ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5+1 μαγαζιά για φαγητό και ποτό με φόντο τους ασπρόβραχους

WIZ TEAM

Η περιοχή από το Governor’s Beach ως τον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου, εκτός του ότι είναι κούκλα, προσφέρεται και για δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις, σε γραφικά εστιατόρια που ως επί το πλείστο ποντάρουν στο ψάρι.

Πιο κάτω θα διαβάσεις για πέντε εστιατόρια αλλά και ένα beach bar, μέσω των οποίων θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις στο έπακρο το ειδυλλιακό σκηνικό με τους ασπρόβραχους της επαρχίας Λεμεσού.


Εστιατόριο Φάρος / Faros Restaurant

 

Αν θέλεις να πάρεις γεύση από τη ζωή στο «Κάμπινγκ», μάθε πως ένα από τα εστιατόρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, το οποίο έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές από τις σκηνές, είναι ο Φάρος στο Governor’s. Εκεί μπορείς να απολαύσεις ψαράκι και άλλα διάφορα, επιλέγοντας ανάμεσα σε κρέας, σαλάτες, σνακ και γλυκά. Ανάμεσα στα δημοφιλή πιάτα συγκαταλέγονται σίγουρα ο ψαρομεζές, το χταπόδι με τη φάβα αλλά και ο σπιτικός λευκός ταραμάς. Το φαγητό μπορείς να το απολαύσεις ακόμα και στην παραλία, στις δωρεάν ξαπλώστρες. Πρόσφατα, μάλιστα, στην παραλία έχει λειτουργήσει και ένα καινούργιο μπαρ, έτσι ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα κόσμος ο οποίος αναζητά δροσιά με κάτι παγωμένο. Το εστιατόριο Φάρος προσφέρει ακόμα καφέδες, παρασκευάζει τα δικά του ψωμιά, παράγει dragon fruit, ενώ τέλος διαθέτει και υπαίθριο παιδότοπο σε έναν χώρο με γκαζόν.

Τηλ. 25632552
Γρίβα Διγενή 5, Ακτή Κυβερνήτη, Πεντάκωμο
Δ-Κ 09.00-23.00

Κάλυμνος

Διαχρονική ψαροταβέρνα και κλασσική αξία, στο ψηλότερο σημείο της Ακτής του Κυβερνήτη, που σημαίνει πως εκτός από καλό φαγητό προσφέρει και άπλετη θέα στη θάλασσα. Καθαρή, φωτεινή και φιλική, σερβίρει ποικιλία ορεκτικών, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, κρέατα στη σχάρα, αλλά και μακαρονάδες. Τα μεσημέρια του καλοκαιριού μετά το μπάνιο γίνεται κοσμοσυρροή για τραπέζι.

Τηλ. 25632878
Ποσειδώνος 2, Ακτή Κυβερνήτη, Πεντάκωμο
Δ-Κ 12.00-23.00

 
Panayiotis Governors Beach

Μέσα σε ένα χαλαρό περιβάλλον, με λιτή διακόσμηση και πλαστικές καρέκλες, η ψαροταβέρνα Panayiotis, μια ανάσα από την παραλία, προσφέρει εδώ και σχεδόν 60 χρόνια (από το ‘63) νόστιμες γεύσεις της θάλασσας (αλλά και πολλά είδη σχάρας), έχοντας πάντα μια άκρως φιλόξενη διάθεση. Ιδανική επιλογή για μετά το μπάνιο αν βρεθείτε στην περιοχή.

Τηλ. 99645252
Ευάγγελου Φλωράκη 1, Πεντάκωμο, Λεμεσός
Δ-Κ 09.30-21.30

 

Ακτή Σωφρονίου

Δίπλα στο κύμα, με ντεκόρ παραθαλάσσιας ταβέρνας, όπως τα παλιά καλά χρόνια! Στον Σωφρονίου θα βρεις καλοφτιαγμένα ψάρια, τόσο στη σχάρα όσο και στο τηγάνι, καλές τιμές, φιλική εξυπηρέτηση, εύκολη πρόσβαση στην παραλία και δωρεάν κρεβατάκια στο γρασίδι για τους πελάτες. Τις Κυριακές τα μεσημέρια, το καλοκαίρι, μαζεύει πλήθη μετά το μπάνιο.

Τηλ. 25632312
Παραλία Ακτή του Κυβερνήτη
Δ-Σ 12.00-21.00 & Κ 12.00-18.00


Άγιος Γεώργιος

Εξοχική ψαροταβέρνα και ένα καλά κρυμμένο μυστικό πάνω στην παραλία, με φόντο τους άσπρους βράχους. Η κουζίνα κινείται κατά βάση σε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ενώ σερβίρεται και αστακομακαρονάδα. Τα τραπεζάκια στην αυλή ενίοτε φιλοξενούν και μεγάλα γλέντια -αφού συχνά γίνονται γάμοι και βαπτίσεις-, ενώ ακόμα και αν δεν πας για το φαγητό η θέα θα σε ανταμείψει.

Τηλ. 25633634
Παραλία Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου, Μοναγρούλλι
Δ-Κ 10.00-24.00

+

Palm Beach - Kalymnos

Έχεις ακούσει για τη δυνατή φάση του ΣΚ στο Palm Beach του Kalymnos; Ειδικά τις Κυριακές, που είναι fun day και οι μουσικές δυναμώνουν, θα είσαι τυχερός αν βρεις διαθέσιμο τραπέζι, gazebo ή cabana. Το Palm Beach είναι ένα χαλαρό beach bar, κάτω ακριβώς από το γνωστό εστιατόριο Κάλυμνος, στο Governor’s Beach, το οποίο προσφέρεται για χαλαρές εξορμήσεις, συνδυάζοντας μπάνιο στη θάλασσα και διασκέδαση με ποτό, τσίμπημα και ωραία μουσική. Τις καθημερινές η φάση είναι πιο ήρεμη, ενώ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, οι DJs κάνουν κατάσταση στην παραλία -εκτός από την Κυριακή που η ένταση ανεβαίνει, κυρίως με πιο mainstream ακούσματα, την Παρασκευή και το Σάββατο οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, ακόμα και με ρετρό μουσικές. Ειδικά για αυτή την Κυριακή (24/7), ο DJ Pro θα αναλάβει τα ηνία στα decks, παίζοντας RnB μουσική. Στον Palm Beach μπορείς να απολαύσεις περισσότερα από δέκα διαφορετικά κοκτέιλ που βγαίνουν από το κουκλίστικο Granny Ford, ενώ την πείνα σου μπορείς να τη σβήσεις είτε επί τόπου με ένα σνακ (όπως σάντουιτς, burgers, nuggets, καλαμάρι) είτε ανεβαίνοντας στο εστιατόριο Κάλυμνος για ψάρι και θαλασσινά.

Τηλ. 99560857 (για κρατήσεις και για τα ΣΚ), 25632878 (για διοργάνωση party)
Palm Beach, Kalymnos Beach, επ. Λεμεσού
Δ-ΠΕΜ 10.00-18.00, ΠΑΡ-Σ 10.00-02.00, ΚΥΡ 09.00-20.00

 


Φωτογραφία: Anna Gambarrota Onoufriou / Τοπία της Κύπρου



Φωτογραφία: George Cyprus