ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

13 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Mουσική, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, εικαστικά και φεστιβάλ δίνουν χρώμα στο Σαββατοκύριακο μας. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σταμάτης Γονίδης στο Opus Venue

Το ANODOS LIVE παρουσιάζει στο OPUS VENUE τον αγαπημένο καλλιτέχνη Σταμάτη Γονίδη για 2 μοναδικές βραδιές.
Επιλέξτε το τραπέζι σας ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που επιθυμείτε.

Info
Παρασκευή 15-Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
Opus Venue, 21.00
Eλευθερίας 132 Λεμεσός
Πληροφορίες 70000021
Εισιτήριο €50 ανά άτομο (1 ανά 4 άτομα)

ΘΕΑΤΡΟ

Βόυτσεκ (Woyzeck) στο Θέατρο Διόνυσος

“Ωραίος καιρός κύριε λοχαγέ.
Βλέπετε τι ωραίος, γκρίζος, βαρύς ουρανός;
Σου 'ρχεται να καρφώσεις πάνω του ένα παλούκι και να κρεμαστείς,
μόνο και μόνο για κείνη τη μικρή γραμμούλα που υπάρχει ανάμεσα στο ναι και το όχι.
Ναι και όχι κύριε λοχαγέ. Φταίει το όχι για το ναι ή το ναι για το όχι; Πρέπει να το σκεφτώ αυτό.”

Η ομάδα των συντελεστών ακολουθεί το νήμα που άφησε ο συγγραφέας και επιχειρεί να απαντήσει στο επιτακτικό του ερώτημα: Πόσο πρέπει να παγώσει κανείς, για να πάψει επιτέλους να κρυώνει;

Info
Παρασκευή 15 – Kυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Διόνυσος, 20.30 (Κυρ. 18.30 & 20.30)
Διαγόρου 29 Λευκωσία
Εισιτήρια: €15/ €12
Πληροφορίες: 22818999&99621845
Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com

«Ποτέ πια!... Ώρα καλή!...» στο Σατιρικό

Η Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου παρουσιάζει το έργο «Ποτέ πια!... Ώρα καλή!...», μια σύνθεση με κείμενα και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη.

Τιμώντας δύο βαθιά Έλληνες και βαθιά παγκόσμιους πνευματικούς δημιουργούς, τον Ραψωδό των Ελλήνων Μίκη Θεοδωράκη και τον γενάρχη του ελληνικού μεταπολεμικού θεάτρου Ιάκωβο Καμπανέλλη, οι οποίοι μετουσίωσαν τα προσωπικά τους τρομερά βιώματα σε έργα τέχνης, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη χτίζει μια σπονδυλωτή παράσταση, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον πόλεμο και τις συνέπειες του στη ζωή του Ελληνισμού της νεότερης Ελλάδας.

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 15 – Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Σατιρικό Θέατρο, 20.30 (Κυρ. 19.30)
Bλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση Soldoutticketbox.com

Εκτός Εδρας «Ντα» στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ

Ένας γνωστός και επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τσάρλι Τάιναν, επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του θετού πατέρα του. Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο σπίτι, ανακαλεί στη μνήμη του την πατρική φιγούρα, τον κηπουρό Ντα, και καταφέρνει στο εδώ και τώρα να έχει μια συζήτηση μαζί του την οποία δεν κατάφερε να κάνει όσο ζούσε.

Μια επιστροφή στις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στις συχνά ακανθώδεις σχέσεις πατέρα-γιου, εκεί όπου διασταυρώνονται δύο κόσμοι, της μνήμης και του παρόντος, με το κωμικό στοιχείο να εναλλάσσεται με το δραματικό, ο αυτοσαρκασμός με την ιλαρότητα, για να αναδειχθεί ό,τι απλό και ανθρώπινο.

