ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

8 ιδέες για ένα αξέχαστο weekend

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου είναι εδώ και εμείς το απολαμβάνουμε στο έπακρον. Συναυλίες, φεστιβάλ, θέατρο, cinema, το Wiz σας παραθέτει 9 καλούς λόγους για να βγείτε από το σπίτι. 

MOYΣΙΚΗ

11ο Ριάλτο Residency στις Πλάτρες

Ο Μιχάλης Κουλουμής είναι ένας διεθνούς φήμης βιολιστής και συνθέτης που έχει αναλάβει τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή για το Rialto Residency 2023. Το Rialto Residency είναι ένας ετήσιος θεσμός που πραγματοποιείται στο ειδυλλιακό ορεινό θέρετρο των Πλατρών, που βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους.

Στο πλαίσιο αυτού του εγχειρήματος, ο Μιχάλης Κουλουμής συνεργάζεται με 10 νέους ταλαντούχους Κύπριους μουσικούς, οι οποίοι έχουν επιλεγεί μέσω ακροάσεων. Η δράση του επικεντρώνεται σε δύο βασικούς άξονες που απασχολούν και τον ίδιο μέσα στην καλλιτεχνική του πορεία. Πρώτον, επιδίδεται στη σπουδή και την ερμηνεία του ρεπερτορίου της κυπριακής παράδοσης, περιλαμβανομένων των οργανικών χορών, των φωνών και των τραγουδιών. Δεύτερον, ασχολείται με τη σύγχρονη κυπριακή δημιουργία. Στο πλαίσιο του φετινού Rialto Residency, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο υποσύνολα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Το πρώτο υποσύνολο θα ασχοληθεί με την ερμηνεία των κυπριακών χορών, με διάφορα μουσικά σύνολα και πλαίσια εκτέλεσης. Το δεύτερο υποσύνολο θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και την απόκτηση εργαλείων για τη δημιουργία μουσικών φράσεων και συνθέσεων που θα ενσωματωθούν στο υφιστάμενο ρεπερτόριο.

Ο Μιχάλης Κουλουμής έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια και τον συντονισμό του Rialto Residency 2023. Οι δραστηριότητες θα διεξαχθούν από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2023 στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Πλατρών. Οι ώρες λειτουργίας του προγράμματος θα είναι 10:00-13:00 και 17:00 -20:00 και θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

Ερωτήματα που θα απαντηθούν στον εξής σκοπό: Τι ακριβώς είναι η κυπριακή μουσική και τι δεν είναι; Μπορεί η κυπριακή μουσική να έχει σχέση με το παρόν και το μέλλον μας; Πώς οι διάφοροι συνδυασμοί οργάνων επηρεάζουν την μουσική εκτέλεση; Οι κυπριακοί χοροί μέσα και έξω από το πλαίσιο των χορευτικών συγκροτημάτων/ομίλων. Η σχέση της κυπριακής μουσικής με την τροπικότητα του μακάμ.

Ιnfo
Δευτέρα 26-Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023
Πάνω Πλάτρες, 17.00-20.00
Πληροφορίες
E-ticket: www.rialto.com.cy  | Ανοικτή

Τζαζ βραδιά στο The Olive Grove

Η τζαζ διάθεση συνεχίζει καθώς το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζει άλλη μια μοναδική συναυλία τζαζ στον υπαίθριο συναυλιακό του χώρο The Olive Grove στον Δελίκηπο – αυτή τη φορά με το εντυπωσιακό Anke Helfrich Trio και τον σαξοφωνίστα Tony Lakatos.

Η Anke Helfrich ανήκει στην εκλεκτή ελίτ των Ευρωπαίων πιανιστών που κατάφεραν να προσδώσουν στη μουσική τζαζ μια νέα ποιότητα ενέργειας και ιδιοσυγκρασίας. Πέρα από εκπληκτική πιανίστρια που σαγηνεύει τα ακροατήρια, έχει περιγραφεί ως «μια από τις καλύτερες πιανίστριες της τζαζ στην Ευρώπη». Νικήτρια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τζαζ το 1996, αλλά και του Βραβείου Echo Jazz το 2016, η Helfrich έχει εμφανισθεί στις μεγαλύτερες συναυλιακές αίθουσες, μεταξύ άλλων, Γκεβάντχαους Λειψίας, Φιλαρμονική του Βερολίνου, Κοντσέρτχαους του Ντόρτμουντ, Κένεντι Σέντερ στην Ουάσιγκτον, Μέγαρο Μουσικής της Στοκχόλμης, και στα σημαντικότερα φεστιβάλ μουσικής τζαζ ανά το παγκόσμιο. Το δυναμικό Anke Helfrich Trio, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από την Anke στο πιάνο, τους Dietmar Fuhr (κοντραμπάσο) και Jens Düppe (ντραμπς), θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον καταξιωμένο σαξοφωνίστα Tony Lakatos, για να πυροδοτήσουν μαζί την σκηνή του ειδυλλιακού Olive Grove με την πνευματώδη και αριστοτεχνικά πολύπλοκη μουσική τους. Χορηγός της συναυλίας η EcommBX.

