ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

20 λόγοι για να πας και φέτος στο Flying Away Art and Music Festival 2022

WIZ TEAM

Όλα όσα θα συμβούν σε ένα από το πλέον αγαπημένα φεστιβάλ της πρωτεύουσας.

Το Concepto TORO παρουσιάζει και φέτος το πιο ολοκληρωμένο και δημιουργικό φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής στην Κύπρο, και φέρνει στην πρωτεύουσα, στο γήπεδο του Ορφέα, στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου, για τρεις μέρες, 150+ καλλιτέχνες, 72 art stalls, αγαπημένα ονόματα της μουσικής σκηνής από Κύπρο και Ελλάδα, πλήθος από κόσμο κάθε ηλικίας, ποιοτικό φαγητό και ποτό, άνετους χώρους φιλοξενίας, παιχνιδότοπο για τα παιδιά και πολλές δραστηριότητες! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα φεστιβάλ;

Πιο κάτω μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να είσαι και φέτος εκεί.

#1 Καλοκαιρινό πάρτι με τη Δέσποινα Βανδή, στο Flying Away Festival
H εκρηκτική Δέσποινα Βανδή, η αγαπημένη τραγουδίστρια που εδώ και δεκαετίες μας ταξιδεύει με τις μοναδικές της ερμηνείες, έρχεται για να μας ξεσηκώσει με διαχρονικά κομμάτια, αγαπημένες μπαλάντες, αλλά και τραγούδια από όλη τη δισκογραφία της: Στα ‘δωσα όλα, Ένα τσιγάρο διαδρομή, Συντρίμμια, Στην αυλή του παραδείσου και πολλά άλλα αγαπημένα κομμάτια. 

#2 Ιδανικό για τα παιδιά
Σ’ αυτό το φεστιβάλ όλοι πρόκειται να περάσουν καλά, γι’ αυτό μην ανησυχείς πως τα παιδάκια θα βαρεθούν και θα γκρινιάζουν! Αν σκοπεύεις να πάρεις μαζί σου το αδερφάκι ή το ανιψάκι σου, σίγουρα πρέπει να κάνεις μια βόλτα από τις δημιουργικές δραστηριότητες που θα προσφέρονται για τους μικρούς φίλους, με old school παιχνίδια όπως Twister, φιδάκι, ΧΟΧ, κουτσό, ενώ θα υπάρχει και διαμορφωμένος χώρςο στον οποίο θα μπορούν να εξερευνήσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες!

#3 Get you festival hair look
Στο Flying Away Art and Music Festival, δεν λέει να μη φτιάξεις το μαλλί σε festival mood! Γι’ αυτό  θα κατεβεί στο γήπεδο μια εκπληκτική ομάδα από τοπ hair stylists και θα δημιουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του festival looks για όλους, χωρίς χρέωση! Ετοιμαστείτε για πλεξούδες, space buns, χρώματα και αλογοουρές!

#4 H απόλυτη χαλάρωση
Η ομάδα του ShishaLove δηλώνει πανέτοιμη να εξυπηρετήσει όλους τους shisha lovers με συναρπαστικές γεύσεις στους ναργιλέδες! Θα τους βρείτε στο Red lounge area.

#5 ΜΠΛΕ Live
Το Σάββατο 10  Σεπτεμβρίου, οι ΜΠΛΕ με τον ιδιαίτερο ήχο τους και με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια έρχονται να μας απογειώσουν με τη φωνή, την ερμηνεία και τη δυναμική σκηνική τους παρουσία, τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια όπως Φοβάμαι, Νιώθω Ενοχές, Πιάνω Φωτιά, Τον Ίδιο Τον Θεό, Δεν Θέλω, Μια Φορά κι Έναν Καιρό και άλλα πολλά!

#6 Get your festival makeup look by M.A.C Cosmetics Cyprus
Θα είσαι σε φεστιβάλ, επιβάλλεται και με το παραπάνω ένα φεστιβαλικό make-up look! Οι επαγγελματίες make-up artists της M.A.C Cosmetics Cyprus θα είναι εκεί για να σου δώσουν το look που ονειρεύεσαι με extra touch glitters και sequins. Και όλο αυτό δωρεάν!