Info
Παρασκευή 15 - Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Νέα Σκηνή ΘΟΚ, 20.30 (Κυρ. 18.00)
Γρηγόρη Αυξεντίου 9 Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ (77772717)
www.thoc.org.cy

«Ο τρομερός λήσταρχος Νταβέλης» στον Τεχνοχώρο ΕΘΑΛ

«Ο τρομερός λήσταρχος Νταβέλης» γράφτηκε από τον Γιώργο Αρμένη το 1980 και παρουσιάστηκε στο θέατρο, μόνο μία φορά μέχρι σήμερα, από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη. To συγκεκριμένο έργο όχι μόνο δεν έχει χάσει τη φρεσκάδα του και τη δύναμη του αλλά και είναι επίκαιρο όπως πάντα, με την ιστορία του Έλληνα να κάνει κύκλους από τον ηρωισμό στην ασυδοσία - από το 1856 που σκοτώθηκε ο Νταβέλης μέχρι το 1980 που έγραψε το έργο του ο Αρμένης, μέχρι το 2021 που οι θεατές φοράνε μάσκες για να έρθουν στο θεατρο και να δουν ηθοποιους να παιζουν χωρις αυτές. Η ελεθευρια 200 χρόνια μετα την ελληνική επανάσταση έχει αλλάξει πολύ ως ιδανικό ή μήπως δεν είναι αυτη που άλλαξε;

Ιnfo
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021
Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, 20.00
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy
καταστήματα STEPHANIS

«Κουκούτσι» στο Ανεμώνα

Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει τη χειμερινή σεζόν με το πιο πρόσφατο έργο του συμπατριώτη μας συγγραφέα-ηθοποιού Χρήστου Γρηγοριάδη, "Κουκούτσι". Είναι το τρίτο θεατρικό έργο του Γρηγοριάδη που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα ενώ στο παρελθόν ανέβηκαν και τρεις δικές του διασκευές.

Το "Κουκούτσι" είναι μια γλυκύτατη κοινωνική κωμωδία με πολύ και αβίαστο γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση! Ένα ανθρώπινο έργο με χαρακτήρες που όσο κι' αν μπορεί να μοιάζουν σε πρώτη ανάγνωση ασυνήθιστοι και ανοίκειοι, είναι ουσιαστικά τόσο γνώριμοι σε όλους που αποτελούν κομμάτια του κοινωνικού παζλ και μπορούν να στήσουν καθρέφτη στον σημερινό παρανοϊκό τρόπο ζωής, ένα καθρέφτη παραμορφωτικό και σατιρικό.

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 15 –Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Καντάρας
Λατσιά, Λευκωσία
Κρατήσεις 70007721

ΔΙΣ ...Is Cyprus στο Παττίχειο Λεμεσού

Σατιρική επιθεώρηση της Χριστιάνας Αρτεμίου

Αγαπημένοι ηθοποιοί συσπειρώνονται με χιούμορ, ενώνονται με σάτιρα, οπλίζονται με καυστικό λόγο και...ταλαιπωρούνται επί σκηνής με όλα τα υπέροχα σκάνδαλα που ζήσαμε. Τις μίζες, τις βίζες, τα χρυσά διαβατήρια, το Μάκη, το Γιαννάκη, το ξέπλυμα, τις εκλογές, τα Social Media, την πανδημία, το μιτσοκάμμημα με το κρασί, τα εμβόλια, την κατεδάφιση των διατηρητέων, την Παιδεία, την Υγεία, τη Γεροσκήπου και το ξερό μας το κεφάλι που δεν βάζει ποτέ μυαλό...

Info
Κυριακή 17- Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
Παττίχειο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 6 Λεμεσός
Eισιτήρια €13/€16/€20
Εισιτήρια Tickethour & Acs courier
Πληροφορίες 77777040

Τρεις γυναίκες - Κύπρια 2021

Τρεις μυθικές ηρωίδες-πρόσωπα του αρχαίου δράματος (Μήδεια, Αντιγόνη και Εκάβη) μεταφέρονται σε ένα σύγχρονο πλαίσιο και καταθέτουν η κάθε μια την προσωπική της μαρτυρία ενώπιον ενός σύγχρονου άντρα ο οποίος προσπαθεί να διερευνήσει και να αντιληφθεί το προσωπικό δράμα, τα διλήμματα, τις επιλογές και τις πιθανές ενοχές της κάθε μιας.

Μέσα από την αφήγηση μιας και μόνο ιστορίας, αυτό το έργο αναδεικνύει την αιώνια αντιπαράθεση μεταξύ αρσενικής και θηλυκής ενέργειας, και πώς η μια, μέχρι στιγμής, κυριάρχησε στην άλλη. Πώς αυτή η ανισορροπία υπαγορεύει τη μοίρα των ατόμων και των οικογενειών τους, αλλά και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων και τελικά του μέλλοντός μας;

Info
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20.30
Αγίας Ζώνης 6 Λεμεσός
Eισιτήρια €15/€10
Προπώληση Tickethour.com

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός»

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», ή θεατρική κωμωδία της χρονιάς, που με τεράστια επιτυχία παρουσιάστηκε στην Αθήνα, ανοίγει πανιά για Kύπρο.

