ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

4+1 παιδικές Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που δεν θα χάσουμε

WIZ TEAM

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι εδώ και τα Χριστούγεννα στην στολισμένη πόλη μοιάζουν μαγικά. Φέτος,  όπως κάθε χρόνο, οι θεατρικές σκηνές της πόλης υποδέχονται τους μικρούς θεατές με θεατρικές παραστάσεις βασισμένες σε υπέροχες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

«Οι μπότες του Άγιου Βασίλη» στο θέατρο Versus

Παιδιά - παιδιά! Ο Άγιος Βασίλης έχασε τις μπότες του!!! Τι θα γίνει; Θα τις βρει; Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!

Ένα κουκλοθέατρο βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι των αδελφών Grimm "Ο Παπουτσής και τα Ξωτικά"

Info
Tρίτη 27- Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 Θέατρο Ένα Λεμεσός, 15.00

Eισιτήρια €8  Προπώληση Tickethour Cyprus 
Πληροφορίες 99 790 915

«Που είσαι μικρέ Χριστούλη»

Βλέποντας τον μικρό Ιησού , η Κλάρα αποφασίζει ότι πρέπει να τον βοηθήσει να ζεσταθεί.
Με τη αθώα σοφία της τον παίρνει από τη φάτνη και τον παίρνεις στο σπίτι της. Στη συνέχεια, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να κρατήσει την κούκλα του Ιησού, η Κλάρα και ο πατέρας της πρέπει να την επιστρέψουν και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων της.

Μέσα σε αυτό το αθώο μπέρδεμα η Κλάρα κάνει μια ευχή· να μπορέσει να περάσει τα Χριστούγεννα με τον μπαμπά και την μαμά της. Όλη η οικογένεια μαζί.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Μια θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική ,χορό και τραγούδια. Μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή που φροντίζει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Να αντιληφθούν έννοιες όπως η προσφορά, η αλληλεγγύη και να βιώσουν την χαρά του να είναι οι άνθρωποι μαζί αγαπημένοι.
Η δραματουργία του έργου στηρίζεται στην συνεργασία του ηθοποιού με το παιδί ώστε να γίνει τόσο δική τους η ιστορία που να θεωρήσουν ότι αποτελούν μέρος αυτής.

Επι σκηνής

Κiki Κακουλής – ηθοποιός
Κατερίνα Λούρα- ηθοποιός
Κυριακή Ιακώβου- μουσικός

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία- Σκηνογράφια -Ενδυματολογία : Κατερίνα Λούρα
Μουσική Επιμέλεια: Κυριακή Ιακωβίδου
Στίχοι Τραγουδιών: Έλενα Αναστασίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης
Παραστάσεις

Λευκωσία - Θεατρο Δέντρο

26/12/22 – 16.00
28/12/22 – 11.00
30/12/22 – 11.00
31/12/22 – 11.00
04/01/23 – 11.00
06/01/23 – 11.00
07/01/23 – 16.00
08/01/23 – 11.00

Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά 2 με 14 ετών και για όλους τους ενήλικες που αγαπούν τα Χριστούγεννα και είναι ακόμη παιδιά μέσα τους

Εισιτήρια: www.soldouttickets.com.cy, καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835
ΕΙΣΟΔΟΣ: €10

 

«Το κουτάκι ξωτικάκι»

«Το κουτάκι ξωτικάκι», είναι η νέα Χριστουγεννιάτικη παραγωγή της παιδικής σκηνής του θεάτρου Βεστιάριο και έρχεται να μαγέψει μικρά και μεγάλα παιδιά!

Μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη!

Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά και όλο χρώματα κοστούμια, υπέροχες όλο ζωντάνια μουσικές και σκηνικά που θα σε κάνουν αμέσως να νιώσεις Χριστούγεννα. Τα δικά σου Χριστούγεννα, όπως εσύ τα έχεις φανταστεί…

Μια ολοκληρωμένη Χριστουγεννιάτικη παιδική θεατρική παράσταση, με ήρωες τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη και όχι μόνο.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο χωριό του Άγιου Βασίλη και να δουν πως ετοιμάζονται τα δώρα στο μαγικό εργαστήρι από τα ξωτικά. Θα μυρίσουν μαγικές μυρωδιές από τα μοσχομυρισμένα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και άλλες λιχουδιές που θα φτιάχνει η κυρά Αγιοβασίλενα.

Info
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 Παττίχειο Λεμεσού, 10.30
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 Μαρκίδειο Πάφου, 10.30

Εισιτήρια €10/ €12  Κρατήσεις 96403029

Σκρουτζ - Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

 

Το θέατρο Piccolo παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία», σε μια παράσταση ιδανική για όλη την οικογένεια.

