ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

8 προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Mια νέα εβδομάδα, με πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο, ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Το Wiz διάλεξε για εσάς τις πιο ενδιαφέρουσες και σας τις προτείνει. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νατάσσα Μποφίλιου στο Παττίχειο Λάρνακας

Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή του Vox στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα στο καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου "Κάτι Καίγεται" που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί. 

Info
Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024
Παττίχειο Λάρνακας, 21.00
Εισιτήρια €25
Προπώληση Soldouttickets

Γιάννης Διονυσίου και Aman Rebetiko στο Κηποθέατρο Λεμεσού Μάριος Τόκας

Το μουσικό σύνολο Aman Rebetiko συνεχίζει τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις του. 

Αυτή τη φορά έρχονται στην Κύπρο για μια παράσταση στη Λεμεσό, φιλοξενώντας έναν από τους νεότερους εκπροσώπους της μουσικής Café Aman, τον ταλαντούχο Κύπριο Γιάννη Διονυσίου. Δίπλα τους βρίσκονται δύο ακόμη Κύπριοι μουσικοί με σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Μεσογείου, ο βιολιστής Μιχάλης Κουλουμής και ο ουτίστας Ανδρέας Ανδρέου.

Μαζί θα μας ταξιδέψουν με την ομορφιά των οργάνων τους και τις μαγευτικές φωνές τους, εξερευνώντας τους μαγικούς ήχους των ρεμπέτικων μελωδιών. Μελωδίες που προέρχονται από τα Καφέ Αμάν, τα προπολεμικά ελληνικά καφενεία των μεγάλων αστικών κέντρων της Μικράς Ασίας, κυρίως της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, όπου τραγουδιστές και μουσικοί αυτοσχεδίαζαν σε ελεύθερο ρυθμό.

Info
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
Κηποθέατρο Λεμεσού Μάριος Τόκας, 21.00
Λόρδου Βύρωνα, Λεμεσός
Εισιτήρια €15 & €19
Προπώληση www.ticketmaster.cy, καταστήματα ACS Courier

A Night in Havana – Jazz Fusion στο Σκαλί

Το TELETHON Κύπρου και η Πρεσβεία της Κούβας στην Κύπρο παρουσιάζουν τη φιλανθρωπική συναυλία "A Night in Havana – Jazz Fusion". Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, στις 20:30, στο αμφιθέατρο Πλατύ Αγλαντζιάς, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και θα φιλοξενήσει τον καταξιωμένο Κουβανό πιανίστα Rolando Luna, πρώην μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Buena Vista Social Club, καθώς και την Κουβανή τραγουδίστρια Marjorie Montero.

Η συναυλία, διεξάγεται στο πλαίσιο του «Μήνα TELETHON», και συμπίπτει χρονικά και με τους εορτασμούς για τα 30 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς και αλληλεγγύης του θεσμού TELETHON προς τον συνάνθρωπο και την επιστήμη.

Info
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
Αμπιθέατρο Πλατύ Αγλαντζιάς, 20.30
Λευκωσίας
Εισιτήρια Soldouttickets

ΘΕΑΤΡΟ

«Για όνομα» στο Παττίχειο Λεμεσού

Η μπίρα ΚΕΟ παρουσιάζει την κωμωδία του καλοκαριού: «Για όνομα» Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

Η κωμωδία "Για όνομα" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, έρχεται στην Κύπρο με ένα εκπληκτικό καστ ηθοποιών. Πρόκεται για μια παραγωγή που ετοιμάστηκε ειδικά για την Κύπρο και το κυπριακό κοινό. Πρόκειται για την ελληνική διασκευή της υπερ-επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας «Le Prenom» που ήταν υποψήφια το 2011 για 6 βραβεία Moliere. Η μεταφορά της στον κινηματογράφο το 2012 (ελληνικός τίτλος: Για όλα φταίει το όνομά σου) γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και έφθασε τα 2,5 εκατομμύρια θεατές. Στην Ελλάδα ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, το 2015 στο θέατρο ΑΛΙΚΗ της Αθήνας για δυο σεζόν και στη Θεσσαλονίκη όπου το καταχειροκρότησαν πάνω από 100,000 θεατές.

Ιnfo
Δευτέρα 10- Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 21.00
Εισιτήρια €25 - €30 - €35
Προπώληση Ticketmastecy

“The Underdogs” στο Artos House


Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς της ακρίβειας, των κάθε λογής σκανδάλων και της παρακμής των ηθικών αξιών μιας κοινωνίας που παραπαίει, 7 νέοι κωμικοί βγήκαν μπροστά και δείχνουν τον δρόμο στις επόμενες γενιές.

