ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

13 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους,  χορός και φεστιβάλ δίνουν χρώμα στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου!

MOYΣΙΚΗ

ΠΥΞ ΛΑΞ ''Τι είναι αυτό που μας ενώνει'' στο Aμφιθέατρο Σχολής Τυφλών

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται στο Σκαλί Αγλαντζιας για μια νοσταγλγική συναυλία που θα μας ταξιδέψει.

Παρέα τραγουδάμε, γελάμε, ονειροπολούμε.

Παρέα νοσταλγούμε.

Με πρόσωπα γνωστά σε οικεία μουσικά μονοπάτια. Όπως τα θυμόμαστε και όπως τα αγαπήσαμε.

Η τριαντάχρονη πορεία των ΠΥΞ ΛΑΞ μας φέρνει κοντά στο συναίσθημα, στην γλυκόπικρη νοσταλγία και στην ελπίδα ότι το μέλλον χτίζεται στη μνήμη του παρελθόντος. Παρέα με μελωδίες και στίχους που εκφράζουν γενιές, παρέες, αγάπες. Γιατί το συναίσθημα δεν χρειάζεται πολλές λέξεις, παρά μόνο γνώριμες μελωδίες και ταξιδιάρικο χαρακτήρα. Μαζί με τη λαχτάρα να βρεθούμε ξανά μαζί, παρέα με τα τραγούδια που μας σημάδεψαν.

Info
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021
Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, 20.30
(Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών)
28ης Οκτωβρίου
Ακρόπολη, Λευκωσία
Εισιτήρια €30/ €25
Προπώληση Τickethour.com.cy

Συναυλία Quator Diotima στο The Shoe Factory

Το Quatuor Diotima – ένα από τα πιο περιζήτητα σύνολα μουσικής δωματίου ανά το παγκόσμιο – θα ανοίξει το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος. Αντικατοπτρίζοντας τη μουσική της εποχής μας, το Quatuor Diotima προβάλλει ένα νέο φως στα αριστουργήματα του 19ου και του 20ού αιώνα, έχοντας συνεργαστεί στενά με πολλούς από τους σπουδαιότερους συνθέτες του ύστερου 20ού αιώνα, ιδιαίτερα τον Πιερ Μπουλέζ και τον Χέλμουτ Λάχενμαν.

Info
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021
The Shoe Factory, 20.30
Οδός Ερμού 304
Λευκωσία
Πληροφορίες 22663871 (Δευ.-Παρ. 10.00-14.00 )
www.pharosartsfoundation.org 

Monsieur Doumani – «Pissourin» στο Σκαλί

Οι Monsieur Doumani κυκλοφορούν και παρουσιάζουν τον 4ο τους δίσκο «Pissourin».

Το Pissourin είναι ένας θεματικός δίσκος ο οποίος πραγματεύεται τη νύχτα στις διάφορες εκφάνσεις της, μέσα από ένα υπαρξιακό/φιλοσοφικό πρίσμα. Ένας κόσμος που αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού, που συναντά κανείς στο φάσμα των ονείρων.

Δημήτρης Γιασεμίδης - Τρομπόνι, Φλάουτο
Άντης Σκορδής - Κιθάρα, Λούπες, Φωνητικά
Αντώνης Αντωνίου - Τζουράς, Ηλεκτρονικά, Στομπ μποξ, Φωνητικά

Info
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021
Αμφιθέατρο, «το σκαλί», 20.30
Αγίου Γεωργίου 15
Ειτήρια €5
Προπώληση: Tickethour
ACS Courier και Δημαρχείο Αγλαντζιάς (τηλ. 22462058)

Historia de un amor- Κύπρια 2021

Οι ιστορίες αγάπης που θα μας διηγηθούν σ’ αυτή την ελεγεία του έρωτα μέσα από αγαπημένα τραγούδια οι τρεις διακεκριμένοι Κύπριοι καλλιτέχνες, Βάκια Σταύρου, Μανώλης Νεοφύτου και Νικόλας Ευθυμίου, έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους το πάθος και την επιθυμία για το άπιαστο, και ενίοτε το ιδανικό, αυτό που εξυμνεί συνήθως ένας ερωτικός στίχος.

Τα τραγούδια του Carlos Gardel, του Μάνου Χατζιδάκι, της Edith Piaf, του Carlos Eleta Almaran και άλλων συνθετών που θα παρουσιάσουν οι τρεις καλλιτέχνες μιλάνε για την τρέλα του έρωτα, το όνειρο, τη φαντασία, μα και για την απογοήτευση, και γι’ αυτή τη γλυκόπικρη νοσταλγία.

