ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

15 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ, σινεμά, εκδηλώσεις..προτάσεις που θα κάνουν το Σαββατοκύριακο σας αξέχαστο!

MOYΣΙΚΗ

The Naghash Enseble στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Το συγκρότημα Naghash Ensemble συνδυάζει τη γήινη πνευματικότητα του αρμενικού λαϊκού τραγουδιού, με τη νέα κλασσική μουσική, τον σύγχρονο μετά-μινιμαλισμό, και την ενέργεια της τζαζ και της ροκ. Τρεις καταπληκτικές τραγουδίστριες και μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς στο duduk, oud, dhol, και πιάνο παίζουν καινούργια κομμάτια βασισμένα σε ιερά κείμενα του μεσαιωνικού Αρμένιου μυστικιστή, ποιητή και ιερέα, Mkrtich Naghash.

Info
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος, 20.30
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Προπώληση Tickethour

Villagers Of Ioannina City στα Λύμπια

Οι Villagers of Ioannina City επιστρέφουν συναυλιακά με full ηλεκτρικό set, σε ένα λάιβ που η Κύπρος, μάς πρόσμενε καιρό.

Η περσινή Revival Acoustic Tour, άφησε το συναυλιακό της στίγμα σε όλη την Ελλάδα, μέσα από μια σειρά συγκλονιστικών εμφανίσεων των Villagers of Ioannina City οι οποίες μεγάλωσαν την ανυπομονησία μας για τη ηλεκτρική συναυλιακή τους επιστροφή, που θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Οι Villagers of Ioannina City μπήκαν από τα πρώτα τους βήματα στην εμπροσθοφυλακή της κοχλάζουσας ελληνικής σκηνής, χαρίζοντας στη γενιά τους τραγούδια και live που όρισαν τον ήχο ολόκληρης της γενιάς τους. Οι στίχοι κι οι μελωδίες τους ξέφυγαν από τα μουσικά όρια κι έγιναν σύνθημα κι ανάμνηση για τους χιλιάδες οπαδούς τους που ακολουθούν φανατικά κάθε τους μουσικό εγχείρημα, γεμίζοντας κάθε venue στο οποίο εμφανίζονται σε όλη τη χώρα.

Ιnfo
Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022
Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπίων, 21.00
Λύμπια Επαρχία Λευκωσίας
Είσοδος €20
Προπώληση Soldoutticketbox

Flying Away Art and Music Festival 2022

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια υποχρεωτικής απουσίας, η ομάδα του Flying Away Art and Music Festival επιστρέφει, με το αγαπημένο μας φεστιβάλ αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Στο φεστιβάλ θα τραγουδήσουν:

Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου
Δέσποινα Βανδή (Live)
Dj Chris Blenda

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
ΜΠΛΕ (Live)
Professional Sinnerz & Κόμης Χ (Live)
Dj Charitos

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου
Locomondo (Live)
Dj Portiero

Ιnfo
Παρασκευή 9 - Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Γήπεδο Ορφέα, 18.00
Αθήνας 23, Λευκωσία

Άννα Βίσση στο Notes Live

Η Άννα Βίσση και η ανατρεπτική μπάντα της μεταφέρουν και ταξιδεύουν τη μαγεία του λαμπερού αλλά και ταυτόχρονα μυστηριώδους σπιτιού της Άννας, του «Hotel Ermou» στο «Notes Live» της Λεμεσού για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, όλο το Σεπτέμβριο!

Η Άννα γίνεται ένα με τους 12 μοναδικούς μουσικούς της και μετά τις sold out συναυλίες της σε Ελλάδα, Αυστραλία και Αμερική, έρχονται να μας θυμίσουν πως η Άννα και οι φίλοι της ξαναγράφουν ιστορία και στην Κύπρο κι αυτό ακριβώς θα κάνουν κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο «Notes Live». Τις Κυριακές ο αγαπημένος τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που εδώ και πολλά χρόνια καθιέρωσε το μαγαζί – σημείο αναφοράς της Κύπρου, συναντάει την Άννα και υπόσχονται μοναδικά live acts που θα μας ταξιδέψουν σε παλιότερες και όχι μόνο στιγμές τους.

Info
Σάββατο 10- Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Notes Live, 23.00 (21.00 Κυρ.)
Οδός Ελευθερίας 5
Λεμεσός
Kρατήσεις 25344344

Νατάσα Μποφίλιου στο Παττίχειο Λάρνακας

Η εκρηκτική Νατάσσα Μποφίλιου, πάντα με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο πλευρό της, έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην αθηναϊκή σκηνή του VOX, ταξιδεύει επιτέλους και πάλι με την εξαιρετική μπάντα της σε Ελλάδα και Κύπρο, για να γιορτάσει την επιστροφή σε αυτό που αγαπά περισσότερο: την άμεση επικοινωνία με το ενθουσιώδες κοινό της, μέσα από τις ανοιχτές συναυλίες. Με την γνωστή κι αγαπημένη “Εποχή του Θερισμού”, που κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές όλων μας, πλήρως αφομοιωμένη στον πυρήνα του προσωπικού κι αγαπημένου της ρεπερτορίου, η πιο δεμένη καλλιτεχνική τριάδα του ελληνικού τραγουδιού σας προσκαλεί σε μια ηλεκτρισμένη παράσταση, γεμάτη πάθος, έμπνευση, και ανατροπές. "Η Εποχή του Θερισμού μας χαρίζει από την πρώτη μέρα της, μεγάλες στιγμές! Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τον τρόπο που την αγκαλιάσατε αλλά και για την συγκινητική σας προσέλευση στις συναυλίες μας. Λίγο πριν περάσουμε με φόρα στα επόμενα, είμαστε έτοιμοι για το πιο ξεχωριστό καλοκαίρι!" Νατάσσα-Θέμης-Γεράσιμος.

