ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

20+1 ηχηρές νέες αφίξεις εστιατορίων για το 2023

WIZ TEAM

Τα νέα εστιατόρια που μας απασχόλησαν περισσότερο μέσα στη χρονιά.

Οι λόγοι για τους οποίους μπορείς να ξεχωρίσει ένα εστιατόριο είναι πολλοί. Είναι η ποιότητα του φαγητού, είναι τα vibes, είναι το location του, είναι το όνομα του σεφ… Πιο κάτω μαζέψαμε σε μια λίστα 21 εστιατόρια που μέσα στη χρονιά ξεχώρισαν για έναν ή περισσότερους λόγους.

Κεντρική φωτογραφία: Anais

Henry’s

Προορισμός για brunch, μεσημεριανό, δείπνο, business meetings, και work breaks, στην καρδιά της πρωτεύουσας, με την υπογραφή της άριστης ποιότητας και άψογης εξυπηρέτησης του Ομίλου Columbia Restaurants. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρόταση, εμπνευσμένη από κομψές γαλλικές μπρασερί, με κλασικά και signature πιάτα από τη διεθνή κουζίνα και εκλεκτό μενού για premium drink κοκτέιλ, τα οποία μάλιστα μπορούν να σερβιριστούν και στο εντυπωσιακό του μπαρ.

Περισσότερα εδώ

Novél

 

Σε ένα εξαιρετικής αισθητικής οικογενειακό bistrot, μέσα στο The Agora Hotel, από το πρωί σερβίρονται καφέδες και πρόγευμα, το μεσημέρι προσφέρεται lunch -οι διάσημες πίτσες Tutto Possa, dip και σαλάτες-, και τέλος, το βράδυ προσφέρεται dinner μέσω ενός μενού με share φιλοσοφία. Στο μενού υπάρχουν επίσης κρασιά, κοκτέιλ, φρέσκα κρουασάν και κέικ.

Περισσότερα εδώ

Amber Dragon

Ασιατικό fine dining, μέλος της οικογένειας των βραβευμένων με αστέρι Michelin εστιατορίων «Dragon» στο Macau. Κατά βάση κινέζικη κουζίνα, αλλά και ιαπωνική, στην πιο αυθεντική εκδοχή τους. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την πάπια Πεκίνου που ψήνεται σε ξυλόφουρνο, ο οποίος ετοιμάζεται με ξύλα χαρουπιάς.

Περισσότερα εδώ

Anaïs

Οι επισκέπτες του City of Dreams Mediterranean απολαμβάνουν γαστρονομικές προτάσεις εμπνευσμένες από την Κυανή Ακτή, απολαμβάνοντας ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ζωντανή μουσική, DJ sets και εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις. Χρησιμοποιώντας φρέσκα θαλασσινά, λαχταριστά λαχανικά, αρωματικά βότανα και εκλεκτά κρέατα, το εστιατόριο προσφέρει κλασικά γαλλικά πιάτα τα οποία συνοδεύονται από έξοχα φτιαγμένα κοκτέιλ.

Περισσότερα εδώ

Hokkaido Express Asian & Sushi

Το δημοφιλές ασιάτικο εστιατόριο στεγάζεται σε ένα όμορφο χώρο στην Έγκωμη, με ασιατική αισθητική και ντιζάιν και προσφέρει dine in αλλά και take away εμπειρίες. Στο μενού θα βρείτε μεταξύ άλλων επιλογές από σούσι, σασίμι, σούπες, θαλασσινά, ζεστά ορεκτικά,τεμπούρα, σαλάτες, τεπανιάκι, πιάτα με κοτόπουλο, χοιρινό, βοδινό φιλέτο, στήθος πάπιας, noodles και διάφορες άλλες ασιατικές σπεσιαλιτέ.

Περισσότερα εδώ

Guido and the Goose

Βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και τιμά την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. Σε έναν χώρο με ωραίο vibe, που πηγάζει από τις funky μουσικές και την ενέργεια των ανθρώπων του, μπορείτε να απολαύσετε τέσσερα είδη πίτσας, μαζί με μπύρα (Humor Pilsner), λευκό ή ροζέ κρασί, prosecco ή cola. Για να διασφαλιστεί η ποιότητα, σχεδόν όλα τα υλικά έρχονται από την Ιταλία, όπως για παράδειγμα οι ντομάτες San Marzano και το αλεύρι Caputo.

Περισσότερα εδώ

Margherita Pizza Artigianale

Γεμάτη άρωμα, γεύση και τοπικό χρώμα, η Margherita ενθουσιάζει τους φίλους της ιταλικής κουζίνας με τη διάσημη πλέον Neapolitan-style πίτσα στον ξυλόφουρνο, και όχι μόνο. Το εστιατόριο λειτουργεί στην καρδιά της εμπορικής ζώνης της μαρίνας, σερβίροντας ιταλικές συνταγές, φτιαγμένες με ποιοτικές πρώτες ύλες από όλη τη Μεσόγειο!

