ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

14+1 ιδέες για ένα διασκεδαστικό Χριστουγεννιάτικο τριήμερο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Tα Χριστούγεννα είναι εδώ και το Wiz επέλεξε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για να τα γιορτάσετε στο έπακρον! 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μάκης Δημάκης Κέλλυ Κελεκίδου στο Μέγαρο Ξυλοφάγου

Ο Μάκης Δημάκης παρέα με την Κέλλυ Κελεκίδου ενώνουν δυνάμεις και φωνές και έρχονται για ένα ανεπανάληπτο live.

Οι γνήσιες λαϊκές φωνές, ετοιμάζουν ένα μοναδικό ξεφάντωμα πλαισιωμένοι από καταξιωμένους μουσικούς και υπόσχονται να ξεσηκώσουν το ΜΕΓΑΡΟ στην Ξυλοφάγου.

Μάκης Δημάκης και Κέλλυ Κελεκίδου δίνουν ραντεβού μαζί σου λοιπόν για τις 22 Δεκεμβρίου στο ΜΕΓΑΡΟ στην Ξυλοφάγου για μια αξέχαστη βραδιά διασκέδασης.

Info
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023
Μέγαρο Ξυλοφάγου, 22.30
Επ. Αμμοχώστου
Εισιτήρια από €20
Προπώληση Soldouttickets
Πληροφορίες 97649640

Δέσποινα Ολυμπίου στο Red

Ύστερα από την πολύχρονη παραμονή και πορεία της στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας , η Δέσποινα επιστρέφει δυναμικά στη Λευκωσία και στη σκηνή του Red για τρία μοναδικά κι αξέχαστα Σάββατα.

Θα σας παρουσιάσει τραγούδια από τη δική της προσωπική συλλογή, επιλογές φίλων και διασκευές από την πλούσια δεξαμενή του παλιού καλού ελληνικού τραγουδιού. Θα παρουσιάσει μουσικούς, συνοδοιπόρους, πτυχές άγνωστες της ζωής της μέσα από τα τραγούδια που επιλέγει και θα σας συστηθεί από την αρχή με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Για τρία μόνο Σάββατα 9 , 23 Δεκεμβρίου και 6 Γενάρη.

Αυτά τα Σάββατα θα είναι πολύ διαφορετικά , με τη Δέσποινα Ολυμπίου όπως δεν την έχετε ξανά ακούσει, γεμάτη όρεξη και χαλαρή διάθεση, με στόχο να γίνετε όλοι μια παρέα.
Μην το χάσετε !

Info
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 
Moυσική Σκηνή Red, 22.00
Kρατήσεις 99059257
Είσοδος Ελεύθερη

Λούκας Γιώρκας στο Savoy

Μετά τις επιτυχημένες πρώτες εμφανίσεις τους στο SAVOY Music Restaurant, Γιώργος Θεοφάνους και Λούκας Γιώρκας συνεχίζουν τα SUNDAY Affairs #lives και το Δεκέμβριο δίνοντας τον παλμό στην πόλη της Λεμεσού.

Στον ατμοσφαιρικό χώρο του SAVOY Music Restaurant, με την ξεχωριστή αισθητική και την sharing φιλοσοφία, οι επισκέπτες απολαμβάνουν από νωρίς το μεσημέρι το ξεχωριστό Carving Buffet δια χειρός «Αλιάδα» ενώ αμέσως μετά ξεκινούν τα δυναμικά lives των δυο καλλιτεχνών.

Info
Kυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023
Savoy music Restaurant, 16.00
Aγίου Ανδρέου 197 Λεμεσός
Kρατήσεις 99919366, 25341010

ΘΕΑΤΡΟ

Νεφέλη Μεγκ- Boukla 99: The Show στο θέατρο Δέντρο

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περασμένης σεζόν, με τα συνεχόμενα sold-out στην Αθήνα, η Νεφέλη Μεγκ έρχεται για πρώτη φορά στη Κύπρο και παρουσιάζει το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου, σε Λεμεσό και Λευκωσία, σε συνεργασία με την Motion Comedy, τον κωμικό μονόλογό της, με τίτλο "Boukla 99: The Show", σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Ιnfo
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023
Θέατρο Δέντρο, 21.00
Λευκωσία
Είσοδος €12
Προπώληση www.MotionComedy.com 