#7 Professional Sinnerz & Κόμης Χ
Περίπου 10 χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία, οι Professional Sinnerz μαζί με τον Κόμη Χ, θα έρθουν να μας ξεσηκώσουν και να μας διασκεδάσουν με τις επιτυχίες τους:  Όταν σ’ είχα Πρωτοδεί, Αγάπη Είναι, Νιρβάνα, Θα ‘ρθω να σε Βρω, Κάποιος φώναξε τους μπάτσους, Πες ό,τι Θες, Εγώ σ’ αγάπησα εδώ, Beer Drinking Army κ.ά.

#8 Locomondo Live
Γίνεται FAF χωρίς Locomondo; Όχι! H Κυριακή μας ήταν ανέκαθεν αφιερωμένη στη reggae μουσική και οι Locomondo με την αστείρευτη ενέργειά τους έχουν βρει τη συνταγή για την πιο επιτυχημένη συναυλία του τριημέρου. Έτσι θα προσγειωθούν ξανά με το «μαγικό χαλί» τους την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου για να χορέψουμε ακατάπαυστα με τραγούδια όπως “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”, ”80’s” και με “rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, one drop”!

#9 Μην ξεχάσεις τον Costa Coffee Cyprus καφέ σου!
Σε περίπτωση που χρειαστείς στο φεστιβάλ ένα boost ενέργειας για να συνεχίσεις τον χορό, η ομάδα του Costa Coffee Cyprus θα σερβίρει ποιοτικό καφέ και δροσιστικούς χυμούς!

#10 Red Lounge Area
Κάποιοι έρχονται για να χορέψουν, αλλά κάποιοι έρχονται για χαλάρωση, οπότε δημιουργήθηκε το Red Lounge Area! Ένας από τους πιο λειτουργικά διαμορφωμένους χώρους του φεστιβάλ είναι το ξεχωριστό και χαλαρωτικό Red Lounge Area, το οποίο φέτος θα ενισχυθεί με περισσότερα cosy σποτάκια και θα περικυκλωθεί με επιλεγμένες υπηρεσίες οι οποίες θα εξυπηρετήσουν στο full και τον πιο απαιτητικό festival lover που θα θέλει να χαλαρώσει με το ναργιλεδάκι του και να απολαύσει δροσιστικά cocktails από το Jar Mobile Bar.

#11 #YouCanFly
Για να πετάξεις, χρειάζεσαι φτερά, και το φεστιβάλ σου τα δίνει! Όπως κάθε χρόνο, τα φτερά του Flying Away Art & Music Festival θα σε περιμένουν στην είσοδο του γηπέδου για να βγάλεις και εσύ αναμνηστικές φωτογραφίες από το φεστιβάλ! Μη ξεχάσεις να την ανεβάσεις στο Instagram και στο Faceboook με το hashtag #youcanfly #flyingawayfestival.

#12 Άφθονη παγωμένη μπύρα ΚΕΟ
Φεστιβάλ χωρίς μπύρα; Με τίποτα! Άφθονη παγωμένη ΚΕΟ λοιπόν.

#13 For the Yogis!
Στο φεστιβάλ οι λάτρεις της Yoga θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για αυτή την τέχνη, καθώς ειδικοί επαγγελματίες της άσκησης, από το YOGA Europe WYA, θα δείχνουν και θα εξηγούν πρακτικές yoga σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα από το Red Lounge Area.

#14 Μοναδικά Cocktails by Jar Mobile Bar
Η ανανεωμένη εξειδικευμένη ομάδα του Jar Mobile Bar θα σερβίρει επιλεγμένα signature cocktails του FAF καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ!