Info
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022
Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, 21.00
Εισιτήρια €20
Προπώληση Tickethour και Acs courier
Πληροφορίες 99905878, 99134323, 99905840

30 χρόνια Active Member στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Οι Active Member συμπληρώνουν 30 Χρόνια ενεργούς δράσης και η ανάγκη επικοινωνίας και διηγήματος της μέχρι τώρα μεγάλης τους δισκογραφικής τους πορείας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Στις 10 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 το βράδυ, διάφορες γενιές θα συνταντηθουν στο Σκαλί Αγλαντζιάς στη Λευκωσία, με ένα κοινό κώδικα – τη μουσική και τα τραγούδια ζωής του γκρουπ.

Το γκρουπ θα μοιραστεί με το κοινό ένα οδοιπορικό στη μεγάλη τους δισκογραφίας και θα δώσουν το δικό τους στίγμα ζωής. Οι μέχρι τώρα μεταβαλλόμενες καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλομένο ή και βουβό, ερμηνεύονται για να μεταδώσουν αυτό που πρέπει να μαθευτεί, και κυρίως αυτό που δε λέγεται.

Info
Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022
Σκαλί Αγλαντζιάς, 21.00
Αγίου Γεωργίου 15 Αγλαντζιά, Λευκωσία
Εισιτήρια €10
Προπώληση Soldoutticketbox

Γιάννης Κότσιρας στο Χάνι του Ιμπραήμ

Το Επιμελητήριο Νέων Πάφου και η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, διοργανώνουν συναυλία με τον δημοφιλή ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα, στο Χάνι του Ιμπραήμ στην Πάφο.

Η εκφραστική φωνή του Γιάννη Κότσιρα, τα τραγούδια του, παλιά και καινούρια, που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, οι πάντοτε εμπνευσμένες διασκευές του και οι εξαιρετικές λαϊκές επιλογές του θα δημιουργήσουν μια μαγευτική ατμόσφαιρα για το κοινό της Πάφου. Φέτος, μάλιστα, στο πρόγραμμα προστίθενται δύο ακόμη τραγούδια, γραμμένα για τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Σασμός”, που έχουν κυριολεκτικά λατρευτεί από το κοινό!

Info
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Xάνι του Ιμπραήμ, 20.00
Πάφος
Εισιτήρια https://eshop.anticancersociety.org.cy/el/ 
Πληροφορίες 26947923

ΘΕΑΤΡΟ

«Ντεφόλ, Σμύρνη 1922» στο Αρχοντικό Αξιοθέα

Το θέατρο ένα τιμά τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με το θεατρικό έργο «Ντεφόλ, Σμύρνη 1922», που βασίζεται στο πεζογράφημα του συγγραφέα Δημήτρη Καραγιάννη, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου ένα Αντρέα Χριστοδουλίδη και με την ευγενή χορηγία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το συγκεκριμένο έργο ανέβηκε από το «θέατρο ένα» το 2017 με τις παραστάσεις να συνεχίζονται και το 2018 με τεράστια επιτυχία.

Ήρωες της τραγικής αυτής ιστορίας, είναι μια νεαρή κοπέλα, η Ιφιγένεια, που ζει το δράμα του ξεριζωμού τις μαύρες μέρες της καταστροφής της Σμύρνης. Μαζί με τον Μενέλαο, ένα φοιτητή της Νομικής προσπαθούν να γλυτώσουν το θάνατο και να φύγουν από την φλεγόμενη πόλη. Στην προσπάθεια τους αυτή γίνονται μάρτυρες ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ου αιώνα.

Ιnfo
Παρασκευή 9- Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Αρχοντικό Αξιοθέας, 20.30
Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας
Παλιά Λευκωσία
Κρατήσεις 22 348203

«Τζιορονής ο Καυκατζιής» στο Παττίχειο Λάρνακας

Η παράσταση «Τζιορονής ο Καυκατζιής» έρχεται στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο από τη Θεατρική Ομάδα «Βενιζέλος» σε σενάριο του Σώτου Ορείτη.

