ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

14 ιδέες για ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη είναι γεμάτο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Το Wiz διάλεξε μερικές και σας τις προτείνει. 

MOYΣΙΚΗ

8ο Cyprus Jazz and World Music Showcase

Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο θεσμός που αγκαλιάστηκε τόσο από το κοινό όσο και από τους καλλιτέχνες, επιστρέφει στο Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ στη Λεμεσό.

Η Πλατφόρμα διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη και προβολή των σημαντικότερων δημιουργών της Τζαζ και των Μουσικών Κόσμου στην Κύπρο.

Ιnfo
Παρασκευή 26- Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 19.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια: €10 / 8 ( €15 για τις 2 μέρες)
Πληροφορίες 77777745
E-tickets: www.rialto.com.cy

«Γιώργος Σεφέρης Προς την καρδιά της ποίησης»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη, το Θέατρο Ριάλτο προσκαλεί τον ηθοποιό Γιώργο Κέντρο και τον πιανίστα και συνθέτη Στάθη Άννινο σε ένα αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή μας, διαγράφοντας την τροχιά «προς την καρδιά της ποίησής» του.

Info
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Εισιτήρια: € 15 / 10
Πληροφορίες 77 77 77 45
E-ticket: www.rialto.com.cy ,
Rialto App

Ηλίας Βρεττός

Ο Ηλίας Βρεττός έρχεται για μια μοναδική βραδιά διασκέδασης στο “Theama Venue” στην Λεμεσό.

Info
Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
Theama Venue,22.30
Λεωφόρος Αμαθούντας 138, Λεμεσός
Κρατήσεις 99852220

ΘΕΑΤΡΟ

«Ευτυχισμένες Μέρες» στο ARTos

Το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ ανεβαίνει στo ARTos Foundation για οκτώ μόνο παραστάσεις.
Ο Κώστας Σιλβέστρος τοποθετεί την ηθοποιό Έρικα Μπεγέτη, ως άλλη Γουίνυ, σε ένα «ψηφιακό βουνό», γαντζωμένη ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο, να μονολογεί διαρκώς, αποδίδοντας το υπαρξιακό κενό και την προσπάθεια του ανθρώπου να δώσει νόημα και ελπίδα στην καθημερινότητα του. Αυτή την καθημερινότητα που άλλοτε τον συνθλίβει και άλλοτε τον λυτρώνει.

Info
Παρασκευή 26- Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
ARTos Foundation, 20.30
Αγίων Ομολογητών 64
Λευκωσία
Eισιτήρια €12
Προπώληση www.soldoutticketbox.com

«Your ΜΟΛΟΤΩΦ kisses» στο Σατιρικό

Το Dream Theatre Productions παρουσιάζει το βραβευμένο θεατρικό έργο, του Γκουστάβο Οττ, Your ΜΟΛΟΤΩΦ kisses, (βραβείο Ricardo Lopez Aranda, Ισπάνια, 2003), το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο. Η παράσταση ακροβατεί ανάμεσα στα όρια της κωμωδίας και του δράματος. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο μίλα για τη σύγχρονη πραγματικότητα, την αποξένωση, την αγωνία για επιτυχία και καταξίωση. Υπογραμμίζει τον έρποντα φασισμό, την υποκρισία στις ανθρώπινες σχέσεις, την τυραννία του χρήματος, το φάντασμα της βίας, την άγνοια, το φόβο και την έλλειψη ταυτότητας. Με όπλο την ειρωνεία και το χιούμορ, ο συγγραφέας μιλά για όλα. Μια παράσταση που θα φέρει τα πάνω κάτω, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές. Ένα παιχνίδι κατόπτρων, όπου ο θεατής βλέπει, σιγά σιγά, να εμφανίζεται στη σκηνή και το δικό του πρόσωπο. Σαν, μια τρυφερή Μολότωφ!

Ιnfo
Πέμπτη 25-Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021
Υπόγειο Σατιρικού Θέατρου, 20.30
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά, Λευκωσία
Εισιτήρια €15

«Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον ΘΟΚ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εντάσσει για πρώτη φορά στο ρεπερτόριό του ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα του ελισαβετιανού θεάτρου, τον Βασιλιά Ληρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Το έργο ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή Εύης Γαβριηλίδης, σε σκηνοθεσία του σημαντικού Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Ιnfo
Παρασκευή 26- Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
ΘΟΚ, 20.30 (Κυρ. 18.00)
Kεντρική Σκηνή
Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδη
Εισιτήρια €12/€6
Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ
Πληροφορίες 77772717

«Red Sky Morning» - Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2021

Ο Πάρις Ερωτοκρίτου σκηνοθετεί το βραβευμένο θεατρικό έργο του Αυστραλού συγγραφέα Tom Holloway “Red Sky Morning” (2009), σε παγκύπρια και πανελλήνια πρώτη. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τρία μέλη μίας οικογένειας. Μια γυναίκα. Ένας άντρας. Ένα κορίτσι. Κατά τη διάρκεια μιας μόνο ημέρας, αυτές οι τρεις φωνές από μια οικογένεια αλληλεπιδρούν για να διηγηθούν μια ιστορία απομόνωσης. Στιγμές χαμένες, όνειρα που δεν μοιράζονται και η τραγωδία της καθημερινότητας μέσα από μια δυνατή και λυτρωτική ιστορία για την ανάγκη για επικοινωνία. Ένα έργο που ασχολείται με την ανάγκη του ανθρώπου να αγαπηθεί και να αγαπήσει θέτοντας ερωτήματα που σπανίως τα συναντούμε με τη ένταση και την σφοδρότητα που τα θέτει ο Αυστραλός συγγραφέας.

