ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

15+1 ιδέες για ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη είναι εδώ και εμείς θα το τιμήσουμε παρακολουθώντας τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στην πόλη. Θέατρα, συναυλίες, εκθέσεις, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Το Wiz διάλεξε και σας προτείνει.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Berlin Electric στο Μαρκίδειο

Ο διεθνής Αυστραλός σούπερ σταρ τενόρος Μπραντ Κούπερ, συνοδευόμενος από την Γκαλίνα Ντίμοβα, μας ταξιδεύει σε μια συναρπαστική και ασεβή περιπλάνηση στα λαμπρά τραγούδια καμπαρέ του Βερολίνου της εποχής της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης με τη μουσική των Weill, Eisler, Stolz, Korngold και άλλων. Αυτή η παράσταση έχει συγκεντρώσει φανταστικές κριτικές τόσο στην Αυστραλία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια υπέροχα διασκεδαστική και αξέχαστη βραδιά.

Info
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022
Μαρκίδειο Πάφου, 20.00
Ανδρέα Γερούδι 18, Πάφος
Εισιτήρια €15 | €10 (μαθητές, συνταξιούχοι)

«Η Τσεχία Συναντά την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στη Λευκωσία γιορτάζουν την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Τσέχικη Δημοκρατία παρουσιάζοντας μια συναυλία με την ομορφότερη ορχηστρική, οπερατική και χορωδιακή μουσική των μεγάλων Τσέχων συνθετών Bedřich Smetana και Antonín Dvořák.

Η Σ.Ο.Κ., υπο τη διεύθυνση του Μαέστρου της Σ.Ο.Κ. Günter Neuhold, με μεγάλη χαρά θα συμπράξει στις συναυλίες αυτές με τη Μικτή Χορωδία Πράγας, τη Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού, καθώς και τους λαμπρούς Κύπριους λυρικούς τραγουδιστές Μαρίζα Αναστασιάδη - σοπράνο και Μάρκο Κλεοβούλου - βαρύτονο. Η συναυλία περιλαμβάνει σχολιασμό των έργων από τον Δρα Γιώργο Κουντούρη.

Info
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Λεωφ. Μουσείου 4 Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€10
www.soldouttickets.com.cy
Πληροφορίες 22463144
www.cyso.org.cy

Μίκης Θεοδωράκης «Χωρίς Ταυτότητα» στο Παττίχειο

«Χωρίς Ταυτότητα», ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη του ελληνισμού Μίκη Θεοδωράκη, ανεβαίνει στις 26 Νοεμβρίου, στη σκηνή του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, από την ομάδα χορού «Διάσταση».

Οι εμβληματικές χορογραφίες των Ναδίνας Λοϊζίδου, Μαρίας Μέση, Ελένης O’Keefe και Δάφνης Μουγιάση, μας ταξιδεύουν σε μουσικά μονοπάτια με τα αποτυπώματα του Μίκη Θεοδωράκη, του ανθρώπου που μεγαλούργησε και κατέκτησε τον κόσμο, δαμάζοντας τις νότες.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυπρισματικού Κύκλου Εκδηλώσεων με τίτλο «Μεγάλοι Έλληνες Δημιουργοί» που διοργανώνει, το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Info
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022
Παττίχειο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Εισιτήρια €20
Εισιτήρια: Tickethour Cyprus
Καταστήματα της ACS Courier Cyprus
www.pattihio.com.cy 25377277

Ρίτα Αντωνοπούλου στο Red

Μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, η Ρίτα Αντωνοπούλου επανέρχεται για ένα δυναμικό κι αξέχαστο μουσικό χειμώνα.

Με την αγάπη του κόσμου στην καρδιά, με σεβασμό και λατρεία στην τέχνη που υπηρετεί, συναντά τους Ρεβάνς, ένα συγκρότημα εξαιρετικών νέων μουσικών οι οποίοι ήδη χαράζουν τη δική τους πορεία στη μουσική αυτού του τόπου, με το δικό τους ιδιαίτερο ήχο και στίχο, με ταλέντο, ήθος και ψυχή που όμοιά τους σπάνια βρίσκει κανείς.

Ενωμένοι οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο κοινό μία παράσταση που λέει την αλήθεια.

Μια παράσταση που αφυπνίζει, ξεσηκώνει, εμψυχώνει, συγκινεί και γιατρεύει.

Ο στόχος είναι να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι ένα κι ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο…δεν υπάρχει πιο ισχυρό μέσο ένωσης των ανθρώπων από τη μουσική.