Περισσότερα εδώ

Tartufo

Στο ισόγειο ενός ευρύχωρου ιστορικού κτηρίου ηλικίας 500 χρόνων, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, θα απολαύσετε μεσογειακή κουζίνα, με έντονες επιρροές από Αμάλφι. Στο μενού υπάρχουν κλασικά πιάτα, από φρέσκα ζυμαρικά μέχρι πίτσα, από σαλάτες, ορεκτικά, κρέας και φρέσκο ψάρι μέχρι εντυπωσιακά επιδόρπια.

Περισσότερα εδώ

Κρίταμο Μεζεδοτεχνείο

Εστιατόριο ελληνικής και κυπριακής κουζίνας, με το μενού να είναι χωρισμένο στα δύο. Το ένα κομμάτι θα αφορά σε ένα πιο κυπριακό version, με πιάτα όπως η φάβα με πορτοκάλι και κρίταμο, το βραστό χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας, η σαλάτα με κρίταμο, και φυσικά η επιλογή για μεζέ. Επιπλέον, θα προσφέρεται και η δυνατότητα για ένα πιο special menu, με επιλογές όπως τραχανοκεφτέδες με πιπεριά φλωρίνης και μαρμελάδα ντομάτας, το κριθαρότο με σάλτσα ντομάτας και βοδινά μάγουλα, το μοσχαράκι γάλακτος με γκρεμολάτα μαϊντανού, κους κους και λιαστές ντομάτες, αλλά και τα μεσογειακά στριφτάρια με μανιτάρια και γραβιέρα Κρήτης. Στο μενού υπάρχουν φυσικά και ενδιαφέρονται γλυκά, ενώ όλο αυτό συμπληρώνεται με ένα δυνατό wine list αποτελούμενο από κυπριακές και ελληνικές ετικέτες.

Περισσότερα εδώ

Sentio

Ο βραβευμένος Κύπριος σεφ (και ένας εκ των ιδιοκτητών) Ανδρέας Γιαγκουλλάς έφτιαξε ένα ωραίο μενού αποκλειστικά για dinner, το οποίο έχει μεσογειακό και μεσανατολίτικο προσανατολισμό, δεχόμενο όμως και επιρροές από την ασιατική κουζίνα. Η λογική του εστιατορίου είναι to share, ενώ το φαγητό συμπληρώνει μια αρκετά μεγάλη κάβα κρασιών και ένα δυνατό cocktail menu. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το πολύ elegant interior του εστιατορίου επιμελείται το βραβευμένο MOB Design Studio.

Περισσότερα εδώ

Sera by Ettore Botrini

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons, προτείνει ένα μενού ωδή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα, το οποίο υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Έκτορας Μποτρίνι, με κυρίαρχα στοιχεία την καθαρότητα των γεύσεων, την εποχικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών. Το Sera by Ettore Botrini κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο με τις γεύσεις του, αλλά και με το μοντέρνο design και το εκλεπτυσμένο του στυλ -ο χώρος που φέρει την υπογραφή των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων-σχεδιαστών Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη.

Περισσότερα εδώ

Rocas Experience

Τοποθετημένο πάνω στη θάλασσα, με πολύ κομψή διακόσμηση και στοιχεία που προσδίδουν έναν εξωτικό χαρακτήρα στον χώρο. Το μενού που φέρει την υπογραφή του Andrew Tzo έχει μεσογειακή κατεύθυνση, με influences από την ιαπωνική κουζίνα, ενώ η γενικότερη φιλοσοφία είναι «light fresh food by the sea». Το εστιατόριο ανοίγει από τις 9.00 και προσφέρεται για καφέ, ποτό, lunch ή dinner, με το φαγητό να συνοδεύεται από κοκτέιλ ή κρασί.

Περισσότερα εδώ

SeaNatra Bar & Restaurant

Στην Πιαλέ Πασά, προσφέροντας μεσογειακές γεύσεις αλλά και πιάτα με επιρροές από την ευρύτερη ανατολική μεσόγειο (από Ισπανία και Ιταλία, μέχρι Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Μαρόκο). Το μενού φέρει την υπογραφή του σεφ Σταυρή Γεωργίου, ενώ το ντεκόρ φέρει την υπογραφή της ομάδας του Φοίβου Σταυρίδη. Εκτός από το φαγητό, θα πάτε στο SeaNatra και για τα κοκτέιλ.

