ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

9 αξιόλογες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και θερινό cinema η νέα εβδομάδα έκανε δυναμική είσοδο!

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ιδαίον Project στο 17ο Cyprus Rialto World Music Festival

Μετά από μια δυναμική περιοδεία στην Ελλάδα, το Ιδαίον Project επιστρέφει στην Κύπρο όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Cyprus Rialto World Music Festival. Συγκεκριμένα, το Ιδαίον Project με τον Βαγγέλη Γέττο συμμετέχουν στη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης στις 21 Ιουλίου, αποτελώντας μια απο τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις του φετινού φεστιβάλ.

Οι μουσικοί του project καταδύονται στο άχρονο σπήλαιο της κρητικής μουσικής ανασύροντας πρωτότυπες συνθέσεις που εκκινούν από τα ηχοχρώματα της Μεσογείου και εκτείνονται μέχρι το flamenco, το funk, το prog rock, το stoner και το power metal. Το πρωτογενές υλικό του Ιδαίον Project, που αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την ηχογράφηση του πρώτου ομώνυμου album του, εκπέμπει τη δική του, αυθεντική ταυτότητα και χαρακτηρίζεται από έναν φρέσκο ήχο, μοναδικό ίσως στο είδος του.

Info
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022
Πάρκινγκ ΣΕΚ (πίσω από Θέατρο Ριάλτο), 21.00
Aνδρέα Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Εισιτήρια: € 5 (
Πληροφορίες 77777745
www.rialto.com.cy  , Rialto App

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Περρής στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Η διαχρονική, σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια συναντά επί σκηνής έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς σε μια συναυλία γεμάτη από δυνατά τραγούδια που αγαπάμε να ακούμε στις συναντήσεις μας!

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Περρής στηρίζουν τις προσπάθειες του Σοφία για τα Παιδιά!

Δε χρειάζονται ιδιαίτεροι πρόλογοι και συστάσεις για την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Πρωταγωνιστεί στην μουσική σκηνή της χώρας μας εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έχει ένα ζηλευτό ρεπερτόριο με δεκάδες επιτυχίες που γίνανε μέχρι και συνθήματα, έχει ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο με την μουσική και τα τραγούδια της κι έχει εμφανιστεί σε εμβληματικούς χώρους εντός κι εκτός συνόρων, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές αλλά και ερμηνευτές, εντός κι εκτός Ελλάδος και τέλος έχει μια τεράστια ερμηνευτική γκάμα που της επιτρέπει να είναι τόσο ποπ όσο και λαϊκή τραγουδίστρια, τόσο τζαζ όσο και ρεμπέτισσα. Όλα αυτά – και πολλά ακόμα - είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Info
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022
Σκαλί Αγλαντζιάς, 21.00
Αγίου Γεωργίου 15, Αγλαντζιά
Εισιτήρια €25
Προπώληση Tickethour.com

Ελένη Φουρέιρα στο Nava Seaside

H Ελένη Φουρέιρα έρχεται στο Nava Seaside στο Παραλίμνι για ένα εκρηκτικό Live Show την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Η εκρηκτική ποπ star έρχεται να βάλει «Fuego» στην βραδιά και να ξεσηκώσει το κοινό ερμηνεύοντας αγαπημένες επιτυχίες.

«Θηλυκό», «Fuego» και «Εl telephone», είναι μερικά από τα τραγούδια που θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το κοινό.

Info
Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022
Nava Seaside, 21.00
Περνέρας 37 Παραλίμνι
Kρατήσεις 22777744 - 99737414

ΘΕΑΤΡΟ

«Ηλέκτρα» στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ

Με αφετηρία τις δύο ομώνυμες τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, η Ηλέκτρα.25 από το Atalaya Teatro της Ισπανίας ανασυνθέτει τον κύκλο της βίας (θάνατος-εκδίκηση-θάνατος) που διαιωνίζεται στον Οίκο των Ατρειδών και δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου: την εκδίκηση για τη δολοφονία του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος.

Η Ηλέκτρα διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της και παρακαλεί τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Η επιστροφή του αδελφού της, του εξόριστου Ορέστη, αναπτερώνει τον πόθο της για εκδίκηση και δρομολογεί το έργο της τιμωρίας, που θα κορυφωθεί με την πράξη της μητροκτονίας. Μια εκδίκηση που ήταν και συνεχίζει να είναι η πηγή πολλών συγκρούσεων σε όλη την ιστορία της Ανθρωπότητας.

Info
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022
Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, 21.00
28ης Οκτωβρίου
Ακρόπολη, Λευκωσία
Εισιτήρια €8/€12
Πληροφορίες 7000 2414 www.greekdramafest.com
Προπώληση Soldouttickets

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Η θρυλική κωμωδία του 1963 ζωντανεύει επί σκηνής με πρωταγωνιστές τους Μάριο Δημητρίου, Κούλη Νικολάου, Αστερώ Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπουλου, Δημήτρη Δημήτριου και Σάββα Μενοίκου Guest star η Σοφία Βογιατζάκη!

Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη… επί σκηνής! Γι’ αυτό διαλέξτε παρέα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε την αξέχαστη κωμωδία του Αλέκου Σακελλαρίου, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». Σημειώστε την ημερομηνία, γιατί το Σάββατο 18 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα η κωμωδία που θα βάλει τέλος στα τσιλιμπουρδίσματα...

Σε θεατρική διασκευή Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Οι Μάριος Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου, Αστερώ Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπουλου, Δημήτρης Δημήτριου και Σάββας Μενοίκου με GUEST STAR την Σοφία Βογιατζάκη ερμηνεύουν ρόλους που πέρασαν στην ιστορία!