Υπόθεση του έργου:

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό η προίκα ήταν ένας θεσμός κατά τον οποίο η οικογένεια παραχωρεί στη νύφη «περιουσία» όταν αυτή πρόκειται να παντρευτεί!
Η προίκα ήταν ένα συμβόλαιο άτυπο και τις περισσότερες φορές το συναίσθημα απουσίαζε από αυτή τη συμφωνία!
Στην δική μας ιστορία βρισκόμαστε σε ένα χωριό της Κύπρου μας, λίγο πριν το 1990 όπου ο Τζιορονής γνωστός ως και ο καυκατζιής του χωριού προσπαθεί να βοηθήσει τη γειτόνισσα και φίλη του κυρία Κατίνα να βρει τις 200 λίρες που χρειάζεται για την προίκα της κόρης της η οποία είναι ορφανή από πατέρα.
Γάμος όμως χωρίς προίκα γίνεται; Δεν γίνεται!

Info
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022
Παττίχειο Λάρνακας, 20.30
Ν. Γ. Δημητρίου Λάρνακα
Εισιτήρια €10

«Καμίλ» στο Σατιρικό

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, παρουσιάζει την κωμωδία ΚΑΜΙΛ.
Μια παράσταση βασισμένη στο έργο Ring της Léonore Confino, υποψήφιο για βραβείο Μολιέρου ως το καλύτερο έργο του 2014.

Ιnfo
Παρασκευή 9- Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Σατιρικό Θέατρο, 20.30
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά
Εισιτήρια €6
Προπώληση Tickethour

Καινούργιο Παιδί στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Μια ευκαιρία να απολαύσουμε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας τη μεγάλη ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη. Η παράσταση είναι ένας μονόλογος της Δάφνης (Κάτια Δανδουλάκη) η οποία αφηγείται περιστατικά που όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουμε ζήσει. Ο συντηρητικός μπαμπάς, η μαμά που διαβάζει ακόμα και τη σκέψη της κόρης της, οι έρωτες, οι γάμοι, οι απώλειες…. Η ζωή ξετυλίγεται επί σκηνής, όπως και στην πραγματικότητα, άλλοτε σαν δράμα, άλλοτε σαν κομεντί κι άλλοτε σαν φάρσα, μέσα στο κινηματογραφικό σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά, που δημιουργεί την αίσθηση στο θεατή φεύγοντας ότι είδε μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή.

Info
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 4 Λευκωσία
Εισιτήρια €10/€15
Προπώληση www.rialto.com.cy
Tαμείο: 77777745

ΠΑΙΔΙ

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες»

Η Chandal Entertainment LTD Cyprus φέρνει στην Κύπρο την παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου απο την Αθήνα και την εταιρεία παραγωγής DOMINUS να παρουσιάσουν το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοι μετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιαχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νεες περιπέτειες.

Info
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 16.00 & 18.30
Στροβόλου 100 Λευκωσία

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Παττίχειο Λεμεσού, 11.00 & 16.00 
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός

Εισιτήρια €12/€17
Προπώληση Soldoutticketbox

PARTY

Nostalgia Misfit Street Party

Άλλο ένα street party από την αγαπημένη σειρά Nostalgia Parties, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στη βιομηχανική περιοχή Έγκωμης, στη Λευκωσία, το οποίο στηρίζει θερμά την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το Pride Month.

Στο πάρτι θα υπάρχουν διάφορες επιλογές φαγητού από την κουζίνα του Misfit Union, ποτό, και φυσικά μουσική 70s, 80s, 90s και 00s, από τους DJs Marcos, WonderLu και Claudio!

Info
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022
Βιομηχανική περιοχή Έγκωμης, 19.00-00.30
Μιχαήλ Γεωργαλλά 4, Έγκωμη, Λευκωσία
Δωρεάν είσοδος
Πληροφορίες 99498642, 99224335
Event link: https://www.facebook.com/events/892237958830388 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2ο Vegan Fam Festival στον Ψεματισμένο

Μια γιορτή αφιερωμένη σε κάθε μορφή ζωής, μιας και ο βιγκανισμός δεν αποτελεί μόνο μια διατροφική συνήθεια ή επιλογή, αλλά φιλοσοφία ζωής η οποία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Κύπρο και στον κόσμο.

Το Vegan Fam Festival επιστρέφει για δεύτερη φορά, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών, στο χωριό Ψεματισμένος της επαρχίας Λάρνακα.

Το Vegan Fam Festival είναι μια γιορτή αφιερωμένη σε κάθε μορφή ζωής! Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους βίγκαν όσο και για αυτούς που ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής για τον εαυτό τους και τον πλανήτη, να περάσουν μια όμορφη μέρα στη φύση.

Info
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022
Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών, 11.00-23.00
Ψεματισμένος, επαρχία Λάρνακας
Ώρες 11:00-23:00
Είσοδος ελεύθερη

CINEMA

Το τέλειο αφεντικό στο θερινό Κωνστάντια

Περιμένοντας την επίσκεψη της επιτροπής των επιχειρηματικών βραβείων, ο ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου βιομηχανικών ζυγαριών προσπαθεί να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα των εργαζομένων που επηρεάζουν την καλή του εικόνα.

Σκηνοθεσία:Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα
Παίζουν:Χαβιέ Μπαρδέμ, Μανόλο Σόλο, Αλμουδένα Αμόρ

Ιnfo
Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15
Λευκωσία
Εισιτήρια €5
Πληροφορίες 22348203 - 22349085
Προπώληση www.tickethour.com.cy