ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

8 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

To Σαββατοκύριακο είναι εδώ και το Wiz σας προτείνει τις καλύτερες εκδηλώσεις για να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρον.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κρητικό γλέντι με τον Αντώνη Μαρτσάκη στη Χοιροκοιτία

Στην Κύπρο για μία δυνατή εμφάνιση ο φωτογενής Κρητικός σταρ της παραδοσιακής μουσικής που έχει καταφέρει να κάνει ξανά μόδα τα πανηγύρια.

Στη Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής του, γίνεται χαμός σε κάθε εμφάνισή του. Αν προσθέσουμε τους ανθρώπους που τον βλέπουν στα live, το κοινό του σίγουρα ξεπερνά το αντίστοιχο νούμερο κάθε μεγάλου ονόματος. Χωρίς αμφιβολία είναι ο πιο δημοφιλής Έλληνας παραδοσιακός μουσικός.

Αναβιώνοντας τον παραδοσιακό ήχο της Κρήτης, με τρόπο που δεν το κάνει κανένας άλλος στην Ελλάδα σήμερα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό fanbase. Αν τον έχεις πετύχει σε κάποιο πανηγύρι τα καλοκαίρι, μπορείς να καταλάβεις τι παίζει μαζί του. Αν όχι, ήρθε μάλλον η ώρα να το κάνεις, μιας και έρχεται Κύπρο μαζί με τους μουσικούς του για μια πολύ δυνατή συναυλία.

Info
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023
Αίθουσα Δεξιώσεων Νίκειον, 20.00
Χοιροκοιτία, επ. Λάρνακας
Εισιτήρια €25 (€10 παιδικό)
Προπώληση tickethour

Γιάννης Χαρούλης στο DownTown Live

Το Downtown ανακοινώνει τον σπουδαίο Έλληνα ερμηνευτή, για μια μοναδική παράσταση.

Μετά τις sold out εμφανίσεις του καλοκαιριού, ο ίσως πιο δημοφιλής εκπρόσωπος του καλού ελληνικού τραγουδιού επιστρέφει στο νησί μαζί με τη μουσική του παρέα και μας προσκαλούν να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και κυρίως να ξανασμίξουμε, υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών.

Info
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023
DownTown Live, 21.00
Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Λευκωσία
Κρατήσεις 99810011

ΘΕΑΤΡΟ

«Το έργο που πάει λάθος» στο Δημ. Θέτρο Λατσιών

O ALPHA Κύπρου παρουσιάζει τη βραβευμένη με Olivier Award κωμωδία καταστροφών «Το έργο που πάει λάθος». Η πιο πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση της χρονιάς, που γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε πάνω από 30 χώρες ανεβαίνει στο δημοτικό Θέατρο Λατσιών. Απόδοση-σκηνοθεσία: Φώτης Γεωργίδης.

Μια «ερασιτεχνική» ομάδα από ατάλαντους ηθοποιούς καλείται να φέρει εις πέρας το έργο μυστηρίου «Ο φόνος στην έπαυλη Χάμερσον». Λίγο τα λανθασμένα σκηνικά, λίγο η έλλειψη ταλέντου από τους ηθοποιούς και λίγο η ανύπαρκτη εμπειρία από το τεχνικό προσωπικό οδηγούν σε άβολες καταστροφές επί σκηνής, τις οποίες οι «ηθοποιοί» προσπαθούν να καλύψουν. Το γέλιο είναι εγγυημένο. Η σωματική ακεραιότητα του ερασιτεχνικού καστ όμως, όχι…

Info
Πέμπτη 9- Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023
Δημ. Θέατρο Λατσιών, 20.00
Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 57 Λευκωσία
Εισιτήρια από €15
Προπώληση Tickethour

«MAMA» στο Θέατρο Δέντρο

Μια μοναχική άτεκνη γυναίκα βάζει αγγελία στις εφημερίδες ότι μπορεί να προσφέρει έναντι αμοιβής μητρική φροντίδα σε μια «θετή με όρους συμβολαίου» κόρη. Και βρίσκει ανταπόκριση στο πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας που δεν ευτύχησε να γνωρίσει οικογένεια. Η Αμπάρ θα βρει επιτέλους ένα «καταφύγιο», όπως σημαίνει το όνομά της, μιας οικογένειας που δεν γνώρισε ποτέ; Και η Εσπεράνσα θα βρει επιτέλους την «ελπίδα», όπως σημαίνει το δικό της όνομα, μιας ευτυχισμένης οικογένειας που δεν κατάφερε να έχει στην μέχρι τώρα ζωή της;