Info
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20.30
Αγίας Ζώνης 6 Λεμεσός
Eισιτήρια €15/€10
Προπώληση Tickethour.com


ΧΟΡΟΣ

«Salema Revisited»- Κύπρια 2021

Δύο μοναδικές παραστάσεις πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σάλεμα, μια πάλη με το χρόνο, την ακινησία και τη στιγμή. Εκεί που η παράδοση συναντά τον μοντερνισμό, η πληθωρικότητα την αφαίρεση και το φως το σκοτάδι, χορευτές και μουσικοί σμίγουν σε ένα αλλόκοτο παιχνίδι, ανασηκώνοντας και αναστατώνοντας μνήμες και συναισθήματα. Η χορογραφία μπροστάρης που οδηγεί μουσικούς και θεατές σε ένα μυσταγωγικό abstract ταξίδι με αφετηρία την Κρήτη. Η μουσική απαρνείται τον εαυτό της προκειμένου να υπογραμμίσει την κίνηση, συνδράμοντας στην αφομοίωση, και στην ερμηνεία της χορευτικής εικόνας.

Info
Σάββατο 9- Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 4
Προπώληση στο www.tickethour.com.cy
ACS COURIER παγκύπρια και ηλεκτρονικά
τηλ: 77777040

ΘΕΑΤΡΟ

«Dumb Waiter» στο Θέατρο Ένα

Η μαύρη κωμωδία του Χάρολντ Πίντερ «The dumb waiter, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Μεστάνα είναι το πρώτο έργο της νέας σεζόν του θεάτρου Ένα. Μέσα από έξυπνες σκηνοθετικές τεχνικές το δημοφιλές αριστούργημα προσεγγίζεται από μια οπτική η οποία προσφέρει στον θεατή την ευκαιρία να απολαύσει Πίντερ της δεκαετίας του ’50, μέσα στη διαχρονικότητα του. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου και οι δοκιμές συνεχίζονται με εντατικότατους ρυθμούς.

Info
Παρασκευή 8- Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Ένα, 20.30
Λεωφόρος Αθηνάς 4
Λευκωσία
Κρατήσεις 22348203

«Nτέστινυ» στο Wherehaus 612

Το έργο “ΝΤΕΣΤΙΝΥ” του πολυγραφότατου συγγραφέα Άκη Δήμου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων, βαθιά υπαρξιακή, που μέσα από τη στάση ζωής και τις επιλογές των ηρωίδων της, αναζητά απαντήσεις για το μεγαλύτερο βάσανο του ανθρώπου από γεννήσεως κόσμου. Τον Έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ιnfo
Σάββατο 9- Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021
Wherehaus 612, 20.30
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5
Βιομ. Παλλουριώτισσας, Λευκωσία
Εισιτήριο €12
Πληροφορίες 97727647
Προπώληση Soldoutticketbox

«Για της Μαρουλλούς τ’ αμμάθκια» στο Σατιρικό

Τρία αδέλφια ερωτεύονται την ίδια κοπέλα και αγωνίζονται να την κατακτήσουν. Μέχρι που είναι ικανοί να φτάσουν για να κερδίσουν την εκλεκτή της καρδιάς τους; Πείσματα, κόντρες, στοιχήματα, τεχνάσματα και "χαλάστρες" δημιουργούν ένα απίστευτο γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και αντιπαραθέσεων, δοσμένων μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας.

Ο Μιχάλης Τερλικκάς, εξαιρετικός γνώστης της λαϊκής μας παράδοσης και της κυπριακής διαλέκτου, επηρεασμένος από προσωπικά βιώματα αλλά και πραγματικές ιστορίες του "τζιαιρού" του, μας δίνει ένα ζωηρό κείμενο το οποίο αναδεικνύει τον πλούτο της κυπριακής ντοπιολαλιάς. Το έργο του, το οποίο μιλά για τη αγάπη, αυτό το αρχέγονο αίσθημα που ορίζει τη ζωή μας, είναι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό της παλιάς Κύπρου και των ανθρώπων της, με τους αυθεντικούς χαρακτήρες της υπαίθρου και τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Info
Σάββατο 9– Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021
Σατιρικό Θέατρο, 20.30 (Κυρ.19.30)
Κεντρική Σκηνή
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Λευκωσία
Εισιτήρια €15 | €12
Προπώληση : www.soldoutticketbox.com 