La Patronne στο Εντός των Τεχνών

La Patronne: (γαλ) γυναίκα-αφεντικό | διευθύντρια ή ιδιοκτήτρια επιχείρησης | οικοδέσποινα

Η ηθοποιός-δημιουργός, Ναταλία Παναγιώτου, καλεί το κοινό να γευτεί και να βιώσει μια νέα immersive θεατρική εμπειρία με θέμα τον έρωτα και την αγάπη. Γιατί στο κάτω κάτω τι ψάχνουμε όλοι μας βαθιά μέσα μας.

Η πρώτη εκδοχή της παράστασης παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο στο Open Up Nicosia Festival 2023 στο Θέατρο Πόλης. Η καλλιτέχνις εξελίσσοντας το δημιουργικό αποτέλεσμα, προτείνει τώρα μια αλληλεπίδραση με το κοινό για περίπου 1 ώρα, δημιουργώντας παράλληλα μια μυστηριώδη και χιουμοριστική ατμόσφαιρα στο Εντός των Τεχνών στην παλιά Λευκωσία.

Παραγωγή: Ομάδα Γιασεμίν

Είσαι έτοιμ@ να παίξεις το παιχνίδι;
Είσαι έτοιμ@ να ερωτευτείς;
Αν ναι, τότε σε περιμένω. Si oui, je t’attends.

Ιnfo
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023
Eντός των Τεχνών, 20.30
Αισχύλου 29, 1011 Λευκωσία

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» στον ΘΟΚ

Το έργο κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα που γράφτηκαν μέσα στον 20ό αιώνα και παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ από τις 25 Νοεμβρίου 2023. Στην παραγωγή συμπράττουν ο σκηνογράφος Άγγελος Αγγελή, ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης καθώς και ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, με την Αννίτα Σαντοριναίου και τον Σταύρο Λούρα στους δύο κεντρικούς ρόλους.

Για το έργο

Σε μια μικρή πόλη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη η αναμενόμενη η άφιξη της Κλαιρ Τσαχανασιάν, η οποία επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο της ύστερα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας, δημιουργεί μεγάλη αναταραχή. Η άλλοτε ευημερούσα πόλη τώρα βυθίζεται στην ανέχεια και στο πρόσωπο της πάμπλουτης Κλαιρ οι κάτοικοι του Γκύλεν βλέπουν το μοναδικό τους σωτήρα. Η ίδια υπόσχεται να τους προσφέρει απεριόριστο πλούτο, υπό έναν και μόνο όρο: τη δολοφονία, από κάποιο μέλος της κοινότητας, του Άλφρεντ Ιλ, του πρώην εραστή της, που την αρνήθηκε και την εγκατέλειψε με ένα παιδί. Η πρόκληση υποχρεώνει μια ολόκληρη κοινότητα να επιλέξει ανάμεσα στην ηθική και το κέρδος.

Info
Παρασκευή 22- Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023
Θέατρο ΘΟΚ, 20.00
Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Πληροφορίες 77772717

«Το τέρας έρχεται» στις Αποθήκες ΘΟΚ

Το τέρας έρχεται, είναι ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πάτρικ Νες, εμπνευσμένο από μια πρωτότυπη ιδέα της Σοβόν Ντάουντ σε διασκευή των Σάλι Κούκσον και Άνταμ Πεκ.

Για το έργο

Από τότε που η μητέρα του ξεκίνησε τη θεραπεία, ο δεκατριάχρονος Κόνορ Ο’ Μάλλεϋ φοβάται τη νύχτα και τους εφιάλτες της. Σχεδόν κάθε βράδυ, επτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, τον επισκέπτεται ένα τέρας με τη μορφή ενός ίταμου, ενός αρχαίου δέντρου, για να του διηγηθεί τρεις ιστορίες. Για τον Κόνορ, όμως, ο πραγματικός εφιάλτης εκτυλίσσεται καθημερινά: η μητέρα του δίνει μάχη με τον καρκίνο, η γιαγιά του είναι αρκετά παρεμβατική, ο πατέρας του έχει γίνει ένας ξένος, ενώ ο ίδιος εκφοβίζεται από τους συμμαθητές του. Καθώς χάνεται μέσα στις διηγήσεις του τέρατος, ο Κόνορ συνειδητοποιεί ότι ο πραγματικός του δαίμονας είναι η δική του αλήθεια, μια αλήθεια που βρίσκεται βαθιά μέσα του.

