ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 must visit παραλίες για το Σ/Κ

WIZ TEAM

Είμαστε ιδιαίτερα προνομιούχοι που έχουμε γύρω μας θάλασσα την οποία μπορούμε να απολαύσουμε, ακόμη και λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα. Για όλους όσοι αναζητούν μία ανάσα δροσιάς και μία διέξοδο από την καθημερινότητα, επιλέξαμε 5 παραλίες που δεν θα χρειαστείς να πας πολύ μακριά για να απολαύσεις ένα κοκτέιλ ή ό,τι άλλο επιθυμείς. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι και φέτος το καλοκαίρι καλό είναι να τηρούμε τις αποστάσεις από τους άλλους λουομένους.

Παραλία Πανταχού

Ίσως η μακρύτερη παραλία της Αγίας Νάπας αφού έχει μήκος 800 μέτρα και πλάτος 35. Αρχίζει από το τέλος της παραλίας Γλυκύ Νερό και καταλήγει δυτικά προς το γραφικό λιμανάκι. Εύκολα προσβάσιμη και με άνετο πάρκινγκ, εδώ και χρόνια ομορφαίνει τα καλοκαίρια μας, και τη μέρα και τη νύχτα αφού κατά μήκος της υπάρχουν δυο καλά all day παραθαλάσσια μπαράκια, το Paradisos Beach bar και το bar restaurant Kaliva. Οι χώροι προσφέρουν ποτό και φαγητό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με τον δεύτερο να έχει και σέρβις στα κρεβατάκια μπροστά του.

Ακτή του Κυβερνήτη

Από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, βρίσκεται δίπλα στο χωριό Πεντάκωμο, περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Λεμεσού. Είναι από τις πλέον αγαπημένες αφού τα χαρακτηριστικά άσπρα βραχάκια και τα μικρά παρεΐστικα κολπάκια αρέσουν σε πολλούς. Η παραλία είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Ο οικογενειακός χαρακτήρας της παραλίας και οι υπηρεσίες που παρέχονται σε μικρή απόσταση από εκεί, είναι ένας επιπλέον λόγος για να την επιλέξει κανείς. Υπάρχουν χώροι όπως η ψαροταβέρνα Panayiotis, μια ανάσα από την παραλία, η οποία προσφέρει νόστιμες γεύσεις της θάλασσας σε μια άκρως φιλόξενη διάθεση. Ιδανική επιλογή για μετά το μπάνιο αν βρεθείτε στην περιοχή. Εκτός από την ταβέρνα θα βρείτε και το mobile cocktail bar Granny’s Ford, όπου μπορείτε να βρείτε μια ενδιαφέρουσα λίστα με κοκτέιλ κλασικά, signature με εξωτικές νότες αλλά και επιλογές χωρίς αλκοόλ.

Παραλία Σειρήνα - Sirena Bay

Η παραλία αυτή βρίσκεται μεταξύ της Περνέρας και της Αγίας Τριάδας. Πρόκειται για ένα πανέμορφο απομονωμένο κόλπο, μήκους 50 μέτρων και πλάτους μόλις 5 μέτρων, ο οποίος φημίζεται για την εξωτική του ομορφιά. Το όνομα της παραλίας προέρχεται από το καφέ-μπαρ που βρισκόταν παλιά εκεί. Πλέον ο χώρος αυτός ανανεώθηκε και μετονομάστηκε σε Serena Beach Bar.

Akakia Beach

Η παραλία αυτή, που βρίσκεται στον Άγιο Θεόδωρο της Λάρνακας, προσφέρεται για ανέμελες και ήσυχες βουτιές. Οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, τουαλέτες, ντους κι άλλες ανέσεις. Βρίσκεται δίπλα από το Παραλιακό Παιδικό Πάρκο. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και το ομώνυμο beach bar που προσφέρει νόστιμα γρήγορα πιάτα, δροσερά ποτά, κοκτέιλ  και ναργιλέ. Ο συνδυασμός του ξύλου και της ψάθας με το μπλε της θάλασσας είναι αρμονικός, κάνοντας το σημείο να μοιάζει εξωτικό.

Sandy Beach

Αν ψάχνετε μια ήσυχη παραλία στην Πάφο με όμορφη αμμουδιά, τότε αυτή είναι η πιο κατάλληλη. Η παραλία είναι αγαπημένη των σέρφερ λόγω των κυμάτων αλλά το κοινό έχει τη δυνατότητα να την επισκεφθεί αφού είναι ασφαλής και διαθέτει και ναυαγοσώστη. Στην παραλία αυτή υπάρχει επίσης το ομώνυμο beach bar που προσφέρει ροφήματα και γρήγορες επιλογές φαγητών, τουαλέτες και ντους.