Info
Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023
The Olive Grove, 20.30
Δελίκηπος

Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην Αρχαία Αγορά Αμαθούντος

Μία διαφορετική μουσική συνάντηση μας υπόσχεται για αυτό το καλοκαίρι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μία συνάντηση «Εξω καρδιά!» Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα φέρει το παρελθόν και το παρόν σε μία μουσική ισορροπία προκειμένου να ικανοποιήσει το κοινό της, που αποδεδειγμένα πλέον ανήκει σε τρεις διαφορετικές γενιές!!!

Η εντυπωσιακή επιτυχία των συναυλιών της είναι αναμφισβήτητα το γεγονός του καλοκαιριού , για αυτό και πάλι θα είναι κοντά μας σε μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς !

Το ρεπερτόριό της, η συγκλονιστική φωνή της και η αξεπέραστη ενέργειά της πάνω στη σκηνή, είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ξεχωριστή!

Ιnfo
Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023
Αρχαία Αγορά Αμαθούντας, 20.30
Λεμεσός
Πληροφορίες 25323567
Εισιτήρια Τickethour

Θανάσης Παπακωνσταντίνου στα Λύμπια

Το Downtown Live γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επιστρέφει στο Δημοτικό Θεατράκι των Λυμπιών, την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Επιστρέφει στην Κύπρο με τη λαχτάρα, οι μουσικές και τα τραγούδια, να μας υψώσουν πάνω απ’ τις κακοτοπιές, το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη.

Έχοντας δει πρόσφατα και το ωραίο μουσικό ντοκιμαντέρ που έφτιαξε, με όμορφες εικόνες από τις αγαπημένες του περιοχές -τις εκβολές του Πηνειού, την κορυφή του Κισσάβου κ.λπ-, ένα νντοκιμαντέρ-ωδή στις μεγάλες του αγάπες που είναι η μουσική, η φύση και η ποίηση, έχουμε θυμηθεί όλους τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε αυτό τον σπουδαίο τύπο.

Info
Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023
Δημοτικό Θεατράκι των Λυμπιών, 20.00
Εισιτήρια €‎20 (προπώληση) και €‎25 (στην είσοδο)
Προπώληση www.DownTownNicosia.Live
Πληροφορίες 99810011

Γιώργο Νταλάρας «Θαλασσάκι μου» στο Κηποθέατρο Λεμεσού

Ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται στην Κύπρο για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά με θέμα την αγαπημένη του θάλασσα.

Συµµετέχουν ο Παντελής Θαλασσινός,
Ασπασία Στρατηγού, Βιολέτα Ίκαρη, Αγέρης Κωνσταντίνος, Μαρία Αναματερού, Αλέξανδρος Τζουγανάκης και η Παιδική Χορωδία «∆ιάσταση».

Άνθρωπος της θάλασσας ο ίδιος, µε πολύ κόπο και διαρκή αναζήτηση ανθολογεί τραγούδια που θα µεταφέρουν δυνατές συγκινησιακές φορτίσεις.

Τραγούδια για τη θάλασσα και τους θαλασσινούς: µελοποιηµένα ποιήµατα από µεγάλους συνθέτες, νέα τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί καθώς και τραγούδια “κειµήλια” της λαϊκής και της δηµοτικής µας παράδοσης, που παραµένουν στα χρόνια αξεπέραστα.

