ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

13 ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Παραστάσεις, lives, εκθέσεις, cinema,  η εβδομάδα που ήρθε έφερε εξαιρετικές προτάσεις για έξοδο. Το Wiz διάλεξε κάποιες και σας τις προτείνει.

MΟΥΣΙΚΗ

Μαργαρίτα Ζορμπαλά και Απόστολος Ρίζος Τραγουδούν Μάνο Λοΐζο

 

Συνθέτης ξεχωριστού διαμετρήματος ο Μάνος Λοΐζος, με Κυπριακή καταγωγή από τον πατέρα του, - ο ίδιος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου - στο σύντομο βίο του άνοιξε νέους δρόμους με την τέχνη του. Το έργο του, αλώβητο στο πέρασμα του χρόνου, περνά από γενιά σε γενιά, παραμένοντας ζωντανό και επίκαιρο.

Ένα μικρό δείγμα από αυτό το έργο θα παρουσιάσουν με σεβασμό η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τον ερχόμενο μήνα σε μια συναυλία με τίτλο «Με φάρο το φεγγάρι».

Λαμβάνουν μέρος με τους δύο καλλιτέχνες, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο, ο οποίος έχει και την μουσική επιμέλεια και οι εξαίρετοι σολίστ μουσικοί Κωνσταντίνος Μακαρίτης, Ανδρέας Θεοχάρους και Κώστας Χαλλούμας. 

Δευτέρα 21/3 Δημοτικό θέατρο Στροβόλου, 20.30 Προπώληση Tickethour.com & ACS couriers Πληροφορίες 77777040
Τετάρτη 23/3 Παττίχειο θέατρο Λεμεσού, 20.30 Προπώληση Tickethour.com & ACS couriers Πληροφορίες 77777040

4η γιορτή κρασιού και μουσικής στο Patio Cocktail Bar

Το Patio Cockail Bar ανακοινώνει την 4η γιορτή κρασιού και μουσικής!

Μια συναρπαστική γιορτή κρασιού και μουσικής που περιλαμβάνει γευσιγνωσίες κρασιών από πολλούς παραγωγούς και ζωντανές μουσικές παραστάσεις από καταξιωμένους Κύπριους καλλιτέχνες.

Τρίτη 22 Μαρτίου: Κουαρτέτο Τζαζ Μάριος Τούμπας
Τετάρτη 23 Μαρτίου: 'Fuse' με το ροκ ακουστικό τους πρόγραμμα

Τρίτη 22/3- Τετάρτη 23/3 Patio Cocktail Bar, 18.00 Πληροφορίες: 22664488

Ανεμούριο Live στο Neverland Rock Bar

Το αγαπημένο Ροκ/Ραπ κυπριακό συγκρότημα, οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 2019 και μιλούν (κυριολεκτικά) τη γλώσσα μας, θα φιλοξενηθούν εκ νέου στο πιο ροκ μπαρ της Λευκωσίας.

Με τους καυστικούς κοινωνικοπολιτικούς τους στίχους θέτουν ως στόχο, μέσω της μουσικής τους, να μας «σούσουν λλίον» που τη θέση μας, γιατί «ο κόσμος αρρώστησεν τζαι κάποιοι που εμάς ακόμα απέχουν τζαι κάμνουν πως αντέχουν».

Οι ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ αποτελούνται από τους: JUΛIO, Φρειδερίκη, Zews, Stefanos, Petros

Πέμπτη 24/3 Neverland Rock Bar, 20.00  Είσοδος Ελεύθερη Πληροφορίες 70087575

Nama Dama, solo project, στο Τεχνόπολις 20

«Nama Dama» είναι το σόλο project της τραγουδοποιού Αναστασίας Δημητριάδου. Οι σπόροι φυτεύτηκαν το 2019, όταν άρχισε να μοιράζεται για πρώτη φορά τις μουσικές ιστορίες της με τον κόσμο.

