ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

8 instagrammable χώροι στην Κύπρο για επικές φωτογραφίες και όχι μόνο

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Σε όλες τις παρέες υπάρχει κάποιος/α που έχει εμμονή με το Instagram και πάντα πριν καθίσει ή πριν γευτεί το φαγητό του πρέπει να φωτογραφίσει το ντεκόρ ή το γεύμα που θα τον/τη βοηθήσει να συγκεντρώσει τα likes.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το Instagram έχει επηρεάσει τη σκηνή των εστιατορίων παγκοσμίως, «αναγκάζοντας» τους χώρους εστίασης να επινοήσουν εντυπωσιακά, καινοτόμα και καθηλωτικά designs, που αιχμαλωτίζουν τα φωτογραφικά clicks και αλιεύουν likes.

Τα εστιατόρια χρειάστηκε να συμβαδίσουν με την εποχή για να καλύψουν αυτή την ανάγκη, πράγμα που σημαίνει ότι στις μέρες μας ένα νέο άνοιγμα παρατηρούμε ότι συχνά συνοδεύεται και από μια καθόλα ινσταγκραμμική εμφάνιση.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους χώρους που σίγουρα έχουν φωτογραφηθεί και ανέβει σε άπειρα ποστ και stories στο Instagram το τελευταίο διάστημα.

Edems Yard


Ένας χώρος που μας έχει συνηθίσει στα μοναδικά πιάτα brunch κάνοντάς μας να περιμένουμε ώρες στη σειρά για να τα απολαύσουμε. Όσο περιμένεις η είσοδος του μαγαζιού είναι τόσο φωτογενής που και να μην ασχολείσαι με φωτογραφίες θα σε κάνει να ασχοληθείς. Από την άλλη αν δεν είσαι τόσο της πόζας και του ντεκόρ, τα νόστιμα burnch πιάτα τους κολάζουν τους ουρανίσκους αλλά και τα ινστα ποστ μπορούν να πάρουν φωτιά.


Amy’s Addictions


Το κουκλίστικο μαγαζί που βρίσκεται σε πολυσύχναστο στενό της Λεμεσό θα βρείτε και θα απολαύσετε νόστιμες γλυκές επιλογές που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο. Το ροζ χρώμα σε βάζει σε θετική διάθεση ενώ οι μικρές λεπτομέρειες στη διακόσμηση σε ενθουσιάζουν ώστε να τραβήξεις τη φωτογραφία που θα κοσμήσει τα feeds σου. Γλυκά όπως δροσερές τάρτες, εκλερ αλλά και νόστιμα μεγάλα μάκαρον. Εκτός από τα γλυκά από το μενού μπορείτε να απολαύσετε επίσης νόστιμα πιάτα για brunch, περιποιημένες σαλάτες, smoothies και δροσιστικά ροφήματα.


Joel


Περπατάς κεντρικά στην πόλη της Λάρνακας, στην Πλατεία Ερμού, εκεί όπου το παραδοσιακό πετρόκτιστο συναντά το μοντέρνο. Εκεί θα εντοπίσεις μια μικρή γραφική στοά, την Στοά Κύζη, όπου φιλοξενείται μια μοναδική #drinkery που σε στέλνει πίσω στα 1920s. Με το που θα διαβείς την πόρτα του, μπαίνεις σε ένα χώρο βγαλμένο από παρελθόν, που υπόσχεται να σε ταξιδέψει στους πιο απίστευτους προορισμούς και αξίζει τα φωτογραφικά σου κλικ. Το δάπεδο σε ασπρόμαυρο μοτίβο, οι τοίχοι με τους μεγάλους καθρέφτες, τους πίνακες και τα υπέροχα φωτιστικά και η διακόσμηση με μοναδικά γεωμετρικά designs δίνει ένα ρετρό χαρακτήρα στον χώρο βγαλμένο από τα 20s.