«Dumb Waiter» στο Θέατρο Ένα

Πανέτοιμο για την πρεμιέρα του πρώτου έργου της νέας σεζόν, είναι το «θέατρο ένα». Πρόκειται για την μαύρη κωμωδία του Χάρολντ Πίντερ «The dumb waiter, έργο το οποίο σκηνοθετεί ο δημοφιλής ηθοποιός Σωτήρης Μεστάνας. Μέσα από έξυπνες σκηνοθετικές τεχνικές το δημοφιλές αριστούργημα προσεγγίζεται από μια οπτική η οποία προσφέρει στον θεατή την ευκαιρία να απολαύσει Πίντερ της δεκαετίας του ’50, μέσα στη διαχρονικότητα του. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου και οι δοκιμές συνεχίζονται με εντατικότατους ρυθμούς.

Info
Παρασκευή 8- Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Ένα, 20.30
Λεωφόρος Αθηνάς 4
Λευκωσία
Κρατήσεις 22348203

ΠΑΙΔΙ

«Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ» - Κύπρια 2021

Μια ιστορία για όλη την οικογένεια στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2021

Βασισμένο στο ομώνυμο, βραβευμένο βιβλίο της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή

Μέσα σε μια μέρα η Σαβέλ άφησε το σπίτι της και ό,τι άλλο αγαπούσε και ταξίδεψε σε μια μακρινή χώρα, στην άλλη άκρη της γης. Το μόνο πράγμα που μπόρεσε να πάρει μαζί της είναι το κόκκινο φόρεμα που της είχε κάνει δώρο η γιαγιά της στα γενέθλιά της. Και η Σαβέλ δεν το αποχωρίζεται ποτέ… Μια ιστορία βασισμένη σε χιλιάδες αληθινές ιστορίες ανθρώπων που αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τους ό,τι με κόπο έχτισαν προκειμένου να ζήσουν.

Info
Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021
Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, 16.00
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Εισιτήρια €10/€15
Προπώληση www.tickethour.com.cy
Πληροφορίες 77777040

«Ρουμπελστίλτσκιν, το τρελό ξωτικό» στο Μελίνα Μερκούρη

«Ρουμπελστίλτσκιν, το τρελό ξωτικό» , είναι η νέα παραγωγή, το νέο παιδικό έργο, από την παιδική σκηνή του Θεάτρου Βεστιάριο και έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους .

Ένα Χαρούμενο χωριό γεμάτο κάμπους από στάχυα κι’ ένα ολόχρυσο παλάτι θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Μια πριγκίπισσα κι’ ένα ξωτικό, βασιλιάδες και βασίλισσες, μας καλούν να ταξιδέψουμε στο δικό τους παραμύθι και να αφεθούμε στην δική τους πολύχρωμη και μαγική τους φαντασία.

Info
Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Σαβ. 15.00 & 17.00
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 96403029

«Παραμύθι ν’ αρκινήσει» στο Μασκαρίνι

Τρία λαϊκά παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη σκηνή, σε μια ευφάνταστη παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Στην παράσταση παρουσιάζονται τα κυπριακά λαϊκά παραμύθια «Οι τρεις τεμπέληες», «Η Πεντάμορφη» και «Ο φοητσίαρης Παναής», ειδικά διασκευασμένα για την θεατρική σκηνή από τον Μάριο Στυλιανού.

Info
Σάββατο 9- Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, Σαβ. 15.00 Κυρ. 11.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99902429

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Nicosia Book Fest 2021

Το Nicosia Book Fest 2021 επιστρέφει φέτος το φθινόπωρο, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στο Πάρκο Ακρόπολης. Μετά από το περσινό διαδικτυακό μας ταξίδι, επιστρέφουμε με φυσική παρουσία στο Πάρκο Ακρόπολης, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων.

Η είσοδος στο φεστιβάλ και η συμμετοχή σε όλες τις επιμέρους δράσεις είναι εντελώς δωρεάν. Η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο με την προσκόμιση safepass από τις 3 ελεγχόμενες εισόδους στο πάρκο.

Info
Σάββατο 9 - Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021
Πεντέλης 33, Στρόβολος, Πάρκο Ακρόπολης, Λευκωσία
https://www.nicosiabookfest.com/programma2021
Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00