ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

14 ιδέες που θα απογειώσουν το Σαββατοκύριακο σας

WIZ TEAM

Υποδεχόμαστε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη με διάθεση εορταστική. Το Wiz επέλεξε 14 προτάσεις που θα κάνουν το διήμερο που έρχεται, αξέχαστο!

ΜΟΥΣΙΚΗ

9ο Cyprus Jazz and World Music Showcase στο Ριάλτο

Για 9η συνεχόμενη χρονιά ο θεσμός που αγκαλιάστηκε τόσο από το κοινό όσο και από τους καλλιτέχνες, επιστρέφει στο Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ στη Λεμεσό την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

Η Πλατφόρμα διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη και προβολή των σημαντικότερων δημιουργών της Τζαζ και των Μουσικών Κόσμου στην Κύπρο.

H σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα σχήματα είναι:

Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ (ώρα 19:30)

Παρασκευή 9/12
Aris Guitar Trio
Quintedo
Funkystraat
Cahit Kutrafali ft. Ezgi Akgurgen

Σάββατο 10/12
Vassilis Philippou – Colourful Emptiness
Ioanna Troullidou Quartet
Gaba Project ft. Nicolas Tryphonos
Blünefe

Side Events (ώρα 22:00)

Παρασκευή 9/12 Andria Antoniou & Friends
Σάββατο 10/12 Dimitris Terpizis Quartet

Info
Παρασκευή 9- Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
Θέατρο Ριάλτο, 19.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλ. Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια: €10 / 8 ( €15 για τις 2 μέρες), δωρεάν για μουσικούς και σπουδαστές μουσικής.
Πληροφορίες 77 77 77 45
E-tickets: www.rialto.com.cy
Πληροφορίες www.cyprusjazzworldmusicshowcase.com 

Κώστας Χατζής Λία Βίσση στο Παττίχειο Λεμεσού

Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός και ερμηνευτής Κώστας Χατζής, υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, για περισσότερες από έξι δεκαετίες.

Με ένα τρόπο ξεχωριστό - μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του - όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.

Mαζί του σε αυτές τις συναυλίες η Λία Βίσση στο πιάνο και στο τραγούδι επι σκηνής για να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τίτλο " Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει ".

Τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύει η Δανιέλα Χατζή.

Info
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
Παττίχειο Λεμεσού 20.30
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
Δημ. Θέατρο Στροβόλου 20.30
Στροβόλου 100 Λευκωσία

Εισιτήρια €25
Προπώληση Tickethour

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου Γιώργος Παπαδόπουλος στο Notes Live

O Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και ο Γιώργος Παπαδόπουλος τα Σαββατοκύριακα ανεβαίνουν στην σκηνή του Notes Live στην Λεμεσό και χαρίζουν στο κοινό μοναδικές στιγμές διασκέδασης.

Συμμετέχουν: Kianna | Χριστίνα Κυριάκου
Special Guests τα Σάββατα: ΟΝΕ
Special Guest τις Κυριακές: ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Info
Σαββατο 10-Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
Notes Live, 23.00 (Κυρ. 21.00)
Οδός Ελευθερίας 5
Λεμεσός
Kρατήσεις 25344344

Rotting Christ στο Downtown Live

Χρειάζονται αλήθεια συστάσεις για τους Rotting Christ, το ελληνικό black metal μουσικό συγκρότημα που εδώ οποίο και 35 χρόνια μεγαλουργεί στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η μπάντα ιδρύθηκε το 1987, στην Αθήνα, και αποτελεί μία από τις πρώτες black metal μπάντες στην Ελλάδα, ένα από τα σημαντικότερα black metal συγκρότημα της Νότιας Ευρώπης, καθώς και ένα από τα κορυφαία στην ευρωπαϊκή underground metal σκηνή. Οι Rotting Christ είναι επίσης υπεύθυνοι για τη δημιουργία του ελληνικού ήχου στο black metal που επικρατούσε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Info
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
DownTown Live, 19.30
Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Λευκωσία
Εισιτήρια €20 (προπώληση), €25 (στην είσοδο), τραπέζι €25 ανά άτομο
Προπώληση SoldOut Tickets
Πληρ. 99810011

ΘΕΑΤΡΟ

«Girls & Boys» στο Space

Μια συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε μια έντονη, παθιασμένη σχέση, σε γάμο, σπίτι, δουλειά και οικογένεια -όλα φυσιολογικά- και μετά κάπου όλα αρχίζουν να χαλάνε.

«Δεν θυμάμαι πότε τα πράγματα μεταξύ μας άρχισαν να πηγαίνουν πραγματικά λάθος -απλώς θυμάμαι πώς ξαφνικά βρέθηκα εκεί».

