα Σαββατόβραδα μας παρέα με τον Κωνσταντίνο Χειστοφόρου.

Info
Σάββατο 20 Μαΐου 2023
Notes Live, 23.00
Οδός Ελευθερίας 5
Λεμεσός
Πληροφορίες 25344344

Αφιέρωμα στον Ennio Morricone στο Παττίχειο Λεμεσού

Οι πασίγνωστες μελωδίες του μεγάλου Ιταλού Μαέστρου Ennio Morricone για ταινίες όπως «Σινεμά ο Παράδεισος», «Η Αποστολή», «Για μια χούφτα δολάρια», «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», «Κάποτε στη Δύση», «Σάκκο και Βαντζέτι», «Κάποτε στην Αμερική» και πολλών ακόμα, πρωταγωνιστούν στη μουσική παράσταση του Ensemble LE MUSE από την Ιταλία που έρχεται στην Κύπρο για δύο συναυλίες στις 20 και 21 Μαΐου.

Ταυτόχρονα με την ερμηνεία των πιο γνωστών soundtracks στην ιστορία του κινηματογράφου, θα προβάλλονται τα αντίστοιχα κινηματογραφικά στιγμιότυπα, συνοδευόμενα από την αφήγηση για τη ζωή και το έργο του Ennio Morricone δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

O Ennio Morricone, ο Ιταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και τρομπετίστας που μάγεψε με τη μουσική του το παγκόσμιο, κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε δύο Όscar, τρία βραβεία Grammy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, έξι Bafta, δέκα David di Donatello, έντεκα Nastri d'Argento, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου – Χρυσός Λέων και Βραβείο Μουσικής Polar – ενώ έχουν πουληθεί παγκοσμίως περισσότεροι από 70 εκατομμύρια δίσκοι του. Οι συνθέσεις του έχουν συναρπάσει ολόκληρες γενιές και καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη, καθιστώντας τον, τον πιο σημαντικό συνθέτη soundtrack όλων των εποχών.

Info
Σάββατο 20 Μαΐου 2023
Παττίχειο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Πληροφορίες 25377277

Κυριακή 21 Μαΐου 2023
Θέατρο Στροβόλου, 20.30
Στροβόλου 100
Εισιτήρια Soldoutticketbox

ΘΕΑΤΡΟ

«Νεφέλες του Αριστοφάνη»

Έχεις δει τα σύννεφα ψηλά να παίρνουν διάφορα σχήματα ;
Οι Νεφέλες μεταμορφώνονται σε ότι επιθυμούν! Σε ότι θέλουν!

Το θέατρο Αντίλογος, προτείνει για το καλοκαίρι του 2023 τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, στην πρώτη σκηνοθετική συνεργασία του θεάτρου με τον Μάριο Κακουλλή. Ο νεαρός σκηνοθέτης, στην πρώτη του αναμέτρηση με τους αρχαίους κλασσικούς, διαμορφώνει μαζί με μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών, μια νεανική, φρέσκια πρόταση – διασκευή του λαμπρού αριστοφανικού έργου, χρίζοντας πρωταγωνίστριες της παράστασης τις «Νεφέλες του 2023», τη νέα γενιά, προτείνοντας μια παράσταση που θέτει τα θέλω και τις ανάγκες των νέων στο επίκεντρο.

Οι «Νεφέλες» ως πρόταση φτιαγμένη από νέους ανθρώπους, με τα δικά τους εργαλεία, την δική τους οπτική, τη δική τους γλώσσα, τον δικό τους τρόπο δουλειάς, θέτουν τον προβληματισμό τους σε σχέση με την παιδεία, την φύση και τα αδιέξοδα του σήμερα, πάντα μέσα από το παιχνίδι των μεταμορφώσεων και την καυστική οπτική του Αριστοφάνη.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Αντωνίου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Αντρέας Κουτσόφτας, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης, Πολυξένη Σάββα, Αντωνία Χαραλάμπους, Χριστίνα Χριστόφια.

