ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

7 λόγοι γιατί το Royal Apollonia είναι το «place to be» στη Λεμεσό

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Αν έχεις καιρό να πας στη Λεμεσό, τα τρία επερχόμενα τριήμερα του Μαρτίου αποτελούν μια εξαιρετική αφορμή για να το κάνεις, ενώ το 5* Royal Apollonia, μέλος της Elegant Collection by Louis Hotels, που κυριολεκτικά βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, είναι η απόλυτα value for money πρόταση για διαμονή.

Βασικά, λατρέψαμε το σκηνικό εκεί, για να ακριβολογώ. Φτάνοντας στη Λεμεσό, βγήκαμε από τον πρώτο κυκλικό κόμβο της Γερμασόγειας και σε λιγότερο από πέντε λεπτά ήμασταν στον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. Κάναμε check in και πριν ανέβουμε στο δωμάτιο μας με θέα το ατελείωτο γαλάζιο, καθίσαμε να δροσιστούμε με ένα prosecco στο ανακαινισμένο ευήλιο lobby. Έναν chic πολύ όμορφα διακοσμημένο χώρο, από τον οποίο μπορείς να απολαύσεις τη θέα της Μεσογείου που βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα μακριά. Μιας και πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ξενοδοχεία της πόλης, το Royal Apollonia έχει το προνόμιο να είναι τοποθετημένο σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία. Συγκεκριμένα, εκεί που τελειώνει ο χώρος της μεγάλης εξωτερικής πισίνας, τα σκαλιά σε οδηγούν κατευθείαν στην όμορφη παραλία.

Το απόγευμα στο ξενοδοχείο μπορείς να το περάσεις είτε στην πισίνα με τις ολοκαίνουργιες ξαπλώστρες (ενημερωτικά, υπάρχουν άλλες δύο πισίνες, μία μικρή για παιδιά και μία εσωτερική θερμαινόμενη), είτε στην παραλία, είτε απλώς απολαμβάνοντας καφέ, κοκτέιλ ή κρασάκι στα πολύ μοντέρνα έπιπλα στον εξωτερικό χώρο που βλέπει τη θάλασσα. Και ωραίο freddo ήπιαμε νωρίς το απόγευμα και καλοφτιαγμένο old fashioned απολαύσαμε το βράδυ, και μπάνιο στην πισίνα κάναμε, αφού ο καιρός ήταν όνειρο!

Ο Μάρτιος προσφέρει τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για long weekend και η Louis Hotels έχει να προτείνει προσφορές στα ξενοδοχεία της, μεταξύ των οποίων και το 5* Royal Apollonia.

Το βράδυ είχαμε τρεις επιλογές για το δείπνο μας. Είχαμε βασικά τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα στο all time classic Akakiko με τις γεύσεις της Άπω Ανατολής στην fusion εκδοχή τους, το Alati του οποίου το ντεκόρ είναι βασισμένο στα «Μεζεδοπωλεία», τις παραδοσιακές αγορές τροφίμων της Θεσσαλονίκης, ή το Aura Dining, το οποίο κάθε βράδυ έχει θεματικό μπουφέ (ελληνικό, κυπριακό, μεξικάνικο, μεσογειακό κ.λπ.). Μια και στο Akakiko είχαμε πάει πρόσφατα στη Λευκωσία, ένεκα και του επετειακού μενού με αφορμή τα 20χρονα στην Κύπρο, επιλέξαμε ως εκ τούτου το Aura. Το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο, το σέρβις άψογο, ενώ το κερασμένο Sauvignon Blanc που ήρθε στο τραπέζι από το γενναιόδωρο και φιλόξενο προσωπικό επισφράγισαν το δείπνο μας.

Στον ίδιο χώρο βρεθήκαμε και το επόμενο πρωί, για το πολύ πλούσιο πρόγευμα -ξεχωρίζοντας σίγουρα τις εξαιρετικές σε γεύσεις πίτες του σεφ. Μόνο που το πρωί καθίσαμε έξω, απολαμβάνοντας τον ευεργετικό ήλιο του Μαρτίου, από το ίσως πιο όμορφο location του ξενοδοχείου, όπου ανάμεσα σε δέντρα και φυτά ξεπροβάλλει μεγαλειωδώς η θάλασσα. Η αλήθεια είναι πως ο ισόγειος χώρος του ξενοδοχείου έγινε πανέμορφος μετά που ανακαινίστηκε τον τελευταίο χρόνο. Εξ ου και καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας θα δεις κόσμο να τον τιμά, είτε στους έξω καναπέδες είτε στους μέσα καναπέδες στο lobby. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και με τον φωτισμό, που προσωπικά τον θεωρώ ως ένα από τα ατού στην ανάδειξη του χώρου το βράδυ.

Ανάμεσα στα highlights της διαμονής μας ήταν και το brunch που γευτήκαμε πρώτοι, μιας και η 10η Μαρτίου ήταν η επίσημη πρώτη του. Ο σεφ Πολύδωρος Πολυδώρου και η ομάδα του ετοίμασαν ένα Royal brunch-lunch το οποίο σερβίρεται από τις 12.00 μέχρι και τις 15.00, προσφέροντας εκτός από τα κλασσικά πιάτα και πολλές special προτάσεις. Ξεχωρίσαμε τους καπνιστούς σολομούς που καπνίζονται από την ομάδα του ξενοδοχείου, τα δικής τους παρασκευής αλλαντικά, το πολύ νόστιμο Quiche Lorraine, το ψητό κουνουπίδι με σος chimichurri, η burrata, τα ποιοτικά τυριά, τα χειροποίητα ψωμιά, αλλά και το λίγο πικάντικο και πολύ νόστιμο Eggs Shakshuka με chorizo και σπανάκι που αναμφίβολα ήταν ένα από τα highlights στο brunch μενού.

Στο πολυβραβευμένο Royal Apollonia, το οποίο μεταξύ άλλων έχει αποσπάσει «TUI Global Hotel Award 2024 εως Quality Hotel», «Tripadvisor Travelers' Choice award 2022 and 2023», ενώ στο booking.com για το 2023 είναι βαθμολογημένο με 9.0/10, μπορείς να επιλέξεις διαμονή σε ένα από τα 204 δωμάτια (με θέα στη θάλασσα ή στην πόλη), συμπεριλαμβανομένων και των 13 σουιτών (Deluxe, Executive ή Honeymoon Suite), ενώ στη διάρκεια της διαμονής σου μπορείς να κάνεις χρήση του Royal Spa (επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορες θεραπείες), αλλά και του γυμναστηρίου.

Μιας και ο Μάρτιος προσφέρει τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για long weekend, ως εκ τούτου η Louis Hotels έχει να προτείνει προσφορές στα ξενοδοχεία της. Σε σχέση με το Royal Apollonia, η προσφορά (για απευθείας κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι και τις 29 Μαρτίου 2024) αφορά σε δωρεάν διαμονή για το 1ο παιδί ή αναβάθμιση γεύματος και επωφελήσου επιπλέον έκπτωση με δωρεάν εγγραφή σου στο loyalty πρόγραμμα της Louis Hotels. - ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