High and Wet Σουβενίρ Bar


Από τα ομορφότερα μπαράκι της πρωτεύουσας που αν και δεν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης προσελκύει το κοινό για τα ψαγμένα του κοκτέιλ αλλά και την μοναδική του διάθεση. Μπορεί η πρόσοψη του σπιτιού να μην παραπέμπει καν στο τι κρύβεται πίσω από την άσπρη πόρτα που θυμίζει καφενείο, αλλά με το που θα μπείτε εδώ, ξαφνικά ξετυλίγεται μπροστά σας ένας τεράστιος χώρος, με ροζ φωτισμό, kitsch αγάλματα, πίνακες, ηλεκτρονική μουσική, τα shakers να χτυπιούνται ανελέητα ετοιμάζοντας ευφάνταστα κοκτέιλ συνθέτουν ένα σκηνικό που σίγουρα πρέπει να το μεταφέρεται στους διαδικτυακούς σας φίλους.


Anita Gelato


Με μια βόλτα στην όμορφη περιοχή της Σαριπόλου, στη Λεμεσό, το βλέμμα σας σίγουρα θα πέσει στην μεγάλη ωραία επιγραφή της παγωταρίας, Anita’s Gelato. Μπαίνοντας στο εσωτερικό, ο λιλιπούτειος χώρος του θα σου τραβήξει μεμιάς το ενδιαφέρον για να τον φωτογραφίσεις, ενώ οι βιτρίνες με τα ολόφρεσκα παγωτά θα σε μαγνητίσουν βάζοντάς σε σε δίλημμα, αφού δεν θα ξέρεις τι θες να πρωτοδοκιμάσεις. Ο χώρος είναι φωτεινός και παιχνιδιάρικος, με τους πράσινους χρωματισμούς, τους τοίχους, τις vintage φωτογραφίες, αλλά και τα έπιπλα να θυμίζουν μιλανέζικη gelateria. Η γευστική εμπειρία που θα βιώσεις στο Anita’s Gelato βασίζεται στις ολόφρεσκες πρώτες ύλες και στους συνδυασμούς των υλικών που αναδεικνύονται αρμονικά με κάθε μπουκιά.


Sonhe all day


Χρυσές λεπτομέρειες, πετρολ χρωματισμούς και ροζ το Sonhe έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, που επιβάλλεται για μερικά κλικ. Η σκάλα αλλά και οι γωνίες που έχει δημιουργήσει ο χώρος, αποκτούν το ινσταγραμικό ενδιαφέρον. Από το πρωί μέχρι το βράδυ θα απολαύσετε ποιοτικό καφέ και διάφορα άλλα ροφήματα, αλμυρά σνακ, σαλάτες και brunch. Εκτός από αυτά, στο μενού τους θα βρείτε μπέργκερ, πίτσες και διάφορα άλλα πιάτα της διεθνούς κουζίνας ενώ τα κοκτέιλ δεν λείπουν από την μπάρα τους. Το Sohne με τη μοντέρνα ατμόσφαιρά του είναι ιδανικό για after work drinks στο κέντρο της πρωτεύουσας. 


Sweet N' Boujee


Παιχνιδιάρικο μαγαζί που εδώ και λίγους μήνες μεταφέρθηκε από την στην Πάφο στη Λευκωσία και δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι άλλο εκτός από donuts. Αυθεντικές λιχουδιές καθημερινά, σε δεκάδες γεύσεις, γεμιστά, με γλάσο, σε διάφορα χρώματα και στυλ, γαρνιρισμένα με τριμμένο μπισκότο και brownies. Σίγουρα θα βγάλετε την φωτογραφία που θέλετε και θα βρείτε αυτό που σάς ταιριάζει.


Vivid Kitchen & Bar


Αν και πρόσφατη άφιξη στην πόλη το Vivid θα σας εκπλήξει με τις φωτογραφικές γωνίες του. Το ιδιαίτερο πάτωμα, το πράσινο των φυτών, τα τιρκουάζ παράθυρα, οι χρυσαφένιες λεπτομέρειες και οι ψάθινες επιβλητικές καρέκλες δημιουργούν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που καθιστά το Vivid Kitchen & Bar ένα ενδιαφέρον μέρος για να πιεις το ποτό σου.