ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

8 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Θέατρο για μικρούς και μεγάλους, cinema,  εικαστικά! Και αυτό το Σαββατοκύριακο το wiz σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. 

ΘΕΑΤΡΟ

«Καθαροί, πια» στο ΘΟΚ

Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει το έργο «Καθαροί, πια» της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου. Ένα έργο που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ευρωπαϊκής σκηνής στα τέλη του 20ού αιώνα και θεωρείται από τα κορυφαία του είδους in yer face theatre. 

Για το έργο

Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε ακραίες δοκιμασίες υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα.

Info
Παρασκευή 2- Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024
Θέατρο ΘΟΚ, 20.30 (Κυρ. 18.00)
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy 
Πληροφορίες 77772717

«Αυτή η νύχτα Μέλι» στο Παραλίμνι

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πεγεια της Παφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής.

Θα εχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Η μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου.

Info
Παρασκευή 2- Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024
Ξένιον, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Παραλίμνι
Εισιτήρια από €15
Προπώληση Soldouttickets

ΠΑΙΔΙ

«Grimm Story» στο Μασκαρίνι

Το «Grimm Story» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Μασκαρινί, για ένα δεύτερο μίνι, κύκλο παραστάσεων. Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση των παιδιών σας. Μια δική μας ιστορία, με ήρωες από γνωστά παραμύθια των αδελφών Γκριμ. H 18η παιδική θεατρική παράσταση στα 11 χρόνια ιστορίας του Θεάτρου μας.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Ιnfo
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024
Θέατρο Μασκαρίνι, 11.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Γενική Είσοδος €10.00
Κρατήσεις 99485083 και 22270420

«Έλβις και Μέριλιν» στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας 

 

H Animagnet και οι Χυμοί Ένα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση Έλβις και Μέριλιν!

Οι Animagnet, δημιουργοί των μεγάλων επιτυχιών «Μεταξούλης» και «Μάλο» επιστρέφουν στην Κύπρο με νέα παράσταση που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί.

Info
Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2024
Δημ. Θέατρο Λάρνακας, 12.00
Εισιτήρια €12/ €15
Προπώληση Soldouttickets
Πληροφορίες: 700 88 544

CINEMA

Aντίο Κοπρόσκυλα 

 

Ένας απελπισμένος θεατρικός θίασος αποφασίζει να δώσει την τελευταία του παράσταση: μια ληστεία τράπεζας! Χωρίς πρόβες, χωρίς καμία ελπίδα επιτυχίας, αλλά με μπόλικο τσαμπουκά, έξι φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις βίαιες ταινίες δράσης που μεγάλωσαν και τα σενάρια που ονειρεύονταν ως ηθοποιοί στη σκηνή.

Σκηνοθεσία Ανδρέας Κυριάκου
Πρωταγωνιστούν Χρήστος Γιάγκου, Κρίστοφερ Γκρέκο, Μάριος Μεττής 

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 20.00
K Cineplex (Λευκωσία) 20.00, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 20.00
K Cineplex (Λάρνακα) 20.00 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 20.00
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.15, 20.00, 22.15
RIO (Λεμεσός) 22.10

Argylle

Η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (Jurassic World) υποδύεται την Έλι Κόνγουεϊ, τη μοναχική συγγραφέα μιας επιτυχημένης σειράς κατασκοπικών μυθιστορημάτων. Η ιδανική βραδιά για την Έλι περιλαμβάνει το σπίτι της, τον υπολογιστή της, και τον γάτο της, τον Άλφι. Στα βιβλία της Έλι πρωταγωνιστεί ο μυστικός πράκτορας Άργκαϊλ και η αποστολή του είναι να αποκαλύψει ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων. Οι ιστορίες της αρχίζουν να συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, καθώς μια αληθινή μυστική οργάνωση δρα με τον τρόπο που η ίδια φαντάστηκε. Έτσι, η Έλι αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τα ήσυχα απογεύματα και τη θαλπωρή του σπιτιού της. Ο -αλλεργικός στις γάτες - κατάσκοπος Άιντεν (ο βραβευμένος με Oscar® Σαμ Ρόκγουελ) και η Έλι - η οποία κουβαλά τον Άλφι στην τσάντα της- μάχονται ενάντια στον χρόνο και στους δολοφόνους, καθώς τα όρια μεταξύ του φανταστικού κόσμου της Έλι και του πραγματικού κόσμου θολώνουν.