Info
Πρεμιέρα Πέμπτη 18- Παρασκευή 19 Μάϊου 2023
Ανοικτό Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Κύπρου, 21.00
Λεωφόρος Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία
Προπώληση Soldouttickets

«Η μηχανή του Τούρινγκ»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας παρουσιάζει την εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία από την Ελλάδα, με την ιδιοφυή ερμηνεία του Ορφέα Αυγουστίδη στον ρόλο του Άλαν Τούρινγκ (Θεατρικά Βραβεία Κοινού Αθηνοράματος 2022, Βραβείο Ανδρικού Ρόλου, 1ο βραβείο), σε διασκευή και σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Μετά από 200 sold out παραστάσεις και περισσότερους από 63.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η παράσταση κλείνει τον κύκλο παραστάσεων της στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Ο συγγραφέας γράφει ένα έργο για την συναρπαστική ιστορία του Άλαν Τούρινγκ, του μαθηματικού που κατάφερε να σπάσει τον κώδικα Enigma των Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα καταδικάστηκε για την ομοφυλοφιλία του. Η συμβολή του στην συντριπτική ήττα των Ναζί αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφή, λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του, μέχρι το 2013 που η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του.

Στον ρόλο του Άλαν Τούρινγκ ο Ορφέας Αυγουστίδης
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Ιnfo
Παρασκευή 19 – Σάββατο 20 Μαΐου 2023
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 4
Εισιτήρια από €10
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Προπώληση : www.Soldoutticketbox.com  και στο ταμείο 
Πληροφορίες: 22797979
www.nicosia.org.cy 
Καταστήματα Stephanis- Electronics
Kρατήσεις 99251331

«Η Πόρνη από πάνω»

Η παράσταση "Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ" με την Κατερίνα Διδασκάλου λόγω μεγάλης ζήτησης , έρχεται ξανά στην Κύπρο για 2 μοναδικές παραστάσεις σε Λευκωσία & Λεμεσό.

Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου με 12 ΧΡΟΝΙΑ συνεχούς παρουσίας στο Ελληνικό θέατρο, έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, και έχει φιλοξενηθεί σε πολλές σκηνές στην Αθήνα, σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μια παράσταση που αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε όσο λίγες.

Δώδεκα χρόνια τώρα, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο. Δώδεκα χρόνια τώρα, τα σημαντικά μηνύματα του έργου περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ, την συγκίνηση, ένα καταπληκτικό, βαθιά ανθρώπινο κείμενο και μια συγκλονιστική ερμηνεία. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.

Info
Παρασκευή 19 Mαΐου 2023
Δημ. Θέατρο Ύψωνα Λεμεσός, 20.30
Μακαρίου Γ΄ 120
Ύψωνας, Λεμεσός

Σάββατο 20 Mαΐου 2023
Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 20.30
Στροβόλου 100 Λευκωσία
Εισιτήρια www.soldoutticketbox.com

ΠΑΙΔΙ

«Ο ψεύτης βοσκός»

«Ο ψεύτης βοσκός», ο αγαπημένος μύθος του Αισώπου, σε διασκευή Ειρήνης Σταματίου και σκηνοθεσία της ιδίας και του Μπάμπη Κλαλιώτη περιοδεύει στην Κύπρο για δύο μοναδικές παραστάσεις.

Ο Αίσωπος, ο πιο γνωστός μυθοποιός της αρχαιότητας, διαχρονικός μέχρι σήμερα, μέσα από τις ιστορίες του αφηγείται διδάγματα ζωής με φόντο τις ανθρώπινες αξίες. Η προφορικότητα των μύθων του διατηρεί τη ζωντάνια του λόγου του, αφήνοντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέσα στους αιώνες.

Ήρωες πραγματικοί και φανταστικοί, τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν μουσική και αναβιώνουν τον υπέροχο μύθο του Αισώπου, που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι.

Ιnfo
Σάββατο 20 Μαΐου 2023
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 16.00
Στροβόλου 100 Λευκωσία

Κυριακή 21 Μαΐου 2023
Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, 11.00
Μακαρίου Γ΄ 120
Ύψωνας, Λεμεσός
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com 

«Η Ωραία Κοιμωμένη»

«Η Ωραία Κοιμωμένη» , το κλασσικό αριστούργημα των αδελφών Γκρίμ, έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους, από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ. Ένα μαγικό κλασσικό παραμύθι που αγαπήθηκε από κάθε γενιά, ζωντανεύει στην σκηνή, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.

Η διασκευή – σενάριο , οι στίχοι τραγουδιών και η σκηνοθεσία ανήκουν στον ηθοποιό – συγγραφέα και σεναριογράφο Γιάννη Σπανό. Την μουσική υπογράφει και επιμελείται ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ την κίνηση ο Γιάννης Σπανός. Τη σκηνογραφία και ενδυματολογία υπογράφει ο Γιάννης Σπανός ζωγραφιά αφίσας, η Ανδρούλα Εμπεδοκλέους και τον σχεδιασμό της αφίσας ο Γιώργος Α. Παρασκευά.

