ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

14+1 Ιδέες για ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και εμείς θα το τιμήσουμε παρακολουθώντας τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στην πόλη. Θέατρα, συναυλίες, σινεμά, επιτραπέζια παιχνίδια, δημιουργικές στιγμές! Το Wiz διάλεξε και σας προτείνει.

ΜΟΥΣΙΚΗ

LeaveThewave και MindTrap

 

Oι LeaveThewave και οι MindTrap είναι έτοιμοι να ανέβουν στην σκηνή του Red και να χαρίσουν στο κοινό μια μοναδική Rock εμπειρία.

Aρχικά αφηνόμαστε στους ρυθμούς του παλιού κλασσικού Rock n Roll από τους MindTrap και στη συνέχεια σκυτάλη παίρνουν οι LeaveThewave με εναλλακτικές Ροκ διασκευές.

Μια μοναδική βραδιά γεμάτη ροκ συναισθήματα και μελωδίες στην μουσική σκηνή Red.

Info
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022
Μουσική σκηνή Red, 21.30
28ης Οκτωβρίου 4 Έγκωμη
Εισοδος € 10
Κρατήσεις 99059257

Μαρίνα Σπανού – Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022

Τον Ιούνιο 2020 η Μαρίνα έστησε το ηχείο της στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έπιασε την κιθάρα της και τραγούδησε για πρώτη φορά μπροστά σε μερικούς φίλους της που είχαν έρθει για να την ακούσουν. Ήταν οι μέρες μετά το τελευταίο μάθημα των πανελληνίων εξετάσεων της. Στα απογεύματα εκείνου του καλοκαιριού που ακολούθησαν, όλο και περισσότερος κόσμος μαζευόταν για να απολαύσει τη μουσική της, με όλο και περισσότερους περαστικούς να σταματούν για να την ακούσουν. Το ραντεβού καθιερώθηκε.

Info
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 6
Εισιτήρια Από €10
Προπώληση Soldoutticketbox

Βαγγέλης Γέττος στο Σουβενίρ

Ένα μουσικό ταξίδι από τον Παπακωνσταντίνου στον Μάλαμα, από τον Παπάζογλου στους Χαΐνηδες, από τον Johnny Cash στους Talking Heads, από την Κρήτη στη Θράκη και από την Ήπειρο στην Κύπρο!

«Αν ο Βαγγέλης ξέρει να κάνει κάτι καλά με τα μουσικά του παιξίματα, αυτό είναι να μας ταξιδεύει με μοναδικό τρόπο, με το λαούτο, την κιθάρα, τον τζουρά και την φωνή του. Ανεβαίνει στο μουσικό τρένο του ελληνικού τραγουδιού (ενίοτε και ξένου ροκ) και κατεβαίνει σε πολλούς και διαφορετικούς αγαπημένους του σταθμούς», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στο facebook event.

Info
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022
Σουβενίρ, 20.30
Αθηνών 72, Λεμεσός
Κρατήσεις 99191270

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Νταντάδες» στον Πολυχώρο Συνεργείο

Ο Πέτρος και ο Παύλος, αδελφικοί φίλοι, λούμπεν προλετάριοι, πλακατζήδες, με έντονη την αίσθηση του λαϊκού χιούμορ και ο Σταύρος ο «μάστρος», ο εκπρόσωπος μιας σκοτεινής δύναμης. Οι τρεις τους θα συναντηθούν στο σημείο όπου η δύναμη του πλούτου και της εξουσίας συγκρούεται με τα όνειρα ανίσχυρων ανθρώπων. Σε ελεύθερη απόδοση/διασκευή στην Ελληνική Κυπριακή διάλεκτο.

Ιnfo
Παρασκευή 11- Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2022
Πολυχώρος Συνεργείο, 20.00
Οδός Ελευθερίας 91
Εισιτήρια €12
Καρατήσεις 96740757

«Αμφιβολία» στον ΘΟΚ

Η καταξιωμένη ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει στη σκηνή του κρατικού θεάτρου, μετά από δεκατέσσερα χρόνια, για να ερμηνεύσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο στο πολυβραβευμένο έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϋ Αμφιβολία, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.

