ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

9+1 Iδέες για ένα ανεπανάληπτο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη περιλαμβάνει τα πάντα. Μουσική, θέατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους Cinema και χορό. Το Wiz παραθέτει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο και εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε αυτή που σας εκφράζει.

MOYΣΙΚΗ

Christmas with André στο Pantheon

Βυθιστείτε στο πνεύμα της εποχής τραγουδώντας και χορεύοντας υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα κάλαντα, ρομαντικά βαλς και όμορφες μελωδίες όπως Jingle Bells, O Holy Night, Hallelujah, μια εντυπωσιακή παράσταση του Walking in the Air και πολλά άλλα! Θαυμάστε τις υπέροχες διακοσμήσεις του παλατιού που περιλαμβάνουν 150 όμορφους πολυελαίους, πάνω από 50 βενετσιάνικα κηροπήγια και τεράστια τοξωτά παράθυρα που αποκαλύπτουν ένα χαρούμενο χειμωνιάτικο τοπίο με παγοδρόμια και πατινάζ στον πάγο.

Τα Χριστούγεννα με τον Αντρέ είναι σίγουρο ότι θα ζεστάνουν τις καρδιές σας και θα σας φέρουν στο εορταστικό πνεύμα.

Info
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021
Πάνθεον, 20.30
Διαγόρου 29 Λευκωσία
Εισιτήρια €10
Προπώληση soldouttucketbox

ΘΕΑΤΡΟ

«Όργια» στον Τεχνοχώρο ΕΘΑΛ

Το "Χοροθέτρο Ομάδα Πέντε" ανεβάζει το έργο "Όργια", του Ιταλού ηθοποιού, ποιητή, συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη, Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Η παράσταση είναι κατάλληλη μόνο για άτομα άνω των 18!

Info
Παρασκευή 5-Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021
Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, 20.30
Γιάννη Κορομία 2 Καιμακλή
Εισιτήρια €12/€10
Διάρκεια: 75’ (χωρίς διάλειμμα)
Προπώληση SoldOut Tickets

«Τέρας» στις Αποθήκες ΘΟΚ

Ένα απολύτως καίριο σχόλιο για την ανατροφή και την ευθύνη που έχει τόσο ο γονιός απέναντι στο παιδί, όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης με τους μηχανισμούς τους, συνιστά το έργο του Ντάνκαν ΜακΜίλαν «Τέρας», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Αποθήκες του ΘΟΚ στο πλαίσιο των Δράσεων 2021-22 «Νέος σε έρημο νησί». Πρόκειται για το πρώτο δείγμα θεατρικής γραφής ενός συγγραφέα με δυναμική παρουσία στον βρετανικό χώρο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Ιόλη Καρολίδου. Το έργο έλαβε δύο βραβεία Bruntwood και προτάθηκε για τα βραβεία TMA Best New Play και Manchester Evening News for Best New Play. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Exchange Theatre του Μάντσεστερ το 2007.

Info
Παρασκευή 5- Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021
Θέατρο Αποθήκες, 20.30 (Κυρ. 18.00)
Στρόβολος, Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Πληροφορίες 77772717

Sniff στο Versus

Το έργο SNIFF του Μιχάλη Παπαδόπουλου, είναι η νέα παραγωγή του Θέατρο Versus.

Με αφορμή την αποδοχή μιας κληρονομιάς, ο ήρωας του έργου, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για να βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο του το παρελθόν και με την ανάμνηση μιας άλλης Αθήνας, μιας Αθήνας της δεκαετίας του 90.

