ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 καλά espresso bars στη Λευκωσία

WIZ TEAM

Απευθυνόμαστε στους fan του καλού espresso. Αν σας αρέσει ο καφές, αλλά τον απολαμβάνετε ως freddo, frappé, frappuccino, blended, filter, latte και οτιδήποτε άλλο, αυτό το άρθρο πιθανόν να σας απογοητεύσει. Οι πιο κάτω χώροι έχουν πάθος για τον καλό καφέ, εισάγουν specialty grade καφέ και τον καβουρδίζουν επί τόπου. Πρωταγωνιστής είναι το roaster, η μηχανή που ψήνει τον καφέ, ενώ οι καφέδες του έχουν βάση τον εσπρέσο και φτιάχνονται αναλόγως της προέλευσης και του χαρακτήρα του. Εμείς όντας λάτρεις ψάξαμε, ήπιαμε και σάς συστήνουμε 5 μικρά coffee bars, που ξεχωρίζουν για καλό espresso. Για την επιλογή μας χρησιμοποιήσαμε αρκετά κριτήρια, θα σας πούμε το πιο βασικό: η επίγευση, το aftertaste. Η ένταση και διάρκεια της απόλαυσης που μένει στο στόμα και συνεχίζει να ξυπνά αισθήσεις.

Coffee Dot
Café στη Δευτερά, στον δρόμο της Στράκκας, που μόλις άνοιξε. Ωραίος χώρος, ξεχωρίζει για το ειδικό, δικό του χαρμάνι, φρεσκοαλεσμένο καθημερινά. Μπαρίστες που ξέρουν την τέχνη τους και εξυπηρετούν με χαμόγελο.

Elma and Fred
Το γνωστό μαγαζί στη διασταύρωση Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη που περιλαμβάνει μπουτίκ ρούχων, café, wine bar και εστιατόριο. Μικρό, κουκλίστικο και με τον πήχη πολύ ψηλά στην ποιότητα, το μαγαζί προσφέρει πολλά ιταλικά εξειδικευμένα προϊόντα, μεταξύ τους και καφέ, τον Tonino Lamborghini. Καλός μπαρίστας και πολύ καλό σέρβις. Ζητήστε ristretto και θα μας θυμηθείτε.

A Kχoffee Project
Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσετε από το A κχoffee project και να μην κάνετε στάση για καφέ. Με πάθος και αγάπη για καλό καφέ, με δικές τους ποικιλίες, δικό τους και το καβούρδισμα. Διαλέξτε ποικιλία, παραγγείλτε espresso και δεν θα χάσετε.

Menta Speciality Coffee
Εδώ ο καφές αποθεώνεται σε διάφορες εκδοχές από εκλεκτό χαρμάνι, στο spot της οδού Φλωρίνης απέναντι από το Cleopatra Hotel. Ξέρουν και αγαπούν την τέχνη του καφέ. Εξαιρετικός μπαρίστας, πολλή προσοχή στη λεπτομέρεια.

Brew Lab
Μικρό και καλαίσθητο στο κέντρο της Λευκωσίας, και συγκεκριμένα στη Στασικράτους. Με στυλ και χαρακτήρα, κρατά ψηλά τον πήχη στην ποιότητα με καλοκαβουρδισμένους καφέδες. Δοκιμάστε να πάρετε καφέ και για το σπίτι.