Ο κύριος σκοπός της Nama Dama είναι να δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό κόσμο που να συνδυάζει τη λογοτεχνία, την ποίηση, την υποκριτική και τη μουσική. Έναν δημιουργικό χώρο που εμπλουτίζει τις αισθήσεις και απελευθερώνει το μυαλό.

Τα κομμάτια της, λοιπόν, είναι συνήθως ποιήματα και σύντομες αφηγήσεις, που συνοδεύονται από μουσική και φωνητική εκφραστικότητα. Η μουσική της είναι ένα πειραματικό κράμα κλασικής, λαϊκής, ροκ και σόουλ.

Το 2021, η Nama Dama κυκλοφόρησε το πρώτο της θεματικό «EP, Confessions to my Songbird». Αν και κάθε της performance διαφέρει (ανάλογα με τον καιρό), δεν μπορεί ποτέ να απουσιάζει η θεατρικότητα, το χιούμορ, ο τρυφερός γυναικείος σαρκασμός και φυσικά, η ποίηση.

Τετάρτη 23/3 Τεχνόπολις  Πάφος 20, 19.30 Κρατήσεις 70002420

Οnirama στο Red

Το δυναμικό, αγαπημένο συγκρότημα Onirama, με front man τον Θοδωρή Μαραντίνη, έρχονται στη μουσική σκηνή Red για ένα μοναδικό live...

Παρασκευή 25/3 Red Λευκωσία, 22.00 Κρατήσεις 99059257 Προπώληση: www.tickethour.com.cy acs courier (77777040)

ΘΕΑΤΡΟ

«All the wrong men»

Ένα ημερολόγιο χρόνων ανοίγει και περνά από το χειρόγραφο στον υπολογιστή και οι μνήμες γίνονται ιστορίες. Οι ιστορίες αποκτούν δική τους φωνή. Μια φωνή μου μετατρέπεται σε μονόλογο και αυτός σε εσωτερικός διάλογος.

''All the wrong men''. Ένας μονόλογος που καταπιάνεται με τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων του 21του αιώνα και τις αναλύει από μια γυναικεία σκοπιά. Η θεατρική σκηνή μετατρέπεται σε ένα group therapy για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις σχέσεις, με την ηρωίδα μας να παίρνει τον λόγο και με την βοήθεια του κοινού το οποίο θα καλείτε κάποιες φορές να διαβάσει κάτι ή να μπει σε κάποιο ρόλο, θα μας ξεδιπλώσει τις πιο σημαντικές ερωτικές της εμπειρίες.

Η ηρωίδα του έργου αυτού θα μπορούσε να ήταν η οποιαδήποτε γυναίκα που στο χάος της σημερινής κοινωνίας και στην αβεβαιότητα παλεύει να βρει τον εαυτό της και έναν σύντροφο. Όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά. Γραμμένο στην Κυπριακή διάλεκτο, επιτρέπει την άμεση προσέγγιση των πιο πολυσυζητημένων θεμάτων όπως είναι οι σχέσεις και το σεξ και θέτει το γνωστό ερώτημα που από την αρχή των αιώνων ταλαιπωρεί το γυναικείο φύλο.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΡΕΣ;

Η σχέση μας με τους άλλους, οι σχέση μας με τον εαυτό μας και το σεξ μπαίνουν στο προσκήνιο σε ένα θεατρικό μονόλογο που όλοι έχουμε κάνει με τον εαυτό μας.

Γιατί δεν φταις εσύ. Εγώ φταίω, θέλω να μείνω λίγο μόνος μου, να σκεφτώ.

Συντελεστές:
Κείμενο/ Σκηνοθετική επιμέλεια / Ηθοποιός επι σκηνής: Ειρήνη Σαλάτα

Τρίτη 22/3 Παλιό Ξυδάδικο Λεμεσός, 20.30 Πληροφορίες 99435403 Εισιτήρια: Tickethour

«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» στο θέατρο Διόνυσος

Το θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανεβάζει την ελληνική σουρεαλιστική κωμωδία του Άκη Δήμου, «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.

Ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας αναπροσαρμόζει το έργο, που γνώρισε την απόλυτη επιτυχία οπουδήποτε κι αν έχει παιχτεί, φρεσκάροντάς το και παράλληλα ψάχνοντας τη θέση του Έλληνα στον σύγχρονο χάρτη του κόσμου.

Περίληψη: Μέσα στον κόσμο των ραγδαίων αλλαγών, η Ιοκάστη Παπαδάμου εγκλωβισμένη μέσα στο αστικό της διαμέρισμα κινείται ανάμεσα στην τρέλα και την αφέλεια, προσπαθώντας να αγνοήσει επιδεικτικά οτιδήποτε θα μπορούσε να ταράξει την προσωπική της, υποτιθέμενη, ηρεμία. Η οικογενειακή συνάθροιση που οργανώνει στο σπίτι της θα μετατραπεί σε μια βραδιά εξομολογήσεων, καθώς η Ιοκάστη και οι συνδαιτυμόνες της θα προβούν σε μια σειρά προσωπικών αποκαλύψεων. Από το δείπνο παρελαύνουν μια πάπια με πετροκέρασα, ένας σύζυγος που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι νομίζουν ότι είναι πεθαμένη, ένας από μηχανής αλλοδαπός «μπάτλερ», ένας εραστής με πολιτικές φιλοδοξίες, μια μαγείρισσα που θέλει να γίνει μάνα και ένας οργανοπαίκτης που βρίσκει παρηγοριά στα πλήκτρα του πιάνου του και όχι μόνο. 

Τετάρτη 23/3 Θέατρο Διόνυσος Λευκωσία, 20.30 Προπώληση www.soldoutticketbox.com Πληροφορίες 22818999 & 99621845

«Νύχτες Κωμωδίας» στo Ravens

Ένα ανατρεπτικό COMEDY SHOW, έρχεται να αλλάξει τα βράδια μας, με υπογραφή της Χριστιάνας Αρτεμίου.

Μια ακομπλεξάριστη παρέα, απαλλαγμένη από στερεότυπα και “πρέπει”, διακωμωδεί άβολες στιγμές της καθημερινότητας, αυτοσαρκάζεται, κοροϊδεύει τις ατέλειες μας και με χιουμοριστική διάθεση μας προκαλεί να γελάσουμε μαζί της, μέχρι τελικής πτώσεως…

Αναγκαιότητα για γέλιο, χαλάρωση, σάτιρα, απομυθοποίηση και αυτοσαρκασμό!! Γιατί με όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε, δεν μας έμειναν και πολλές επιλογές. Είτε θα γελάσουμε, είτε θα τα “χάσουμε”…

Με τους Χριστιάνα Αρτεμίου, Ηλία Αντρέου, Μαρία Αντρέου, Παμπίνα Αριστείδου και Γιώργο Δημόπουλο.

Πέμπτη 24/3 Ravens Λεμεσός, 21.30 Είσοδος €10 Πληροφορίες 70007255, 99059257

Συγγραφείς σκηνοθετούν τα έργα τους στο φυτώριο

Σκηνοθετημένα Αναλόγια

Από το "θέατρο του σκηνοθέτη" στο "θέατρο του συγγραφέα"

Τα θεατρικά έργα ερμηνεύονται κατ' εξοχήν από τον σκηνοθέτη, ο οποίος οραματίζεται την παράσταση. Η ερμηνεία αυτή, μπορεί να παρεκκλίνει από την πρόθεση του συγγραφέα. Κάτι τέτοιο είναι βέβαια θεμιτό και αποτελεί στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας, προσφέροντας στον θεατή μία ενδεχομένως διαφορετική ανάγνωση του έργου και μία άλλη οπτική ματιά. Υπάρχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον, όταν ερχόμαστε σε επαφή με την πρόθεση και την ερμηνεία που είχε κατά νου ο συγγραφέας. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικό.