Σκηνοθεσία Matthew Vaughn
Πρωταγωνιστούν Sofia Boutella, Henry Cavill, Dua Lipa

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 20.00
K Cineplex (Λευκωσία) 20.00, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 20.00
K Cineplex (Λάρνακα) 20.00 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 20.00
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.30, 22.15
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.10

EIΚΑΣΤΙΚΑ 

«Holomorphosis» του Ανδρέα Στυλιανού στο Μουσείο Πιερίδη

Το Μουσείο Πιερίδη - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Λάρνακα και η Future DMND στο Los Angeles Αμερικής έχουν την τιμή να παρουσιάσουν την ατομική έκθεση του εικαστικού Ανδρέα Στυλιανού, "HOLOMORPHOSIS" στο χώρο του μουσείου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 14 Δεκεμβρίου 2023 η ώρα 6 μ.μ και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Φεβρουαρίου 2024.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ Βασιλική Κασσιανίδου.

Η έκθεση ανταποκρίνεται στην πλούσια συλλογή του μουσείου. Όπως περιγράφει ο τίτλος - "HOLOMORPHOSIS", δηλαδή η συνέχεια και η ολοκλήρωση του υπάρχοντος - η έκθεση αναδύεται ως μια καθηλωτική και διεγερτική προεκβολή της ιστορικής αφήγησης της συλλογής, η οποία εκτυλίσσεται μέσα από το σύγχρονο καλλιτεχνικό όραμα του καλλιτέχνη.

Info
Εγκαίνια Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023
Μουσείο Πιερίδη, 18.00
Ζίνωνος Κιτέως 4 Λάρνακα
Διάρκεια της έκθεσης έως Φεβρουαρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 09.00-16.00
Παρασκευή-Σάββατο 09.00-13.00
Πληροφορίες www.futuredmnd.com

«Από τη Μικρά Ασία στην Κύπρο» στην Λεβέντειο Πινακοθήκη

Μετά την επιτυχία της μνημειακής επετειακής έκθεσης Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία, συνδιοργανωμένη από το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138), η Λεβέντειος Πινακοθήκη συνδιοργανώνει και φιλοξενεί στην Κύπρο μέρος αυτής της έκθεσης που αναδεικνύει τον πολιτισμό και ξεδιπλώνει το χρονικό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Η έκθεση έχει εμπλουτιστεί με κειμήλια και μαρτυρίες από τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν μια νέα ζωή στην Κύπρο.

Περισσότερα από 500 εκθέματα και φωτογραφίες αφηγούνται και ζωντανεύουν την ακμήτου ελληνισμού πριν από τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923, καθώς και την εγκατάσταση και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην Κύπρο.

O επισκέπτης ξεκινά το ταξίδι στη λάμψη του ελληνισμού της Μικράς Ασίας (πρώτη ενότητα) από την Ιωνία και τα δυτικά παράλια, προχωρά στην Καππαδοκία και στις νότιες επαρχίες, συνεχίζει διασχίζοντας τον Πόντο για να επιστρέψει προς δυσμάς, γύρω από την Κωνσταντινούπολη, και να καταλήξει στην Ανατολική Θράκη.
Την εποχή ακμής διαδέχονται η περίοδος των διωγμών, του τέλους του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των συνθηκών, η περίοδος της ελληνικής απόβασης στη Σμύρνη και της Μικρασιατικής Εκστρατείας, η Καταστροφή του 1922 και η Έξοδος των προσφύγων (δεύτερη ενότητα).Η τρίτη και τελευταία ενότητα της έκθεσης εστιάζει στην εγκατάσταση και στην ενσωμάτωση των εκπατρισμένων στην Κύπρο.

 Info
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 – Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
Λεβέντειος Πινακοθήκη
Λευκωσία
Ώρες λειτουργίας : Τετ. 10.00-20.00– Πεμ.- Κυρ. 10.00-19.00