Δεκαετία του ’60, σε ένα καθολικό σχολείο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Η αυστηρή διευθύντριά του, αδελφή Αλοΐσιους, υποψιάζεται ότι ο νεαρός, φιλελεύθερος πατέρας Φλιν διατηρεί ανάρμοστες σχέσεις με έναν από τους μαθητές του σχολείου. Οι υποψίες της για την ενοχή του κλιμακώνονται ραγδαία και μετατρέπονται σε βεβαιότητα. Πεπεισμένη ότι έχει απόλυτο δίκιο, ρίχνεται σε έναν αγώνα με στόχο την αποπομπή του Φλιν από το σχολείο.

Ιnfo
Παρασκευή 11 - Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022
Θέατρο ΘΟΚ, 20.30 (Κυρ. 18.00)
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy

«Άννα Πολιτκόφσκαγια» ένα θεατρικό υπόμνημα στο Wherehaus 612

Την πραγματική ιστορία της Ρωσίδας ερευνητικής δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια (1958 – 2006) παρουσιάζει η Campos Culture and Arts, σε μια θεατρική παράσταση βασισμένη σε γραπτά, συνεντεύξεις και συνομιλίες της. Ένα έργο από τον βραβευμένο με Tony θεατρικό συγγραφέα Στέφανο Μασσίνι για την ελευθερία του Τύπου και τη δημοκρατία – σε πρώτη παρουσίαση στην Κύπρο – με μια ομάδα βραβευμένων δημιουργών, σε σκηνοθεσία Διομήδη Κουφτερού και την Έλενα Αγαθοκλέους επί σκηνής.

Info
Σάββατο 12- Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022
Wherehaus 612, 20.30 (Kυρ. 18.30)
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα – Λευκωσία
Kρατήσεις 96 52 93 46

«Mια μεγάλη απάτη» στο Σατιρικό

Η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού θεάτρου παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία του Μάικλ Κούνεϊ, «Μια Μεγάλη Απάτη», σε μετάφραση Στέλιου Καυκαρίδη και σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.

Μια αυθεντική, ανατρεπτική φάρσα που σατιρίζει ένα παγκόσμιο και διαχρονικό φαινόμενο: πώς το ένστικτο επιβίωσης ενός ανθρώπου που έχει υποστεί την κοινωνική αδικία, μπορεί να τον οδηγήσει πολλές φορές στο ψέμα, στην εξαπάτηση και στην παρανομία.

Ο Έρικ Σουάν απολύεται ως πλεονάζον προσωπικό όταν η Αρχή Ηλεκτρισμού, στην οποία εργάζεται, ιδιωτικοποιείται. Μετά από αμέτρητες, άκαρπες απόπειρες εύρεσης εργασίας και κυριευμένος από το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο, καταφεύγει στη διάπραξη απάτης. Εκμεταλλευόμενος τις «τρύπες» και τη γραφειοκρατία της δημόσιας υπηρεσίας, εξαπατά για χρόνια τις Υπηρεσίες Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εισπράττοντας επιδόματα χιλιάδων λιρών για τους αμέτρητους ενοίκους που δηλώνει ψευδώς ότι κατοικούν στη διεύθυνσή του.

Info
Σάββατο 12- Kυριακή 13 Νοεμβρίου 2022
Σατιρικό Θέατρο, 20.30 (Κυρ. 18.30)
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15 Αγλαντζιά
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση Soldouttickets, καταστήματα Stephanis
Κρατήσεις 99836587

ΠΑΙΔΙ

«Το Θαυμαστό Ταξίδι του Σκιάχτρου» στο Παλιο Ξυδάδικο

Η ομάδα κουκλοθεάτρου ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες παρουσιάζει την παράσταση «Το θαυμαστό ταξίδι του Σκιάχτρου».

Μία μουσικό- κουκλοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με την τεχνική του επιτραπέζιου κουκλοθεάτρου, βασισμένη στο βιβλίο του L. Frank Baum «Ο θαυμαστός μάγος του Οζ», σε μία διαφορετική εκδοχή, διασκευή.

Το σκιάχτρο ξεκινάει το θαυμαστό του ταξίδι προς το Μεγάλο Μάγο Οζ, ελπίζοντας να του δώσει μυαλό. Ένα ταξίδι γεμάτο ομορφιά, τραγούδι, γέλιο, κίνδυνο και περιπέτεια. Ένα ταξίδι στην αυτογνωσία και τη δύναμη της θέλησης. Δίνοντας το μήνυμα ότι κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή του, όταν το θελήσει πραγματικά.