Info
Σάββατο 20-Κυριακή 21 Μαΐου 2023
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς, Λευκωσία
Ώρες παραστάσεων Σαβ. 15.00 & 17.00 Κυρ. 10.30 & 12.30
Κρατήσεις 22797650

Ο Μάλο και ο θησαυρός του βυθού» στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας

H Animagnet παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση “Ο Μάλο και ο θησαυρός του βυθού”. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

O Mάλο είναι ένα αφελές, αριστοκρατικό ψάρι, που ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος βασιλιάς του βυθού. Μια μέρα η ζωή του θα αλλάξει όταν εγκλωβίζεται σε ένα πλαστικό σκουπίδι και ο βασιλιάς τον διώχνει από το βασίλειο των αριστοκρατικών ψαριών. Μέσα από το δικό του ταξίδι ως κοινό ψάρι, ο Μάλο θα μάθει για την ρύπανση των ωκεανών, τι πάει να πει πραγματική φιλία, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και τι κάνει έναν βασιλιά σπουδαίο.

Μια φαντασμαγορική παράσταση γεμάτη τραγούδι και μαγεία. Μια εμπειρία που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο FunRaising Charity Foundation

Info
Κυριακή 9 Απριλίου 2023
Δημ. Θέατρο Λατσιών, 12.00
Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 57 Λευκωσία
Εισιτήρια Soldouttickebox

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Fork Food Market στον δημοτικό κήπο Λευκωσίας

Tο Fork Food Market επέστρεψε στον Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας!

Η συνταγή της επιτυχίας του δημοφιλούς pop-up food market της Κύπρου παραμείνει πάνω κάτω η ίδια: καλό φαγητό, απολαυστική μουσική, όμορφη ατμόσφαιρα και καλές τιμές! Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που είναι παρών στις εκδηλώσεις και πάντα προσθέτουν υπέροχη ενέργεια στο σκηνικό.

To φαγητό σερβίρεται από τις 19.00 μέχρι τις 23.00, ενώ το μπαρ και η μουσική θα μένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα ικανοί Djs θα είναι εκεί σε κάθε event ανεβάζοντας τη διάθεση των επισκεπτών.

Ετοιμαστείτε λοιπόν και κάντε τη βόλτα σας στον Κήπο... πεινασμένοι!

Info
Παρασκευή 19 Μαΐου 2023
Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, 19.00-24.00
Πληροφορίες 99567591
www.forkfoodmarket.com
https://www.facebook.com/forkcy

«Αυτό είναι ένας μονόκερως» στο Φανερωμένης 70

Το Πολιτιστικό Κέντρο Φανερωμένης70 ανακοινώνει την επερχόμενη έκθεση, «Αυτό είναι ένας μονόκερως», σε επιμέλεια της Κυριακής Σιοπαχά.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου «Delivering Views-Delivering Texts», η Κυριακή Σιοπαχά προσκλήθηκε να διαβάσει και να αναλύσει τα 30 κεφάλαια του έργου. Από αυτά τα κεφάλαια, ένας επιλεγμένος αριθμός φωτογραφιών εκτίθεται στο Phaneromenis70 μαζί με τη διεισδυτική ανάλυσή της σχετικά με τη γενική ιδέα του έργου.

Το «Delivering Views-Delivering Texts» είναι ένα έργο που συλλέγει φωτογραφίες και κείμενα από τουρίστες που έχουν επισκεφθεί τη Λευκωσία και την Κύπρο. Το υλικό παραδίδεται στη συνέχεια σε τακτά χρονικά διαστήματα σε εκδότες, διανοούμενους ή καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούνται να μοιραστούν τις απόψεις τους. Στόχος του έργου είναι να προσφέρει μια νέα προσέγγιση και ερμηνεία της πόλης μέσα από τα μάτια των ξένων και να διεγείρει μια νέα συζήτηση για παραγνωρισμένες πτυχές του νησιού.

Info
Εγκαίνια Σάββατο 13 Μαΐου 2023
Διάρκεια 13-31 Μαΐου 2023
Phaneromenis70, 12.00-16.00
Παλιά Λευκωσία

Βραδιά Επιτραπέζιων Παιχνιδιών στο Λεωφορείο

Εκδήλωση Επιτραπέζιων Παιχνιδιών για Ενήλικες από την Imagination Gaming Cyprus κάθε Παρασκευή και τον Μάιο στο Καφενείο το Λεωφορείο, στη Λευκωσία

Αυτή την Παρασκευή, όπως κάθε Παρασκευή από τις 18:00 ως αργά το βράδυ, η Imagination Gaming Cyprus σε συνεργασία με το Καφενείο το Λεωφορείο, διοργανώνουν μια πολύ διασκεδαστική βραδιά για ενήλικες με δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια.
Σε ένα χαλαρό και όμορφο περιβάλλον, οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν με φίλους ή ακόμα και με αγνώστους, επιτραπέζια παιχνίδια όλων των κατηγοριών, όπως party games, παιχνίδια στρατηγικής, συνεργατικά, eurogames και πολλά άλλα.