Την διασκευή & σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάρης Ρώμας ο οποίος επίσης ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Κλέαρχου».

Info
Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 18.00 & 20.45
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Μαρκίδειο Θέατρο, 18.00 & 20.45
Πάφος

ΠΑΙΔΙ

«Ρουμπελστίλτσκιν, το τρελό ξωτικό» στο Μελίνα Μερκούρη

Ένα Χαρούμενο χωριό γεμάτο κάμπους από στάχυα κι’ ένα ολόχρυσο παλάτι θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Μια πριγκίπισσα κι’ ένα ξωτικό, βασιλιάδες και βασίλισσες, μας καλούν να ταξιδέψουμε στο δικό τους παραμύθι και να αφεθούμε στην δική τους πολύχρωμη και μαγική τους φαντασία.

Info
Σάββατο 16- Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Σαβ. 15.00 & 17.00 Κυρ. 10.30 & 12.30
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 96403029

«Παραμύθι ν’ αρκινήσει» στο Μασκαρίνι

Μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Μικρός Πρίγκιπας» και «Ο Τζακ και η φασόλια...αλλιώς», η δημιουργός Βασιλική Ανδρέου-με μια εκλεκτή ομάδα συνεργατών- επανέρχεται με μια καινούρια παράσταση βγαλμένη από την κυπριακή λαϊκή παράδοση.

Τρία λαϊκά παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη σκηνή, σε μια ευφάνταστη παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Info
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 16.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99902429

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Limassol Coffee Festival

Από τις 15-17 Οκτωβρίου η Λεμεσός θα μαθαίνει όλα τα μυστικά του καλού καφέ, τον οποίο και θα απολαμβάνει σε ένα... υπέροχο φεστιβάλ καφέ στη Μαρίνα Λεμεσού.

Τα καλύτερα freddo espresso του νησιού, μουσική και street food για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με καφέ! Για πρώτη φορά ένα διεθνές Festival καφέ με συμμετοχές απο το εξωτερικό, μαθήματα, ομιλίες, διαγωνισμούς και φυσικά τους πιο ξεχωριστούς καφέδες!

Πρωταθλητές Barista από το εξωτερικό και οι καλύτεροι ντόπιοι barista θα σερβίρουν δωρεάν ροφήματα καφέ στους επισκέπτες του Φεστιβάλ και θα μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά του!

Ελάτε να δοκιμάσετε specialty coffee απο Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισραήλ! Αγοράστε coffee beans και εξοπλισμό για το σπίτι, παρακολουθήστε τους διαγωνισμούς Barista, Latte Art, Brewers Cup!

H γενική είσοδος κοστίζει 10 ευρώ ως προπώληση online με απεριόριστες εισόδους-εξόδους και ροφήματα καφέ την ημέρα. Τα εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά απο το επίσημο website: www.limassolcoffeefestival.com 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Παρίσι – Αθήνα, η Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας 1675-1919». στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 άνοιξε για το κοινό η επετειακή έκθεση του Μουσείου του Λούβρου που αποτελεί και αφιέρωμα για τους εορτασμούς από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Με σημείο αναφοράς τη γέννηση του ελληνικού έθνους τον 19ο αιώνα, η έκθεση αναδεικνύει τους πολιτιστικούς, ιστορικούς και καλλιτεχνικούς δεσμούς μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, απηχώντας στοιχεία του γαλλικού Φιλελληνισμού, αλλά των αξιών και των ιδανικών που συνδέθηκαν με την εθνική παλιγγενεσία. Παράλληλα, η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου του Ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της γαλλικής αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας, ενώ τονίζει την εξαιρετική θέση που κατέχουν οι ελληνικές αρχαιότητες στις συλλογές του Λούβρου.

Info
Eγκαίνια 27 Σεπτεμβρίου 2021
Λεβέντειος Πινακοθήκη
Αν. Λεβέντη 5, Λευκωσία
Διάρκεια μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2022
https://www.louvre.fr/en/what-s-on/exhibitions/paris-athens