Info
Παρασκευή 9- Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022
Space, 20.30
Κωστή Παλαμά 12 Λευκωσία
Εισιτήριο 15€ /12€
Kρατήσεις 99461186

«Mια ζωή Τζένη» στο Σατιρικό

Το πρωτότυπο κείμενο της Μαργαρίτας Αλεξανδράκη, Μια Ζωή Τζένη, είναι ένα θεατρικό έργο το οποίο περιγράφει τη σχέση μιας τράνς γυναίκας με τον ηλικιωμένο πατέρα της. Εμπνευσμένο από το Την Τρίτη Στο Σούπερμάρκετ του Εμμανουέλ Νταρλέί.

Υπόθεση:
Η Τζένη, μια τράνς γυναίκα, επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα, τον ηλικιωμένο πατέρα της, μετά τον θάνατο της μητέρας της. Τον βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού καθώς και για τα ψώνια που χρειάζεται για την υπόλοιπη εβδομάδα. Μέσα από την εβδομαδιαία τους ρουτίνα ξεδιπλώνεται η μεταξύ τους σχέση σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Η ανάγκη τους για αποδοχή, για αγάπη, οι ανασφάλειές τους, οι φόβοι τους ζωντανεύουν μέσα από το μυαλό της ηρωίδας.

Info
Παρασκευή 9- Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
Σατιρικό Θέατρο, 20.30
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15 Αγλαντζιά
Εισιτήρια €12/€15
Προπώληση Soldouttickets

«Το Πάρτι με τα Αγόρια» στο Θέατρο Δέντρο

H Alpha Square ανεβάζει σε πανελλήνια πρώτη ένα έργο που πρωτοπόρησε στην απεικόνιση γκέι ζωών επί σκηνής. Το θεατρικό “The Boys in the Band” του Μαρτ Κρόουλι ανέβηκε για πρώτη φορά το 1968 και αποτύπωσε τις συνταρακτικές φωνές μιας παρέας γκέι αντρών στην Νέα Υόρκη, λίγο πριν την ιστορική εξέγερση στο Στόουνγουολ και τον ευρύτερο ακτιβισμό που ακολούθησε.

Το έργο ανέβηκε ξανά το 2018 στο Broadway, στην 50η του επέτειο, με ένα θίασο από εννέα ανοιχτά γκέι ηθοποιούς, τονίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την εξέλιξη στην Αμερική στον τομέα της αποδοχής. Η παράσταση κέρδισε το Βραβείο Τόνι. Ένα χρόνο μετά, ακολούθησε η κινηματογραφική του εκδοχή, με τους ίδιους ηθοποιούς, στο Netflix.

Ιnfo
Πρεμιέρα Παρασκευή 9 – Kυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
Θέατρο Δέντρο, 20.30 Κυρ. 18.30
Ενότητος 44, Παλουριώτισσα
Εισιτήρια €12/ €15
tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier

Bάλε Χ στο Κοσμικό κέντρο Αντωνάκης

Η Χριστιάνα Αρτεμίου και η Χριστίνα Αργύρη ετοίμασαν κάτι καινούργιο, κάτι όμορφο, κάτι αστείο, κάτι φρέσκο, κάτι που σατιρίζει όλους και όλα...και πάνω από όλα τον εαυτό τους!

Μια νέα Σατιρική παράσταση θα λάβει χώρα στο Κοσμικό κέντρο Αντωνάκης. Γιατί το γέλιο χρειάζεται και επιβάλλεται!

Info
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, 19.30
Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 17, Λευκωσία
Είσοδος €10
Kρατήσεις 70007255

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ

Βραδιά Επιτραπέζιων παιχνιδιών στο Kαφενείο Λεωφορείο

Εκδήλωση Επιτραπέζιων Παιχνιδιών για Ενήλικες από την Imagination Gaming Cyprus κάθε Παρασκευή στο Καφενείο το Λεωφορείο, στη Λευκωσία

Αυτή την Παρασκευή, όπως κάθε Παρασκευή από τις 18:00 ως αργά το βράδυ, η Imagination Gaming Cyprus σε συνεργασία με το Καφενείο το Λεωφορείο, διοργανώνουν μια πολύ διασκεδαστική βραδιά για ενήλικες με δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια.
Σε ένα χαλαρό και όμορφο περιβάλλον, οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν με φίλους ή ακόμα και με αγνώστους, επιτραπέζια παιχνίδια όλων των κατηγοριών, όπως party games, παιχνίδια στρατηγικής, συνεργατικά, eurogames και πολλά άλλα.
Η ομάδα της Imagination Gaming Cyprus βρίσκεται εκεί για να εξηγεί τους κανόνες και να βοηθά τους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Info
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2022
Καφενείο Λεωφορείο, 18.00
Πλ. Δημαρχείας 26, 1016, Παλιά Λευκωσία
Εισιτήριο: €3
Κρατήσεις 97748177

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Χριστουγεννιάτικο Χωριό ΕπιΔραση 2022»

Τη μαγεία των Χριστουγέννων φέρνει, για ακόμα μια χρονιά, ο Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπιΔραση διοργανώνοντας το τριήμερο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό ΕπιΔραση 2022».