Με απόλυτο σεβασμό στο χιούμορ του αξεπέραστου Σακελλαρίου, οι δύο σεναριογράφοι πρόσθεσαν τη δική τους ματιά στο έργο και δημιούργησαν μία παράσταση για τον έρωτα και τη χαρά της ζωής. Ο «Θόδωρος» για να μπορεί να τσιλιμπουρδίζει με τις κατά καιρούς ερωμένες του έχει «επινοήσει» έναν ανύπαρκτο φίλο από την Πάτρα, τον «Λευτεράκη», που τον χρησιμοποιεί σαν άλλοθι, όταν θέλει να δικαιολογήσει τις απουσίες του στη γυναίκα του «Φωφώ».

Info
Δευτέρα 18 -Τρίτη 19 Ιουλίου 2022
Αρχαίο Ωδείο, 21.00
Πάφος
Εισιτήρια Tickethour
Πληροφορίες 99430733

«Οιδίπους Τύραννος» στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’

Συνεχίζοντας την παράδοση παρουσίασης έργων από το αρχαίο ελληνικό δραματολόγιο, ο ΘΟΚ ανεβάζει την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή Οιδίπους Τύραννος, ένα από τα πιο πολυπαιγμένα και αγαπητά στο θεατρόφιλο κοινό δείγματα του αρχαιοελληνικού πνεύματος.

Το κατά πολλούς σημαντικότερο έργο της αρχαιότητας, κληρονομιά πολύτιμη και θησαυρός του παγκόσμιου πολιτισμού, ασκεί μέχρι και σήμερα ακατανίκητη γοητεία με την άφταστη ποιητικότητά του, την υψηλή τεχνική και το βαθύ περιεχόμενό του.

Οι πρόβες συνεχίζονται, με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παραγωγής να αναμετρώνται με το κορυφαίο δημιούργημα του μεγάλου τραγικού, δίνοντας σταδιακά μορφή σε αυτό το υψηλών απαιτήσεων έργο, υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτριας Μαρίας Κυριάκου. 

Ιnfo
Πέμπτη 21- Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022
Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, 21.00
28ης Οκτωβρίου
Ακρόπολη, Λευκωσία
Εισιτήρια €17 / €8
Προπώληση www.thoc.org.cy
Τηλέφωνο 77772717

Προμηθέας Δεσμώτης στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Το Θέατρο Πορεία συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ με την αριστουργηματική τραγωδία του Αισχύλου, Προμηθέας Δεσμώτης, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με ένα εκλεκτό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα.

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός, υφαίνοντας ένα πεδίο πολλαπλών συγκρούσεων. Ο Προμηθέας ορθώνεται, υπερασπιζόμενος τον άνθρωπο, απέναντι στον απολυταρχικό μηχανισμό μιας θεϊκής τυραννίας και αφυπνίζει το γένος των ανθρώπων προς την κριτική σκέψη, το πάθος για την ελευθερία και την προσωπική τους αυτονομία.

Info
Παρασκευή 22- Σάββατο 23 Ιουλίου 2022
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00
Επισκοπή Λεμεσού
Πληροφορίες 7000 2414 www.greekdramafest.com
Προπώληση Soldouttickets

ΘΕΡΙΝΟ CINEMA

El Agente Topo στο θερινό Κωνστάντια

Μια γυναίκα ανησυχεί για τις συνθήκες που επικρατούν στο γηροκομείο όπου διαμένει η μητέρα της και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Ρομούλο, που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσλαμβάνει τον ογδοντατριάχρονο Σέρχιο, αναθέτοντάς του να διεισδύσει στο γηροκομείο ως τρόφιμος και να συλλέξει πληροφορίες. Ο Σέρχιο θα βρεθεί σύντομα διχασμένος ανάμεσα στην αποστολή του και στην ολοένα πιο έντονη συναισθηματική εμπλοκή του με τους υπόλοιπους τρόφιμους. Ένας στιλάτος συνδυασμός ντοκιμαντέρ παρατήρησης και κατασκοπικής ταινίας, με υποδειγματική κινηματογράφηση και απολαυστικούς χαρακτήρες. Ένας ευρηματικός στοχασμός για τη συμπόνια και τη μοναξιά, ο οποίος τρυπώνει στη καρδιά σου και δεν λέει να φύγει.

Σκηνοθεσία: Maite Alberdi
Σενάριο: Maite Alberdi
Χώρα Παραγωγής: Χιλή, ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία
Γλώσσα: Ισπανικά
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 84'

Ιnfo
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15
Λευκωσία
Εισιτήρια €5
Πληροφορίες 22348203 - 22349085
Προπώληση www.tickethour.com.cy

Α plein Tembs στο θερινό Κωνστάντια

Η Ζιλί, χωρισμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, ζει έξω από το Παρίσι, ταξιδεύει όμως κάθε πρωί ως το κέντρο του όπου δουλεύει ως καθαρίστρια σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Οι απανωτές απεργίες κάνουν τη διαδρομή της ολοένα δυσκολότερη, φέρνοντάς τη στα όρια της απόγνωσης όταν πρέπει να προλάβει μια συνέντευξη για τη δουλειά που πάντα ήθελε.

Σκηνοθεσία:Ερίκ Γκραβέλ
Με τους: Ζενεβιέβ Μνις, Λορ Καλαμί, Αν Σουαρέζ

Ιnfo
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15
Λευκωσία
Εισιτήρια €5
Πληροφορίες 22348203 - 22349085
Προπώληση www.tickethour.com.cy