Ιnfo
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021
Θέατρο Versus, 20.30
Θεοφίλου 20 Λεμεσός
Εισιτήρια €12/€15
Πληροφορίες 99395970
Προπώληση Tickethour

«Your ΜΟΛΟΤΩΦ kisses» στο Σατιρικό

Το Dream Theatre Productions παρουσιάζει το βραβευμένο θεατρικό έργο, του Γκουστάβο Οττ, Your ΜΟΛΟΤΩΦ kisses, (βραβείο Ricardo Lopez Aranda, Ισπάνια, 2003), το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο. Η παράσταση ακροβατεί ανάμεσα στα όρια της κωμωδίας και του δράματος. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο μίλα για τη σύγχρονη πραγματικότητα, την αποξένωση, την αγωνία για επιτυχία και καταξίωση. Υπογραμμίζει τον έρποντα φασισμό, την υποκρισία στις ανθρώπινες σχέσεις, την τυραννία του χρήματος, το φάντασμα της βίας, την άγνοια, το φόβο και την έλλειψη ταυτότητας. Με όπλο την ειρωνεία και το χιούμορ, ο συγγραφέας μιλά για όλα. Μια παράσταση που θα φέρει τα πάνω κάτω, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές. Ένα παιχνίδι κατόπτρων, όπου ο θεατής βλέπει, σιγά σιγά, να εμφανίζεται στη σκηνή και το δικό του πρόσωπο. Σαν, μια τρυφερή Μολότωφ!

Ιnfo
Πρεμιέρα Πέμπτη 4-Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021
Υπόγειο Σατιρικού Θέατρου, 20.30
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά, Λευκωσία
Εισιτήρια €15
Κρατήσεις SoldOut Tickets

«1964» στο Μασκαρίνι

Το θέατρο Αντίλογος και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη δημιουργική τους συνεργασία που καταπιάνεται με ιστορικές στιγμές της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, και με το νέο έργο «1964», «φωτίζουν» αυτή τη φορά μια άγνωστη ιστορική περίοδο της Κυπριακής Ιστορίας λίγο μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Με τον νέο, τολμηρό του θεατρικό έργο «1964», ο Μιχάλης Παπαδόπουλος επιχειρεί να περιγράψει την κατάσταση στους θύλακες των Τουρκοκυπρίων το 1964, μέσα από τη ζωή τριών Τουρκοκύπριων ιερόδουλων, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα μέρος ξένο για αυτές, κάτω από ένα περίεργο καθεστώς εγκλεισμού και τρομοκρατίας. Μέσα από τις συζητήσεις τους, σκιαγραφούν την πόλη της Αμμοχώστου, την ζωή μέσα στην έγκλειστη πόλη, την παλιά ζωή τους και το πώς αυτή έχει εξελιχθεί.

Info
Σάββατο 6-Κυριακή 7 Noεμβρίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 20.00 (Κυρ. 19.00)
Θέατρο Μασκαρίνι
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Κρατήσεις 99251331

ΠΑΙΔΙ

«Το ταξίδι της Παπλωματούς» στην Λεμεσό

«Το ταξίδι της Παπλωματούς» είναι το έργο που ετοίμασε για την αυτή την περίοδο Το θέατρο Μασκαρίνι. Ένα εξαιρετικό παραμύθι, γραμμένο από τον Jeff Brumbeau, διασκευασμένο από τον Πέτρο Κονόμου.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Ιnfo
Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021
Θέατρο Πάνω Πολεμιδίων, 16.30
Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
Λεμεσός
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99485083, 22270420

«Ρωμαίος & Ιουλίετα» στο Θέατρο Δέντρο

“Του Σαίξπηρ αριστούργημα ,στη μέση μια βεντέττα, Ρωμαίος εν ο νέος μας τζι η νέα η Ιουλιέττα. Θα γίνουν πράματα πολλά, ανατροπές, γινάθκια, έρωτας μες στα βάσανα με φόντον τα παλάθκια. Πάμε λοιπόν ν’ αρκέψουμεν στον χρόνον πάμε πίσω, μα βάρτε λλίην μουσική, θέλω να τραγουδήσω!” Μια μπάντα με ζωντανή μουσική και υπέροχα τραγούδια που φέρνουν το παιδί πιο κοντά σε δραματουργίες γραφής πολύτιμης για τον ψυχισμό και την αντίληψη του. Ρωμαίος και Ιουλιέτα! Η πιο διάσημη ιστορία αγάπης αναβιώνει από το θέατρο «Δέντρο», διασκευασμένη στην κυπριακή διάλεκτο για τους μικρούς μας φίλους! Δύο ορκισμένες βασιλικές οικογένειες, οι Καπουλέτοι και οι Μοντέγοι, με φόντο τη ρομαντική Βερόνα.