Το κοινό δεν έχει συνηθίσει σε θεατρικές παραστάσεις οι οποίες είναι σκηνοθετημένες από τους συγγραφείς των έργων. Τα αναλόγια "Συγγραφείς Σκηνοθετούν Έργα Τους", δίνουν στον θεατή την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τον κόσμο και την συγγραφική πρόθεση του συγγραφέα και δημιουργού του έργου.

Οι συγγραφείς Γιάννης Αγησιλάου και Ελένη Ξένου δοκιμάζουν για πρώτη φόρα να δουλέψουν με έργα τους, παρουσιάζοντάς τα υπό την μορφή σκηνοθετημένου αναλογίου. Ερμηνεύει η καταξιωμένη ηθοποιός Έρικα Μπεγέτη. 

Πέμπτη 24/3 Φυτώριο, 20.00 Σύνδεσμο Εικαστικών Καλλιτεχνών και Θεωρητικών Τέχνης Εισιτήρια hammbroductions.com Πληροφορίες 96127050

«Πανικός στα Παρασκήνια» στο Θέατρο Ένα

Μια παράσταση γεμάτη ανατρεπτικές εναλλαγές οι οποίες γίνονται με ταχείς ρυθμούς ώστε οι θεατές να ξαφνιάζονται ευχάριστα αλλά και να βρίσκονται ενώπιον κωμικών καταστάσεων με μεγάλες δόσεις χιούμορ.

Ένα έργο μέσα στο έργο!
Υπόθεση: Είναι η γενική πρόβα ενός θιάσου απροσάρμοστων ηθοποιών της που αποτελείται από: μια πρωταγωνίστρια που ξεχνάει συνέχεια τις ατάκες της και δεν καταφέρνει ποτέ να συγχρονίσει τα λόγια με την κίνηση, έναν φιλόδοξο άντρα που ποτέ δεν καταλαβαίνεις τι λέει, έναν προσφάτως χωρισμένο ηθοποιό που στη θέα της βίας αιμορραγεί, μια κουτσομπόλα, έναν αλκοολικό και μια ευσυγκίνητη ενζενί που χάνει συνεχώς τους φακούς επαφής της. Επιπλέον στο έργο συνδράμουν προς την καταστροφή και το χάος ένας κομπλεξικός σκηνοθέτης που θεωρεί ότι μόνο τα έργα του Σαίξπηρ είναι αντάξιά του, η αγχωτική βοηθός του που πανικοβάλλεται εύκολα και με το παραμικρό κι ενός φροντιστή που, συν τοις άλλοις, αναγκάζεται να ντουμπλάρει όλους τους ρόλους! Τι θα γίνει τελικά; Θα τα καταφέρουν να ανοίξει η αυλαία; Οι θεατές θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από το χάος των ηθοποιών και μια σειρά από απρόσμενα γεγονότα επί σκηνής, με πόρτες που ανοιγοκλείνουν με πάταγο, παράνομα ζευγαρώματα, ρούχα που βγαίνουν και βρίσκονται αλλού ‘ντ αλλού, ερωτικές περιπτύξεις, παρεξηγήσεις, παρασκηνιακοί καβγάδες, ενοχλητικοί διαρρήκτες, ψεύτικοι σεΐχηδες και …. πιάτα με σαρδέλες που περιπλανιούνται πάνω στη σκηνή! Τι θα γινεί τελικά θα καταφέρουν να ανεβάσουν την παράσταση; Η απάντηση… επι σκηνής! 

