ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

17ο Μεσογειακό Συνέδριο στην Κύπρο

WIZ TEAM

Φιλοξενείται στο νησί από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών.

Ο εθελοντισμός αντισταθμίζει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται σχεδόν τα πάντα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία. Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρεί πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές (φιλανθρωπία, αλληλοβοηθητικά σωματεία) και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών που εμπλέκονται σε φορείς ή οργανώσεις.

Παγκύπριος Σύνδεσμος Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών, μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών ISGF (International Guide Scout Fellowship), φιλοξενεί φέτος στην Κύπρο το 17ο Μεσογειακό Συνέδριο και συμμετέχουν 11 χώρες από Ευρώπη και Αφρική.

Οι δράσεις τους θα πραγματοποιηθούν  από τις 24-29 Οκτωβρίου στην Αγία Νάπα και από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στην Πάφο. Με αυτό τον τρόπο οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό θα γνωρίσουν την Κύπρο μας, θα ζήσουν την κυπριακή κουλτούρα και θα μάθουν για  την ιστορία μας.  

Η απόφαση για τη διοργάνωση και  φιλοξενία του συνέδριου γίνεται μετά από παγκόσμια ψηφοφορία και αυτό είναι πολύ τιμητικό για την Κύπρο. Μέσα  από το συνέδριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να προβούν σε παρουσιάσεις και να αναπτύξουν τα θέματα που σήμερα ταλανίζουν τον πλανήτη μας και πως ο εθελοντισμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο για την πρωτοβουλία. Με την ενεργή δράση τους, βάζουν  το νησί μας στον παγκόσμιο χάρτη για δράσεις εθελοντισμού.