Info
Παρασκευή 10- Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023
Θέατρο Δέντρο, 20.30
Ενότητος 44, Παλουριώτισσα
Εισιτήρια €15
Πληροφορίες 99520835
Προπώληση Soldouttickets.com.cy
Καταστήματα Stephanis

«Ρώτα με όταν ξυπνήσω» στις Αποθήκες ΘΟΚ

Το έργο του Χαράλαμπου Γιάννου γράφτηκε μετά από ανάθεση του ΘΟΚ στον καταξιωμένο Κύπριο συγγραφέα κι εξελίχθηκε μέσα από δημιουργική συνεργασία με τη σκηνοθέτρια, τους καλλιτεχνικούς επιμελητές και μια ομάδα εφήβων. Πρόκειται για ένα υλικό που φωτίζει τον εφηβικό ψυχισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και τα όνειρα των νέων ανθρώπων.

Η Αλεξία Παπαλαζάρου, που σκηνοθετεί το έργο, με την ευαίσθητη και ρεαλιστική ματιά της και μαζί με μία ομάδα νέων ταλαντούχων συνεργατών, ξεδιπλώνει με γρήγορο ρυθμό, ένταση και συναίσθημα το ανήσυχο σύμπαν που κουβαλούν οι εφηβικές ψυχές.

Info
Σάββατο 11- Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023
Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, 20.30 Κυρ. 18.00
Κάμπου 29 Στρόβολος, Λευκωσία
Εισιτήρια €12
Προπώληση www.thoc.org.cy
Πληροφορίες 77772717

ΠΑΙΔΙ

«Τετράδυμοι» στο Μασκαρίνι

Μια όμορφη και ρομαντική ιστορία , που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τη συναισθηματική και όχι την υλιστική αξία των πραγμάτων. Οι Τετράδυμοι είναι ίδιοι στην όψη, σαν τέσσερις σταγόνες νερό, μα ο χαρακτήρας τους είναι εντελώς διαφορετικός. Ξεκινούν λοιπόν ένα ταξίδι για να κερδίσουν το σεβασμό της μητέρας τους και να αποδείξουν πως μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους φτερά στη ζωή. Τεμπελιά, διασκέδαση, πονηριά, κλεψιά αλλά και αγάπη, φροντίδα, αφοσίωση και πίστη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Τέσσερις όψεις του ίδιου νομίσματος, που λειτουργούν μέσα στην παράσταση, σαν μία μικρογραφία του κόσμου μας. Ποιoς τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό της μάνας του, αλλά και την καρδιά της Αγνής, που τους περιμένει να γυρίσουν υπομονετικά.

Info
Kυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023
Θέατρο Μασκαρίνι, 10.30
Αθαλάσσης 4 Λατσιά
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99485083, 22270420

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» στο ΘΟΚ

Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ θα σηκώσει αυλαία με ένα από τα πλέον αγαπημένα και περιπετειώδη αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. Μια ομάδα ταλαντούχων συνεργατών θα αποκαλύψει σε μικρούς αλλά και μεγάλους την ομορφιά του κόσμου, την αξία της φιλίας, την μαγεία της εξερεύνησης και την γνωριμία με την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα.

CINEMA

Magic Mike's Last Dance

Ο“Magic” Μάικ Λέιν αναγκάζεται να ανεβει ξανά στη σκηνή μετά από μια μακρά παύση, καθώς μια επιχειρηματική συμφωνία που κατέρρευσε τον άφησε χρεωκοπημένο. Ελπίζοντας σε μια τελευταία καλή ευκαιρία, ο Μάικ ταξιδεύει στο Λονδίνο με μια πλούσια κοσμική που τον δελεάζει με μια προσφορά που δεν μπορεί να αρνηθεί και τη δική της ατζέντα.

Σκηνοθεσία Steven Soderbergh
Πρωταγωνιστούν Salma Hayek, Channing Tatum, Caitlin Gerard

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 19.45, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.45, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.00
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00