ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

18 μουσικοί, από 10 χώρες, συναντιούνται… την Κόκκινη Πέμπτη

WIZ TEAM

Μαζεύτηκαν στην Κύπρο, σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις το καλοκαίρι του 2021, για να δημιουργήσουν μαζί ένα άλμπουμ.

«Tην κόκκινη Πέμπτη», όπως λέει το κυπριακό ρητό, εννοώντας ποτέ ή πάρα πολύ σπάνια, θα συμβεί κάτι… όπως κάποιος να βρεθεί σε ένα νησί, με μια ομάδα αγνώστων, βουτηγμένος βαθιά στα νερά της δημιουργίας.

On A Red Thursday (9 Μαρτίου) είναι το προϊόν μιας τέτοιας συνάντησης μουσικών, προερχόμενων από διάφορα υπόβαθρα, δεξιότητες και εμπειρίες. Tο πρώτο τους σινγκλ που κυκλοφόρησε ήδη, με τίτλο ‘Until We Meet Again’, ένα ντουέτο τραγουδημένο από τους Panayi και Jolien, σηματοδοτεί την αρχή της γνωριμίας αυτής της ιδιαίτερης ομάδας μουσικών με τον κόσμο, μερικοί από τους οποίους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη δισκογραφία. Ακολούθως, στις 3 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το alternative R&B κομμάτι ‘So Lonely’, το οποίο τραγουδά η Maris Pihlap.

Σε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο την τραγουδοποιία που σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε πιλοτικά από την κυπριακή δισκογραφική Louvana Records, με το όνομα Eurotoire, τραγουδοποιοί, παραγωγοί και session μουσικοί από 10 χώρες κλήθηκαν να συναντηθούν στην Κύπρο για να δοκιμάσουν τα δυνάμεις τους, να εμπιστευτούν αγνώστους και να επιτρέψουν στην τέχνη τους να σμίξει. Η πρώτη τους συνάντηση τον Ιούνιο του 2021 στο Studio eleven63 διήρκησε πέντε μέρες και γέννησε 15 τραγούδια. Τα τραγούδια ολοκληρώθηκαν στη δεύτερη συνάντηση της ομάδας τον επόμενο Ιούλιο στο χωριό Λεύκαρα και ηχογραφήθηκαν στην τρίτη τους συνάντηση που έγινε και πάλι στο Studio eleven63 το Σεπτέμβριο. Το On A Red Thursday είναι ο δίσκος με τον οποίο αυτό το γκρουπ μουσικών και παραγωγών επιδεικνύει στον κόσμο τη δύναμη του να ακούς το δημιουργικό σου ένστικτο και να εμπιστεύεσαι το άγνωστο.

Προ-παραγγελία διπλού LP, ψηφιακό άλμπουμ- found.ee/OnARedThursday