Περισσότερα εδώ

Nerea

Πήρε τη θέση του προηγούμενου εστιατορίου με θαλασσινά στο πολυτελές Amara, προσφέροντας ψάρια και θαλασσινά, αλλά και μια μικρή επιλογή από εκλεκτά κρεατικά, όπως για παράδειγμα beef tartare κλπ, μέσω ενός μενού που επιμελείται η ομάδα του Amara, με επικεφαλής τον σεφ Πάνο Πέτρου. Εκτός από τις επιλογές του μενού, το Nerea θα προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες του να διαλέξουν οποιοδήποτε ψάρι και να το έχουν στο τραπέζι τους όπως ακριβώς επιθυμούν -από σούπα, μέχρι ceviche, στη σχάρα κλπ.

Περισσότερα εδώ

Amaracus

Φωλιασμένο μέσα στο εκπληκτικό τοπίο του Minthis, στην καρδιά της ολοκαίνουριας Plateia, το Amaracus αιχμαλωτίζει την ουσία του Minthis, τόσο στην απολαυστική του κουζίνα όσο και στη σαγηνευτική του ατμόσφαιρα. Με επικεφαλής τον διάσημο Έλληνα Chef Δημήτρη Κατριβέση, το εστιατόριο παρουσιάζει ένα πρωτότυπο μενού εμπνευσμένο από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Κύπρου και της Μεσογείου.

Περισσότερα εδώ

Salone

Ένα pizza pasta bar στη Λεμεσό με ιταλικό ταπεραμέντο και αριστοκρατικό αέρα, μιας και οι εστιάτορες έχουν καταγωγή από την Αγία Πετρούπολη. Μια trattoria που συνδυάζει το παραδοσιακό και το μοντέρνο στοιχείο, τόσο στη διακόσμηση όσο και στο μενού, αφού περιλαμβάνει κλασσικές συνταγές, χειροποίητα ζυμαρικά και ωραία γλυκά, τα οποία προσφέρονται στη μοντέρνα εκδοχή τους. Το φαγητό στο Salone μπορείτε να το συνδυάσετε με κοκτέιλ και ωραία κρασιά.

Περισσότερα εδώ

Στου Ρουσιά - Πλάτανος

Το τρίτο εστιατόριο Στου Ρουσιά βρίσκεται στην είσοδο του Κάτω Δρυ, σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο κάτω από τη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου. Η φιλοσοφία του μενού είναι όπως τη γνωρίζουμε. Μέσα από μια γκάμα επιλογών από πιάτα παραδοσιακής κυπριακής κουζίνας θα μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει τον δικό του μεζέ, ενώ σφήνα μπαίνουν και αρκετά πιάτα ελληνικής κουζίνας, όπως πχ οι κολοκυθοκεφτέδες, το κεφαλοτύρι σαγανάκι, η στραπατσάδα κ.λπ.

Περισσότερα εδώ

Tio

Το Tio βρίσκεται στην καρδιά της Λεμεσού. Ο σεφ Alexey Bagreev παντρεύει μυρωδιές και υλικά της Μεσογείου μαζί με μεξικάνικες γεύσεις. Στο Tio θα βρεις signature και κλασσικά κοκτέιλ αλλά και ένα δυνατό wine list. Το μοντέρνο και ξεχωριστό ντεκόρ του χώρου σε ταξιδεύει.

Περισσότερα εδώ

Rokoko

Το φημισμένο εστιατόριο με τις casual ιταλικές γεύσεις, το οποίο λειτουργεί από το 2015 στη Λευκωσία (με δύο εστιατόρια), από τον Δεκέμβριο του 2023 προσφέρει τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις του και στη Λάρνακα, στην πανέμορφη Δημοτική Αγορά. Αν το ζητούμενο είναι μια artisan pizza, μια φρέσκια pasta ή ένα λαχταριστό γλυκό, το Rokoko έχει κάτι για όλους.

Περισσότερα εδώ

Ethimo

Εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στο κέντρο της πόλης, δίπλα στον ΘΟΚ, του οποίου τα πιάτα προσφέροντται σε μια πολύ νόστιμη, πλούσια σε μυρωδικά και value for money εκδοχή. Αρκετά ενημερωμένη και ποιοτική λίστα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και με κάποιες κυπριακές ετικέτες. Στο μενού εξέχουσα θέση έχουν τα αγνά υλικά, τα μυρωδικά και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Περισσότερα εδώ

Onar

Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο, στην περιοχή της παλιάς αγοράς και προσφέρει παραδοσιακές συνταγές της Ελλάδας και της Κύπρου, με ένα πιο μοντέρνο τουίστ. To-share φιλοσοφία στο φαγητό, η οποία ολοκληρώνεται με ωραία κυπριακά και ελληνικά κρασιά, αποκλειστικά από γηγενείς ποικιλίες (Μαλαγουζιά, Μωροκανέλα, Πρωμάρα, Βασίλισσα, Ξυνιστέρι κλ.π.). Το Onar δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Oniro by the sea, ενώ και το μενού υπογράφει ο σεφ Στέφανος Νικολάου, ο οποίος από το 2016 ηγείται της κουζίνας στο Oniro.

Περισσότερα εδώ