Με μια εκρηκτική χημεία επί σκηνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου κι οι Ρεβάνς, υπόσχονται να μας χαρίσουν μια παράσταση που θα είναι για όλους μας σημείο αναφοράς.

Info
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022
Red, 22.00
8ης Οκτ 4 Έγκωμη
Eισιτήρια €20
Ελάχιστη κατανάλωση ποτών/σνακ:€ 10/άτομο
Πληροφορίες 99059257
Προπώληση εισιτηρίων: tickethour & acs courier

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Πατέρας» στην ΕΘΑΛ

Πρόκειται για ψυχολογικό δράμα του 19ου αιώνα, που έχει χαρακτηριστεί καίρια ως σύγχρονη τραγωδία. Τα θέματα που βασάνιζαν τον Στρίντμπερκ αλλά και την κοινωνία της εποχής εκείνης…η αιώνια διαμάχη των δύο φύλων…ο γάμος, οι συγκρούσεις μέσα σε αυτόν και η διάλυση του…οι κοινωνικές αντιλήψεις για τον ρόλο του καθενός…η εξουσία για το παιδί και ποιος αναλαμβάνει τις αποφάσεις για το μέλλον του…παραμένουν πάντα επίκαιρα και αποτελούν ακόμα και σήμερα μέρος της δημόσιας συζήτησης στις κοινωνίες του 21ου αιώνα.

Η υπόθεση: Ο Λοχαγός Άντολφ Λάσσεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τη γυναίκα του Λάουρα με αφορμή το μέλλον της κόρης τους Βέρθας. Όταν η Λάουρα σπέρνει την αμφιβολία στο μυαλό του «Πατέρα» ότι η Βέρθα δεν είναι πραγματικό του παιδί, η διαφωνία εξελίσσεται σε πόλεμο ανάμεσα στα δύο φύλα και κορυφώνεται σε μια θανάσιμη μάχη μέχρι τέλους… με απροσδόκητες συνέπειες για τις ζωές όλων!

Info
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022
Θέατρο ΕΘΑΛ, 20.30
Λεωφ. Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός
Πληροφορίες: 25877827
Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com 
Καταστήματα Στεφανής

«Οι Νταντάδες» στον Πολυχώρο Συνεργείο

Ο Πέτρος και ο Παύλος, αδελφικοί φίλοι, λούμπεν προλετάριοι, πλακατζήδες, με έντονη την αίσθηση του λαϊκού χιούμορ και ο Σταύρος ο «μάστρος», ο εκπρόσωπος μιας σκοτεινής δύναμης. Οι τρεις τους θα συναντηθούν στο σημείο όπου η δύναμη του πλούτου και της εξουσίας συγκρούεται με τα όνειρα ανίσχυρων ανθρώπων. Σε ελεύθερη απόδοση/διασκευή στην Ελληνική Κυπριακή διάλεκτο.

Ιnfo
Πέμπτη 24- Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022
Πολυχώρος Συνεργείο, 20.00
Οδός Ελευθερίας 91
Εισιτήρια €12
Καρατήσεις 96740757

«Πιστοποιητικό Γάμου» στο Θεατράκι του ΡΙΚ

Μία δραματική κωμωδία, με την συγκλονιστική ερμηνεία της ηθοποιού Έρικας Μπεγέτη.
Η Φωτεινή Παναγιώτου έχει μόλις χάσει τον άντρα της. Την βρίσκουμε να τακτοποιεί τα ρούχα του και παράλληλα να προσπαθεί να διαχειριστεί την απώλεια. Ένα τηλεφώνημα από την κόρη της, της γνωστοποιεί ότι προκειμένου να πάρει την σύνταξη χηρείας από το κράτος, είναι απαραίτητο να καταθέσει μαζί με το πιστοποιητικό θανάτου και το πιστοποιητικό γάμου. Μέσα από τα αντικείμενα που την περιβάλουν, τις μνήμες της και την απώλεια, ξεδιπλώνει με ευαισθησία και χιούμορ την ιστορία της.

