ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

8 σημεία με νόστιμες vegan επιλογές

WIZ TEAM

Αν ρωτούσες πριν μερικά χρόνια για vegan φαγητό στα εστιατόρια, σίγουρα θα δυσκολευόσουν να βρεις κάτι για να φας. Τώρα πλέον οι επιλογές έχουν πληθύνει που δεν χρειάζεται να είσαι vegan για να εκτιμήσεις το καλό φαγητό που σου προσφέρουν τα plant based μενού των πιο κάτω εστιατορίων.

Συγκεντρώσαμε μερικές επιλογές με πραγματικά δημιουργικό, ενδιαφέρον και γευστικό vegan φαγητό και σας τις προτείνουμε.

Inga’s Veggie Heaven

O παράδεισος του βιγκανιστή που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας σε ένα όμορφο παραδοσιακό σπίτι! Στο όμορφο μαγαζί της κυρίας Ίγκας θα βρείτε φαγητά μόνο για χορτοφάγους και vegan άτομα και όχι μόνο αφού οι επιλογές μπορούν να ξετρελάνουν και τον πιο φανατικό κρεατοφάγο. Κάποιες σπάνιες φορές στις συνταγές της μπορεί να χρησιμοποιήσει αβγό ή τυρί. Ο χώρος πλέον παρέχει και υπηρεσίες delivery. Τα γλυκά δεν λείπουν από το μενού.

Bao Pau

Το αγαπημένο μαγαζί με τις λατρεμένες bao bun και σούσι επιλογές, έχει εντάξει εδώ και λίγο καιρό στο μενού του αρκετές vegan friendly προτάσεις που έχουν ήδη αγαπηθεί. Στο μενού θα βρείτε plant vegan pork bao bun, plant based vegan chicken bao bun, plant based vegan pork sushi roll αλλά και άλλα νόστιμα πιάτα, κατάλληλα και γι’ αυτούς που νηστεύουν.

Evergreen Vegan & Vegetarian

Ένα μοναδικό στέκι στον καταπράσινο δημοτικό κήπο που προσφέρει νόστιμες vegan και χορτοφαγικές επιλογές και αξίζει να τον επισκεφτείς, ακόμη και αν δεν είσαι οπαδός της γαστρονομικής αυτής σχολής. Το μενού του αποτελείται από σνακ όπως ωμοφαγικές μπάλες ενέργειας, σαλάτες και σάντουιτς. Στα κυρίως πιάτα θα βρείτε χορτοφαγικά noodles, χορτοφαγικές πίτσες, burgers και ροφήματα από βιολογικά προϊόντα, καφέδες, φρέσκους χυμούς και ροφήματα πρωτεΐνης. Στα συν οι υπηρεσίες delivery που προσφέρουν μέσα από διάφορες πλατφόρμες κατ’ οίκον παράδοσης.

Olives and Burgers

Με γκουρμέ γεύσεις που σας «προστατεύουν» από τις βλαβερές θερμίδες, το Olives and Burgers, το μαγαζί που βρίσκεται στη λεωφόρο Προδρόμου, προσφέρει καλοφτιαγμένα φαγητά από φρέσκα και υγιεινά υλικά, θερμιδομετρημένα ροφήματα, χυμούς και αναζωογονητικά smoothies. Εδώ θα βρείτε επιλογές για vegan, vegetarian, νηστήσιμα αλλά και χωρίς γλουτένη.

Seashells Vegan Restaurant

Το πρώτο vegan εστιατόριο σε ξενοδοχείο και συγκεκριμένα στο St. Raphael Resort στη Λεμεσό. Με θέα τη θάλασσα εδώ θα σας σερβίρουν νόστιμα σπιτικά μπιφτέκια και χοτ ντογκ, συμπεριλαμβανομένων των περίφημων επιλογών Beyond and Moving Mountain που φτιάχνονται μοναδικά, σαλάτες, ζυμαρικά, απίστευτα επιδόρπια, smoothies, φρέσκους χυμούς και πολλά άλλα. Διαθέτει φυτικά γεύματα για όσους αγαπούν τα λαχανικά τους και υπέροχες επιλογές για επισκέπτες που θέλουν τη γεύση του «κρέατος» και που δεν είναι απαραίτητα vegan. Το εστιατόριο λειτουργεί από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο αλλά αυτό πάντα εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Elysian - Plant Based Kitchen Bar

Οι βίγκαν της Λευκωσίας έχουν βρει ίσως τον νέο τους παράδεισο στη Διαγόρου. Ένα χαριτωμένο κατάστημα που παρασκευάζει αποκλειστικά βίγκαν πιάτα, γλυκά αλλά και ποτά. Το ζευγάρι των ιδιοκτητών έχει εδώ και χρόνια υιοθετήσει αυτό τον γαστρονομικό τρόπο ζωής. Στο μενού μεταξύ άλλων θα βρείτε μια ελληνική σαλάτα με σπιτική χορτοφαγική φέτα, σαλάτα με κινόα και φράουλες, γύρο με σόγια λαχανικά και σος τζατζίκι, ζεστά και κρύα ροφήματα αλλά και γλυκά. Όλες οι συσκευασίες είναι ανακυκλώσιμες. Διατίθεται υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης.

Green Foods

Αδελφάκι των καταστημάτων Αιθέριο, που διαθέτει μόνο βιολογικά προϊόντα και είναι ιδανικό για χορτοφάγους, vegan και της raw διατροφής. Στο μενού θα βρείτε gourmet γευστικές σαλάτες, σάντουιτς, επιδόρπια και πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα. Στο μαγαζί θα βρείτε επίσης ψωμιά ολικής αλέσεως με προζύμι, γλυκά και αλμυρά σνακ, ποικιλία από βιολογικά τυριά και αλλαντικά και βιολογικά κρασιά.

Ρω / Raw

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση στο κέντρο της Λεμεσού στην οδό Γλάσδωνος. Δυο νεαροί δημιούργησαν ένα χώρο που αγαπά της vegan επιλογές, δημιουργώντας αλμυρά και γλυκά μικρογεύματα όπως επίσης και ροφήματα καφέ μέχρι ιδιαίτερες craft μπίρες.