ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 ιστορικά ζαχαροπλαστεία στην Λευκωσία και οι λόγοι που τα αγαπάμε φανατικά

WIZ TEAM

Είναι και αυτά τα ζαχαροπλαστεία τα οποία φέρνουν στο σήμερα ένα γλυκό άρωμα από τα παλιά. Οι συνταγές τους περνάνε ευλαβικά από γενιά σε γενιά. Αλλες φορές παραμένουν ίδιες κι επανεκτελούνται με ιεροτελεστία κι άλλες φορές εξελίσσονται με σεβασμό στην οικογενειακή παράδοση! Έτσι περνάμε ξανά και ξανά την πόρτα τους για να απολαύσουμε ένα κουτί με τα κλασικά/νοσταλγικά γλυκά που αγαπάμε! Λιχουδιές που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, κι άλλες που ανακαλύψαμε μεγαλώνοντας. Αυτή είναι η γλυκιά ιστορία της πόλης.

Τρια φανάρια

Το μαγαζί χρονοκάψουλα στην πλατεία Φανερωμένης μετράει 64 χρόνια ζωής. Το καφενείο στεγάζεται στο ίδιο σημείο από το 1952 και μπορεί με τα χρόνια να έχει αλλάξει ιδιοκτήτες εντούτοις σερβίρει παραδοσιακά γλυκά βασισμένα στις παλιές συνταγές και μερακλήδηκους μυρωδάτους  καφέδες. Μπαίνοντας στον χώρο νομίζεις ότι κάνεις ταξίδι στον χρόνο. Τις ηλιόλουστες μέρες απλώνει τα τραπεζάκια του στην πλατεία. 

La Patisserie Panayiotis

Το La Patisserie Panayotis  ιδρύθηκε το 1965 και είναι ένα από τα ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πρωτεύουσας . Στη γκάμα του θα βρείτε το ξακουστό λουκούμι γάμου με χαλεπιανό και αμύγδαλο, ποικιλία σε κεραστικά, macarons, διάφορα cakes και πολλές επιλογές σε τούρτες παγωτού. Επίσης, εντός του καταστήματος υπάρχει παγωταρία με παγωτά Παπαφιλίππου, με 45 ξεχωριστές γεύσεις, milkshakes και smoothies και φυσικά, θα βρείτε και τη διάσημη τυρόπιτα Παπαφιλίππου… φρεσκοψημένη.

Ζαχαροπλαστείο Άριστον


Από το όνομα και μόνο παίρνεις γεύση άλλης εποχής. Το Ζαχαροπλαστείο Άριστον μετράει 56 χρόνια ζωής και είναι διάσημο για τις τούρτες και το λουκούμι γάμου! Το μενού του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλμυρά, γλυκά και σιροπιαστά, cup cakes και τρισδιάστατες τούρτες. Σήμερα στην Λευκωσία βρίσκουμε τρία ζαχαροπλαστεία Αριστον, στην Έγκωμη, στην Αγλαντζιά και στο κέντρο της πόλης στην Γρίβα Διγενή.

Hurricane

Η ιστορία του ζαχαροπλαστείου Hurricane ξεκινάει το 1942, μετράει 75 χρόνια ζωής, και συνεχίζει ακάθεκτο να σερβίρει την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης. Η συνταγή της είναι μυστική και έχει έρθει από το Λίβανο πριν από 70 χρόνια. Επίσης είναι διάσημο για τα κουλουράκια με γέμιση amaretto αλλά και το κρουασάν αμυγδάλου.

 Saralina

To Ζαχαροπλαστείο Saralina στον Στρόβολο είναι η νέα εκδοχή ενός από τα παλιότερα ζαχαροπλαστεία που λειτούργησαν στην Λευκωσία. Του Sarah Lyne. Μπορεί η ονομασία και τα τηλέφωνα να άλλαξαν εντούτοις συνεχίζει να δημιουργεί τις ίδιες συνταγές φρέσκων σπιτικών γλυκών, μπισκότων και κέικ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα γλυκά φτιάχνονται στο εργαστήρι που διαθέτει το ζαχαροπλαστείο, από άριστες πρώτες ύλες.