Info
Παρασκευή 25-Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Θεατράκι του ΡΙΚ, 20.30 (Κυρ. 19.30)
Οδός ΡΙΚ Λευκωσία
Κρατήσεις 99929374
Εισιτήρια €13
Προπώληση Soldouttickets.com.cy Καταστήματα Stephanis

ΠΑΙΔΙ

Your Favorite Disney Songs στο Μαρκίδειο Πάφου

Η μοναδική διεθνής χορωδία κοριτσιών «Midnight girls’ choir», που δημιουργήθηκε στην Κύπρο υπό τη διεύθυνση της διάσημης τραγουδίστριας της όπερας Αναστασία Μαξίμοβα, θα ερμηνεύσει μια νέα πολυαναμενόμενη παράσταση Your Favorite Disney Songs. Τα κορίτσια θα ντυθούν ως οι πιο δημοφιλείς πριγκίπισσες της Disney και θα ερμηνεύσουν τα πιο διάσημα τραγούδια από τις ταινίες και τα κινούμενα σχέδια της Disney

Info
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022
Μαρκίδειο Πάφου, 19.00
Ανδρέα Γερούδι 18, Πάφος
Εισιτήρια €20 | €10 παιδιά κάτω των 12 ετών

Σκρουτζ - Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στο Μασκαρίνι

Το θέατρο Piccolo παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία», σε μια παράσταση ιδανική για όλη την οικογένεια.

Παραμονή Χριστουγέννων και ο τσιγκούνης και παράξενος Εμπενίζερ Σκρουτζ, συμπεριφέρεται άσχημα στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Εκείνο το βράδυ τον επισκέπτονται τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που του θυμίζουν όλα όσα έχουν αξία στη ζωή. Θα καταφέρουν τα τρία πνεύματα να απαλύνουν την σκληρή καρδιά του;

Το αγαπημένο μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς σε μια παράσταση που συνδυάζει ηθοποιούς, εφέ και πρωτότυπες κούκλες, που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Μια ιδιαίτερη παράσταση με σπουδαία μηνύματα για όλη την οικογένεια.

Ιnfo
Kυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Θέατρο Μασκαρίνι, 11.00 & 16.00
Αθαλάσσης 4 Λατσιά
Εισιτήρια €10/€15
Κρατήσεις 94409100

«Aλαντίν The Show» στο Παττίχειο Λεμεσού

H Kolossaion Productions μετά τις περσινές μεγάλες επιτυχίες “Μάγια η Μέλισσα” και “Στρουμφάκια” που κατέπληξαν μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση “ΑΛΑΝΤΙΝ THE SHOW” σε συνεργασία με το Θέατρο του Βορρά.

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, ένα μαγευτικό show με ιπτάμενα μαγικά χαλιά, εναέριους ακροβάτες, μυστηριώδεις μάγους, circus performers, χορευτές και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα σας μαγέψουν.

Ταξιδεύουμε στη μακρινή Ανατολή, πετάμε πάνω στο μαγικό χαλί, γνωρίζουμε και γινόμαστε φίλοι με το Τζίνι, χορεύουμε και τραγουδάμε για τη χαρά της ζωής.

Info
Kυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Παττίχειο Λεμεσού, 11.00 & 15.00
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Εισιτήρια €12/€15
Προπώληση εισιτηρίων Soldoutticketbox

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» στο ΘΟΚ

Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ θα σηκώσει αυλαία με ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών θα αποκαλύψει σε μικρούς αλλά και μεγάλους την ομορφιά του κόσμου, την αξία της φιλίας, την μαγεία της εξερεύνησης και την γνωριμία με την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Βρετανός ευγενής Φιλέας Φογκ και ο Γάλλος Ζαν Πασπαρτού, που μπαίνει στην υπηρεσία του, αποφασίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες για να κερδίσουν ένα στοίχημα.

Σε μια διαδρομή-παιχνίδι με τον χρόνο, διασχίζουν χώρες, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που βρίσκουν στη διάθεσή τους, συναντώνται με πολιτισμούς από την Ανατολή ως τη Δύση, ξεπερνούν εμπόδια και προβλήματα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν το δύσκολο στοίχημα και να δικαιώσουν την τολμηρή απόφασή τους. Κάθε σταθμός είναι μια συναρπαστική εμπειρία, πότε ριψοκίνδυνη, πότε απογοητευτική και πάντοτε αποκαλυπτική.

Ιnfo
Kυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
ΘΟΚ, 10.30
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Πληροφορίες 77772717

«Γουρουνιάσματα» στο Δημ. Θέατρο Λατσιών

Το βραβευμένο παιδικό μιούζικαλ από τον ΘΟΚ στην κατηγορία «Καλύτερη παράσταση Παιδικού/ Νεανικού έργου» για τη διετία 2011-2013, επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια για να αγγίξει ξανά τις καρδιές των μικρών, και όχι μόνο, θαυμαστών του.

