ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

6 προτάσεις στην Κύπρο αν δεν θέλεις θάλασσα

WIZ TEAM

Ο 15Αύγουστος συνήθως είναι ταυτισμένος με θάλασσα, διακοπές παραθαλάσσια, γενικά με ανεμελιά, μακριά από οτιδήποτε μπορεί να μας στρεσάρει. Η Κύπρος έχει πανέμορφες θάλασσες που πάντα όμως τέτοιες μέρες γεμίζουν σχεδόν ασφυκτικά με κόσμο. Είτε θέλεις να αποφύγεις τον πολύ κόσμο, είτε απλά θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό, εντοπίσαμε 6 σημεία της Κύπρο για εκδρομή ή ακόμα και λίγη περιπέτεια, για έναν εναλλακτικό 15Αύγουστο.

Πεδουλάς, Λευκωσία

Αν προτιμάς κάπου πιο ορεινά, ο Πεδουλάς είναι μια ωραία λύση. Σταθμός σου πρέπει να είναι το εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού με τον 25 μέτρων σταυρό, στον λόφο, που σου προσφέρει εκτός των άλλων μια φανταστική θέα των γύρω χωριών.

Λουτρά της Αφροδίτης, Πάφος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TheCypriotTraveler (@thecypriottraveler)

Μετά το Λατσί και πριν τον Ακάμα, το φυσικό σπήλαιο των Λουτρών της Αφροδίτης και ο Βοτανικός Κήπος είναι ένας όμορφος σταθμός ανάμεσα στη φύση. Είναι, επίσης, και ένας, σχεδόν, απαραίτητος προορισμός αν βρίσκεσαι στις περιοχές, που κάθε χρόνο προσελκύει ντόπιους και τουρίστες.

Λεύκαρα

Είναι πλέον η σταθερή αξία άμα αναζητάς χωριό για εκδρομή. Τα Λεύκαρα είναι ένα χωριό με άπειρα Instagrammable spots που όμως διατηρεί και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα ενώ προσφέρει πολλές ανέσεις και ευκολίες για τους επισκέπτες.

Γεφύρι της Μαρούλλενας, Καλό Χωριό Λευκωσίας

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nakis. ¦ travel blogger (@boy.voyage)

Ένα τοπίο στη φύση με μονοπάτι για περπάτημα, και ένα ιδιαίτερο γεφύρι με ποταμάκι να τρέχει κάνουν τον Διπλοπόταμο έναν πολύ ξεχωριστό προορισμό για εκδρομή. Είτε επιλέξεις να περπατήσεις στο μονοπάτι και να θαυμάσεις το πανέμορφο τοπίο, ή απολαύσεις ηρεμία στο γεφύρι, το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα μοναδικό σημείο.

Καταρράχτες Χαντάρας, Τρόοδος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by

Αργάκα, Πάφος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MARINA & THANOS (@happytravelerz)

Η όμορφη, τεράστια αποβάθρα στην Αργάκα μπορεί να σου δώσει την κατάλληλη δόση θάλασσας χωρίς πολυκοσμία. Μπορείς να χαλαρώσεις στην άκρη, να περπατήσεις ή ακόμα και να κολυμπήσεις στα νερά της Πάφου.