ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

6 στέκια για Λαχματζούν στη Λευκωσία

WIZ TEAM

Μια πίτα λεπτή και τραγανή που κάνει τη Λευκωσία να αναστενάζει. Η ανατολίτικη «πίτσα» τα έχει όλα: την τρως στο δρόμο, τη μοιράζεσαι με τους φίλους, κάθεσαι επιτόπου και πίνεις και το δροσιστικό αριάνι, τη βρίσκεις και σε εστιατόρια. Τα στέκια που κάνουν το λαχματζούν έκπληξη…

Wood N' Fire


ΤΗΛ.222631
Βυζαντίου 40-42, Στρόβολος
Νew age συνοικιακός φούρνος, ανοιχτόχρωμος και φωτεινός. Ψωμιά με προζύμι σε ξυλόφουρνο, πολύσπορα καρβέλια, έμφαση στο ζύμωμα, νόστιμα αρτοποιήματα, χειροποίητες πίτες, πίτσα και απίθανα κέικ. Σουξέ το πολύσπορο ψωμί με φυσικό ξινό προζύμι σίκαλης, άλεση σπόρων και καρότο. Ιδανικό για ένα γρήγορο μεσημεριανό στο χέρι, μόνιμη στάση για προμήθειες.

Bake n Take


ΤΗΛ.22251261
Αρχ. Μακαρίου Γ' 63Γ, Λευκωσία
Γωνιακό, με λιβανέζικες και αρμένικες πίττες, Φρεσκοψημένες σε παραδοσιακό Φούρνο. Λαχματζιούν, χαλουμόπιτα, σπανακόπιτα, ριγανόπιτα κι άλλες πίττες, φαλάφελ σε αραβική πίτα και τα man’oushe με ρίγανη, χαλούμι ή σπανάκι.

Avo


ΤΗΛ.22661172
Ονασαγόρου, παλιά Λευκωσία
Δημοφιλές street food με αρμένικες γεύσεις, συχνά πρέπει να περιμένετε στην ουρά, ειδικά τα σαββατοκύριακα. Υπέροχο, αυθεντικό λαχματζούν, φοβερή χαλλουμωτή με μεγάλα κομμάτια χαλλουμιού. Οι πίττες ζυμώνονται επί τόπου και ψήνονται σε ξυλόφουρνο. Διαθέτει, επίσης, κεμπάπ και πίτσα, όλα σε πραγματικά φτηνές τιμές. Ό,τι καλύτερο μπορεί να φάει κανείς στο δρόμο.

Αρμενάκι


ΤΗΛ.22378383
Σανς Σουσί 15, Στρόβολος, Λευκωσία
Η φήμη αυτού του αρμένικου εστιατορίου έχει απλωθεί σε όλη την Λευκωσία από στόμα σε στόμα, με πελάτες από υπουργούς και ιντελεκτουέλ μέχρι κόσμο της εργατιάς. Ο παππούς Αρμενάν το έφτιαξε το 1974 και σήμερα συνεχίζει τη λειτουργία του στον ίδιο χώρο σερβίροντας τα καλούδια που το έκαναν γνωστό: λαχταριστό, λεπτεπίλεπτο λαχματζούν με ανάλαφρο στρώμα κιμά και τραγανή ζύμη και ζουμερό, νόστιμο κεμπάπ και άλλες αρμένικες λιχουδιές, με αγνά υλικά και σπιτικές συνταγές. Γλυκιά και ανεπιτήδευτη φιλοξενία, δροσερή αυλή το καλοκαίρι. Υπηρεσία delivery.

Friends Lahmajoun


Μαγαζί κοντά στο roundabout του ΟΧΙ που προσφέρει γρήγορα γεύματα με αραβικές και διεθνείς επιρροές. Στο μενού θα βρείτε λαχματζούν, φαλάφελ, πίτες όπως παστουρμαδόπιτα και σπανακόπιτα, πίτσες και burgers. 

Jenny’s Fournos


Εστιατόριο που προσφέρει λιβανέζικη και ιταλική κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας. Στο μενού δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μη βρει κάτι να δοκιμάσει αφού υπάρχουν επιλογές από πίτσες, λιβανέζικα ψημένα σε ξυλόφουρνο, σάντουιτς, σουβλάκια αλλά και επιλογές σχάρας.