Το μιούζικαλ που προωθεί την αποδοχή, τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τη συγχώρεση, την αγάπη, την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό ζωντανεύει στη σκηνή ξανά μέσα από τους γνωστούς πια χαρακτήρες του. Ένα μιούζικαλ που καλλιεργεί μια κουλτούρα αποδοχής και εγκαινιάζει την παιδεία των νέων του αύριο θέτοντας στο επίκεντρο τη διαφορετικότητα και τις εξατομικευμένες ευαισθησίες και ανάγκες του κάθε παιδιού, το οποίο καλείται σε έναν
ανταγωνιστικό και ραγδαίως μεταβαλλόμενο περιβάλλον να χαράξει το δικό του δρόμο, μέσα από τα ταλέντα και τις δεξιότητες του.

Info
Σάββατο 26- Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Δημ. Θέατρο Λατσιών, Σάβ. 15.00 Κυρ. 11.30
Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 57
Λατσιά, Λευκωσία
Εισιτήρια από €15
Προπώληση tickethour.com.cy
ACS Courier και Potenzia Del Arte

«To Μαγεμένο Δέντρο» στο Σατιρικό

Το «Μαγεμένο Δέντρο», ένα υπέροχο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, ζωντανεύει κάθε Κυριακή στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη χορό, τραγούδια, περιπέτεια και δράση που με το χιούμορ, την ευαισθησία, τις εκπλήξεις και τις μαγικές της εικόνες θα αποτελέσει μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία, ένα ονειρικό ταξίδι εμπειριών και συναισθημάτων.

Ιnfo
Kυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Σατιρικό Θέατρο, 11.00
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά
Εισιτήρια: €12
Κρατήσεις 22312940, 22421609
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων 2022

H Παραμυθούπολη Χριστουγέννων επιστρέφει στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η τάφρος Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα ο δημοτικός χώρος στάθμευσης μεταμορφώνεται σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με φανταχτερά στολίδια, τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, πιο λαμπερή, πιο παιχνιδιάρικη, μα και πιο «ζεστή» εποχή του χρόνου !

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα προσθέσει τη «μαγεία» που όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας την περίοδο των γιορτών και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου! Για 52 ολόκληρες μέρες, στον χώρο θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με κάθε λογής λιχουδιές και αρώματα από όλο τον κόσμο!

Τα γιορτινά της θα «φορέσει» φέτος και η Λάρνακα, αφού ετοιμάζεται να υποδεχτεί για πρώτη φορά την Παραμυθούπολη την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου με εντυπωσιακά παιχνίδια και με τη μεγάλη ρόδα να δίνει μια αλλιώτικη νότα. Η Παραμυθούπολη Λάρνακας θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Επίτιμος προσκεκλημένος και φέτος δεν θα είναι άλλος από τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, τον Άγιο Βασίλη που ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες του από το χωριό του, το μακρινό Ροβανιέμι της Φινλανδίας, για να καταφθάσει στην Κύπρο. Μαζί θα είναι οι βοηθοί του και οι τάρανδοί του!

Info
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου- Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2021
Τάφρος Ντ'Αβίλα, 15.00- 00.00 και σ/κ 10.00- 00.00.
Λευκωσία

Λάρνακα Christmas Land

Η Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα μεταμορφώνεται σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με φανταχτερά στολίδια, τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, λαμπερή, παιχνιδιάρικη, μα και πιο «ζεστή» εποχή του χρόνου!

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα προσθέσει τη «μαγεία» που όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας την περίοδο των γιορτών.

Για 52 ολόκληρες μέρες στον χώρο θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με κάθε λογής λιχουδιές και αρώματα από όλο τον κόσμο.

Info
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022
Πλατεία Ευρώπης Λάρνακα

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Λεμεσό

Η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο έρχεται στη Λεμεσό.

Από τις 25 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, το πρώτο Limassol Book Fair ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει το κυπριακό κοινό μαζί με δεκάδες εκδότες, συγγραφείς και επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου. Δημοσιογράφοι, βιβλιοκριτικοί και φυσικά όλοι οι λάτρεις του βιβλίου και της ανάγνωσης δίνουν ραντεβού στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό, σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο βιβλίο και στους ανθρώπους του.

Την Έκθεση θα απαρτίζουν εμπλεκόμενοι από τον χώρο του βιβλίου, των εκδόσεων, του πολιτισμού και των γραμμάτων οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές, και να συνενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την προώθηση των κυπριακών γραμμάτων και της σύγχρονης κυπριακής εκδοτικής δραστηριότητας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Info
Παρασκευή 25- Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Χαρουπόμυλοι Λανίτη Λεμεσός
Πληροφορίες www.limassolbookfair.com/el