Η πλατεία Ελευθερίας, στην Επισκοπή Λεμεσού, θα βάλει τα γιορτινά της και θα σας περιμένει για ένα τριήμερο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Άγιος Βασίλης με δώρα για τα παιδιά, παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες, face painting, λαχνοί με πλούσια δώρα, σπιτάκια με φαγητά, γλυκά και ποτά για όλα τα γούστα, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χοροί, τραγούδια, standup comedy, είναι μερικά από αυτά που θα συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό.

Για το κλείσιμο του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Info
Kυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
Πλατεία Ελευθερίας, 19.30
Λεμεσός
Εισιτήρια από €8
Προπώληση Tickethour

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων 2022

H Παραμυθούπολη Χριστουγέννων επέστρεψε στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η τάφρος Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα ο δημοτικός χώρος στάθμευσης μεταμορφώνεται σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με φανταχτερά στολίδια, τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, πιο λαμπερή, πιο παιχνιδιάρικη, μα και πιο «ζεστή» εποχή του χρόνου !

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα προσθέσει τη «μαγεία» που όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας την περίοδο των γιορτών και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου! Για 52 ολόκληρες μέρες, στον χώρο θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με κάθε λογής λιχουδιές και αρώματα από όλο τον κόσμο!

Info
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου- Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023
Τάφρος Ντ'Αβίλα, 15.00- 00.00 και σ/κ 10.00- 00.00.
Λευκωσία

Λάρνακα Christmas Land

 Η Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα μεταμορφώνεται σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με φανταχτερά στολίδια, τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, λαμπερή, παιχνιδιάρικη, μα και πιο «ζεστή» εποχή του χρόνου!

Info
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022- Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023
Πλατεία Ευρώπης Λάρνακα

Xριστουγεννιάτικο χωριό στην Μαρίνα Αγ. Νάπας

Αυτά τα Χριστούγεννα, η Μαρίνα Αγίας Νάπας μεταμορφώνεται σε ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό για έναν μήνα γεμάτο λαμπερές γιορτινές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, από τις 4 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη μαγεία της εορταστικής περιόδου μέσα από εντυπωσιακούς στολισμούς και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Η μαγεία στο απόλυτο hot spot της Κύπρου ξεκινά την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και της εμπορικής ζώνης στις 17:30, και συνεχίζει με δραστηριότητες για όλο τον Δεκέμβριο. Χειροτεχνίες, Christmas Market, παιχνίδια, χορός, μουσική, μασκότ, θέατρο, live links, τεχνητό χιόνι, και φυσικά ο Άγιος Βασίλης που θα χαρίζει δώρα, είναι μόνο μερικές από τις γιορτινές εκπλήξεις που έχουν προγραμματιστεί. Την έναρξη των εκδηλώσεων θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, Εκκλησιαστικές Αρχές, Δήμαρχοι, Βουλευτές της περιοχής Ελεύθερης Αμμοχώστου και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι.

Info
Κυριακή 4 – Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022
Μαρίνα Αγ. Νάπας
Επ. Αμμοχώστου

ΠΑΙΔΙ

Σκρουτζ - Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στο Μασκαρίνι

Το θέατρο Piccolo παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία», σε μια παράσταση ιδανική για όλη την οικογένεια.

Παραμονή Χριστουγέννων και ο τσιγκούνης και παράξενος Εμπενίζερ Σκρουτζ, συμπεριφέρεται άσχημα στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Εκείνο το βράδυ τον επισκέπτονται τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που του θυμίζουν όλα όσα έχουν αξία στη ζωή. Θα καταφέρουν τα τρία πνεύματα να απαλύνουν την σκληρή καρδιά του;

Ιnfo
Kυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
Θέατρο Μασκαρίνι, 11.00 & 16.00
Αθαλάσσης 4 Λατσιά
Εισιτήρια €10/€15
Κρατήσεις 94409100

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» στο ΘΟΚ

Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ θα σηκώσει αυλαία με ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών θα αποκαλύψει σε μικρούς αλλά και μεγάλους την ομορφιά του κόσμου, την αξία της φιλίας, την μαγεία της εξερεύνησης και την γνωριμία με την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα.

Ιnfo
Kυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
ΘΟΚ, 10.30
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Πληροφορίες 77772717