#15 Τέχνη από 150+ τοπικούς καλλιτέχνες
Ένας από τους κύριους λόγους που επισκέπτεσαι το FAF κάθε χρονιά είναι η βόλτα στα μαγαζάκια των καλλιτεχνών και η έρευνα για μικρούς θησαυρούς! Όπως κάθε χρόνο, κύριο όραμα του φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους και νέες του τόπου μας να αναδείξουν τις δημιουργίες τους, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στα κοινά και τον πολιτισμό. Και φέτος, στο Flying Away λοιπόν θα δεις σε ειδικά διαμορφωμένα μαγαζάκια: πίνακες ζωγραφικής, illustrations, fine art, installations, graphic design, photography, art & crafts, jewellery design, fashion design και άλλα είδη τέχνης, από όπου μπορείς να παραγγείλεις ή να αγοράσεις επί τόπου τον δικό σου μοναδικό θησαυρό. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ανερχόμενοι Κύπριοι καλλιτέχνες έχουν βρει αναγνώριση μέσα από το φεστιβάλ, δίνοντας το παράδειγμα ότι η τέχνη, η μουσική και η δημιουργικότητα μπορούν να ανθίσουν στην Κύπρο αν τους δοθεί η απαραίτητη προβολή!

#16 Ποιοτικό street food
Ποιοτικό και επιλεγμένο street food με συνταγές από Αμερική, Ασία, και φυσικά κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα. Αν από την άλλη είσαι χορτοφάγος, τότε μπορείς να επιλέξεις κάποια από τις vegan νοστιμιές. Και για γλυκάκι, μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις λαχταριστές κρέπες και τους ζουμερούς λουκουμάδες σε στυλ προφιτερόλ.

#17 Ένα φεστιβάλ φιλικό προς τα ζώα
Το Flying Away festival είναι μια γιορτή για ό-λ-η την οικογένεια! Αυτό σημαίνει πως μπορείς να φέρεις ό-λ-α τα παιδιά σου στο φεστιβάλ! Ναι, καλά κατάλαβες, εκτός από #kidsfriendly είναι και #petfriendly. Γι’ αυτό πάρε και το κατοικίδιό σου στο γήπεδο!

#18 Ένα από τα πιο σημαντικά open-air festival στο νησί
Το φεστιβάλ διοργανώνεται περισσότερο από 10 χρόνια, τις ιδανικότερες μέρες, ακριβώς μετά τις διακοπές σου! Το Flying Away Art and Music Festival με την τότε πρωτοποριακή του ιδέα, αν και αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά, το ταπεινό και τυπικό του χαρακτήρα, την απλότητα και την ποιότητα, να αγαπηθεί από χιλιάδες κόσμο και να κρατηθεί για περισσότερο από δέκα χρόνια στη θέση που του αξίζει.

#19 Οι εμπειρίες και το δικαίωμα στην διασκέδαση είναι για όλους!
Το Flying Away Art and Music Festival είναι για όλους, αφού οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να μπορούν να απολαύσουν όλοι αυτή την εμπειρία! Άτομα με αναπηρία θα έχουν ελεύθερη είσοδο, βοήθεια στην ασφαλή μεταφορά από την είσοδο μέχρι το γήπεδο και ένα γήπεδο με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Because we all can fly!

#20 Τα καλύτερα μουσικά warm-ups!
Από ένα φεστιβάλ τέχνης και μουσικής σίγουρα δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι πιο κατάλληλοι DJs για να προθερμάνουν το κλίμα, έτσι ώστε ο κόσμος να υποδεχτεί τους καλλιτέχνες on stage! Ετοιμαστείτε για τα πιο ξέφρενα warm-ups από τους πιο γκρουβάτους DJs του νησιού! 

Info
Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Γήπεδο Ορφέα, Λευκωσία
Η είσοδος ανοίγει στις 18.00
Είσοδος €12 ανά ημέρα

Άτομα που είναι  κάτω των 20 ετών παρακαλούνται όπως προσκομίσουν μαζί τους ταυτότητα για λόγους τυπικού ελέγχου στην είσοδο και στα μπαρ του φεστιβάλ.

Άτομα που είναι κάτω των 17 ετών παρακαλούνται όπως συνοδεύονται ή όπως φέρουν γραπτή συγκατάθεση από τους γονείς ή τον κηδεμόνα τους. 

Για άτομα κάτω των 15 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, την συνεχή ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος, τις δραστηριότητες, αλλά και για το τι άλλο θα δείτε στο φεστιβάλ, μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα @Flying Away Art and Music Festival.