Η ομάδα της Imagination Gaming Cyprus βρίσκεται εκεί για να εξηγεί τους κανόνες και να βοηθά τους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Info
Παρασκευή 19 Mαΐου 2023
Καφενείο Λεωφορείο, 18.00
Πλ. Δημαρχείας 26, 1016, Παλιά Λευκωσία
Εισιτήριο: €3
Κρατήσεις 97748177

Εορτασμός για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Terra Cypria διοργανώνουν, στο πλαίσιο του έργου «Πανδώτειρα», διήμερο εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000. Ο εορτασμός θα γίνει στις 20 και 21 Μαΐου, 2023 και θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 20 Μαΐου – Κάμπος Τσακκίστρας
Από τις 10:00 μέχρι τις 16:30, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες με επίκεντρο το χωριό Κάμπος της Τσακκίστρας.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:
• Ξενάγηση στο Μουσείο Δασικής Κληρονομιάς και παρατήρηση αγρινών
• Παρασκευή παραδοσιακού ψωμιού
• Η τέχνη της πυρογραφίας στις κολοκύθες
• Πεζοπορία και πτηνοπαρατήρηση προς τον καταρράκτη «Καλονόματη»
• Κυνήγι θησαυρού για παιδιά και ενήλικες
• Εξερεύνηση ασπόνδυλων του νερού

Προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων, όσοι δεν επιθυμούν να οδηγήσουν το ιδιωτικό τους όχημα στον Κάμπο της Τσακκίστρας, θα υπάρχει λεωφορείο μετάβασης που παρέχει το έργο Πανδώτειρα.

Κυριακή 21 Μαΐου – Μάμμαρι
Την Κυριακή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία και παρατήρηση νυχτερίδων σε μονοπάτι της φύσης στην κοινότητα Μάμμαρι! Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 18:30 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00.

PARTY

Street Party στο Old Souls

Και αυτή την Κυριακή αγαπημένα πρόσωπα δίνουν ραντεβού στο κοκτέιλ μπαρ The Old Souls για ένα επικό υπαίθριο πάρτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Ο δρόμος θα παραδοθει στην καλύτερη μουσική της πόλης, καθώς η διάθεση θα ανεβαίνει με cocktails και street food από το Por Favor.

O Deejay Radio 93.5 που θα προσθέσει λίγη ακόμα μαγεία στην εκδήλωση!.

Οι καταπληκτικοί DJs, Mr MK και DJ Elconèe υπόσχονται να φροντίσουν να σας κρατήσουν σε κίνηση δίνοντας ρυθμό στο απόγευμα σας!

Φέρτε τους φίλους σας, φορέστε άνετα παπούτσια για χορό τα χορευτικά σας παπούτσια και ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό πάρτι!

Kαι αυτή η Κυριακή θα σας μείνει αξέχαστη!

Info
Κυριακή 21 Μαΐου 2023
Old Souls, 18.00
Στασάνδρου 7 Λευκωσία

CINEMA

Fast X (Νέα ταινία)

Μετά από πολλές αποστολές και ενάντια σε απίθανα εμπόδια, ο Ντομ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και η οικογένεια του έχουν ξεγελάσει και ξεπεράσει κάθε αντίπαλο στο διάβα τους. Τώρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πιο φονικό εχθρό. Μία τρομαχτική απειλή ξεπροβάλλει από τα σκοτάδια του παρελθόντος, διψάει για εκδίκηση, σκοπεύει να διαλύσει αυτή την οικογένεια και να καταστρέψει μια για πάντα όλους όσους και όλα όσα αγαπάει ο Ντομ.

Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Jason Momoa, Rita Moreno
Σκηνοθεσία : Louis Leterrier

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 16.30, 19.25, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 16.30, 19.25, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 16.30, 19.25, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 16.30, 19.25, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 16.30, 19.25, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.45, 20.30 Παρ. 19.15, 22.00 σ/κ 13.45, 16.30, 19.00, 19.15, 22.00 Open air 21.00, 21.45
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00 σ/κ 15.30, 17.00, 19.40, 20.00, 22.20