Και πολλά σε µαγικές µελωδίες συνθετών και καίριους στίχους στιχουργών που υπήρξαν µέντορες και πνευµατικοί συνοδοιπόροι για τον Γιώργο Νταλάρα. Ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος διαχρονικά ανοίγει διάλογο µε τις νεότερες γενιές, για µία ακόµη φορά, ανακαλύπτει και στηρίζει νέα ταλέντα ώστε να µεταλαµπαδεύει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του σε όσους έχουν το χάρισµα αλλά και τη θέληση να στηρίξουν το µέλλον του ελληνικού τραγουδιού
Καλλιτεχνική επιµέλεια προγράµµατος: Γιώργος Νταλάρας

Info
Kυριακή 2 Ιουλίου 2023
Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00
Λεμεσός
Προπώληση Tickethour.com.cy ACS Couriers

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα SUP CUP 2023 στην παραλία Κίτι/Σοφτάδες

Την Κυριακή 2 Ιουλίου, αθλητές από όλη την Κύπρο και από διάφορα μέρη του πλανήτη, επιστρέφουν στο ίδιο σημείο, στο The Spot, στην παραλία Κίτι/Σοφτάδες στη Λάρνακα, για τον μοναδικό αγώνα του πρωταθλήματος που διοργανώνει η Kitemed!

Έναν αγώνα όπου αναμένεται να έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και θα κρίνει τους πρωταθλητές Κύπρου στις κατηγορίες 2km και 5km!

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα Cyprus SUP Cup 2023 έχουν όλοι, ανεξαρτήτως επιπέδου. Το φύλο, η ηλικία και ο εξοπλισμός θα καθορίσουν την συμμετοχή των αθλητών στην αντίστοιχη κατηγορία. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διαγωνιστούν στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και παίδων, αναλόγως του μεγέθους της σανίδας τους!

Info
Κυριακή 2 Ιουλίου 2023
Παραλία Κίτι/Σοφτάδες, Λάρνακα

PARTY

The Wave Pool Party στο WaterWorld Themed WaterPark

Τα μοναδικά wave parties του βραβευμένου υδροπάρκου WaterWorld Waterpark επιστρέφουν για ακόμη μία ξέφρενη σεζόν. Κάθε Κυριακή του καλοκαιριού, το υδροπάρκο της Αγ. Νάπας θα φιλοξενεί γνωστούς καλλιτέχνες της international μουσικής βιομηχανίας.

Inside Tip: όσοι θέλουν να νιώσουν τον παλμό του party to the bone, σας συμβουλεύουμε να είστε μέσα στην πισίνα του Ποσειδώνα (Poseidon’s Wave Pool). Εκτός από τις live εμφανίσεις των γνωστών καλλιτεχνών, όσοι παρευρεθούν μπορούν φυσικά να απολαύσουν το υδροπάρκο από τις 10 το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, όπου αγαπημένοι DJ του νησιού θα κρατούν το υδροπάρκο σε party mood.

Αυτή την σεζόν θα δούμε καλεσμένους όπως: BNXN (Buju), Charlie Sloth, AIMS, ArrDee, Clavish, Nathan Dage, ZieZie, Toquel, Dirty Harry όπως και άλλους, εκλεκτούς καλλιτέχνες.

Όσοι θέλουν να κλείσουν την προσωπική τους cabana, για μεγαλύτερη άνεση και VIP υπηρεσίες, μπορούν να επιλέξουν και να προ-κρατήσουν εδώ: www.thewavepoolparty.com

Ειδικά για την Κυριακή 2 Ιουλίου: ZIEZIE // PRINZ // A!MS // TOQUEL // DREW ASTRO + άλλοι καλλιτέχνες έκπληξη!

Στα decks: DJ KINDEZ // MR. CAUSE

Info
Κυριακή 2 Ιουλίου 2023
WaterWorld Themed WaterPark, 13.00-18.00
Αγία Νάπα, ελ. Αμμόχωστος
Εισιτήρια €42 (με είσοδο στο υδροπάρκο και στο Pool Party)
Προπώληση https://TheWavePoolParty.com/#tickets
Πληροφορίες Ιστοσελίδα WaterWorld Waterpark / Τηλ. 99950400

CINEMA

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Το 1969, ο καθηγητής αρχαιολογίας Ιντιάνα Τζόουνς είναι έτοιμος για συνταξιοδότηση, αλλά η κόρη ενός παλιού του φίλου, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και ένας ναζί επιστήμονας που συνεργάζεται στο αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα τον βάζουν σε μια τελευταία, επικίνδυνη περιπέτεια.

Σκηνοθεσία James Mangold
Πρωταγωνιστούν Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 20.15, 22.00
K Cineplex (Λευκωσία) 17.00, 20.15, 21.30
K Cineplex (Λάρνακα) 17.00, 20.15, 21.30
K Cineplex (Λεμεσός) 17.00, 20.15, 21.30
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 20.15, 22.00
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.30, 20.30, 22.00 σ/κ επίσης 14.40, 17.35 (Οpen air 22.15)
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.25 σ/κ επίσης 16.50