Info
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 4 Λευκωσία
Προπώληση Καταστήματα Stephanis
www.soldoutticketbox.com  70007705
Πληροφορίες: 22797979

ΠΑΙΔΙ

«Η Μάσα και ο αρκούδος»

Μία συναρπαστική διαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια από τον γενικό παραγωγό της δημοφιλέστατης σειράς που διοργανώθηκε από επαγγελματίες σκηνοθέτες, χορογράφους και αληθινούς μάγους ψευδαίσθησης.

Η παράσταση συνοδεύεται από τραγούδια και συναρπαστικές σκηνές. Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, οι θεατές συμμετέχουν στη δράση και εμπλέκονται άμεσα στην πλοκή.

Info
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 Μαρκίδειο Θέατρο, 18.30
Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 16.00
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 Παττίχειο Λεμεσού, 12.00, 16.30, 17.00

Εισιτήρια €28/ €40 Προπώληση soldoutticketbox

«Ρωμαίος & Ιουλίετα» στο Θέατρο Δέντρο

“Του Σαίξπηρ αριστούργημα ,στη μέση μια βεντέττα, Ρωμαίος εν ο νέος μας τζι η νέα η Ιουλιέττα. Θα γίνουν πράματα πολλά, ανατροπές, γινάθκια, έρωτας μες στα βάσανα με φόντον τα παλάθκια. Πάμε λοιπόν ν’ αρκέψουμεν στον χρόνον πάμε πίσω, μα βάρτε λλίην μουσική, θέλω να τραγουδήσω!” Μια μπάντα με ζωντανή μουσική και υπέροχα τραγούδια που φέρνουν το παιδί πιο κοντά σε δραματουργίες γραφής πολύτιμης για τον ψυχισμό και την αντίληψη του. Ρωμαίος και Ιουλιέτα! Η πιο διάσημη ιστορία αγάπης αναβιώνει από το θέατρο «Δέντρο», διασκευασμένη στην κυπριακή διάλεκτο!

Info
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Θέατρο Δεντρο, 11
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Ενότητος 44,Παλλουριώτισσα
Εισιτήρια €10
www.soldoutticketbox.com 

«Παραμύθι ν’ αρκινήσει» στο Μασκαρίνι

Τρία λαϊκά παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη σκηνή, σε μια ευφάνταστη παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Info
Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 16.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99902429

ΧΟΡΟΣ

Wish- Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Η Έλενα Αντωνίου σε συνέργεια με πέντε γυναίκες-καλλιτέχνες εισβάλλουν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, καταλαμβάνοντας τον χώρο και τον χρόνο που τους αναλογεί. Το WISH, εξερευνά τη διαδρομή της σχέσης μεταξύ του ατόμου που βλέπει και του ατόμου που βλέπεται. Εκείνων των γυναικών που υφίστανται το κοίταγμα των Άλλων. Επιστρέφουν το βλέμμα προς τους θεατές και επαναπροσδιορίζουν τα όρια που θέτουν τα σώματα. Ποια δράση απαιτείται ώστε οι γυναίκες να καταλάβουν τελικά τον χώρο που δικαιούνται; Πέντε γυναίκες εισβάλλουν στο θέατρο και διεκδικούν την ευθύνη της ελευθερίας, ορίζοντας την επιθυμία ως τη μόνη λύση διαφυγής από οποιονδήποτε περιορισμό.

Info
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 4
Εισιτήρια €12/€10
Καταστήματα Stephanis
Εισιτήριο www.soldoutticketbox.com 
Πληροφορίες 22797979

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων 2021

H Παραμυθούπολη Χριστουγέννων επιστρέφει στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η τάφρος Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα ο δημοτικός χώρος στάθμευσης μεταμορφώνεται σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με φανταχτερά στολίδια, τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, πιο λαμπερή, πιο παιχνιδιάρικη, μα και πιο «ζεστή» εποχή του χρόνου !

Info
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου- Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2021
Τάφρος Ντ'Αβίλα
Λευκωσία

7o Xριστουγεννιάτικο παζαράκι στο Τεχνόπολις 20

Το Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, διοργανώνει για 7η χρονιά, το καθιερωμένο του Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι. Μετά από έξι συνεχόμενα παζαράκια, με εξαίρεση την περσινή χρονιά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το παζαράκι του Τεχνόπολις 20 επιστρέφει και σας περιμένει, 4 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα!

Ιnfo
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Tεχνόπολις 20, 10.00-17.00
Λεωφ. Νικ. Νικολαίδη 18 Πάφος
Κρατήσεις 70002420

Φωταγώγηση Δήμου Παραλιμνίου με Josephine

Με συναυλία με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Josephine ο Δήμος Παραλιμνίου προγραμματίζει τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους και χριστουγεννιάτικη αγορά, ο Δήμος Παραλιμνίου ντύνεται για ακόμη μία χρονιά στα γιορτινά του και μπαίνει σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και μας καλεί να υποδεχτούμε τις μέρες των γιορτών με τον καλύτερο τρόπο.

Ιnfo
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, 16.00
Παραλίμνι