Info
Σάββατο 12- Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022
Παλιό Ξυδάδικο, 16.00 (Κυρ. 11.00)
Γενεθλίου Μιτέλα 34, Λεμεσός
Eισιτήρια €8
Προπώληση www.tickethour.com.cy 
Πληροφορίες 99554078

«The Hitchcat’s Museum» στο Σατιρικό Θέατρο

O κορυφαίος συγγραφέας και εκπρόσωπος της φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, H.P. Lovecraft‎· , συναντά, για πρώτη φορά , την νεανική/παιδική θεατρική σκηνή, σε ένα σύγχρονο “ dark tale”.

Το κορυφαίο λογοτεχνικό διήγημα «Οι γάτες της Ούλαθρ» , μεταφέρεται μέσω μιας ευφάνταστης δραματουργίας και διασκευής και συναντά τον…Alfred Hitchcock , στο θρυλικό έργο THE “HITCHCAT’S MUSEUM”.
Η ιστορία του θρυλικού Μουσείου Γάτας “Ηitchcat Museum” , ζωντανεύει σε μια νύχτα γεμάτη μεταμορφώσεις, όνειρα που γλιστρούν στην πραγματικότητα, ανθρωπόμορφες γάτες , «ανθρώπινα τέρατα», μαγεία και πολύ πολύ χιούμορ.
Ένα παραμύθι τρόμου εμπνευσμένο από την λογοτεχνία. Ένα παραμύθι τρόμου…για ατρόμητα παιδιά !

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 12- Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022
Υπόγειο Σατιρικού Θέατρου, 17.00
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15 Αγλαντζιά
Εισιτήρια €8/€10
Προπώληση Soldouttickets, καταστήματα Stephanis
Κρατήσεις 99836587

«Γουρουνιάσματα» στο Δημ. Θέατρο Λατσιών

Το βραβευμένο παιδικό μιούζικαλ από τον ΘΟΚ στην κατηγορία «Καλύτερη παράσταση Παιδικού/ Νεανικού έργου» για τη διετία 2011-2013, επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια για να αγγίξει ξανά τις καρδιές των μικρών, και όχι μόνο, θαυμαστών του.

Το μιούζικαλ που προωθεί την αποδοχή, τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τη συγχώρεση, την αγάπη, την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό ζωντανεύει στη σκηνή ξανά μέσα από τους γνωστούς πια χαρακτήρες του. Ένα μιούζικαλ που καλλιεργεί μια κουλτούρα αποδοχής και εγκαινιάζει την παιδεία των νέων του αύριο θέτοντας στο επίκεντρο τη διαφορετικότητα και τις εξατομικευμένες ευαισθησίες και ανάγκες του κάθε παιδιού, το οποίο καλείται σε έναν
ανταγωνιστικό και ραγδαίως μεταβαλλόμενο περιβάλλον να χαράξει το δικό του δρόμο, μέσα από τα ταλέντα και τις δεξιότητες του.

Info
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022,
Δημ. Θέατρο Λατσιών, 11.30
Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 57
Λατσιά, Λευκωσία
Εισιτήρια από €15
Προπώληση tickethour.com.cy
ACS Courier και Potenzia Del Arte

«Η Παναγία των Παρισίων» στο Θέατρο Δέντρο

Πρόκειται για την ιστορία του δύσμορφου κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου και της όμορφης τσιγγάνας Εσμεράλδας με φόντο το μαγικό σύμπαν του Καθεδρικού Ναού του Παρισιού, την περίφημη Νοτρ Νταμ.Μια πραγματική δοσμένη θεατρικά παράσταση pop ·με ζωντανή ορχήστρα για παιδιά , τραγούδια , χορό και υποκριτική.Γεμάτη με ουσιαστικές μορφές πραγματικών σχέσεων σε μια πραγματική ζωή. Μια διασκευή του κλασικού μύθου όπου τα παιδιά παρέα με την ιστορία αναζητούν με τους ηθοποιούς την έννοια της αγάπης την έννοια της ελευθερίας την έννοια της πραγματικής χαράς.