Παραμονή Χριστουγέννων και ο τσιγκούνης και παράξενος Εμπενίζερ Σκρουτζ, συμπεριφέρεται άσχημα στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Εκείνο το βράδυ τον επισκέπτονται τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που του θυμίζουν όλα όσα έχουν αξία στη ζωή. Θα καταφέρουν τα τρία πνεύματα να απαλύνουν την σκληρή καρδιά του;
Το αγαπημένο μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς σε μια παράσταση που συνδυάζει ηθοποιούς, εφέ και πρωτότυπες κούκλες, που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Μια ιδιαίτερη παράσταση με σπουδαία μηνύματα για όλη την οικογένεια.
Συστήνεται για παιδιά άνω των 5 ετών.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/Διασκευή/Μουσική επιμέλεια: Μάριος Στυλιανού
Κούκλες: Βασιλική Ανδρέου
Σκηνικά/κουστούμια: Λάκης Γενεθλής
Φωτισμοί: Κυριάκος Σιαμπτάνης
Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Αθηνά Σάββα, Πωλίνα Ματθαίου, Σάββας Μενοίκου.

Ιnfo
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 Θέατρο Μασκαρίνι, 16.00
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 Θέατρο Μασκαρίνι, 18.00
Kυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 Θέατρο Μασκαρίνι, 11.00 & 16.00

Εισιτήρια €10/€15 Κρατήσεις 94409100

Η Μάσα και ο Αρκούδος: Τα γενέθλια του Άη Βασίλη



Η θεατρική παράσταση που αγαπήθηκε στην Ελλάδα, «Η Μάσα και ο Αρκούδος: Τα γενέθλια του Άη Βασίλη» ταξιδεύει επιτέλους και στην Κύπρο με παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία!

Ποιος είναι παραγκωνισμένος την ημέρα της Πρωτοχρονιάς; Μα...ο Άγιος Βασίλης!
Στα γενέθλια του να μοιράζει τόσα δώρα και να μην παίρνει κανένα;

Στη Χριστουγεννιάτικη ιστορία «Η Μάσα και ο Αρκούδος: Τα γενέθλια του Άη Βασίλη», τα παιδιά παρακολουθούν τις απίθανες ιστορίες της Μάσα, ενός μικρού, εγκάρδιου και ζωηρού κοριτσιού από τη Ρωσία και του καλύτερου της φίλου . ενός καλόκαρδου αρκούδου.
Οι δυο τους, επιστρατεύοντας όλα τα ζώα του δάσους αποφασίζουν να ανταμείψουν και να γιορτάσουν τον Άγιο Βασίλη μ’ ένα πάρτυ έκπληξη. Δεν υπολόγισαν όμως τους δύο λύκους που μαθαίνοντας για το πάρτυ αποφασίζουν να το καταστρέψουν. Θα τα καταφέρουν άραγε;

Μέσα από τη δράση, τις κωμικές καταστάσεις που μπλέκουν οι ήρωες μας, τη μουσική, τα τραγούδια και όλο τον σκηνικό διάκοσμο, η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια «Η Μάσα και ο Αρκούδος: Τα γενέθλια του Άη Βασίλη», δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για να βιώσουν τα παιδιά την ομορφιά των συναισθημάτων που δημιουργούνται μέσα από ένα παραμύθι.

Η περιπέτεια της μικρής μας εξερευνήτριας και της σκανταλιάρικης παρέας της, διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πως η συνεργασία, η ανιδιοτελής προσφορά και η ευγνωμοσύνη σε ό,τι αγαθό έρχεται με μαγικό τρόπο στη ζωή μας, μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. Η δύναμη της αγάπης κατορθώνει να αγκαλιάσει όλη τη Γη....ακόμα και μέσα από το σαμποτάζ της!

Ελάτε λοιπόν να ταξιδέψουμε μαζί σε ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο γέλιο, χορό, τραγούδι και σημαντικά μηνύματα ζωής, μαζί με τη Μάσα, τον Αρκούδο και τη φανταστική παρέα τους!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΣΚΗΝΙΚΑ- ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρίνα Κουγκάη
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Έφη Φωκά
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Γιώργος Ζελίνης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Ζωή Γρηγοριάδου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Ειρήνη Κοτζάσοβα
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γεώργιος Γρηγοριάδης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Νεκτάρια Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Λιούνης, Ειρήνη Κοτζάσοβα , Εύα Μπούρα, Πρόδρομος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Γρηγοριάδης και ο Ζανό Ντάνιας

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023, Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός, στις 3.00μ.μ. & 5.00μ.μ.
Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, στις 11.00π.μ.

Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com 

Πληροφορίες: 99825452