Πέμπτη 24 -Kυριακή 27/3 Θέατρο Ένα, 20.30 (Κυρ. 18.30) Κρατήσεις 22348203

«Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας» στο Παλλάς

Για πρώτη φορά στην Κύπρο για περιορισμένες παραστάσεις η θεατρική διασκευή του Έλμερ του Παρδαλού Ελέφαντα που είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, σε έκδοση της Andersen Press (από το 1989) και περιέχει όλα τα εκπαιδευτικά νοήματα σύμφωνα με τις αξίες που εκπροσωπεί ο Έλμερ. Η παράσταση είναι η Ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια.

Σε μια αγέλη ελεφάντων όλοι είναι διαφορετικοί. Άλλος είναι ψηλός κι άλλος πιο κοντός. Άλλος είναι μεγαλόσωμος και άλλος μικροκαμωμένος. Όλοι είναι διαφορετικοί μα έχουν το ίδιο χρώμα, γκρι.

Εκτός από έναν...τον Έλμερ! Ο Έλμερ δεν είναι γκρι, είναι πολύχρωμος! Είναι ένας πολύχρωμος ελέφαντας που με τα αστεία του και τα παιχνίδια του καταφέρνει και κάνει όλους τους φίλους του χαρούμενους.

Παρασκευή 25/3 Θέατρο Παλλάς, 15.00 & 17.00 Εισιτήρια €15/ €12 Προπώληση Soldouttickets

CINEMA

Ambulance

Ένας παρασημοφορημένος βετεράνος, ο Γουίλ, που είναι απελπισμένος να βρει χρήματα ώστε να καλύψει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης της γυναίκας του, ζητά βοήθεια από το ένα πρόσωπο που ξέρει ότι δεν θα έπρεπε - τον θετό του αδερφό, Ντάνι. Πρόκειται για έναν χαρισματικό εγκληματία που θα του κάνει προσφορά για μια δουλειά: τη μεγαλύτερη ληστεία τραπεζών στην ιστορία του Λος Άντζελες, με λεία 32 εκατομμύρια δολάρια. Με την επιβίωση της συζύγου του να κρίνεται στο νήμα, ο Γουίλ δεν μπορεί να αρνηθεί την προσφορά.

Σκηνοθεσία Michael Bay
Πρωταγωνιστούν Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-MateenII, Eiza González

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.15, 22.00
K Cineplex (Λευκωσία) 19.15, 22.00
K Cineplex (Λάρνακα) 19.15, 22.00
K Cineplex (Λεμεσός) 19.15, 22.00
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.15, 22.00
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.30, 22.05 σ/κ επίσης 18.05
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.10

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Ονειρόπολις» στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - ΣΠΕΛ

Η έκθεση «Ονειρόπολις», που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - ΣΠΕΛ, συνεχίζεται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2022, οπότε αν δεν την έχεις επισκεφτεί ακόμα (με τα παιδιά σου), μάλλον ήρθε ο καιρός να το κάνεις.

Πρόκειται στην ουσία για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του παιγνιδιού, μέσα από τις σπάνιες συλλογές του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), μια συλλογή που έχει πιστοποιηθεί από διεθνείς οίκους δημοπρασιών ως μία από τις σημαντικότερες συλλογές του είδους της στον κόσμο.

Τα παιχνίδια είναι αναμφίβολα ένας καθρέφτης της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Μέσα από αυτά μπορούμε να διδαχθούμε την ιστορία διαφορετικών πολιτισμών, ενώ αποτελούν ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για την εκμάθηση των πρώτων μας γνώσεων στην αριθμητική και την ανάγνωση, ή την αναγνώριση των σχημάτων και χρωμάτων. Ωστόσο, η ίδια παιδαγωγική ιδιότητα του παιχνιδιού έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς και ως εργαλείο προπαγάνδας και χειραγώγησης από ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - ΣΠΕΛ Αμμοχώστου 73, 1016 Λευκωσία Τρ.- Παρ. 11.00-18.00, Σάββατο 11.00-19.00 (κλειστή τις Δημόσιες αργίες) Πληροφορίες 22479600 Facebook/Instagram: spelstategallery