Info
Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021
Θέατρο Δεντρο, 11.00
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Ενότητος 44,Παλλουριώτισσα
Εισιτήρια €10
www.soldoutticketbox.com 

«Παραμύθι ν’ αρκινήσει» στο Δημ.Θέατρο Λάρνακας και στο Μασκαρίνι

Τρία λαϊκά παραδοσιακά κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη σκηνή, σε μια ευφάνταστη παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Στην παράσταση παρουσιάζονται τα κυπριακά λαϊκά παραμύθια «Οι τρεις τεμπέληες», «Η Πεντάμορφη» και «Ο φοητσίαρης Παναής», ειδικά διασκευασμένα για την θεατρική σκηνή από τον Μάριο Στυλιανού.

Info
Kυριακή 7 Νοεμβρίου 2021
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 11.00
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Θέατρο Μασκαρίνι, 16.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά

Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 99902429


ΧΟΡΟΣ

«Εγκάρσιος Προσανατολισμός»

«Εγκάρσιος προσανατολισμός: να διατηρείς μια σταθερή γωνία προς μια μακρινή πηγή φωτός για προσανατολισμό». Η δεύτερη παγκόσμια συμπαραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και του ιδιοφυούς, διεθνούς Έλληνα χορογράφου μας προσανατολίζει προς μια πηγή φωτός, δίνοντάς μας το έναυσμα να ισορροπήσουμε για να μην χαθούμε. Το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου έρχεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας για την πανελλήνια πρεμιέρα του, μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεών του στην Πράγα, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη, το Παρίσι και το Λονδίνο.

Info
Πέμπτη 4- Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30 (Κυρ. 17.00)
Μουσείου 4 Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€20/€25/€30/€40
Προπώληση Soldoutticketbox

CINEMA

Eternals

Η ταινία “Eternals" των Marvel Studios καλωσορίζει μια ενθουσιώδη νέα ομάδα Υπερηρώων του MCU, τους αρχαίους εξωγήινους που ζούσαν στη Γη μυστικά για χιλιάδες χρόνια. Ακολουθώντας τα γεγονότα της ταινίας «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», μια απροσδόκητη τραγωδία τους αναγκάζει να επανενωθούν εναντίον των πιο αρχαίων εχθρών της ανθρωπότητας, των Deviants. Στην ταινία πρωταγωνιστεί μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών όπως ο Richard Madden στο ρόλο του παντοδύναμου Ikaris, η Gemma Chan στο ρόλο της Sersi που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το ανθρώπινο είδος, ο Kumail Nanjiani στο ρόλο του Kingo που ξεχωρίζει για τις κοσμικές του δυνάμεις, η Lauren Ridloff στο ρόλο της Makkari που τρέχει πιο γρήγορα από τον άνεμο, ο Brian Tyree Henry στο ρόλο του ευφυή εφευρέτη Phastos, η Salma Hayek στο ρόλο της σοφής και πνευματικής αρχηγού Ajak, η Lia McHugh στο ρόλο της αιωνίως νέας αλλά και σοφής Sprite, ο Don Lee στο ρόλο του παντοδύναμου Gilgamesh, ο Barry Keoghan στο ρόλο του απόμακρου και μοναχικού Druig, και η Angelina Jolie στο ρόλο της άγριας πολεμίστριας Thena. Ο Kit Harington ενσαρκώνει τον Dane Whitman.

Σκηνοθεσία Chloé Zhao
Πρωταγωνιστούν Gemma Chan, Richard Madden, Angelina Jolie

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.00, 22.05 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex (Λευκωσία) 19.00, 22.05 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex (Λάρνακα) 19.00, 22.05 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex (Λεμεσός) 19.00, 22.05 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.00, 22.05 σ/κ επίσης 15.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 16.30, 19.30, 22.15 σ/κ επίσης 11.45, 14.45
RIO (Λεμεσός) 19.20, 22.15 σ/κ επίσης 16.30