Info
Σάββατο 23- Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023
Θέατρο Αποθήκες, 20.30 Κυρ.18.00
Κάμπου 29
Στρόβολος, Λευκωσία
Κρατήσεις: τηλ. 22864330

ΠΑΙΔΙ

«Στην Μπουκλοχώρα στο Θέατρο Μασκαρίνι

Στην Μπουκλοχώρα – Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία. Αυτό είναι το έργο που ετοιμάσε για την περίοδο των Χριστουγέννων 2023 το «Θέατρο Μασκαρίνι». Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση των παιδιών σας, σε κείμενο του Μάρκου Ιούλιο Δρουσιώτη, βασισμένο στο παραμύθι των Μαρία Κρεμμαστού και Άντρης Κρητικού «Στην Χώρα των Μπούκληδων». Μια ιστορία που θα διασκεδάσει αλλά και θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Ραντεβού, στο δικό μας χώρο, στο Θέατρο Μασκαρίνι, στα Λατσιά. H 19η παιδική θεατρική παράσταση στα 11 χρόνια ιστορίας του Θεάτρου μας.

Ιnfo
Σάββατο 23- Kυριακή 24 Δεκεμβριου 2023
Θέατρο Μασκαρίνι, 10.30
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Γενική Είσοδος €10.00
Κρατήσεις 99485083 και 22270420

«Ο Χιονάνθρωπος μου»…επιστρέφει αλλιώς

Μια ολοκαίνουρια παραγωγή του μιούζικαλ για νεαρούς θεατές των Άλεξ Παναγή, Σταύρου Σταύρου και Κατερίνας Χριστοφίδου με το Μoυσικό Σχολείο Λευκωσίας & τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Το αγαπημένο μιούζικαλ «O Χιονάνθρωπος μου», που άγγιξε τις καρδιές μικρών και μεγάλων έρχεται να ζεστάνει και φέτος τη γιορτινή περίοδο, αυτή τη φορά με μια ολοκαίνουρια υπερπαραγωγή υπό τη σκηνοθετική άποψη του Άλεξ Παναγή. Με πάνω από 100 άτομα επί σκηνής και με πρωταγωνιστές παιδιά και καθηγητές από το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας, «Ο Χιονάνθρωπος Μου» υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Info
Παρασκευή 22-Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023
Δημ.Θέατρο Στροβόλου, 18.30 (Σαβ.16.00 & 18.30)
Λεωφόρος Μουσείου 4, Λευκωσία
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy  και 2 ώρες πριν την παράσταση
Πληροφορίες: 22 343518, 22 463144, www.cyso.org.cy 

«Ο Άη Βασίλης Κιτρίνισε» στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Μα πως? Γίνεται αυτό? Και γιατί η στολή του είναι κίτρινη? Μα η στολή του Άη Βασίλη είναι κόκκινη. Πως γίνεται αυτό??

Και όμως όλα γίνονται. Στο δικό μας παραμύθι – στην δική μας Χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα σας παρουσιάσουμε, όλα μπορούν να συμβούν!!

Ο Άη Βασίλης λοιπόν κιτρίνισε ναι – ναι και είναι η νέα μας παραγωγή, το νέο παιδικό θεατρικό Χριστουγεννιάτικο μας έργο ,από την παιδική σκηνή μας ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ και έρχεται να μαγέψει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες.

Μια ιδέα και πάλι του ηθοποιού και συγγραφέα Γιάννη Σπανού.

Μετά τις SOLD OUT παραστάσεις και την τεράστια επιτυχία που μας χάρισαν τα προηγούμενα άλλα έργα μας, επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε , με ακόμα ένα ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο. 