Info
Kυριακή 13 Νοεμβρίου 2022
Θέατρο Δέντρο, 11.30
Ενότητος 44, Παλουριώτισσα
Εισιτήρια €10/€8
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy
καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835

«Τετράδυμοι» στο Μασκαρίνι

Την παράσταση «ΤΕΤΡΑΔΥΜΟΙ» έχει επιλέξει για αυτή τη περίοδο, το θέατρο ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ. Μια διακευή του γνωστού παραμυθιού του Πάντσιο Πάντσεφ «Το παραμύθι για τους Τετράδυμους». διασκευασμένο από τον Πέτρο Κονόμου.
Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Info
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022
Θέατρο Μασκαρίνι, 10.30
Αθαλάσσης 4 Λατσιά
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99485083, 22270420

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Βραδιά Επιτραπέζιων παιχνιδιών στο Kαφενείο Λεωφορείο

Εκδήλωση Επιτραπέζιων Παιχνιδιών για Ενήλικες από την Imagination Gaming Cyprus κάθε Παρασκευή στο Καφενείο το Λεωφορείο, στη Λευκωσία

Αυτή την Παρασκευή, όπως κάθε Παρασκευή από τις 18:00 ως αργά το βράδυ, η Imagination Gaming Cyprus σε συνεργασία με το Καφενείο το Λεωφορείο, διοργανώνουν μια πολύ διασκεδαστική βραδιά για ενήλικες με δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια.
Σε ένα χαλαρό και όμορφο περιβάλλον, οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν με φίλους ή ακόμα και με αγνώστους, επιτραπέζια παιχνίδια όλων των κατηγοριών, όπως party games, παιχνίδια στρατηγικής, συνεργατικά, eurogames και πολλά άλλα.
Η ομάδα της Imagination Gaming Cyprus βρίσκεται εκεί για να εξηγεί τους κανόνες και να βοηθά τους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Info
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022
Καφενείο Λεωφορείο, 18.00
Πλ. Δημαρχείας 26, 1016, Παλιά Λευκωσία
Εισιτήριο: €3
Κρατήσεις 97748177

«Φτιάξε μια καρδιΑΛΜΑ – Νερό και Χρώμα»

Εκδήλωση «Φτιάξε μια καρδιΑΛΜΑ – Νερό και Χρώμα» στην πλατεία Δημαρχείου στην Πάφο

Ο Δήμος Πάφου συμμετέχει στη πρωτοβουλία «Φτιάξε μια καρδιΑΛΜΑ – Νερό και Χρώμα», διοργανώνοντας μια Μέρα Καρδιάς (Heart Day), με στόχο τη στήριξη του Προγράμματος ΑΛΜΑ του Ιδρύματος Θεοτόκος Αμέρικος Αργυρίου.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου) από τις 11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. παιδιά θα διακοσμήσουν στολίδια τα οποία θα τοποθετηθούν στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.
Κάθε συσκευασία, που περιλαμβάνει το στολίδι και ότι χρειάζεται για την διακόσμησή του, κοστίζει €5.

Η πρωτοβουλία έχει τεθεί  υπό την αιγίδα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας. Αννίτας Δημητρίου.

Info
Kυριακή 13 Νοεμβρίου 2022
Πλατεία Δημαρχείου, 11.00-13.00
Πλατεία 28ης Οκτωβρίου

CINEMA

Black Panther: Wakanda Forever

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά T'Challa, η Βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η Shuri (Letitia Wright), ο M’Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και οι Dora Milaje, πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Wakanda προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) και του Everett Ross (Martin Freeman), να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Wakanda.

Σκηνοθεσία Ryan Coogler
Πρωταγωνιστούν Tenoch Huerta, Letitia Wright, Angela Bassett

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 17.00, 20.15, 22.30
K Cineplex (Λευκωσία) 17.00, 20.15, 22.30
K Cineplex (Λάρνακα) 17.00, 20.15, 22.30
K Cineplex (Λεμεσός) 17.00, 20.15, 22.30
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.00, 20.15, 22.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.30, 18.00, 20.30, 21.00 σ/κ επίσης 11.30, 15.30, 17.30, 18.30, 20.30, 21.30
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.00, 22.30 σ/κ επίσης 16.30