Έχοντας γεμάτη την φαρέτρα τους με καυστικά one liners, εξευτελιστικά λογοπαίγνια και τραγικές ιστορίες, έρχονται με φόρα, περίσσιο θράσος και χωρίς ηθικούς φραγμούς να αλλάξουν την κωμική σκηνή της Λευκωσίας, και σύντομα όλης της Κύπρου. Η έτσι θέλουν να πιστεύουν. Οπότε πιάστε τους φίλους σας, ανοίξτε τα ημερολόγια σας και ετοιμαστείτε για μια νύχτα standup comedy που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Για διάφορους λόγους.

Μετά τις πρώτες δύο sold-out παραστάσεις, η “The Comedy Project” επιστρέφει με την παράσταση “The Underdogs” στο Artos House την Τετάρτη στις 12 Ιουνίου, για μια αξέχαστη βραδιά κωμωδίας.

Η παράσταση ξεκινάει στις 20:30, ενώ οι πόρτες θα ανοίξουν για το κοινό από τις 19:30. Το επιτόπου μπαρ θα σερβίρει ποτά πριν και μετά την παράσταση.

Info
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
Artos, 20.30
Λευκωσία
Προπώληση Ticketmaster Cyprus

«Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida» στην λίμνη Σιας

Mετά την επιτυχημένη παράσταση “Νίτσα” ο συγγραφέας Γιώργος Τριλλίδης και ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου συνεργάζονται ξανά με το έργο “Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida.” Γραμμένο με αφορμή τα εγκλήματα σε βάρος ξένων γυναικών που συγκλόνισαν το νησί πριν μερικά χρόνια - χωρίς να επικεντρώνεται στο άτομο που τα διέπραξε και τις αποτρόπαιες του πράξεις - αποτελεί μια “ακτινογραφία” της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας της Κύπρου.

Το νεο αυτό θεατρικό έργο αποτελείται από τέσσερις σκηνές, με σιωπηλό κεντρικό ήρωα τη κόκκινη λίμνη του λατομείου της Σιας (Λευκωσία). Ο συγκεκριμένος χώρος, που αφενός συνδέεται με τα απεχθή εγκλήματα και αφετέρου υπονοεί τους οικονομικούς παράγοντες που ορίζουν διαχρονικά την ταυτότητα της Κύπρου, γίνεται μια μεγάλη θεατρική εγκατάσταση που συμπεριλαμβάνει τους θεατές, δηλαδή τους πολίτες της κοινωνίας υπό εξέταση.

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 14- Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
Λίμνη Μεταλλείου Σιας, 20.00
Εισιτήρια €15/ €20/ €25
Προπώληση www.more.com 

CINEMA

The Watchers 

Νεαρή βρίσκεται παγιδευμένη μαζί με τρεις ξένους σε ένα καταφύγιο στη δυτική Ιρλανδία, όπου το βράδυ καραδοκούν μυστηριώδη πλάσματα.

Σκηνοθεσία Ishana Shyamalan
Πρωταγωνιστούν Dakota Fanning, Georgina Campbell, Olwen Fouéré 

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 20.00, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 20.00, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 20.00, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 20.00, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.00 σ/κ 17.35, 19.55, 22.15
RIO (Λεμεσός) (Πεμ.- Κυρ.) 19.30, 22.00

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι Μέρος 2: 1950-1960 στο Λεβέντιο

Με το πέρας της προσωρινής έκθεσης με τίτλο Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι, Μέρος 1: 1878-1950, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη της δεύτερης εκθεσιακής φωτογραφικής διαδρομής.

Η δεύτερη κατά σειρά έκθεση με τίτλο Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι, Μέρος 2: 1950-1960 έχει προγραμματιστεί να ανοίξει για το κοινό την 28η Μαΐου 2024 στις 18:00. H επίσημη έναρξη της νέας προσωρινής έκθεσης θα επισφραγιστεί με δύο ιδιαίτερες ειδικές ξεναγήσεις από τις επιμελήτριες της έκθεσης, την Τζένη Λυμπεροπούλου Σαββίδου, Διευθύντρια του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, και τη Μαρία Πατσαλοσαββή, Υποδιευθύντρια του Μουσείου.

Info
Tρίτη 28 Μαΐου- Τρίτη 25 Αυγούστου 2024
Λεβέντιο Μουσείο, 18.00, με δύο ειδικές ξεναγήσεις (18:00-19:00 και 19:00-20:00)
Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων
Κρατήσεις απαραίτητες: +357 22661475 / Email: info@leventismuseum.org.cy