Ιnfo
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023
Aίθουσα Μελίνα Μερκούρη Σαβ. 15.00 Κυρ. 10.30
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς, Λευκωσία
Εισιτήρια €10/ €12 (ταμείο)
Προπώληση Tickethour
Πληροφορίες 96403029

«Χριστουγεννοπαραμυθομπλεξίματα!» στο θεατράκι του ΡΙΚ

Το RED STAGE THEATRE, ανακοινώνει για τη φετινή γιορτινή θεατρική σεζόν τη Μουσικοθεατρική Παράσταση « Χριστουγεννοπαραμυθομπλεξίματα ».

Μια γιορτινή παράσταση γεμάτη παραμύθια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Μπλεξίματα παραμυθιών καταξιωμένων κλασσικών αλλά και σύγχρονων συγγραφέων, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ελένης Οδυσσέως.
Σας περιμένουμε μικρά και μεγάλα παιδιά!

Η πρωτότυπη σκηνοθεσία, οι ερμηνείες και η ενέργεια των ηθοποιών, γεμίζουν τη σκηνή με αγάπη, γιορτινή διάθεση, χιούμορ, πολύχρωμες εικόνες, έξυπνη αφηγηματική απόδοση και συγκίνηση!

Info
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023
Θεατράκι ΡΙΚ, 16.00 & 18.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €12
Προπώληση www.more.com 
Πληοροφορίες 7000 28 29

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων 2023

H Παραμυθούπολη Χριστουγέννων επέστρεψε στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η τάφρος Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα ο δημοτικός χώρος στάθμευσης μεταμορφώνεται σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με φανταχτερά στολίδια, τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, πιο λαμπερή, πιο παιχνιδιάρικη, μα και πιο «ζεστή» εποχή του χρόνου !

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα προσθέσει τη «μαγεία» που όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας την περίοδο των γιορτών και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου! Για 52 ολόκληρες μέρες, στον χώρο θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με κάθε λογής λιχουδιές και αρώματα από όλο τον κόσμο!

Info
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023- Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024
Τάφρος Ντ'Αβίλα, 15.00- 00.00 και σ/κ 10.00- 00.00.
Λευκωσία

CINEMA

Ο Καπετάν Μιχάλης 

Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Κεντρικός ήρωας είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Τη στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων.

Σκηνοθεσία Κώστας Χαραλάμπους
Ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 20.15
K Cineplex (Λευκωσία) 20.15
K Cineplex (Λεμεσός) 20.15
K Cineplex (Λάρνακα) 20.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 20.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 20.15
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.00

Φόνισσα

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Σκηνοθεσία Εύα Νάθενα
Πρωταγωνιστούν Πηνελόπη Τσιλίκα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 20.00
K Cineplex (Λευκωσία) 20.00
K Cineplex (Λεμεσός) 20.00
K Cineplex (Λάρνακα) 20.00
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 20.00
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.00
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00

EIKAΣΤΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση «Future is Νow» στην Isnotgallery

Πιστή στο ραντεβού της με το φιλοθεάμον κοινό, η Isnotgallery υποδέχεται την πιο «ζέστη» και αγαπημένη γιορτή του χρόνου με μια σειρά εξαιρετικών έργων τέχνης, από καταξιωμένους Κύπριους και Έλληνες καλλιτέχνες.

Έργα σύγχρονης ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής, επιλεγμένα από την ομάδα της Isnotgallery, συνθέτουν μια μικρή εικόνα των τάσεων της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών στο πωλητήριο της γκαλερί θα διατίθενται έργα μικρών διαστάσεων σε χαμηλές τιμές, ιδανικά για χριστουγεννιάτικα δώρα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Χαρούλα Νικολαίδου
Χριστίνα Παπαϊωάννου
Αντρέας Σκουφάρης
Κωνσταντίνος Στεφάνου
Έλενα Τσιγαρίδου
Άντρος Ευσταθίου
Θέκλα Παπαδοπούλου
Ελένη Κινδύνη

Επιμέλεια έκθεσης: Άντρος Ευσταθίου

Info

Διάρκεια έκθεσης 16 Δεκεμβρίου - 07 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας
Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00 & 15:30-18:00
Σάββατο 10:00-17:00
Κυριακή 11:00-17:00

Επικοινωνία art@isnotgallery.com
Τηλ. 99569498, www.isnotgallery.com